Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 02 Ian 2010, 16:40

valistrati scrie:
Rapala Man scrie:va pun aceasta intrebare deoarece sunt relativ nou pe forum
stie cineva cine se ascunde in spatele nikului apsalba?
Da,omul se numeste Stefan Popescu cu domiciliul in Alba-Iulia si este presedintele FNPSR si a asoc. APS.Alba :wink:
Te ajuta la ceva? :D
cam asta e numele actorului, din scena apsalba.
intrebati-l ce se petrece in gura ampoiului, la varsare in mures, s-a facut ceva in privinta asta?nu!
ce se petrece in judet , pe mures, cu indivizii cu generatoare, s-a facut ceva, da, cred o simpla amenda, dar pestii grei, nu mai sunt, clenii aia de peste 2.5kg, de care amintea colegul shimanoo, sunt mituri.
nu am prins un control, de cand pescuiesc, chiar daca nu am experienta unora, umblu de ceva vreme pe malul apelor.
nu ne mai spune de regulamente, si ordine interioare, si aliniate, ca suntem satui de abureala,
vreau sa ma duc la balta la Lancram, nu poti accesa malurile, de plutasi cu carasei in ancore, parca gestionati acea balta, !!(si mizerii, se baga vara cu barcile lor cu copiii, sar de pe cruce, este o cruce acolo, stiti voi)
un controll am prins si eu, la insistenta mea si a unor camarzi de-ai mei, spiningari, care au dat peste un domn cu mustata, si zicea ca vrea sa faca din balta, o amenajare frumoasa, ca s-au bagat draglinele sa largeasca, blablabla..(domnu zicea ca este presedintele apsului, era oltean para-mi-se)
in fine, sunt povesti ce povestesc eu, care sunt fumate si afumate si de altii.
in esenta, pot spune ca povestea se repeta,
scuze de scris si astept si eu, si mai sper inca, un miracol,nu pe foaie...
fire intins. :cry:
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Ian 2010, 16:40

valistrati scrie:
Rapala Man scrie:va pun aceasta intrebare deoarece sunt relativ nou pe forum
stie cineva cine se ascunde in spatele nikului apsalba?
Da,omul se numeste Stefan Popescu cu domiciliul in Alba-Iulia si este presedintele FNPSR si a asoc. APS.Alba...
adica...
soriniusc scrie: Nimeni :wink:

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 02 Ian 2010, 16:56

Mai sunt si alte lucruri aiurea . Fario , liber la maruntis :twisted:

PARTEA a lV-a
Dimensiunie minime ale exemplarelor de pesti
Articolul 8
Dimensiunile minime, in centimetri, ale exemplarelor de pesti si ale altor vietuitoare acvatice care pot fi retinute la pescuit sunt urmatoarele:
*Avat 40
*Babusca 15
*Babca 15
*Biban 12
*Caras 15
*Clean 28
*Cosac 25
*Cosas 40
*Crap 35
*Morunas 25
*Mreana 27
*Novac 40
*Oblete 12
*Platica 25
*Riseafca 15
*Rosioara 15
*Sanger 40
*Scobar 25
*Scrumbie de Dunăre 22
*Somn 60
*Salau 40
*Stiuca 40
*Vaduvita 30
*Raci 10
*Scoici
*Broaste 30g/ex
(2) Lungimea pestelui stabilita pentru pescuit este determinata prin masurarea distantei de la varful botului pana la baza inotatoarei caudate.
(3) Speciile de pesti care nu sunt prevazute la alin. (1) sunt libere la pescuit, la orice dimensiune.

Pastravul si lipanul nu sunt pesti :roll:

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 02 Ian 2010, 16:57

dupa cate vad aici iarasi se face lege de cei care nu au nici o treaba cu pescuitul sportiv.
e simplu sa interzici la pescarii sportivi sa desfasoare unele activitati pe malul apei gen pescuit noaptea,max 2 lansete ,pescuit barca
sunt mai putini martori la braconajul facut cu stirea celor ce vegheaza la bunul mers al braconajului
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 02 Ian 2010, 17:00

ce drac fac ca am luat 4 lansete de stationar si acu nu mai ai voie decat cu 2?
bine ca am de spinn si ma las de tot de stationar
ca si asa cu 1000 de lansete nu prea prinzi peste la dunare atata timp cat se pescuieste cu electricitate si plase cu ochiuri mai mici decat icrele de peste.
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Ian 2010, 18:16

