permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
exact. nu e vorba de curaj. e vorba de cerere si oferta.
daca ai posibilitatea sa cumperi mai ieftin accesul pe apele naturale de ce nu ai face-o? doar pentru ca te-ai obisnuit sa mergi sa vizezi la AJVPS, atunci cand nu existau si alte alternative?
este stiut ca spargerea monopolului scade preturile. indiferent ca e vorba de pescuit sau alte marfuri sau servicii.
daca ai posibilitatea sa cumperi mai ieftin accesul pe apele naturale de ce nu ai face-o? doar pentru ca te-ai obisnuit sa mergi sa vizezi la AJVPS, atunci cand nu existau si alte alternative?
este stiut ca spargerea monopolului scade preturile. indiferent ca e vorba de pescuit sau alte marfuri sau servicii.
Deci, daca inteleg bine (si asa vreau eu sa inteleg
) am posibilitatea sa-mi procur permisul mai iefin si in felul asta imi mai ramin bani si pentru o parte din pretul vignetei. 
In rest aceleasi ape, conditiile cunoscute. Cerere si oferta ... dau banii daca cred ca merita. Nici asociatiile nou infiintate nu ne vor conduce spre refuzul masiv de a mai cumpara permisul (fiind integrate in sistem - sistem care le trimite cotizanti) singura cale de a modifica sistemul.
Genial !

In rest aceleasi ape, conditiile cunoscute. Cerere si oferta ... dau banii daca cred ca merita. Nici asociatiile nou infiintate nu ne vor conduce spre refuzul masiv de a mai cumpara permisul (fiind integrate in sistem - sistem care le trimite cotizanti) singura cale de a modifica sistemul.
Genial !
-
- senior
revenim la vechea discutie. pana se va modifica legea pescuitului care sa permita pescarilor sa poata pescui si fara a fii membrii unei asociatii lucrurile raman asa.
dar repet cu cat mai putini pescari implicati in activitatea de asociatie cu atat conditii mai proaste de pescuit. pentru ca statul vedeti cum are grija de ape.
dar repet cu cat mai putini pescari implicati in activitatea de asociatie cu atat conditii mai proaste de pescuit. pentru ca statul vedeti cum are grija de ape.

-
- utilizator constant
@adrian ionascu- ce inteleg eu din situatia de acum (o sa te rog sa ma corectezi daca gresesc) : pot sa ma inscriu intr-o asociatie paralela cu AJVPS Arad, de ex. asoc. d-lui Harsan, sa achit contravaloarea permisului de pescuit si taxa de asociatie si mai departe pot pescui linistit pe toate apele libere din judetul Arad. Dar am inteles ca ord. 1133 si 1134 au fost atacate in contecios de AJVPS-uri, si in consecinta pana la pronuntarea solutiei definitive, ord. amintite se suspenda, asa cum s-a suspendat odr. de interzicere a pescuitului industrial in delta. Deci, pana la solutionare, a fi membru al altei asociatii imi da dreptul legal la pescuit in judet?
Multumesc anticipat ptr. raspuns.
Multumesc anticipat ptr. raspuns.
Actiunea in contencios administrativ impotriva unui act normativ nu suspenda din oficiu aplicarea acestuia. La cererea partii, instanta poate sa suspende sau nu actul respectiv sau o parte a acestuia.
In cazul de fata, am inteles ca s-a suspendat doar aplicarea articolului 7 care se refera la vigneta. In rest cele doua odine isi produc in continuare efectele.
In cazul de fata, am inteles ca s-a suspendat doar aplicarea articolului 7 care se refera la vigneta. In rest cele doua odine isi produc in continuare efectele.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
azi am fost la AJVPS Lugoj sa vad ce spun ei despre permis si m-i s-a dat un fax care suna asa
Urmare a actiunii AGVPS la Curtea de Apel Bucuresti -sectia VIII - Contencios Administrativ si Fiscal -la termenul din 18.01.2006 s-a dispus suspendarea partiala a Ordinului MAPDR nr.1134/07.11.2005 respectiv aplicarea prevederilor articolului 7 si a anexelor 1.2 si 3 (a caror forma s-a cerut modificata)
In aceste conditii vinieta nu se mai poate comercializa pina la solutionarea definitiva si ireversibila a litigiului.
