permis "alternativ"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

ati plati permis "alternativ" ?

da, nu mai vreau sa dau bani degeaba la ajvps-uri
62
98%
nu, mai bine dau bani la ajvps ca fac treaba buna
1
2%

Voturi totale: 63

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Ian 2006, 20:59

Ai avut noroc daca in ultimii 5 ani te-ai intalnit doar de doua ori cu controlul. Pe mine numai in 2005 m-au controlat de vreo 5-6 ori. Umbla in echipa: unul de la Inspectia Piscicola, unu/doi de la filiala si, uneori, doi jandarmi.
Ultima oara m-au controlat in 30 decembrie :?

Tot asa am ajuns sa imi fac permis si in Bihor. Pescuiam pe malul nordic al Crisului Negru. Aveam permis de Arad. Au venit in control si am avut scandal cu ei. Cica cu permisul de Arad aveam voie sa pescuiesc doar pe malul celalalt :? Ca sa o scot la capat cu ei si sa intru in "legalitate" a trebuit sa imi fac permis si de Bihor (1.000.000 in plus).

Deci aia cu un permis pe un mal si unul pe celalat (scrie si in Aventuri la Pescuit) nu e poveste.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 10 Ian 2006, 21:28

Noroc??? Eu as fi preferat sa ma controloeze la fiecare iesire, si eventual sa faca si un control al sculelor si juvelnicelor... Insa din pacate chestia cu permisul valabil doar in judet e o prostie monumentala, ma bucur ca s-a revenit la sentimente mai bune :lol: :lol:
Imagine

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Ian 2006, 07:40

razvan m. scrie:Pescuiam pe malul nordic al Crisului Negru. Aveam permis de Arad. Au venit in control si am avut scandal cu ei. Cica cu permisul de Arad aveam voie sa pescuiesc doar pe malul celalalt
Trebuia sa le zici ca desi stai pe malul ala, lansezi departe si pescuiesti pe malul opus! :lol:

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 11 Ian 2006, 13:13

Am noutati de la AJVPS Alba .
Se pare ca ieri s-a hotarat ca toate vizele de ses din tara sa fie egale ( 700 000 lei) si sa existe reciprocitate intre judete.
Informatiile le am de la Dir AJVPS ALBA domnul Onet.
Stiti careva ceva ?

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 11 Ian 2006, 13:43

oaie scrie:dl Gyorg
inaite de a face de kkat pe cineva e bine sa va priviti pe dvs.nu cred ca atitudinea mea a fost una ofensatoare cum de asemenea nu cred ca am luat apararea agvps.la urma urmei e vorba de respect.ei sunt singurii ,pe ei ii platesc.logic.diferendele le am cu ei nu cu dvs pescarii.
voi fi la fel de prompt la plata si daca voi avea o solutie alternativa cum la fel voi fi si de corect in relatia mea cu mediul inconjurator.
deocamdata aceasta solutie nu exista!
fir intins
Imi cer scuze pentru termenul "kkat" adresat direct persoanei dvs dar a fost o reactie normala asa cum am mai folosit-o si in momentul in care m-au oprit 2 militeni ca alergam cu masina dupa doi hoti , dintr-o masina cu numere false, motivand ca am depasit linia continua dintre benzi. Am simtit acelasi nod in gat asa cum l-am simtit si atunci, vazand ca inca mai sunt persoane care chiar daca se simt furati, violati, minimizati, ridiculizati, accepta un sistem sau organizatie mafiota, asa cum i-a numit si presa, numai datorita comoditatii. Sau poate mai exista si un alt interes din partea dvs tinand cont ca incercati si printr-un topic deschis (http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=1846) sa sustineti vechile structurii pe care chiar si cei din guvernul actual sustin ca nu fac nimic in sprijinul celor care ii platesc , in speta pescarului si cotribuabililui din al carui buget au fost repartizate mai multe fonduri care aceste structuri ! :twisted:
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 12 Ian 2006, 15:53

Domnilor, buna ziua,
Fiind eu un novice care a lipsit dintre pescari (practicanti si autorizati) fix din 1989 pana in ianuarie 2005, mi-e greu sa ma orientez. Mai ales ca in anul care tocmai a trecut am fost absorbit cu totul de pescuitul in sine, si mai putin sau deloc de problemele lui intestine. Citesc forumul, am parcurs intreg acest topic si-am ramas cu celebra intrebare: "si eu cu cine votez?".
Dupe ce am pescuit intens si cu acte in regula din 1973 pana in 1989, am "murit putin" pana anul trecut.
Am inchis ochii intr-un regim (aici ma refer strict la pescuit) linistit, clar reglementat: taxa anuala achitata = dreptul de pescuit in Patria mea, RSR. Ma controlau AGVPS-istii, militienii, padurarii si, mai ales, granicerii (plimbandu-ma eu cu undita mai pe la margine). Si pescuiam, bihorean fiind, in Arad, Cluj, Satu Mare, dar si in Delta si chiar la Marea Neagra. Cand mi-am revenit din coma, m-am trezit intr-o lume tulbure, macinata de interese meschine, clar economice, orgolii de neinteles, lupte, certuri, injuraturi, cutite. Aflu cu stupoare care sunt apele (de la mine de acasa :!: ) in care pot pescui, mi se cere taxa pe o balta care apartine asociatiei de pescuit la care mi-am platit deja permisul, ma duc la peste pe unde mergeam cand eram copil si sunt luat pe sus de niste handralai, ca balta e privata, sunt avertizat ca n-am ce cauta cu lanseta pe lacul Fantanele (de exemplu), pt. ca e in Cluj, adica in alta tara, etc. Pe langa asta, sa mori de ras, intreb si eu de perioada de prohibitie, ca sa nu cad in pacat, si sunt intrebat "pe care balta?" (deoarece, pe stil nou, pestii fac dragoste cand hotaraste administratorul baltii sau deloc :shock: )...

Acuma va citesc si iarasi casc ochii nedumerit: haideti, fratilor, sa ne divizam si mai tare!
Cum sa ne inmuiem unditele noastre cu unditele lor? Mama lor de incompetenti! Ca eu, Costica Priceputu', am tot asteptat sa ma aleaga sef, da' n-au vrut! L-au pus tot pe Gigi Administratoru', si-a luat el banii pe care, maaaama, ce i-as fi luat eu! Si ce-as mai fi facut eu, daca eram! Cum adica unde am fost pana acum? Am fost putin racit si n-am avut nici noroc in viata!... Da' ia stai, cine esti tu, ba?...
Cum adica te trezesti dimineata, te uiti pe geam la vreme si-o tai rapid la peste? Ne, ne, ne !... Pe care apa, pe stanga sau pe dreapta? Ai "robineta", dar ai si stampila? De la care? De la aia de pe dreapta sau de la "ceilanti", de pe stanga? A' cui esti tu, ba?...

...Chiar asa! Cine sunt eu? Al cui sunt eu?

Semnat, un amator

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Ian 2006, 16:03

Musti, bine ai venit in randul nostru! :)
Trist, incredibil, dar adevarat, din pacate... :( Ce e de facut? Cine face?
Nimeni nu stie... Confuzie totala...

legat de Lesu... te-a intrebat cineva de sanatate pe lacul Lesu? Lacul Lesu ala de langa Stana de Vale? :shock: Nu pot sa cred asa ceva.... Acolo, desi sunt table cu pescuitul interzis, e plin de pescari si "pescari". Si muscari, si spinneri, si carasari, si de toate felurile, cu barca, fara barca, etc.... Ce se prinde acolo? Pai, clean cat cuprinde (am prins intr-o dupa-masa, numai de pe mal, aprox. 35-40 buc.), bibanei, carasei, si cam atat am vazut eu... :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 12 Ian 2006, 16:14

Nu am fost recent. Mi-am expus unor prieteni intentiile de a merge pe urmele vietii mele trecute de pescar pe la Lesu, Fantanele, Agarbiciu, s.a. si am fost avertizat ca nu-i de bine. Copil fiind, prindeam clean, dar mai ales pastrav.

P.S. pana una alta, eu ieri am fost deja sa-mi vizez permisul pe 2006, la AJVPS (unde altundeva?). Abia azi am citit topicul asta.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 12 Ian 2006, 17:39

Musti scrie:Nu am fost recent. Mi-am expus unor prieteni intentiile de a merge pe urmele vietii mele trecute de pescar pe la Lesu, Fantanele, Agarbiciu, s.a. si am fost avertizat ca nu-i de bine. Copil fiind, prindeam clean, dar mai ales pastrav.

P.S. pana una alta, eu ieri am fost deja sa-mi vizez permisul pe 2006, la AJVPS (unde altundeva?). Abia azi am citit topicul asta.
Cat ai platit pe vize anul acesta.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 12 Ian 2006, 22:25

De fapt nici nu stiu ce am platit. M-am dus si eu, in naivitatea mea, sa-mi puna stampila din permis, aceeasi ca si anul trecut, in acelasi loc ca si anul trecut, si ca acu' 17 ani. Ideea era ca daca am zilele astea vreo fereastra in program, sa pot merge cu lanseta pe garla, fara mustrari de constiinta. Am dat vreun milion doua sute. Nu tin minte exact, ca am mai facut ceva cumparaturi in acea zi, iar chitanta mi-a ramas in masina. Daca doresti suma exacta, ti-o voi comunica maine. Mai am de trecut pe la Politia de frontiera, unde anul trecut, pt. o stampila, dupa ce am achitat 100.000 taxa de urgenta, m-au chemat peste 48 de ore (e chiar hilar, in Oradea atata dureaza eliberarea unui pasaport nou!). Mentionez ca n-am primit nici un fel de vigneta sau altceva. Ba, mint: mi-au dat un calendar de buzunar cu solunare si o brosura cu statutul AGVPS.

Si acuma citesc despre legi noi, despre asociatii alternative, felii de rau concesionate, taxe suplimentare daca vrei la ei pe ape, etc., si-mi vine sa tip, chiar daca sunt convins ca nu ma aude nimeni!
Ce ati patit, romanilor, de nu va mai suportati unii pe altii? Pescarii pe vanatori, spinning-istii pe crapari, boillis-istii pe mamaligari, vobler-istii pe muscari.

Ce mi-as dori eu? Sa platesc la un ghiseu tot ceea ce se crede de cuviinta, sa mi se puna o viza si cu aia sa ma duc oriunde vad cu ochii un luciu de apa, fara sa-mi bat capul si sa-mi pierd putinul timp de pescuit cu alergatul dupa hartoage. Si-mi doresc sa fiu controlat de 3 ori pe zi de Politie, Jandarmerie si Apele romane, cu mascatii!

Scrie răspuns