Permis de pescuit 2010
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
interesant, foarte interesant....
oare ce minune ar trebui sa aiba loc, ca sa putem in viitor scoate permisele in orice zi a anului,iar termenul lor de expirarre sa fie in aceeasi zi al anului ce urmeaza ,nu la finele anului calendaristic¿?sa fie oare un efort prea mare din partea celor ce fac legile¿?
[quote="alexis Si logic ar fi bine sa fii inscris la o asociatie ca unii o conduc mai bine altii nu ,se vede dupa fiecare an in curs,dar nu poti sa iei permis de la aprozar dragul meu , cu riscul de a ma repeta, eu in spania aveam posibilitatea sa merg la banca si acolo dupa ce efectuam o plata de 7 euro , mi se elibera licenta de pescuit pe un an de la data platii....uite , intr-o dimineata cand eram liberi cu niste amici am plecat la un cot de pastrav in frunte cu bunul meu prieten Biraescu Silviu(un mare pescar ,de la care am avut ocazia sa invat multe...RESPECTE MAESTRE!!!) aka Gonfle cum ii zic uni, si inainte de a incepe partida de pescuit am intrat la un bar sa bem cate o cafea si povestind asa despre permise (ca fiecare nu mai prea tinea minte data exacta la care ii expira)ne-am uitat pe ele...surpriza al meu expirase de vreo 2 zile.Am avut noroc ca exact peste drum sa fie sediul unei banci.Pana si-au terminat baietii cafeaua, am dat o fuga pana la banca , am achitat taxa si in 5 min m-am intors cu permis pt inca un an....Daca se faceau la aprozar, sa sti ca-mi convenea sa il fac si acolo pana i-mi cantareau ceva fructe...
Cine a zis ca voi adera la o asociatie de pescari din cele existente ?Ariston scrie:Stimate domn IOAN.S poti sa-mi spui si mie care este activitatea asociatiei tale la care vei adera pe 2010?
Eu nu fac publicitate ,,sant un pescar ca si voi toti care pescuiesc din 1978,si platesc o cotizatie din 1982 de la varsta de 14 ani ..an de an ....si probabil unii care se inseamna pe aici nu au ani de viata cati unii avem ani de pescuit!!!
Eu nu cred sa fi spus !

tot citesc si raman din ce in ce mai uimit...
poate nu inteleg io bine insa:
de curiozitate m-am uitat un pic mai atent la postarile lui Ariston, noroc ca sunt putine
in linii mari, sunt decente si on topic, si nu se prea afirma pe topicurile marilor asociatii.. si-o dat si el niste pareri, aici...
chiar daca o inteles gresit omu' niste chestii din lege, aia e,... asa o interpretat el, n-ai ce sa-i faci,... da voi acuma il banuiti de exponent al marilor asociatii reprezentative, mari amatoare de distribuit permise, facand reclama acestora...
cu exceptia faptului ca omu o inteles din noul proiect ca trebe sa fim afiliati la asociatii, altceva n-o zis...
o facut reclama la asociatia aia,... ceva cu pescar sportiv..
m-am uitat si io pe saitu ala: sediul in bucuresti...
omu e din Bistrita, cel putin asa scrie in avatar, deci poate ca nici nu-i membru la aia... i-o fi placut lui asociatia aia si ce-si propune sa faca, chefuri, adunari cursuri, etc... ce aveti cu el ? Daca lui ii place ce vor aia la Pescar Sportiv, ... e dreptul lui sa se indrepte catre ei...
daca stam sa ne uitam mai bine nici nu poti baga de vina lucrurilor care si le-or propus sa le faca... dealtfel voi inteleg ca bagati de vina lucruri care nu si le-or propus...
aici iarasi nu pot fi de acord... asa ca m-am uitat mai atent pe saitu lor:
... o asociatie cu un numar relativ mic de membri, care nu face apologia asocierii nicaieri pe sait, nici a FNPSR, nici un cuvant despre reprezentativitate, permise, fonduri, sau despre "chestii care ne doare"...
nici un cuvant, nici o pretentie sa adune 4000 de membri ,... nimic...