Pentru a evita orce speculatii demagogice privind frustarea pescarilor sportivi de dreptul de a pescui in toate bazinele naturale ,Consiliul AGVPS din Romania a hotarit luind in considerare toate implicatiile si consecintele situatiei sa se respecte din nou reciprocitatea intre toate asociatiile afiliate .Aceasta hotarire vis-a transmis
Deoarece nu s-a inteles foarte corect sensul acesteia sa va precizam ca reciprocitatea trebuie sa functioneze pentru toate apele naturale colinare si de ses in baza cotizatiei unice de 70RON(700000 lei vechi) dar nu si pe bazinele piscicole amenajate si pe apele de munte unde fiecare asociatie are investitii proprii si poate percepe,de la pescarii sportivi proprii si ai altor asociatii ,cotizatii suplimentare .
In situatia in care reciprocitatea nu va fi respectata de vreuna dintre asociatiile afiliate ,exemplul negativ se va extinde in lant iar pescarii vor opta ,pe buna dreptate ,pentru adoptarea vinietei si pentru o alta forma de organizare care sa tina mai concret seama de interesele lor.
presedite executiv
Niculai Selaru
acest fax mi s-a dat spre a ma convinge ca permisul obtinut ca membru AJVPS imi da dreptul sa pot pescui in toata tara
am inteles ca luni o sa mai fie niste discutii la AGVPS si vor prinmi mai multe informatii
dpmdv este se confirma inca o data ca sintem tara tuturor posibilitatilor
dorel
Urmare a actiunii AGVPS la Curtea de Apel Bucuresti -sectia VIII - Contencios Administrativ si Fiscal -la termenul din 18.01.2006 s-a dispus suspendarea partiala a Ordinului MAPDR nr.1134/07.11.2005 respectiv aplicarea prevederilor articolului 7 si a anexelor 1.2 si 3 (a caror forma s-a cerut modificata)
In aceste conditii vinieta nu se mai poate comercializa pina la solutionarea definitiva si ireversibila a litigiului.
Pentru a evita orce speculatii demagogice privind frustarea pescarilor sportivi de dreptul de a pescui in toate bazinele naturale ,Consiliul AGVPS din Romania a hotarit luind in considerare toate implicatiile si consecintele situatiei sa se respecte din nou reciprocitatea intre toate asociatiile afiliate .Aceasta hotarire vis-a transmis
Deoarece nu s-a inteles foarte corect sensul acesteia sa va precizam ca reciprocitatea trebuie sa functioneze pentru toate apele naturale colinare si de ses in baza cotizatiei unice de 70RON(700000 lei vechi) dar nu si pe bazinele piscicole amenajate si pe apele de munte unde fiecare asociatie are investitii proprii si poate percepe,de la pescarii sportivi proprii si ai altor asociatii ,cotizatii suplimentare .
In situatia in care reciprocitatea nu va fi respectata de vreuna dintre asociatiile afiliate ,exemplul negativ se va extinde in lant iar pescarii vor opta ,pe buna dreptate ,pentru adoptarea vinietei si pentru o alta forma de organizare care sa tina mai concret seama de interesele lor.
presedite executiv
Niculai Selaru
acest fax mi s-a dat spre a ma convinge ca permisul obtinut ca membru AJVPS imi da dreptul sa pot pescui in toata tara
am inteles ca luni o sa mai fie niste discutii la AGVPS si vor prinmi mai multe informatii
dpmdv este se confirma inca o data ca sintem tara tuturor posibilitatilor
dorel
-
- senior
cum lesne puteti constata s-a suspendat doar articolul 7, cel referitor la vinieta. si urmeaza recursul. iar dupa recurs ministerul o sa vada ce pozitie adopta. poate sa modifice ordinul. oricum trebuie sa reactioneze pentru ca pescuitul in afara judetului de resedinta nu este reglementat.
reciprocitatea asociatiilor din AGVPS este o chestie relativa. n-as paria pe ea.
asa ca asociatiile noi raman cu acelasi drepturi ca AJVPS-urile pe apele naturale.
reciprocitatea asociatiilor din AGVPS este o chestie relativa. n-as paria pe ea.
asa ca asociatiile noi raman cu acelasi drepturi ca AJVPS-urile pe apele naturale.