Rapala Man scrie:stiu ca as putea fi acuzat de ipocrizie avand in vedere ca am facut mincinos pe cineva pe care nu il cunosc
dar avand in vedere ca autoritatile nu fac nimic pentru pescuit,eu in locul dansului nu as mai posta
RUSINE
Rapala nu-ti mai fa probleme ...
omu' chiar e un sifonar fara caracter, care nu cunoaste termenul "RUSINE"... si nici ala de "ONOARE"...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 02 Ian 2010, 18:25

mi am dat seama si eu ce fel de om e citind postarile lui,pacat ca nu isi vede de ""businessurile "" :wink: lui si sa ne lase pe noi in pace

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 02 Ian 2010, 18:40

Miky, ce facem? Ne inmatriculam waders-ii la capitanie, punem pavilion si-i declaram barci? Ca am inteles ca onor guvernu' ne-a creeat o facilitate: nu mai platim accize pe ambarcatiuni! Si uite ca si pastravii aia pe care te-ai chinuit sa-i populezi pot fi prinsi fara oprelisti, cu puii lor cu tot. Dom' alba ti-a dat replica in stilul lui la popularea ta. Si daca mai dezchizi gura si-i bati obrazul pt. factura aia neachitata, te lasa sa mai dai la musca numai de pe mal...
Mari profesionisti, mari gogomani...
:?
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Ian 2010, 09:40

stefi oprea scrie:dupa cate vad aici iarasi se face lege de cei care nu au nici o treaba cu pescuitul sportiv.
e simplu sa interzici la pescarii sportivi sa desfasoare unele activitati pe malul apei gen pescuit noaptea,max 2 lansete ,pescuit barca
sunt mai putini martori la braconajul facut cu stirea celor ce vegheaza la bunul mers al braconajului
Pe unde umbla aia care au treaba cu pescuitul? De ce nu sunt acolo unde se fac legile? Poate ca asta ar fi intrebarea la care ar trebui sa raspundeti. Probabil nu aveti timp, fiind prinsi prea mult cu pescuitul.
RapalaMan,
Intra pe web siteul www.fnpsr.ro linkul asociatii membre si vei vedea la aps alba doua santiere in lucru. 2 balti de 10 respectiv 14 ha, ale asociatiei, nu ale presedintelui si care, desi nu au intreaga suprafata acoperita cu apa au fost populate in acesta toamna.
Marius Popa,
Nici tu nu ai investi in ceva de care nu esti sigur. Balta de la Lancram va trece oficial in administrarea aps alba luna aceasta, va fi ingradita si va avea paza permanenta. Vezi ca tu ai pierdut calitatea de membru al asociatiei. Probabil vei pescui pe apele administrate de ANPA.

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 03 Ian 2010, 10:16

apsalba scrie:
stefi oprea scrie:dupa cate vad aici iarasi se face lege de cei care nu au nici o treaba cu pescuitul sportiv.
Pe unde umbla aia care au treaba cu pescuitul? De ce nu sunt acolo unde se fac legile? Poate ca asta ar fi intrebarea la care ar trebui sa raspundeti. Probabil nu aveti timp, fiind prinsi prea mult cu pescuitul.
RapalaMan,
Intra pe web siteul www.fnpsr.ro linkul asociatii membre si vei vedea la aps alba doua santiere in lucru. 2 balti de 10 respectiv 14 ha, ale asociatiei, nu ale presedintelui si care, desi nu au intreaga suprafata acoperita cu apa au fost populate in acesta toamna.
Marius Popa,
Nici tu nu ai investi in ceva de care nu esti sigur. Balta de la Lancram va trece oficial in administrarea aps alba luna aceasta, va fi ingradita si va avea paza permanenta. Vezi ca tu ai pierdut calitatea de membru al asociatiei. Probabil vei pescui pe apele administrate de ANPA.

Foarte tare,
interesant punctul de vedere,deci noi care platim cotizatia, ar trebui sa facem si legile , ca cei care sunt plati sa le faca sunt prea ocupati, cat despre partea in care va laudati cu marile realizari , cred ca au fost destule postari care sa demonstreze ca cea ce faceti este "'nisip in ochi

Scrie răspuns