Ce le reprosati ? ca nu si-au propus ecologizari ? ca nu si-au propus populari in 2010 ? ca nu si-au propus luari de pozitie referitor la anumite legi legate de pescuit ?
pai.... e dreptul lor ! libera asociere spune ca orice grup de oameni se pot asocia oricand si sa-si propuna orice atata timp cat nu contravine normelor societatii,... deci daca oamenii numa' asta vor sa faca, cine le poate imputa ca nu fac altele ? v-or propus ? / fortat cumva sa deveniti membri ?
dupa felul in care incepem sa judecam lucrurile. mai nou,... orice asociatie s-ar mai infiinta de acuma, e vinovata din start daca nu-si baga in statut chestii patriotice, pentru binele societatii, al pescarilor in general si al apelor si pestilor...
in mod normal, sarcina ecologizarii apartine altora cu titlu de obligatie,...doar ca nu si-o fac !
in mod normal sarcina pazei apelor cade in curtea statului care are datoria sa-si pazeasca patrimoniul si n-o face...
in mod normal, repopularile apelor cad in sarcina proprietarului sau a gestionarului apelor, doar ca n-o fac !
deci aceste lucruri n-au de ce sa apara in statut si nici in programe ca actiuni, deoarece, intr-o societate normala, cu un sistem functional, nu sunt obiective reale !
nu le-au scris in statut ! ei si ce ? sau poate le-au scris mai ambiguu... poate ca, daca se impune, si vor putea or s-o si faca, cine stie ? sau trebe scrise pe un program sa dea bine la cititor ?
luari de pozitie referitor la legi ... da ! ar fi o treaba buna, benefica din partea asociatiilor ! in mod serios de asta si avem nevoie, sa apara asociatii care sa ia pozitie in fatza statului nu sa i se substituie !
dar nici asta nu poti obliga pe oricine s-o asociat, sa o faca,... e optiunea lor,... daca asocierea lor nu aduce prejudicii celor din jur, nu le poti imputa ca nu vor sa se implice in politica si legi... Sorry !
deci nici asta nu li se poate reprosa ca nu scrie in program...
poate ca cel mai mare rau pe care l-o facut apsalba si acolitii lui din fnpsr este ca au uniformizat si devalizat notiunea de asociatie...
cum am mai zis,
orice asociatie, existenta sau care da sa apara,... se face vinovata de minciuna, neimplicare si mai ales extorcarea pescarilor de banii de permis...
eu am fost si sunt impotriva obligativitatii asocierii inca de la primul post pe forumul asta, si mi-s martore zeci de pagini in care am combatut asociatiile si pe cei care vor sa se ascunda sub masca reprezentarii...
cred ca nu pot fi acuzat ca le tin partea, in acelasi timp insa cred ca pescarii pierd zilnic, an de an, batalie dupa batalie, ca se complac intr-o situatie dezbinata in care fiecare e cu parerea lui si nu intreprind nimica...
niciodata n-o sa fiu impotriva unei asocieri care isi propune macar putin, adica exact cat simte ca poate sa faca, cu placere, cu pasiune, lasandu-si porti deschise pentru cand o putea mai mult ! si nici nu o voi condamna ca nu-si propune activitati populiste, sau necesare daca vreti voi, dar intr-o maniera populista, uitand care e rolul statului, si mai rau, ajutandu-l sa uite !
Nu stiu cine-s aia de la A. Pescar Sportiv din Bucuresti, poate n-am citit io bine pe acolo si n-am vazut ce trebe, dar, deocamdata n-am ce le reprosa... daca aia care sunt membri, s-or asociat doar ca sa faca cursuri, baluri si adunari, e treaba lor,... in fond e si aia ceva, decat nimica !
iar daca membri lor is multimiti cu asta,... e ok si nu vad de ce ar fi altcumva !
daca insa imi aratati voi pe saitu ala ceva din care sa inteleg ca sunt un fel de apsalba, ... atunci imi cer scuze, inseamna ca n-am fost io destul de atent si de aia n-am inteles !
