Pai Alexis zice cam asa: daca eu nu am barca atunci voi care aveti sa le tineti degeaba in debara sau doar pe baltile prietenilor sa le puteti scoate nu in apele publice. Cum ar veni - sa moara si capra vecinului, fir-ar ea de capra...oare ma insel? Precizez ca nu am barca dar as vrea sa iau.[/code]Rapala Man scrie:Sincer nu te inteleg, poate ne explici si noua, nu de alta da sunt chiar curios cum gandesti?alexis scrie:daca s-ar fi interzis si pescuitul pe timp de noapte era si mai bine.........si mai ales pescuitul cu barcile pe lacuri !!!!!!!!!!!!
Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
- Rapala Man
- veteran
Salut. Dece nu vreti voi sa intelegeti ca pentru baietii de la ANPA faptul de a elibera permise de pescuit le face dureri de cap. Nu e oare mai usor sa pazezi pisica in bratele vecinului(asociatiile) care o doreste cu ardoare deoarece obiectul activitatii lor este numai eliberarea permiselor si incasarea banilor de unde sa isi poata asigura salariile grasute fara munca si nici un fel de raspundere.Dece sa faca baietii repopulari,paza,permise,cand pot sta degeaba si taia frunza la caini ,fara griji,fara dusmani,fara raspundere,fara fara dar cu loc de munca bine platit si fara spectrul somajului.Articolul din proiect referitor la pescuitul pe raul Prut este o balbaiala fara logica special facuta pentru a putea fi intrepretat dupa cum vrea osul fiecaruia. In 2009 Politia de frontiera a considerat ca prohibitia pe Prut este de 90 zile si nu 6o zile si cu toate ca pescarii au protestat asa s-a aplicat 90 zile . Vina o poarta baietii de la ANPA si minister care nu au juristi competenti sa stie si sa poata redacta un articol de lege redactat clar,precis si la obiect fara a te scarpina la urechea dreapta cu mana straga
Peste tot se aplica proverbul musulman Interesul poarta fesul .
Poate se vor apuca sa citesca si sa reformuleze articolul respeciv. Sa auzim numai de bine. Mircea13
Peste tot se aplica proverbul musulman Interesul poarta fesul .
Poate se vor apuca sa citesca si sa reformuleze articolul respeciv. Sa auzim numai de bine. Mircea13
Cand vezi ca o gramada de barcagii lasa in urma numai sticle de 1,5 L de borsec pe balta atunci o sa vezi ca am dreptate.S-a ajuns ca si in lacurile de munte sa se aplice aceasta metoda,in afara sirului si a plaselor pe care numai cu barca le poti pune.trebuie sa fie cineva si in opozitie si nu toti gandesc la fel.
Mai mai , sa nu spui ca toti barcagii beau numai borsec de 1,5 l.alexis scrie:Cand vezi ca o gramada de barcagii lasa in urma numai sticle de 1,5 L de borsec pe balta atunci o sa vezi ca am dreptate.S-a ajuns ca si in lacurile de munte sa se aplice aceasta metoda,in afara sirului si a plaselor pe care numai cu barca le poti pune.trebuie sa fie cineva si in opozitie si nu toti gandesc la fel.

- Rapala Man
- veteran
- Rapala Man
- veteran
genu scrie:Mai mai , sa nu spui ca toti barcagii beau numai borsec de 1,5 l.alexis scrie:Cand vezi ca o gramada de barcagii lasa in urma numai sticle de 1,5 L de borsec pe balta atunci o sa vezi ca am dreptate.S-a ajuns ca si in lacurile de munte sa se aplice aceasta metoda,in afara sirului si a plaselor pe care numai cu barca le poti pune.trebuie sa fie cineva si in opozitie si nu toti gandesc la fel.Sunt sportivi . nu tu bere , cola & alte racoritoare . Apa de harghita e de vina in toata tara . Flaconul draqlui , vantul nu-l duce de pe mal in mijlocul lacului , numai cu barca merge borsecul . Uitete si tu cand pleaca unul cu barca pe apa si da-l jos daca are flacon de borsec . Pune tabla pe care scrie ca " Interzis consumul de borsec pe apa "
Si pana se face o lege noua care sa-ti convina tie , sa interzica imbutelierea de apa minerala borsec
Cred ca omul se referea la pripoanele care utilizeaza pet-urile si care ,din pacate , umplu barajele care mai tin rapitori ,fie ei stiuci,pastravi ,etc.

Totusi, nu sunt pentru ingradirea pescuitului din barca pe apele publice (in ciuda faptului ca barca mea e praf!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
mircea13,
Vazandu-ti punctul de vedere inclin sa cred ca cei care sustin ca poporul roman are mentalitate de sluga, au dreptate.
