permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 18 Feb 2006, 14:23

Podosu Dorel a scris:
"azi am fost la AJVPS Lugoj sa vad ce spun ei despre permis si m-i s-a dat un fax care suna asa

Urmare a actiunii AGVPS la Curtea de Apel Bucuresti -sectia VIII - Contencios Administrativ si Fiscal -la termenul din 18.01.2006 s-a dispus suspendarea partiala a Ordinului MAPDR nr.1134/07.11.2005 respectiv aplicarea prevederilor articolului 7 si a anexelor 1.2 si 3 (a caror forma s-a cerut modificata)
In aceste conditii vinieta nu se mai poate comercializa pina la solutionarea definitiva si ireversibila a litigiului.
Pentru a evita orce speculatii demagogice privind frustarea pescarilor sportivi de dreptul de a pescui in toate bazinele naturale ,Consiliul AGVPS din Romania a hotarit luind in considerare toate implicatiile si consecintele situatiei sa se respecte din nou reciprocitatea intre toate asociatiile afiliate .Aceasta hotarire vis-a transmis
Deoarece nu s-a inteles foarte corect sensul acesteia sa va precizam ca reciprocitatea trebuie sa functioneze pentru toate apele naturale colinare si de ses in baza cotizatiei unice de 70RON(700000 lei vechi) dar nu si pe bazinele piscicole amenajate si pe apele de munte unde fiecare asociatie are investitii proprii si poate percepe,de la pescarii sportivi proprii si ai altor asociatii ,cotizatii suplimentare . "

Hopa!!!! pai s-a intamplat exact ce am prezis!Maaaaama,"nostradamus" ma cheama :lol:

Parerea mea este ca aceste lucruri se intampla deoarece "acolo sus cineva nu ne iubeste" si incearca sa traga cat mai multe foloase materiale si influenta politica pe seama noastra a celor multi,iar cand spun asta nu ma refer doar la AGVPS(care fie vorba intre noi,isi apara interesele),dar si la ANPA si CNAFP care din ce am inteles eu pana acum se cam calca pe bataturi una pe alta incercand probabil sa-si justifice existenta(si salariile de functionari guvernamentali).
Oare nu era mai bine sa existe decat ANPA(sau CNAFP) care sa cumuleze atributiile celor doua decat sa fie doua organisme care creaza un haos in tot acest sistem?

Ioan S. a scris:
"Deci, daca inteleg bine (si asa vreau eu sa inteleg ) am posibilitatea sa-mi procur permisul mai iefin si in felul asta imi mai ramin bani si pentru o parte din pretul vignetei.

In rest aceleasi ape, conditiile cunoscute. Cerere si oferta ... dau banii daca cred ca merita. Nici asociatiile nou infiintate nu ne vor conduce spre refuzul masiv de a mai cumpara permisul (fiind integrate in sistem - sistem care le trimite cotizanti) singura cale de a modifica sistemul."

Mai ieftin?!Ha!Rm.Valcea-AJVPS=70ron - PROFISH(Dady)=70ron

adrian ionascu a scris:
"pana se va modifica legea pescuitului care sa permita pescarilor sa poata pescui si fara a fii membrii unei asociatii lucrurile raman asa.
dar repet cu cat mai putini pescari implicati in activitatea de asociatie cu atat conditii mai proaste de pescuit. pentru ca statul vedeti cum are grija de ape. "
Dar de ce sa nu modificam acum legea pescuitului ca si asa este o harababura generala?De ce lucrurile trebuie sa ramana asa??!!Nu stiti ca "orice lucru provizoriu ramane definitiv"?
Sustinerea cu tarie a aparitiei vestitei vigniete este un lucru aberant din punctul meu de vedere.Aceasta vignieta nu face nimic altceva decat sa incurce lucrurile destul de mult si sa mai puna un "bir" pe spinarea noastra.Daca am achitat o taxa de pescuit in judetul meu si vreau sa ma duc sa pescuiesc in alt judet de ce trebuie sa mai platesc in plus??Cum draq pot eu pescui in doua locuri in acelasi timp??!!Vignieta = suprataxa pe viciu si prostie!!

Ma apuca o scarba si o lehamite totala cand vad ce se intampla si incotro sunt indreptate lucrurile incat imi vine sa ma apuc de sapat in curte sa-mi fac helesteu,dar mie frica ca nu o sa pot pescui nici acolo ca nu am vignieta :P :twisted:

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 18 Feb 2006, 15:29

Oare nu era mai bine sa existe decat ANPA(sau CNAFP) care sa cumuleze atributiile celor doua decat sa fie doua organisme care creaza un haos in tot acest sistem?
Intreaba-l pa Ionascu, ca el stie mai bine. Parerea mea...