poate nu inteleg io bine insa:
de curiozitate m-am uitat un pic mai atent la postarile lui Ariston, noroc ca sunt putine

in linii mari, sunt decente si on topic, si nu se prea afirma pe topicurile marilor asociatii.. si-o dat si el niste pareri, aici...
chiar daca o inteles gresit omu' niste chestii din lege, aia e,... asa o interpretat el, n-ai ce sa-i faci,... da voi acuma il banuiti de exponent al marilor asociatii reprezentative, mari amatoare de distribuit permise, facand reclama acestora...
cu exceptia faptului ca omu o inteles din noul proiect ca trebe sa fim afiliati la asociatii, altceva n-o zis...
o facut reclama la asociatia aia,... ceva cu pescar sportiv..
m-am uitat si io pe saitu ala: sediul in bucuresti...
omu e din Bistrita, cel putin asa scrie in avatar, deci poate ca nici nu-i membru la aia... i-o fi placut lui asociatia aia si ce-si propune sa faca, chefuri, adunari cursuri, etc... ce aveti cu el ? Daca lui ii place ce vor aia la Pescar Sportiv, ... e dreptul lui sa se indrepte catre ei...
daca stam sa ne uitam mai bine nici nu poti baga de vina lucrurilor care si le-or propus sa le faca... dealtfel voi inteleg ca bagati de vina lucruri care nu si le-or propus...
aici iarasi nu pot fi de acord... asa ca m-am uitat mai atent pe saitu lor:
... o asociatie cu un numar relativ mic de membri, care nu face apologia asocierii nicaieri pe sait, nici a FNPSR, nici un cuvant despre reprezentativitate, permise, fonduri, sau despre "chestii care ne doare"...
nici un cuvant, nici o pretentie sa adune 4000 de membri ,... nimic...
Ce le reprosati ? ca nu si-au propus ecologizari ? ca nu si-au propus populari in 2010 ? ca nu si-au propus luari de pozitie referitor la anumite legi legate de pescuit ?
pai.... e dreptul lor ! libera asociere spune ca orice grup de oameni se pot asocia oricand si sa-si propuna orice atata timp cat nu contravine normelor societatii,... deci daca oamenii numa' asta vor sa faca, cine le poate imputa ca nu fac altele ? v-or propus ? / fortat cumva sa deveniti membri ?
dupa felul in care incepem sa judecam lucrurile. mai nou,... orice asociatie s-ar mai infiinta de acuma, e vinovata din start daca nu-si baga in statut chestii patriotice, pentru binele societatii, al pescarilor in general si al apelor si pestilor...
in mod normal, sarcina ecologizarii apartine altora cu titlu de obligatie,...doar ca nu si-o fac !
in mod normal sarcina pazei apelor cade in curtea statului care are datoria sa-si pazeasca patrimoniul si n-o face...
in mod normal, repopularile apelor cad in sarcina proprietarului sau a gestionarului apelor, doar ca n-o fac !
deci aceste lucruri n-au de ce sa apara in statut si nici in programe ca actiuni, deoarece, intr-o societate normala, cu un sistem functional, nu sunt obiective reale !
nu le-au scris in statut ! ei si ce ? sau poate le-au scris mai ambiguu... poate ca, daca se impune, si vor putea or s-o si faca, cine stie ? sau trebe scrise pe un program sa dea bine la cititor ?
luari de pozitie referitor la legi ... da ! ar fi o treaba buna, benefica din partea asociatiilor ! in mod serios de asta si avem nevoie, sa apara asociatii care sa ia pozitie in fatza statului nu sa i se substituie !
dar nici asta nu poti obliga pe oricine s-o asociat, sa o faca,... e optiunea lor,... daca asocierea lor nu aduce prejudicii celor din jur, nu le poti imputa ca nu vor sa se implice in politica si legi... Sorry !
deci nici asta nu li se poate reprosa ca nu scrie in program...
poate ca cel mai mare rau pe care l-o facut apsalba si acolitii lui din fnpsr este ca au uniformizat si devalizat notiunea de asociatie...
