Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de apsalba » 26 Mar 2012, 14:35

flydb scrie:Saracu nea Fane! Bre, eu chiar am inceput sa-mi fac probleme serioase daca mata asta intelegi din ceea ce citesti si ne dai si noua sa citim! Succesuri pe mai departe!
Vă mai dau, ca să vedeți în ce beznă vă scăldați. Atâta timp cât nu sunteți capabili să faceți diferența între administrarea resursei și administrarea pescuitului sportiv ce vreți să cred despre voi? Ia, luați și studiați:
Legea 400/2005
Anexa IV
II. SERVICII COMUNE DE GOSPODARIRE A APELOR (IN SCOPUL PRELUCRARII SI UTILIZARII ACESTORA)
Denumirea serviciului:
....................................................................................................................
8. practicarea pescuitului recreativ sportiv in cursuri de apa, lacuri si balti naturale;

Băi aviatorilor, voi pescuiți prin nori? Înțeleg că aveți capul în nori, dar măcar picioarele să le aveți pe pământ. :lol: :lol: :lol: :lol:
Și încă odată, încercați să pricepeți că legile nu sunt facultative, ci se aplică în integralitatea lor. Dacă citiți cu atenție, o să observați că vă regăsiți și voi printre rânduri. Acolo unde se vorbește de bolovani. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 26 Mar 2012, 14:36

Sportul se practică pentru agrement, recreere și competiție
Totul se reduce la sport in mintea tulburea a lui apsalba , cu toate ca pescuitul nu este recunoscut ca sport de catre ANST :lol: :lol:

AGREMÉNT, agremente, s. n. 1. Plăcere, distracție.
AGREMÉNT ~e n. 1) Petrecere plăcută a timpului; divertisment; amuzament; distracție
AGREMÉNT s. n. 1. plăcere, distracție, divertisment.
Agement nu inseamna sportiv

RECREÁRE s. 1. (fig.) deconectare, destindere, relaxare. (Ore de veritabilă ~.) 2. reconfortare, recreație. (~ cuiva în concediu.)
RECREÁ vb. 1. (fig.) a se deconecta, a se destinde, a se relaxa.

Recreativ nu inseamna sportiv
Dex-ul nu pomeneste nimic de sport in definitia acestor cuvinte . Dar un dilau care nu are notiunea cuvintelor , le foloseste si el sa para interesant
:lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Mar 2012, 14:49

apsalba scrie:
flydb scrie:Saracu nea Fane! Bre, eu chiar am inceput sa-mi fac probleme serioase daca mata asta intelegi din ceea ce citesti si ne dai si noua sa citim! Succesuri pe mai departe!
Vă mai dau, ca să vedeți în ce beznă vă scăldați. Atâta timp cât nu sunteți capabili să faceți diferența între administrarea resursei și administrarea pescuitului sportiv ce vreți să cred despre voi? Ia, luați și studiați:
Legea 400/2005
Anexa IV
II. SERVICII COMUNE DE GOSPODARIRE A APELOR (IN SCOPUL PRELUCRARII SI UTILIZARII ACESTORA)
Denumirea serviciului:
....................................................................................................................
8. practicarea pescuitului recreativ sportiv in cursuri de apa, lacuri si balti naturale;

Băi aviatorilor, voi pescuiți prin nori? Înțeleg că aveți capul în nori, dar măcar picioarele să le aveți pe pământ. :lol: :lol: :lol: :lol:
Și încă odată, încercați să pricepeți că legile nu sunt facultative, ci se aplică în integralitatea lor. Dacă citiți cu atenție, o să observați că vă regăsiți și voi printre rânduri. Acolo unde se vorbește de bolovani. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dupa cum vezi,termenul este'recreativ-sportiv'.Si tu,ori ca ai vreo boala psihica,ori iti place sa faci pe prostul,si ii dai inainte cu "pescuitul sportiv".
Si ca stii si tu,ca poate vreodata o sa tii o undita in mina,resursa acvatica vie,cea care face obiectul acestei pasiuni,se afla sub luciul de apa E drept ca exista tehnici top-water,care fac ca naluca sa evolueze cu o buna parte a corpului ei ,in luciul apei,dar asta este o parte infima pescuitului cu naluci in special,si mult mai infima a pescuitului,in general.
Cu luciul de apa au treaba ambarcatiunile,fie ele si plute.De ce plute?
Simplu ,pentru ca mai sint si din astia ca si tine, adica dusi cu pluta.Numai voiaveti treaba cu luciul de apa...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 26 Mar 2012, 15:09

