Permis de pescuit 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ariston
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ariston » 11 Ian 2010, 10:12

1.MIKI@
Da sant membru al acelei asociatii din bucuresti si intr-adevar locuiesc in bistrita.Am aderat pur si simplu pt simplu fapt ca oamenii aia fac ceva,nu enorm de mult dar fac .Din nefericire am cotizat 25 de ani AJVPS-ului care nu au organizat nimic,banii pescarilor sau dus la vanatori si la adunarile generale circul era la el acasa.De ce sa mai accept monopolul?in Romania numit AGVPS?Fiecare este liber sa aleaga dupa cum crede de cuviinta la ce asociatie sa adere.Iar cine nu vrea foarte bine e alegerea lui.
2.aps alba
Ai perfecta dreptate in postarea ta ..doar ca multi vad si putin VREAU "sa priceapa.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Ian 2010, 10:26

Ariston scrie:.................................................................................
2.aps alba
Ai perfecta dreptate in postarea ta ..doar ca multi vad si putin VREAU "sa priceapa.
Eu cred ca este mai grav. Nu pot sa priceapa. Asta e. Suntem in linia generala a poporului roman. Ii vine mintea mai la urma, cand greu se mai poate repara cate ceva.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 11 Ian 2010, 10:26

Ariston,
Apsalba se foloseste doar de stari de fapt reale, ca pretext dupa care sa-si ascunda interesele meschine...
Atitudinea lui fatza de pescari e aroganta, tupeista si lipsita de coloana vertebrala ! Mai mult ! pentru el, cuvantul dat n-are nici o valoare,... iar interesul pescarilor sau macar al membrilor pe care vrea sa-i a cu japca, nu valoreaza pentru el nici cat o ceapa degerata !
a pune pret pe vorbele lui (atunci cand el insusi nu si le ia in seama), e ca si cum ai vrea sa treci o prapastie pasind cu ochii inchisi ...
daca tu si asociatia voastra o veti lua pe urmele lui Apsalba, voi fi nevoit sa admit ca m-am inselat si ca Ioan S, Adiwolf si ceilalti or avut dreptate !
oi fi io mai credul sau prea tolerant !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Ian 2010, 10:31

miky scrie:Ariston,
Apsalba se foloseste doar de stari de fapt reale, ca pretext dupa care sa-si ascunda interesele meschine...
Atitudinea lui fatza de pescari e aroganta, tupeista si lipsita de coloana vertebrala ! Mai mult ! pentru el, cuvantul dat n-are nici o valoare,... iar interesul pescarilor sau macar al membrilor pe care vrea sa-i a cu japca, nu valoreaza pentru el nici cat o ceapa degerata !
a pune pret pe vorbele lui (atunci cand el insusi nu si le ia in seama), e ca si cum ai vrea sa treci o prapastie pasind cu ochii inchisi ...
daca tu si asociatia voastra o veti lua pe urmele lui Apsalba, voi fi nevoit sa admit ca m-am inselat si ca Ioan S, Adiwolf si ceilalti or avut dreptate !
oi fi io mai credul sau prea tolerant !
Ai fost la mine in casa si ai vazut cu ce ne ocupam. Sti foarte bine ca nu sunt platit pentru ceea ce fac. Ce sustii la adresa mea, este mai mult decat lipsa de bun simt. Este o ticalosie. Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu. :oops:

Ariston
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ariston » 11 Ian 2010, 10:35

MIKY
Eu nu cunosc situatia aps alba si nici am nici cea mai vaga cunostinta nu am absolut nimic cu nimeni postarile mele nu au nici un caracter publicitar si asa cum am mai repetat-o fiecare este liber sa aleaga.
De exemplu in Bistrita sant 4 asociatii fiecare pescar i-si va alege unde vrea sa fie membru fara nici o constrangere.Consider ca acest site este public si fiecare are dreptul sa-si exprime optiunea.Consider ca nu este un lucru rau sa stim ce se intampla la nivel national ,cum gandim fiecare si cum ne exprimam optiunea.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 11 Ian 2010, 10:54

apsalba,
1) am fost nu la tine acasa ci la firma, care intamplator:
sediul firmei = sediul asociatiei = probabil sediul fnpsr
ceea ce spune multe !
2) Aroganta, tupeul si lipsa de coloana vertebrala le pot dovedi chiar cu cuvintele si pozitiile tale de pe acest sait, la adresa pescarilor, nu numai a mea ... desi nu cred ca mai e nevoie: pe de-o parte deja lumea stie cine esti, pe de alta parte sunt convins ca ne vei oferi si in viitor destule dovezi care sa-mi intareasca cuvintele ...
3) Suna hilar din partea ta, sa-mi arati mie obrazul dupa ce impopotonandu-te cu cuvinte mari ca "ONOARE SI CURAJ", te-ai dat la fund ca un las si te-ai facut ca ploua in privinta cuvantului dat in fatza a mii de forumisti ... pretextele sunt derizorii...
atunci si acolo ai facut proba valorii tale umane,...
noua ne-a iesit cu virgula,... foarte putin peste zero !
tie cum ti-a iesit valoarea ta umana ? (retoric)
Dar cand te-ai dus pe usile din dos ale politicii, sa sustii si sa bagi in lege lucruri care contravin intereselor tuturor pescarilor cu adevarat sportivi / recreativi din RO ? (tot retoric)
apsalba,
o sa ma scuzi sper, dar eu nu voi mai intra in discutie directa cu tine de acum incolo...
mi se pare o concesie prea mare din partea mea, ar insemna sa-ti dau o importanta pe care nu o justifici...
singurul lucru care mai poti sa-l reusesti pe aici e sa mai convingi unu, doi forumisti noi, care inca nu au vazut tot ce poti scoate din tine...
restul sunt lamuriti !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 11 Ian 2010, 10:55

