astazi am fost "controlat" de catre organul ajvps.
defapt asa a vrut acel domn care a venit sa ma controleze,reproduc discutia :
El - buna ziua,de la asociatia vanatorilor si pescarilor,va rog sa imi prezentati si mie permisul de pescuit
Eu - buna ziua,pai .....e o problema,ca nu am asa ceva
El - aoleu,pai si cum facem sa intrati in legalitate??
Eu - in legalitate sunt,dar dumnevoastra nu sunteti fiindca nu sunteti insotit de nici un organ de control si nu aveti nici un drept sa ma controlati,de unde stiu eu ca sunteti cine spuneti?? si oricum nu aveti drept de control decat insotiti de politie sau jandarmerie
El - cum domnule,cum adica cine sunt?? cum va permiteti?? uitati aici legitimatia
Eu - domnule,puteti sa imi aratati 100 de legitimatii,nu conteaza daca nu sunteti insotit de un organ abilitat de stat sa controleze,ori dumneavoastra nu aveti aceast lucru,dar sa lasam asta,dumneavoastra aveti permise puteti sa imi ararati si mie unul??
El - da,sigur carnetele de mebru
Eu - nu domnule,nu carnetul de membru,permisul pe 2009
El - aaaaaaaa,pai alea nu s-au dat,deabia de maine incolo
Eu - stiu domnule,fiindca am chitanta in buzunar si maine o sa ma duc sa ridic permisul de pescuit,fac parte dintre aia care stiu
El (zambind amar) - da,dar aici e valabil carnetul de mebru fiindca e balta propietate a ajvps
Eu - scuzati-ma dar nu am vazut nici un inscris nicaieri,nu este ingradita,nu este pazita,deci cum puteti sa imi demonstrati ca este o propietate privata si dumneavoastra sunteti propietarii??
El - pai o sa se faca ,o sa se inchida,o sa se ................
Eu - ok,dar pana atuncea,...........cand se vor face aceste lucruri o sa vin sa pescuiesc pe aici cu taxa,dar pana atuncea............
El - hmhmmmmmmmmm
si pleca bombanind pe malul celalt al baltii unde gasi niste baieti mai slabi de inger care cotizara imediat cu cate 10lei de caciula, (erau cam 4-5baieti) ca deh era duminica si ar fi mancat si gura lui o friptura ,iar pe altii ii "convinse" sa le faca permise pe loc la valoarea de 100 si ceva de lei
este cel de-al doilea control in 2ani de zile de haladuit pe ape si amandoua facute exact in aceeasi perioada a anului.
mentionez ca pe un canal adiacent Oltului,erau peste 100 de pescari stationarisiti si nu stiu cum s-au desfasurat ostilitatile acolo,dar banuiesc,fiindca cand am plecat spre casa tot acolo erau toti.