Pentru cei din Alba

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 17 Iun 2005, 10:52

un amic de-al meu a luat la salmo minnow argintiu, mai sus de podul de la partos. a luat 3 si dupa aia a dat intr-unul care a rupt firul de 0.20 si a plecat cu vobler cu tot. n-a apucat sa vada ce-a fost. banuie c-a fost salau sau tot avat. a vazut si bataie de somn. pare-se ca s-au dezmortit.
apa, zicea ca a scazut foarte mult (de ieri dimineata pana azi, aprox. 1 m), nu e chiar cristal dar e buna. asa ca, weekendul promite.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 17 Iun 2005, 21:36

Salmo , cred ca gasesc la AVAT in cetate daca nu ma insel.
Intr-adevar si eu inclin sa cred ca a inceput sa bata deja somnul , dar dupa ploaia din dupa-amiaza de azi nu stiu ce ape vom avea in Weekend.Sunt un pic reticent.

RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 18 Iun 2005, 21:25

Nu jtiu cu ce v-ash putea ajuta in legatura cu avatul...????? inca nu e apa..cum ar trebuii sa fie pt el....+ ca valea Galzii e imensa shi o tulburat grotesc mureshu`.Am fost azi de dim la balta la Lancram shi am luat un crap la 1.8. Altceva numa maruntzishuri....shi curios nu s-a prins gram de shtiuka pe balta doar un somn la oscilant. Asta e viatza.....sa depindem o gramada de oameni de Muresh. Cred ca e cam singura shansa. A inceput sa manance somnul shi intr-adevar bate ...asta miercuri joi cand so mai domolit Mureshul. Acum e mai mare. V-am salutat.
spinning la scobar

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 19 Iun 2005, 12:42

Da-mi te rog amanunte despre somnul prins la oscilanta.
Ex : greitate si ce tip de oscilanta era sau daca stii chiar ora,ziua si cum era afara ( soare sau nor caci vant sunt sigur ca era.!!!)
Valea Galzii nu numai ca a venit neagra , dar au fost vazuti si pesti morti ( cred ca a fost o contaminare , nu sunt sigur)
Astept vesti.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 19 Iun 2005, 13:35

Teoo:nu prea are rost sa faci studii,somn la oscilanta este o intamplare.Mai degraba la voblere deep runner,zgomotoase(cu bile),probabil la shad-uri cu arome mai intra sau livebait...
Michael va recomanda Regulamentul forumului

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 19 Iun 2005, 18:36

Michael, sa sti ca nu e o intamplare sa prinzi somn la oscilanta.Chiar ieri am vazut somn prins la oscilanta pe Mures, si din ce ziceau baietii s-ar fi luat cel putin cinci bucati. Insa din pacate azi dimineata a venit din nou apa tubure, si acum Muresul are o culoare de cacao cu lapte, cand abia incepuse sa se limpezeasca.
Ca sa revin la somn la oscilanat, in general se prind la oscilante nu foarte mari, insa foarte grose in carne. Aici am vazut multi care dau dupa somn cu ceva oscilante turnate din aliaj de plumb, si cu care, chiar daca arata groaznic au mai multe capturi decat am eu la shaduri sau voblere, plus ca fiind turnate de ei nu le pare rau daca pierd 10 bucati intr-o zi, pe cand eu daca pierd doua-trei voblere ma duc si caut un ciob de sticla pe mal sa-mi tai venele! . :D :shock:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 19 Iun 2005, 19:16

0scilanta e o naluca excelenta pentru somn. E normal sa se prinda la oscilanta.

Tudor

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 20 Iun 2005, 06:28

weekend fara capturi deosebite din cauza apei. am iesit la o partida in zona blandiana sperand macar la un somotei, ca la altceva nu se preta apa. rezultat la sfarsitul zilei (pentru 3 pescari): 10 mrene, din care numai una mai de doamne-ajuta. sa speram ca pana sambata se mai curata apa.

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 20 Iun 2005, 18:36

nu shtitzi, s'a dat drumu' anu' asta la pescuit pe valea ighielulului? ca's acolo nishte pastravi.......
Apropos, tzine de RomSilva.

RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 25 Iun 2005, 22:30

Stai linijtit ca deocamdata valea Ighelului tzine ..shi va tzine inca ani buni de romsilva. E tragic cu apele de munte. Unde ai voie , nu sunt pastravi, unde sunt pastravi nu ai voie sa pescuiasti samd. Oricum apsalba incepe o refacere zona Ampoitza ..shi incercam sa o populam cu pastravi.... Daca tot vrei sa incerci..incearca pe feneshasa sau Arieshul in zona Albac Campeni. Acolo is ceva shanse sa mai prinzi....dar shi acolo ii relativa treaba pt ca ciobanii totzi ishi arunca rumegushul in apa de la exploatarile forestiere..shi ii zapaceste. Pt amatorii de statzionar (pejti pajnici) merge bine crapul pe balta la Lancram. V-am salutat. M-ai facetzi shi voi ieshiri pe mureshi, scremetzi-va sa prindetzi cate ceva :)) shi spunetzi-mi shi mie pe unde shi pe la ce mananca.
spinning la scobar

Scrie răspuns