miky scrie:
Ioan S. scrie: Tu de lipsa de democratie ai auzit ?
Citeste aici : http://www.pescar-sportiv.ro/plan-activitate-aps.htm
Au facut cumva public planul de activitate pe 2010 inainte de a-l aproba in Adunarea Generala ? Pai cine l-a stabilit ? :twisted:
Ioan S. nu stiu ce vrei sa-mi arati, si mai ales care ti-s argumentele...
pentru placerea ta m-am mai uitat odata pe linkul ala si pot sa-ti spun ce am gasit:
la art. 14 din statutul lor zice care is atributiile Adunarii Generale, citez:
"(2) Adunarea generala hotaraste asupra:
a. stabilirea strategiei si a obiectivelor generale ale asociatiei.
b. aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli si a bilantului contabil."

deci concret nu scrie nicaieri ca in adunarea generala se stabilesc altceva decat obiective generale de actiune...
un plan de activitate presupune obiective concrete, nu generale, si... neaparand la art. 14, presupun ca sunt stabilite de CD...
cu toate astea daca te uiti in programul lor de activitate pe 2010 la punctul 2, in trimestrul 1 al anului e prevazuta o adunare generala care are pe ordinea de zi chiar acest program pe 2010...
deci, precum ti-e voia, :D se poate spune ca e facut public , si inca mult inainte de vreme si urmeaza a fi discutat si aprobat in adunare asa cum iti place tie... deci, ... unde e problema ?
:wink:
...................................
Hai sa terminam discutia asta aici.
Presupun ca este o asociatie onorabila, fondata de persoane onorabile.
Insa nimeni si nimic nu e perfect pe lumea asta. Tocmai de aceea este foarte important sa existe liberatea de optiune.
Acum nu exista libertate deplina, iar faptul ca sunt si asociatii onorabile nu schimba cu nimic datele problemei.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 11 Ian 2010, 11:34

bun , vad ca discutiile in contradictoriu continua,dar subiectul topicului este altul.
Ceva noutati asteptam, unde si la cine platim permisul de pescuit pe 2010??se stie ceva la ora asta, ceva concret, sau cand se v-a sti oare?
miky m-ai zapacit cu teoria ta :lol: , ma dor ochii, cred ca ai scris-o in zadar, sti tu ce vreau sa zic, apele trec ,pietrele raman :? .
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Ian 2010, 14:27

Aceasta este forma avizate azi dimineata de directia juridica din Minister:

ORDIN
privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit sportiv

ÃŽn temeiul:
- art.16, art.23, alin.2), art. 25, din Ordonanţa de Urgenţa a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 317/2009;
- art. 8, lit. A, pct.c) din Hotărârea Guvernului nr. 1194/2008 privind organizarea, structura şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, cu modificările şi completările ulterioare;
- art. 7, alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 1407/2009 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale;
- art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură;
Având în vedere:
- consultările cu asociaţiilor de pescari sportivi legal constituite la nivel naţional, din domeniul pescuitului recreativ/sportiv;
- referatul de aprobare al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură nr….,
ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul

O R D I N

Art.1. Atribuirea dreptului de pescuit recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale se face de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, în calitate de administrator al resursei acvatice vii.
Art.2. Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale se face în baza permiselor şi a autorizaţiilor emise de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi eliberate prin asociaţiile de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite.

Art.3. (1) - Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, înseriat.
(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal ÅŸi netransmisibil.
(3) Permisul de pescuit recreativ/sportiv se eliberează anual.
(4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil pentru zona/zonele pe care asociaţia care a eliberat permisul de pescuit recreativ/sportiv deţine Autorizaţie de pescuit recreativ/sportiv.
Art.4. Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv este prevăzut în Anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art.5. (1) - Autorizaţia de pescuit recreativ/sportiv – este un document cu regim special, înseriat, prin care se autorizează activitatea de pescuit recreativ/sportiv.
(2) Autorizaţia de pescuit recreativ/sportiv se eliberează anual.
(3) La eliberarea Autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv, asociaţiile de pescari sportivi vor prezenta dovada nominalizării zonă/zonelor din habitatele piscicole naturale pentru care solicită accesul privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv, eliberată de Administraţia Naţională "Apele Române," precum si avizul de luare în evidenţă eliberat de către Ministerul Mediului şi Pădurilor.
Art.6. Modelul Autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv este prevăzut în Anexa nr.2, care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art.7. (1) În cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura, se înfiinţează Registrul unic de evidenţa al Asociaţiilor de Pescari Sportivi, persoane juridice non profit legal constituite, precum şi a forurile lor de reprezentare la nivel naţional, constituite pe principiul liberei asocieri.
(2) Modelul „Registrului unic de evidenÅ£aâ€

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Ian 2010, 18:33

As vrea eu sa vad asociatia care va avea tupeul sa declare o zona de unde se extrage balastru,zona de reproducere,si astfel activitatea respectivei balastiere sa fie oprita.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns