Permis 2009 ...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Mar 2009, 21:18

edstefan scrie:Explica-ne, te rog, procedura detaliata.Sant sigur ca sunt multi din Moldova care au platit taxa permis la trezorerie si nu mai stiu cum sa continue.
Daca as fi din Botosani as incerca astfel :
Plec de la premisa ca pe vremea cind eram eu student aveam multi colegi din Botosani; acum or fi mai putini ... insa tot sunt;
Ar trebui sa cauti un student botosanean (de preferinta la Medicina veterinara sau Agronomie ... Filiala ANPA fiind apropiata acestor facultati). Prin acel student ar trebui sa poti timite formularul de cerere de permis, copia chitantei de la trezorerie si prin el ar trebui sa poti permisul de pescuit.

Inainte de a opta pentru o astfel de rezolvare ... trebuie sa suni la Filiala Iasi a ANPA ... si sa obtii informatii concrete de la ei ... Eu iti spun doar cum as incerca sa rezolv o atare situatie. :roll:

Si acum sa-ti spun si ceva poate mai putin placut : :oops:
- daca un pescar nu poate gasi de unul singur drumul spre mult-rivnitul permis de pescuit ... nu prea ar trebui sa i se "ofere pe tava" libertatea de a se asocia sau nu;

Altfel zis ... eu m-as bucura ca pescarii din Botosani sa gaseasca singuri drumul spre permisele ANPA. :wink:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Mar 2009, 21:52

pescuitorul scrie:parerea mea ca atat timp cat legea actuala e in vigoare ai doua variante:
1. daca esti la o asociatie iti iei permisul de acolo . au dreptul sa aleaga sa dea doar membrilor ei
2 .sa il iei de la anpa, zonala ,fara sa fii membru la o asociatie.eu zic ca sunt obligatii sa il distribuie si ei.asta e legea actuala nu o pot interpreta cum vor ei.
problema mare va fi cine va mai controla apele caci anpa are un om in zona care da si permise.nu cred ca e suficient.si nu stiu daca vreo asociatie mai are interes daca nu mai are membrii sau drept de control pe apa/apele respective.atunci va fii o problema cu braconajul.daca cumva mai intereseaza pe cineva acest aspect
Pina acum asociatiile au avut paznici, au controlat apele, au incasat taxe de la cei care voiau sa pescuiasca in apele publice si braconajul s-a extins de la un an la altul. :shock:
Evident ca a fost o perioada cind ,de la un an la altul, au tot ridicat valoarea cotizatiei si efectul a fost scaderea numarului de cotizanti. Apoi s-au infipt si noii veniti la incasare de cotizatii pentru a distribui permise de pescuit si concurenta a prabusit valoarea cotizatiei percepute.
S-a ajuns ca permisul de pescuit sa coste mai putin decit tigarile pe o saptamina ... o suma ridicola, care va mari numarul de pescari cu permis, insa nu rezolva problema pazei apelor publice.

Nu stiu daca are rost sa invoci ceva (paznicii ajvps) ce nu prea a mai existat in acest mileniu. O mai fi avind citiva ... insa majoritatea "activeaza" pe baltile ajvps. :twisted:
Si inca ceva ... de vreo 2 ani de zile unele AJVPS-uri nu mai dau permise de pescuit membrilor ... incaseaza doar taxe de pescuit (ce or fi alea????) si vizeaza carnete de membru.
Asa ca era absolut necesar ca pentru un cetatean cinstit sa se creeze posibilitatea de a-si plati in mod corect taxele catre stat. Acum se pot ocoli asociatiile asupra a caror corectitudine exista indoieli.
Recunoste si tu ca e posibil ca in anumite asociatii e posibil sa se fi "cuibarit" niste hoti si ar fi total aiurea sa vina un ordin de ministru care sa ma oblige sa intru in asociere cu unii care m-au furat (sau au furat statul) anul trecut sau in urma cu doi ani. :twisted:

edstefan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de edstefan » 22 Mar 2009, 22:09

Si acum sa-ti spun si ceva poate mai putin placut : :oops:
- daca un pescar nu poate gasi de unul singur drumul spre mult-rivnitul permis de pescuit ... nu prea ar trebui sa i se "ofere pe tava" libertatea de a se asocia sau nu;

Altfel zis ... eu m-as bucura ca pescarii din Botosani sa gaseasca singuri drumul spre permisele ANPA. :wink:[/quote]

