permis "alternativ"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

ati plati permis "alternativ" ?

da, nu mai vreau sa dau bani degeaba la ajvps-uri
62
98%
nu, mai bine dau bani la ajvps ca fac treaba buna
1
2%

Voturi totale: 63

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 06 Ian 2006, 18:29

Nu cred ca era nevoie de moderatori in discutia de mai devreme :) . Raman la parerea ca fiecare dintre noi are dreptul la propria-i opinie. Deci daca oaie a votat asa trebuie sa ii respectam opinia. Daca se doreau doar voturi contra ajps nu mai era nici un chestionar ci un titlul de genul: "Sa ne mai baga o data **** in ajps ca ei si le baga in noi de ani de zile" :)

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 06 Ian 2006, 18:37

foarte corect dr pike!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 06 Ian 2006, 19:00

Pai de ce-i corec'....eu voiam sa vad o interventie in fortza cu 4 agenti deodata... :cry: :cry: :cry:

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 06 Ian 2006, 19:34

multumesc domnului dr pike pt obiectivism

SF
veteran
veteran

Re: permis "alternativ"

Mesaj de SF » 06 Ian 2006, 22:35

[quote="danr"]daca ar aparea un permis de pescuit eliberat de alte asociatii ( decat ajvps ), cine s-ar baga ?

bineinteles un permis in aceiasi bani, care sa-ti dea acces pe toate apele publice, acces la pg, etc ?

eu unul l-as lua imediat in dauna ajvps-urilor unde am cotizat mereu degeaba[/quote]

Eu inteleg mai greu . De ex. vreau sa pescuiesc pe Somes , pot sa platesc la ajvps sau , aceasi suma, la o alta, alt tip , de asociatie ? Despre asta ii vorba ?

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 07 Ian 2006, 01:02

stie cineva in virtutea carui act normativ dreptul de pescuit sportiv trebuia cumparat (numai) de la ajvps?

Incerc sa dezleg itele cu schimbarile (atentie, nu de intentie ci schimbarile de ordin legislativ) cu permisele astea si ori nu am eu toate modificarile legii 192 (am doua) sau imi lipseste vre-un act, or se cam trage barca pe uscat si avem de-a face cu un suport legal incoerent.

Spun asta pentru ca ordinul 1134 este destul de de ambiguu sa poata permite ocolirea prevederilor de aici, sau mai grav impiedicarea aplicarii lor (cum ar fi contractul cu gestionarii) numai pe motiv ca nu sunt interzise sau reglementate in legea 192. Ca sa nu mai vorbim ca, aceasta lege a pescuitului dateaza din 2001 si nici pana acum su s-au pus in practica nici jumatate din prevederi (referitoare la protejarea pestilor de exemplu) - la ce sa ma astept?

Dupa parerea mea legea 192 trebuie modificata radical, in sensul mentinerii prevederilor pentru pescuitul comercial si adaugarea de masuri concrete si coerente pentru controlul acestor activitati, pedepse si alte alea iar pentru pescuitul recreativ/sportiv sa se faca alta LEGE. Ordinul 1134 nu prevede sanctiuni asa ca nu o sa doara pe nimeni daca nu o sa tipareasca doar 3 vignete in urmatorii 3 ani sau mai stiu eu ce. Din cauza asta trebuie o lege, sa fie sanctiuni/contraventii, si vorba aia, unde e lege nu-i tocmeala.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Ian 2006, 09:43

oaie scrie:dar noi ce am facut?am luat o sticla de pe mal acasa?am avut grija sa ardem gunoiul?am plecat la pescuit doar cu gindul la lupta cu el,nu sal omoram????etc...
aici e problema.in noi.
fir intins
daca de atatia ani inca nu ai facut cele ce scrii mai sus atunci chiar ai o problema.
Dar uite ca suntem altii care luam acasa tot gunoiul pe care il producem si mai luam si din cel produs de altii, mai si eliberam pestii pentru a avea alta data ce prinde, si tot facand noi asa ne-am saturat de hotii de la AGVPS si ne-am hotarat sa pescuim legal si linistiti fara sa le mai dam lor bani de salarii, telefoane, masini si altele.
Dar e tare greu sa razbim atata timp cat multi zic "merge si asa, nu-mi place, ar putea fi mai bine, dar lasa sa se agite altii, ma duc si eu acolo cand e masa pusa si bucatele calde"!

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 07 Ian 2006, 16:14

probabil nu sa referit la persoana sa ci a generalizat.
chiar daca cele scrise de oaie nu este valabil pentru toata lumea totusi ramine un procent destul de mare de pescari care se regasesc in cele afirmate de el.

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 10 Ian 2006, 17:23

Ma bag si eu la plata catre alte asociatii in afara de AJVPS.
Sa ramina citi am botezat eu :D
Cum ramine cu vineta ?AJVPS-ul spune ca nu este nici o vineta si cer pentru viza 700 000, si mai spun ca cei care nu pun viza la ei nu vor putea pescui in apele lor?????Cu vineta (care speram sa iasa cit mai repede ) si permisul facut la orice asociatie putem pescui pe orice luciu de apa chiar daca este al AJVPS ?

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 10 Ian 2006, 20:44

Interesant....

Pana una alta si eu platesc la Ajvps, insa asta nu si inseamna ca ma bucur sa fac asta. As prefera sa mai existe inca 100 de asociatii care sa dea autorizatii pe ape publice si care si mai mult, sa aiba grija de ceea ce au in arenda. Pana acu' plateai la Ajvps doar ca sa te simti legal, oricum in ultimii cinci ani an vazut doua controale, si astea doar de forma, ca oricum nu conta nr. de bete sau cantitatea retinuta. Asa ca, concurenta nu poate sa nasca decat ceva bun :wink: :wink: :wink:
Cel putin in Deva, anu' asta permisul la AJVPS e cu 500.000 lei vechi mai moca ca anu' trecut. Daca au aceleasi ape, cum explica cei de la AJVPS faptul ca anu' trecut era 1.200.000 lei?? Probabil ca anul asta au planificate mai putine chefuri si poate nu o sa mai ajunga cascavalu' sa mai merga Don' Calciu, sefu' de filiala pe banii AJVPS la braconat in Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina... (pentru cine nu stia: http://wizard.expres.ro/investigatii/?news_id=173309 )

Asa ca pe viitor, as prefera sa fiu membru intr-un club de pescuit si nu de VANATOARE & pescuit. Chestia asta cu vanatoare si pescuitul la un loc e ca si cum ai fi obligat sa-ti iei permis de conducere si pilot de avion in acelasi timp :lol: :lol:

So, parerea mea e Fuck the old AJVPS. Daca pe viitor or sa se reorgazineze si or sa asculte parerile pescarilor, cine stie, poate mai e o sansa, insa las utopiile pe altadata!! :twisted:
Imagine

Scrie răspuns