Daca citeai cu atentie legile care reglementeaza pescuitul sportiv, ai fi retinut ca ANPA nu are treaba cu pescuitul sportiv, cu exceptia emiterii de reglementari privind practicarea lui. Este vorba de a emite legislatia secundara si a permiselor de pescuit recreativ sportiv. La asta se reduce competenta ANPA. Organizarea pescuitului sportiv este treaba pescarilor. Ei se pot constitui in asociatii, cluburi sau alte forme de asociere sau pot opta sa nu se asocieze. Practicarea pescuitului sportiv pe bazinele hidrografice este cu totul si cu totul altceva decat a emite reglementari privind practicarea lui. Este atributul ANAR si al asociatiilor de pescari sportivi. Vezi legea 400/2005, anexa 4 , cap.II, pct. 8.
In mod evident statul (prin institutiile lui) este incapabil sa gestioneze resursa acvatica vie, lucru care s-a dovedit cu varf si indesat in 20 de ani de democratie. Ce s-a reglementat acum este un prim pas de armonizarea legislatiei interne cu cea europeana, in speta cu Directiva 2000/60/CEE.
Esti constient ca daca incasarile din pescuit sportiv (si care dupa estimarile mele se ridica anual la 20 milioane lei noi) ar fi folosite pentru conservarea si protejarea acestei resurse (pe principiul ca de unde iei si nu mai pui la loc, se termina), alta ar fi situatia pescuitului. Este adevarat ca acesti bani, incasati din greu in ultimii 20 de ani de fostii comunisti (adunati sub numele de AGVPSR) se regaseau in populari, paza, etc, ar fi trebuit sa se vada ceva si pe teren.
Ne aflam intr-o situatie care nu mai poate continua si care se cere de urgenta rezolvata. Parerea mea este ca rezolvarea trebuie sa plece tot de la pescari. In fond si ei sunt parte a statului roman, de la care unii asteapta sa li se rezolve problemele. Ceea ce trebuie insa facut este ca totul sa se faca transparent si intr-un cadru juridic fara cusur. Ma intreb daca multi din ei au curajul sa o faca. Ce pot sa va spun este ca tovarasii trag din greu sa blocheze activitatea pescuitului sportiv si sa ramanana cu vechile privilegii. Sper sa nu o poata face. FNPSR se ocupa de acest lucru. Primul pas l-a facut. Ramane ca sa dovedeasca faptul ca are competenta si sustinerea necesara pentru a realiza ce si-a propus. Totul depinde insa de voi, cei care sustineti (cel putin teoretic) ca sunteti adevaratii pescari sportivi. Dovediti-o.
Vazandu-ti punctul de vedere inclin sa cred ca cei care sustin ca poporul roman are mentalitate de sluga, au dreptate.
Daca citeai cu atentie legile care reglementeaza pescuitul sportiv, ai fi retinut ca ANPA nu are treaba cu pescuitul sportiv, cu exceptia emiterii de reglementari privind practicarea lui. Este vorba de a emite legislatia secundara si a permiselor de pescuit recreativ sportiv. La asta se reduce competenta ANPA. Organizarea pescuitului sportiv este treaba pescarilor. Ei se pot constitui in asociatii, cluburi sau alte forme de asociere sau pot opta sa nu se asocieze. Practicarea pescuitului sportiv pe bazinele hidrografice este cu totul si cu totul altceva decat a emite reglementari privind practicarea lui. Este atributul ANAR si al asociatiilor de pescari sportivi. Vezi legea 400/2005, anexa 4 , cap.II, pct. 8.
In mod evident statul (prin institutiile lui) este incapabil sa gestioneze resursa acvatica vie, lucru care s-a dovedit cu varf si indesat in 20 de ani de democratie. Ce s-a reglementat acum este un prim pas de armonizarea legislatiei interne cu cea europeana, in speta cu Directiva 2000/60/CEE.
Esti constient ca daca incasarile din pescuit sportiv (si care dupa estimarile mele se ridica anual la 20 milioane lei noi) ar fi folosite pentru conservarea si protejarea acestei resurse (pe principiul ca de unde iei si nu mai pui la loc, se termina), alta ar fi situatia pescuitului. Este adevarat ca acesti bani, incasati din greu in ultimii 20 de ani de fostii comunisti (adunati sub numele de AGVPSR) se regaseau in populari, paza, etc, ar fi trebuit sa se vada ceva si pe teren.
Ne aflam intr-o situatie care nu mai poate continua si care se cere de urgenta rezolvata. Parerea mea este ca rezolvarea trebuie sa plece tot de la pescari. In fond si ei sunt parte a statului roman, de la care unii asteapta sa li se rezolve problemele. Ceea ce trebuie insa facut este ca totul sa se faca transparent si intr-un cadru juridic fara cusur. Ma intreb daca multi din ei au curajul sa o faca. Ce pot sa va spun este ca tovarasii trag din greu sa blocheze activitatea pescuitului sportiv si sa ramanana cu vechile privilegii. Sper sa nu o poata face. FNPSR se ocupa de acest lucru. Primul pas l-a facut. Ramane ca sa dovedeasca faptul ca are competenta si sustinerea necesara pentru a realiza ce si-a propus. Totul depinde insa de voi, cei care sustineti (cel putin teoretic) ca sunteti adevaratii pescari sportivi. Dovediti-o.