Crede-ma ca incerc.Dar nu stiu de ce am impresia ca sunt singur :(
Si mai ales cand nu prea e nimeni care sa te ajute cu un sfat...
Ajvps iese din discutie, Pol.Frontiera nu pune viza decat pe carnete de membru Ajvps pentru ca nu au informatii despre permisele de pescuit ANPA.
Au deja vizate peste 500 Carnete de membru pe 2009.
Asta spune multe nu?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Mar 2009, 22:15

edstefan scrie:Crede-ma ca incerc.Dar nu stiu de ce am impresia ca sunt singur :(
Si mai ales cand nu prea e nimeni care sa te ajute cu un sfat...
Ajvps iese din discutie, Pol.Frontiera nu pune viza decat pe carnete de membru Ajvps pentru ca nu au informatii despre permisele de pescuit ANPA.
Au deja vizate peste 500 Carnete de membru pe 2009.
Asta spune multe nu?
Uite informatii de pe site-ul www.anpa.ro
Filiala Iasi
Judet: Iasi si Vaslui
Punct de lucru: O.J.R.S.A., Aleea Mihail Sadoveanu nr. 10 bis
Tel. 0232/273.070; 0742.388.012
e-mail: anpa_is@clicknet.ro, mapdr_anpa_is@yahoo.com
mobil 0747.287.457
Inspector piscicol: Fotea Mihai Vlad , Bulgaru Victor

Tu da un telefon si intreaba-i daca poti trimite cererea si copia chitantei la ei (adica la Iasi) pentru a ti se elibera permisul de pescuit. Daca o poti trimite la Iasi, fara a trebui sa te prezinti personal, intelegi sper, ca problema e ca si rezolvata. :wink:

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 22 Mar 2009, 23:05

Ioan S. scrie:[.
Recunoste si tu ca e posibil ca in anumite asociatii e posibil sa se fi "cuibarit" niste hoti si ar fi total aiurea sa vina un ordin de ministru care sa ma oblige sa intru in asociere cu unii care m-au furat (sau au furat statul) anul trecut sau in urma cu doi ani. :twisted:

da asta asa e dar nu e obligatoriu sa fie peste tot la fel.nici unii nu au fost mai buni ajv sau aps, dar acum s-a ajuns la situatia intre a lasa total liber braconajul peste tot in tara si faptul ca in unele locuri banii oamenilor erau furati.
ar putea face sa se dea numai anumite ape in concesionare si daca asociatia se ocupa de ea platesti la ei daca nu ai alte ape unde poti pescuii doar cu permis.

ps: nu incercam sa apar sau sa spun ca asocierea era buna, doar faptul ca prin unele asociatii se combatea mai mult sau mai putin braconajul.dar decat deloc zic ca tot era mai bine

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Mar 2009, 23:06

astazi am fost "controlat" de catre organul ajvps.
defapt asa a vrut acel domn care a venit sa ma controleze,reproduc discutia :
El - buna ziua,de la asociatia vanatorilor si pescarilor,va rog sa imi prezentati si mie permisul de pescuit
Eu - buna ziua,pai .....e o problema,ca nu am asa ceva
El - aoleu,pai si cum facem sa intrati in legalitate??
Eu - in legalitate sunt,dar dumnevoastra nu sunteti fiindca nu sunteti insotit de nici un organ de control si nu aveti nici un drept sa ma controlati,de unde stiu eu ca sunteti cine spuneti?? si oricum nu aveti drept de control decat insotiti de politie sau jandarmerie
El - cum domnule,cum adica cine sunt?? cum va permiteti?? uitati aici legitimatia
Eu - domnule,puteti sa imi aratati 100 de legitimatii,nu conteaza daca nu sunteti insotit de un organ abilitat de stat sa controleze,ori dumneavoastra nu aveti aceast lucru,dar sa lasam asta,dumneavoastra aveti permise puteti sa imi ararati si mie unul??
El - da,sigur carnetele de mebru
Eu - nu domnule,nu carnetul de membru,permisul pe 2009
El - aaaaaaaa,pai alea nu s-au dat,deabia de maine incolo
Eu - stiu domnule,fiindca am chitanta in buzunar si maine o sa ma duc sa ridic permisul de pescuit,fac parte dintre aia care stiu
El (zambind amar) - da,dar aici e valabil carnetul de mebru fiindca e balta propietate a ajvps
Eu - scuzati-ma dar nu am vazut nici un inscris nicaieri,nu este ingradita,nu este pazita,deci cum puteti sa imi demonstrati ca este o propietate privata si dumneavoastra sunteti propietarii??
El - pai o sa se faca ,o sa se inchida,o sa se ................
Eu - ok,dar pana atuncea,...........cand se vor face aceste lucruri o sa vin sa pescuiesc pe aici cu taxa,dar pana atuncea............
El - hmhmmmmmmmmm
si pleca bombanind pe malul celalt al baltii unde gasi niste baieti mai slabi de inger care cotizara imediat cu cate 10lei de caciula, (erau cam 4-5baieti) ca deh era duminica si ar fi mancat si gura lui o friptura ,iar pe altii ii "convinse" sa le faca permise pe loc la valoarea de 100 si ceva de lei
este cel de-al doilea control in 2ani de zile de haladuit pe ape si amandoua facute exact in aceeasi perioada a anului.
mentionez ca pe un canal adiacent Oltului,erau peste 100 de pescari stationarisiti si nu stiu cum s-au desfasurat ostilitatile acolo,dar banuiesc,fiindca cand am plecat spre casa tot acolo erau toti.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 22 Mar 2009, 23:12