Sau pa "salvatoru" pescarilor, nea Jiji.
Hopa!!!! pai s-a intamplat exact ce am prezis!Maaaaama,"nostradamus" ma cheama
Nu cred ca te cheama asa. Esti doar un om cu privirea netulburata de prea mult entuziasm sau inversunare sau ciocoism sau alte "licori d-astea bahice".
Mie-mi place-n Delta!

pastravar
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pastravar » 18 Feb 2006, 20:25

Va rog un sfat: santem 10 pastravari ce dorim sa facem o asociatie pe un rau de munte care apartine de romsilva. e posibil?

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 19 Feb 2006, 09:29

Stau si ma intreb daca AGVPS are baza legala prin care sa poata oferi reciprocitate. Ce vreau sa spun este ca, un simplu document/decizie interna de a crea reciprocitate nu tine loc de prevedere legala. Pentru daca nu are, poti fi amendat pentru braconaj indiferent de cate faxuri au AJVPS-urile de la centru. E ca si cum Ambasada Marii Britanii anunta ca daca ai UK Visa poti calatori in orice stat anglofon in baza acelei vize - nu are autoritatea sa o faca!

Chestia asta se poate face, probabil, doar daca in momentul platii cotizatiei devii membru in TOATE AJVPS-urile si asta sa scrie clar in legitimatie (reinvierea AGVPS?????).

Daca totusi se dovedeste ca este posibil si legal sa se ofere reciprocitate, vorba lu IoanS, si cu parere de rau, ma voi indrepta negresit catre ei.

Mihai
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 19 Feb 2006, 10:24

Imi pare rau ca raspund tarziu la intrebarea cine are Dunarea concesionata....Acelasi om care are vila la Liubcova,acelasi care a avut invitati de seama in vara si s-a dat dispozitie sa se prinda ....kg de somn si ...kg de salau iar cei din zona au fost ajutati prin lasarea libera a pescuitului pe timp de noapte o perioada de timp ptr.a putea face fata comenzilor,cei din Tm.stiu despre ce vorbesc(sau n-au stiut de ce a fost politia de frontiera darnica cu pescarii cam doua luni?)Cine altul decat Tata lor!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 19 Feb 2006, 10:37

:shock:
Mie, desi am fost aproape saptaminal pe Dunare, se pare ca mi-a sarit rindul la povestea asta. Mai exact, de fiecare data am fost scos afara de pe mal cind s-a lasat intunericul, uneori chiar de cite 5 ieniceri. Iar Tati au fost mai multi in zona: si a ienicerilor, si a padurarilor, la care te referi tu? Iar vile, de la Bazias la Dubova, au muuulti Tati :twisted:

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 19 Feb 2006, 10:43

Ma refer la tata hotilor.Cand te-au scos afara,sau altfel spus in ce zona.de la Coronini la Berzeasca anul trecut,in iulie-august a fost permis pescuitul pe timp de noapte.Era luminat malul de crapari ca ziceai ca esti in Las Vegas,in zona Liubcova

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 19 Feb 2006, 10:47

In general, in aval bine fata de Berzeasca, dupa limita de judet, dar am avut discutii si la Stinca Liubcovei pe tema: cind e noapte - cind apune soarele, sau cind se face intuneric, ca nu e tot aia :evil:

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 19 Feb 2006, 17:58

Intre stanca Liubcovei si dupa ponton si la fel intre Liubcova si Berzeasca s-a pescuit"legal"in vara trecuta.Eu am pescuit in special la depozitul de lemne de la Berzeasca,acolo iar am avut voie(intra bine salaul cand se intuneca,dar eram la concurenta cu localnicii si nu prea era loc),dar la limita judetului,la Cozla,un coleg a muscat o amenda de 1,5 mil.Fara suparare din partea celor din Mh,dar rea Politie de Frontiera aveti!Eu am luat amenda cu 2 ani inainte,la PF2.Ma mir ca n-ai stiut de "legalitatea"pescuitului noaptea in zona Liubcova-Berzeasca.N-ai trecut noaptea prin zona sa vezi cate neoane si becuri sunt pe malul Dunarii de la crapari(carasari)?

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 19 Feb 2006, 20:39

Asa e,astia nu prea iarta si culmea e ca nici intre ei nu se inghit.Poti sa stai la pescuit noaptea cu un agent de la PdF si sa vina patrula sa iti dea amenda.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Scrie răspuns