Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Apsalba daca pina acuma ziceau baietii ca nu esti pescar si nu stiam de ce acuma stiu.Cum ar putea dovedi cineva ca un pescar da la grebla,daca acesta pune pe o tripluta mica 3 viermusi,si cind virful lansetei trepideaza acesta inteapa harponind pestele?O sa fie paznic autorizat si instruit linga fiecare pescar?O sa puneti camere de luat vederi?Hai ca ma umfla risul.Deocamdata NU SINTETI IN STARE SA-I COMBATETI PE AIA CARE DAU LA GREBLA CU ANCORE MARI,DARAMITE PE AIA CARE PRACTICA STILUL FINESSE.Aia sunt mai rasati n-aveti nici o sansa sa-i prindeti.Si cind afirm asta ma gindesc la cazul unui greblor profesionist din Arad care a fost prins de nenumarate ori,are dosar penal,dar se da n.u.p. pentru ca "nu reprezinta pericol social".Si brusc ,in Arad pe anumite locuri specifice din incinta orasului,nu mai poti pescui nici la jig,nici la pluta, nici la feeder,pentru ca jos este covor de fire de grebla,si culmea nimeni n-a vazut nimic,NICI CHIAR CINE ESTE PLATIT SA VADA TREBURI DINTR-ASTEA.Dar ,acesta este cazul fericit,se intimpla mai cu fereala,noaptea,dar pe locuri mai salbatice,inafara orasului,vine individul linga tine,afiseaza un zimbet complice si intreaba "mere ceva?",dupa care scoate o lanseta extra heavy de muskie si incepe sa jiguie un lateral cu pilkere hand made,de culoare plumburie.Asta daca ma intelegi ce vreau sa spun.Stiu,stiu,cetatenul respectiv ar trebui sa dea dovada de SPIRIT CIVIC,si sa anunte politia ,anpa sau mai stiu eu pe cine.Numai ca atunci cind vrea sa o faca ii suna un clopotel in cap care zice cam asa:alarma,vezi ca si pe cutare l-au prins si nu i-au facut nimic,inca nimeni n-a suferit o condamnare pentru asa ceva.Ba poate te si trezesti cu gumele taiate la masina si atunci te pui si dai pe telefoane la toti cunoscutii ce poseda marca ta de masina.
Alta ar fi situatia daca pe malul apelor ar exista o prezenta ,fie ea si timida la inceput,o prezenta constanta care sa aplice legile asa bune rele cum sint.Din pacate aceasta prezenta va trebui sa o asigurati ,voi,pseudo asociatiile,ori daca extrapolam ce s-a petrecut pina acuma am extrem de mari rezerve,ca ve-ti reusi sa faceti ceva bun pentru pescuitul recreativ sportiv,atita ca ve-ti incasa niste bani pentru care nu faceti nimic inafara decit sa dati cu pixul pe hirtie.Un exemplu in acest sens este asociatia care gestioneaza superba (cindva)salba de balastiere de la Ghioroc.Chit ca nu iubesc deloc AJVPS-UL,imi este dor de acel Ghioroc aflat cindva in administrarea lor.
Alta ar fi situatia daca pe malul apelor ar exista o prezenta ,fie ea si timida la inceput,o prezenta constanta care sa aplice legile asa bune rele cum sint.Din pacate aceasta prezenta va trebui sa o asigurati ,voi,pseudo asociatiile,ori daca extrapolam ce s-a petrecut pina acuma am extrem de mari rezerve,ca ve-ti reusi sa faceti ceva bun pentru pescuitul recreativ sportiv,atita ca ve-ti incasa niste bani pentru care nu faceti nimic inafara decit sa dati cu pixul pe hirtie.Un exemplu in acest sens este asociatia care gestioneaza superba (cindva)salba de balastiere de la Ghioroc.Chit ca nu iubesc deloc AJVPS-UL,imi este dor de acel Ghioroc aflat cindva in administrarea lor.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Se desprind trei concluzii din expozeul tau, din pacate imposibil de pus in practica;
1. Civismul pescaruluyi sportiv adevarat care sa anunte la 112 ca vecinul sau de balta incalca legea, dar nu o face din cauza de gume de masina;