ptr Ioan S.

numai cateva facute publice
1. http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/c ... 33894.html
2.http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate ... 33140.html
3 .http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/b ... 32157.html

mult sau putin nu stiu ce sa zic.dar idee e ca sunt facute si se stie de frica.

nu sunt puse ca lauda doar sa se vada ca se mai si face cate ceva pe undeva

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 22 Mar 2009, 23:38

:respekt:
Cu vointa si dragoste fata de natura....orice se poate

bau.bau
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bau.bau » 23 Mar 2009, 12:15

adiwolf scrie:astazi am fost "controlat" de catre organul ajvps.
defapt asa a vrut acel domn care a venit sa ma controleze,reproduc discutia :
El - buna ziua,de la asociatia vanatorilor si pescarilor,va rog sa imi prezentati si mie permisul de pescuit
Eu - buna ziua,pai .....e o problema,ca nu am asa ceva
El - aoleu,pai si cum facem sa intrati in legalitate??
Eu - in legalitate sunt,dar dumnevoastra nu sunteti fiindca nu sunteti insotit de nici un organ de control si nu aveti nici un drept sa ma controlati,de unde stiu eu ca sunteti cine spuneti?? si oricum nu aveti drept de control decat insotiti de politie sau jandarmerie
El - cum domnule,cum adica cine sunt?? cum va permiteti?? uitati aici legitimatia
Eu - domnule,puteti sa imi aratati 100 de legitimatii,nu conteaza daca nu sunteti insotit de un organ abilitat de stat sa controleze,ori dumneavoastra nu aveti aceast lucru,dar sa lasam asta,dumneavoastra aveti permise puteti sa imi ararati si mie unul??
El - da,sigur carnetele de mebru
Eu - nu domnule,nu carnetul de membru,permisul pe 2009
El - aaaaaaaa,pai alea nu s-au dat,deabia de maine incolo
Eu - stiu domnule,fiindca am chitanta in buzunar si maine o sa ma duc sa ridic permisul de pescuit,fac parte dintre aia care stiu
El (zambind amar) - da,dar aici e valabil carnetul de mebru fiindca e balta propietate a ajvps
Eu - scuzati-ma dar nu am vazut nici un inscris nicaieri,nu este ingradita,nu este pazita,deci cum puteti sa imi demonstrati ca este o propietate privata si dumneavoastra sunteti propietarii??
El - pai o sa se faca ,o sa se inchida,o sa se ................
Eu - ok,dar pana atuncea,...........cand se vor face aceste lucruri o sa vin sa pescuiesc pe aici cu taxa,dar pana atuncea............
El - hmhmmmmmmmmm
si pleca bombanind pe malul celalt al baltii unde gasi niste baieti mai slabi de inger care cotizara imediat cu cate 10lei de caciula, (erau cam 4-5baieti) ca deh era duminica si ar fi mancat si gura lui o friptura ,iar pe altii ii "convinse" sa le faca permise pe loc la valoarea de 100 si ceva de lei
este cel de-al doilea control in 2ani de zile de haladuit pe ape si amandoua facute exact in aceeasi perioada a anului.
mentionez ca pe un canal adiacent Oltului,erau peste 100 de pescari stationarisiti si nu stiu cum s-au desfasurat ostilitatile acolo,dar banuiesc,fiindca cand am plecat spre casa tot acolo erau toti.

foarte bine punctat
elev pescar

radov1c1
junior
junior

Mesaj de radov1c1 » 23 Mar 2009, 12:43

@florinn1
voi cei din Abrud v-ati platit taxa la trezorerie?
Devoted to fishing

Scrie răspuns