- nicolaesebastian
- junior
Domnilor, daca stiti va rog sa publicati adresa si telefoanele de contact ale APS Alba.
Motorul unei economii de piata este competitia; a inceput sa se simta si in zona asta; faptul ca la un pret de jumatate ses + munte fata de anii trecuti iti poti viza permisul la AJVPS Alba e un semnal bun, ca lucrurile incep sa se miste; monopolul AJVPS va cadea; sper sa se ajunga la o competitie corecta vezi mass-media (presa) sau telefonia mobila si nu de genul celei din industria cimentului (pentru cunoscatori).
Pentru o concurenta mai buna!
Cu respect
Nicu
Motorul unei economii de piata este competitia; a inceput sa se simta si in zona asta; faptul ca la un pret de jumatate ses + munte fata de anii trecuti iti poti viza permisul la AJVPS Alba e un semnal bun, ca lucrurile incep sa se miste; monopolul AJVPS va cadea; sper sa se ajunga la o competitie corecta vezi mass-media (presa) sau telefonia mobila si nu de genul celei din industria cimentului (pentru cunoscatori).
Pentru o concurenta mai buna!
Cu respect
Nicu
Inainte de orice comentariu tin sa imi mai precizez o data pozitia. Nu-mi place AJVPS-ul din doua motive:adrian ionascu scrie:cum lesne puteti constata s-a suspendat doar articolul 7, cel referitor la vinieta. si urmeaza recursul. iar dupa recurs ministerul o sa vada ce pozitie adopta. poate sa modifice ordinul. oricum trebuie sa reactioneze pentru ca pescuitul in afara judetului de resedinta nu este reglementat.
1) Prin simpla sa prezenta cei care traiesc din pescuit (si ma refer la cei platiti pentru gestionarea apelor publice) pot dormi linistiti (ca si-ar fi facut datoria, ca apele publice sunt gospodarite si pazite etc.).
2) Imi elibereaza un permis prin care ma fac pescar sportiv, cita vreme eu nu am nimic de a face cu sportul (desi am categoria a III-a la sah) mai bine zis daca vreau sport am unde face sport, dar eu nu vreau decit sa pescuiesc de placere.
Ce se intimpla cu banii cotizati la AJVPS nu prea ma intereseaza; totusi ca orice alt cetatean platesc impozite din care intre altele sunt platite organe care sa asigure respectarea ordinii, legalitatii si justitia in aceasta tara. Mai ales ca un personaj celebru ne indemna sa avem incredere in institutiile statului ...

Insa oferta asta cu reciprocitatea imi place. Pentru ca daca eu plec din judet 2 saptamini, desi am in buzunar un permis de pescuit emis de CNAFP nu pot pescui. Sau ar trebui sa scot din buzunar alti bani. Asta in vreme ce cu acelasi permis, alti cetateni (egali mie) pot pescui.
Pe mine nu ma intereseaza in mod deosebit pescuitul in alt judet decit Iasi. Insa ar fi interesant ca pe la sfirsit de luna mai, cind pe la noi e inca prohibitie sa pot merge la AJVPS Giurgiu, sau la AJVPS Calarasi, sa-mi puna viza in carnetul de membru la schimbarea asociatiei (gratis sau contra sumei simbolice de 1 leu). Apoi cu permisul astfel vizat la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera pentru viza de pescuit in Dunare la granita cu Bulgaria.
Ei un asa avantaj adus de concurenta intre asociatii mi-ar place (chiar de-ar fi sa nu uzez de el). Eu nu vad nimic ilegal aici ... insa credeti ca AJVPS-urile au ajuns la asa strimtoare incit sa ne ofere asta ?