cum am mai zis,
orice asociatie, existenta sau care da sa apara,... se face vinovata de minciuna, neimplicare si mai ales extorcarea pescarilor de banii de permis...
eu am fost si sunt impotriva obligativitatii asocierii inca de la primul post pe forumul asta, si mi-s martore zeci de pagini in care am combatut asociatiile si pe cei care vor sa se ascunda sub masca reprezentarii...
cred ca nu pot fi acuzat ca le tin partea, in acelasi timp insa cred ca pescarii pierd zilnic, an de an, batalie dupa batalie, ca se complac intr-o situatie dezbinata in care fiecare e cu parerea lui si nu intreprind nimica...
niciodata n-o sa fiu impotriva unei asocieri care isi propune macar putin, adica exact cat simte ca poate sa faca, cu placere, cu pasiune, lasandu-si porti deschise pentru cand o putea mai mult ! si nici nu o voi condamna ca nu-si propune activitati populiste, sau necesare daca vreti voi, dar intr-o maniera populista, uitand care e rolul statului, si mai rau, ajutandu-l sa uite !
Nu stiu cine-s aia de la A. Pescar Sportiv din Bucuresti, poate n-am citit io bine pe acolo si n-am vazut ce trebe, dar, deocamdata n-am ce le reprosa... daca aia care sunt membri, s-or asociat doar ca sa faca cursuri, baluri si adunari, e treaba lor,... in fond e si aia ceva, decat nimica !
iar daca membri lor is multimiti cu asta,... e ok si nu vad de ce ar fi altcumva !
daca insa imi aratati voi pe saitu ala ceva din care sa inteleg ca sunt un fel de apsalba, ... atunci imi cer scuze, inseamna ca n-am fost io destul de atent si de aia n-am inteles !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Tu de lipsa de democratie ai auzit ?miky scrie: .......................
Citeste aici : http://www.pescar-sportiv.ro/plan-activitate-aps.htm
Au facut cumva public planul de activitate pe 2010 inainte de a-l aproba in Adunarea Generala ? Pai cine l-a stabilit ?

In rest numai de bine, ai dreptate cind spui ca membrii acelei asociatii trebuiesc respectati ... si trebuie respectata si activitatea lor voluntara.
Numai ca ... nu uita ca exista membri care au intrat acolo de bunavoie (si din spirit cetatenesc) ... exista membri adusi de vremuri si nevoi personale (pentru a obtine un permis de pescuit) ... si s-ar putea sa existe si profitori ! Nu-i bai ... ii respect pe toti ca oameni si cetateni ai acestei tari ... cu inscrierea mea intr-o astfel de asociatie e mai greu !

Aceea ce spui stimate ;;je_xman:: este in Spania ,trebuie adaptate problemele la situatia de aici,si nici vecinii nostri maghiari nu stau rau cu pescuitul,,,dar pana a ajunge aclolo mai este cale lunga si cand ajungem ca ei nu vom mai avea peste...mai ales la pretul permisului echivalent a 5 pet. d 2L de bere.Cand statul nu face nika pentru banii acestia.Si in alte tari se practica C&R ,acasa mergi doar cu pozele si peste cumperi de la market.Oricum sa fiu si pescar ,sa cheltui pe transport ,bete si alte cele,si sa cumpar peste de la market congelat ????
alexis , eu vroiam sa spun doar cat de simplu poate fi sa scoti un permis,nu te gandi ca acolo statu se implica prea mult in popularea apelor, dar exista si coturi private de pecuit, unde sant asociatii care se ocupa de populari ....nimeni nu te obliga sa te asociezi,cat despre costurile pe care le implica pescuitul...doar nu te asteptai tu ca prin pestele prins sa compensezi banii investiti in scule si transport asa ca poti sa mergi la pescuit si sa cumperi linistit peste congelat pt consum....Eu zic ca pasiunea e pasiune si nu conteaza cat de scump te costa acest hoby, noi mergeam aproape 400 km pana pe ebro sa pescuim somn sau in nord , sa facem o partida de stiuca si nu ne plangeam de costuri si te asigur ca iesiri asa de lungi aveau loc cam de vreo 8-10 ori pe an
As vrea sa va atrag atentia asupra unei emisiuni in care un oarecare Selaru, presupsul director executiv al unei fantome comuniste, declara ca va modifica el legea si pe apele publice va face el concesiuni si va obliga pescarii sa se asocieze, altfel pescuitul sportiv va un vis frumos pentru vasnicii pescari independenti si revolutionari pe acest forum. Audiati si comentati.