@ apsalba
Aviator sau bolovan, cum doresti mata sa ma gratulezi, nu pot decat sa-ti atrag inca odata atentia ca accesul la resursa piscicola se face in baza unei legi speciale, actualmente OUG 23/2008, cu modificarile si completarile ulterioare. Restul este si va fi CANCAN!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Mar 2012, 17:43

flydb scrie:@ apsalba
Aviator sau bolovan, cum doresti mata sa ma gratulezi, nu pot decat sa-ti atrag inca odata atentia ca accesul la resursa piscicola se face in baza unei legi speciale, actualmente OUG 23/2008, cu modificarile si completarile ulterioare. Restul este si va fi CANCAN!!
Nici eu nu susțin altceva. Numai că pescuitul sportiv conform acelei OUG 23/2008 este reglementat prin 3 articole: 23,24 și 25. Unde scrie că ANPA concesionează zonele de pescuit sportiv? ANPA administrează resursa acvatică, nu zonele de pescuit. Ca să știi și tu ce înseamnă „zonă de pescuit” fă un efort și citește OUG 23/2008 de la cap la coadă. Ca să nu pierzi timpul îți postez eu definiția:
Art. 2
..........................................
44. zonă de pescuit - porţiunea delimitată prin semne vizibile a unui bazin hidrografic unde este permisă practicarea pescuitului;
De când administrează ANPA bazinele hidrografice? A preluat atribuțiile ANAR? Voi chiar nu aveți un pic de logică? Sunteți setați pe contra, indiferent ce zice legea?
Chiar nu pricepeți nimic? Și apropo, știi cum trebuie să arate o zonă de pescuit și cum trebuie amenajată? Îți zice ceva noțiunea de Autorizație de construire? De legea privind disciplina în construcții ai auzit? Și pentru a pune un panou pe cursul unui râu îți trebuie autorizație de construire. De autorizația de funcționare dată de ANAR știi ceva? Cineva zicea ceva de legea picnicului. Știi că trebuie să ții cont mai nou și de legea asta?
Sunt convins că vorbesc cu tine limbi străine.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Mar 2012, 18:16

Normal,ca sa pui o nenorocita de tablita,iti trebuie studiu geo,studiu meteo,o simulare pe calculator cu evolutia geoclimatica pe urmatorii 1000 de ani,plus un studiu autorizat asupra impactului cultural pe care il poate avea tablita respectiva asupra famililor de vrabii exiistente prin zona....

Fire-a-ti al naibii,cu incilciturile voastre de legi cu tot...cit va mai rabda pamintul asta???

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Mar 2012, 18:19

Popescu a scris
Și pentru a pune un panou pe cursul unui râu îți trebuie autorizație de construire
Anul trecut cind cautai voluntari pentru montarea de tablite ,aveai autorizatia de construire??

.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 26 Mar 2012, 18:24

@apsalba
Este evident ca limba pe care vorbesti este o limba straina nu numai pentru mine dar si pentru toti ceilalti de pe forum. Pentru simplul motiv ca ceea ce spui este lipsit de logica elementara. Cum poti sa arunci din nou in discutia asta ANAR-ul. Nu ti-au ajuns procesele pierdute de diferite asociatii din FNPSR care sustineau ca au exclusivitate pentru pescuitul pe anumite habitate piscicole in baza unor contracte stupide incheiate cu diferite structuri din ANAR pe sute de milioane de lei vechi. A concesionat ANPA vreo zona de pescuit catre vreo asociatie de pescari recreativi/sportivi? ANPA n-a concesionat nici macar resursa piscicola si mata spui fel de fel de enormitati.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Mar 2012, 18:30

semlecangheorghe scrie:Popescu a scris
Și pentru a pune un panou pe cursul unui râu îți trebuie autorizație de construire
Anul trecut cind cautai voluntari pentru montarea de tablite ,aveai autorizatia de construire??
Fals. Eu nu am participat la loteria organizată de ANPA pentru ca am susținut că este o prostie, pe care am demontat-o prin hotărâre irevocabilă. Când eu făceam proiecte pentru protejarea resurselor acvatice vii, tu te jucai prin țărână cu colegii de generație. Și atunci am avut toate autorizațiile cerute de lege. Ia uite ce scrie aici:
Legea 51/1990
Art. 3. - Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
...............................................
h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate in extravilan;
Ai văzut tâmplarule? Astea nu se învață lângă circular și nici prin praful de la șlaif.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Mar 2012, 18:43

Brae,viata tuturor ar fi mai simpla si frumoasa daca nu ar exista 'destepti' ca si tine..

Da nu te fa ca nu vezi,asa ca te mai intreb odata.

Anul trecut ai facut anunt public pe acest forum,pentru a gasi voluntari in scopul montarii de tablite indicatoare,pentru a delimita zonele atribuite asociatiilor??????
Ai uitat??
Ai avut autorizatie de constructie pentru tablitele alea????Caci un vajnic cunoscator de legi ca tine,nu se poate sa nu tina cont de prevederile acestora,nu-i asa??

No ce zici,inteligenta ta poate raspunde unui timplar plin de praf ca mine???Sper ca nu ti-a intrat vreo aschie in deget,si nu mai poti tasta,si nici ca esti plecat cu pluta...

.

Scrie răspuns