Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 02 Ian 2010, 11:04

Cu pet-urile are dreptate, dar asta nu justifica ingradirea unor drepturi pentru toti pescarii. Solutia ar fi destul de simpla: cei care iau bani pescarilor(asociatiile) sa-si faca datoria si mai important, sa se aplice legeile pentru toti la fel... dar asta cine stie cand va fi posibil!?!?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Ian 2010, 11:10

iovys scrie:Cu pet-urile are dreptate, dar asta nu justifica ingradirea unor drepturi pentru toti pescarii. Solutia ar fi destul de simpla: cei care iau bani pescarilor(asociatiile) sa-si faca datoria si mai important, sa se aplice legeile pentru toti la fel... dar asta cine stie cand va fi posibil!?!?
Nu te obliga nimeni sa dai bani la asociatii. Fa-ti si tu o asociatie si vezi ce poti sa faci cu banii din cotizatii. Se pare ca nu s-a inteles nimic si toti repeta ca o placa stricata ca asociatiile fura banii pescarilor. Daca dai bani, ai dreptul sa vezi si ce se face cu ei. Nu pleca de la ideea ca asociatiile sunt chioscurile de vandut permise emise de ANPA. Sunt curios cate asociatii vor lua ape de la ANAR, fiindca aceasta nu le da pe pupe, ci pe niste angajamente clare.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 02 Ian 2010, 11:19

[quote="apsalba"][quote="iovys"]Cu pet-urile are dreptate, dar asta nu justifica ingradirea unor drepturi pentru toti pescarii. Solutia ar fi destul de simpla: cei care iau bani pescarilor(asociatiile) sa-si faca datoria si mai important, sa se aplice legeile pentru toti la fel... dar asta cine stie cand va fi posibil!?!?[/quote]

Nu te obliga nimeni sa dai bani la asociatii. Fa-ti si tu o asociatie si vezi ce poti sa faci cu banii din cotizatii. Se pare ca nu s-a inteles nimic si toti repeta ca o placa stricata ca asociatiile fura banii pescarilor. Daca dai bani, ai dreptul sa vezi si ce se face cu ei. Nu pleca de la ideea ca asociatiile sunt chioscurile de vandut permise emise de ANPA. Sunt curios cate asociatii vor lua ape de la ANAR, fiindca aceasta nu le da pe pupe, ci pe niste angajamente clare.[/quote]
Mie asa mi se pare ca ii fura, atata vreme cat eu respect legea si regulamantul, particip la actiuni de salubrizare/ecologizare(asta intr-un lac unde este interzisa intrarea cu barca), iar altu pe cealalta parte lasa mizerie, intra cu barca pe apa lasand in urma lui pet-uri si plase, retine tot ce prine(cateodata peste 30 kg/zi), dar nimeni nu face nimic. Si din cate am vazut, anu asta sunt obligat sa dau bani la asociatie, daca vreau sa pescuiesc, altfel poti sa fii sigur ca nu as da.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Ian 2010, 11:24

apsalba scrie: Sunt curios cate asociatii vor lua ape de la ANAR, fiindca aceasta nu le da pe pupe, ci pe niste angajamente clare.
Dupa ce ca nu te tii de cuvant si minti saracii oameni ca le dai bani de populari, ii mai si induci in eroare: nu ape vor ei, ci pesti! Asociatiile serioase, nu astea de tip ghiseu cu 40000 de chitante, vor sa gestioneze resurse acvatice vii, nu apa!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Ian 2010, 11:27

alexis scrie:Cand vezi ca o gramada de barcagii lasa in urma numai sticle de 1,5 L de borsec pe balta atunci o sa vezi ca am dreptate.S-a ajuns ca si in lacurile de munte sa se aplice aceasta metoda,in afara sirului si a plaselor pe care numai cu barca le poti pune.trebuie sa fie cineva si in opozitie si nu toti gandesc la fel.
gata, am inteles, deci tu nu ai nimic cu pescarii cu barca, ci chiar cu barcile in sine. pai de ce propui atunci sa se interzica pescuitul din barca si nu propui clar sa se interzica accesul cu barca pe apa? inteleg ca asta te deranjeaza de fapt.
si ca sa nu se mai braconeze deloc, eu zic sa ceri si interzicerea apropierii la mai putin de 100 m de malul unei ape.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Ian 2010, 12:06

@ apsalba :!:

Poti sa justifici ce faci cu banii pe care ii incasezi de la un pescar care pescuieste doar pe rauri ?...in cazul meu , exclusiv spinning
La mine in judet imi cere 100 lei cotizatia (numai PCR-ul te obliga sa intri in gashca lor si-ti lua cotizatie) + contravaloarea permisului.
...ce se face cu banii astia ?

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 02 Ian 2010, 12:19

Atrag atentia asupra unei scapari (cred).
In partea a III-a, articolul 7 alineat b) zice ca "pescuitul recreativ/sportiv se practica de pe mal si din barca."
Sa inteleg ca pescarii de musca, de exemplu, nu vor mai putea pescui din apa in picioare, cum se practica in mod clasic acest stil? Si nu sunt numai ei. Spinner-ii si chiar si stationaristii mai si intra in apa cand dau la peste. Va fi interzis de acu' incolo?
Sau mai degraba e o scapare, o formulare superficiala? N-ar fi permisa intr-un text de lege, mai ales ca s-a facut "cu consultarea forurilor de reprezentare ale pescarilor legal constituite la nivel national din domeniul pescuitului recreativ/sportiv". Chiar nici un muscar printre ei? :roll:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Ian 2010, 14:18

Scapare?Nu.Tampitzi fara creier :evil:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 02 Ian 2010, 14:47

Poate ar trebui ca si inotul sa se practice doar din barca sau de pe mal... :lol: :lol: :lol:
Vorba lui Ilie! :twisted:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 02 Ian 2010, 15:16

grea problema pescuitul asta.oricum nu va fi mai bine nici anul acesta asa ca n-are rost sa mai comentam,cu barca si fara barca braconajul este in floare..Asa ca se da liber la plantatul pripoanelor pe balti,si cautati poate sant pet-uri fosforescente dupa golire ca sa le vedeti noaptea...

Scrie răspuns