http://www.antena2.tv/arhiva/mincinosii/03-01-2010THL
http://www.antena2.tv/arhiva/mincinosii/03-01-2010THL
Ioan S. nu stiu ce vrei sa-mi arati, si mai ales care ti-s argumentele...Ioan S. scrie: Tu de lipsa de democratie ai auzit ?
Citeste aici : http://www.pescar-sportiv.ro/plan-activitate-aps.htm
Au facut cumva public planul de activitate pe 2010 inainte de a-l aproba in Adunarea Generala ? Pai cine l-a stabilit ?![]()
pentru placerea ta m-am mai uitat odata pe linkul ala si pot sa-ti spun ce am gasit:
la art. 14 din statutul lor zice care is atributiile Adunarii Generale, citez:
"(2) Adunarea generala hotaraste asupra:
a. stabilirea strategiei si a obiectivelor generale ale asociatiei.
b. aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli si a bilantului contabil."
deci concret nu scrie nicaieri ca in adunarea generala se stabilesc altceva decat obiective generale de actiune...
un plan de activitate presupune obiective concrete, nu generale, si... neaparand la art. 14, presupun ca sunt stabilite de CD...
cu toate astea daca te uiti in programul lor de activitate pe 2010 la punctul 2, in trimestrul 1 al anului e prevazuta o adunare generala care are pe ordinea de zi chiar acest program pe 2010...
deci, precum ti-e voia,

pe de alta parte io habar n-am cati membri are asociatia respectiva... poate ca are 100 , sau 35 sau numa aia 7 care is fondatori,... e problema lor...
tu stii cati membrii are ? stii ca au vandut permise la oameni care au venit doar pentru acest interes ? sau doar presupui ? eu nu stiu !
si nu numai ca nu stiu dar nu e treaba mea sa suflu in ciorba lor !
in orice democratie, ca tot vorbim de ea, e valabila prezumtia de nevinovatie...
eu deocamdata nu am elemente din pagina lor ca ar fi un fel de apsalba...
se poate sa ma insel, se poate ca tu sa stii mai multe despre ei,.. foarte bine ! Atunci arata-ne-o si noua ca sa nu mai bat campii in favoarea dusmanului !

dar daca nu, nu vad de ce ar trebui sa ucidem in fasha orice aparitie pe simplu motiv ca daca a aparut precis e "stricat"...
tratam lucrurile exact ca si in politica:
daca intri in politica, inseamna ca esti murdar...
iar cei curati si buni, desi stiu bine ce-i de facut ...stau totdeauna deoparte !...
eu sunt un adversar al asociatiilor fripturiste ! totdeauna am fost !
mentinandu-ne insa, permanent pe pozitii d-astea teoreticianiste, si bagand totul in aceeasi oala de ciorba acrita... nu cred ca rezolva altceva decat ca le facem tot lor jocul !
in timp ce noi criticam cuminti si filozofic pe forumuri, suferind dupa asociatia ideala care refuza sa apara, ei pun shaua linistiti pe tot ce-a mai ramas...
eu deocamdata nu am vazut nicaieri vreo pozitie a acestei asociatii care sa contravina principiilor de neobligativitate a asocierii sau care sa lezeze interesele mele ca pescar,... deci nu pot sa o condamn de la inceput !
e adevarat ca n-am vazut nici vreo luare de pozitie care sa ma faca sa simt ca m-ar putea reprezenta,... pe motivul asta nu sunt membrul ei, si nici nu voi fi,... dar atat !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...