2. Paza asigurata de asociatii la care pescarii nu vor sa contribuie pe motiv ca incaseaza banii de pomana.
3. Institutiile statului nu pedepsesc braconierii prinsi.
Din aceasta situtie se pare ca nu se poate iesi. Totusi o speranta ar fi. Se pare ca unii pescari incearca sa-i izoleze pe greblari. Din pacate sunt doar pe ici, pe colo.
Care ar fi rezolvarea? O solutie, nu o constatare pe care o stie toata lumea.
1. Civismul pescaruluyi sportiv adevarat care sa anunte la 112 ca vecinul sau de balta incalca legea, dar nu o face din cauza de gume de masina;
2. Paza asigurata de asociatii la care pescarii nu vor sa contribuie pe motiv ca incaseaza banii de pomana.
3. Institutiile statului nu pedepsesc braconierii prinsi.
Din aceasta situtie se pare ca nu se poate iesi. Totusi o speranta ar fi. Se pare ca unii pescari incearca sa-i izoleze pe greblari. Din pacate sunt doar pe ici, pe colo.
Care ar fi rezolvarea? O solutie, nu o constatare pe care o stie toata lumea.
Cum zicea si Andrei Sava, din Arad, "din experienta inveti sa nu mai suni...", asta dupa ce era sa pape o mama de bataie pentru c-a indraznit sa sune la 112 si sa reclame un fenomen de braconaj. La fel se-ntampla si la Mures, suni si in cel mai bun caz nu se-ntampla nimic...in cel mai rau caz, daca ti-ai dat numele, vei fi tu cel vanat, si oricand te poti trezi, in timp ce vobleresti pe mal, ca apar 3 tiganusi si-ti schimba infatisarea fetzei, iar cu mare noroc, peste 2-3 saptamani, ai toate sansele sa incepi vezi din nou cu ochiul stang (cu cel drept mai tarziu)
Mai in gluma, mai in serios... treaba e mult mai dura decat pare..

Mai in gluma, mai in serios... treaba e mult mai dura decat pare..
Gresit ,organul de control inlesneste braconajul,fie de la filiala sau politie...Un organ de conrol nu vine cand sant sunati la telefon ,ci ar trebui sa vina destul de des ca altceva nu are de facut...nu seara pe la ora 17 sau de luni pana vineri cand are chef iar sambata si duminica nu ai loc de localnici si de altii care sigur sant in regula cu permisul cum e la Subcetate...in afara faptului ca se prind zeci de kg de scobar pe care nu-i ia in seama nimeni ce cantitate de peste au prins.......asa ca legi avem dar nu se respecta...cui le e frica de braconieri...???? .exact celor care ar trebui sa respecte legea,,,,pentru ca pescarul plateste si acest lucru in banii de permis...sau datoria morala a asociatiei de pescari de a face controale....dar atata timp cat mai marii nostrii nu respecta legea nu va asteptati la mai bine,,,,,,
-
- veteran
Legea tre sa spunca ca se interzic ancorele cu de la trei brate in sus! In felul asta rezolvam dilema!shimano scrie:Bun atunci, facem ancore cu 4 carligeboistean scrie: nu mai este voie cu carlig triplu, e adevarat (conform proiectului de lege). problema e ca au gandit asa de bine formularea, ca daca ai ancora cu 4 carlige, esti in regula...

Legea zice clar cum se practica pescuitul, dar nimeni nu o citeste si, mai grav, nu o aplica.
La art. 24 din L.317/2009 se spune clar cum se practica pescuitul sportiv, iar la art. 64 lit. l, se prevede si pedeapsa pentru altfel de pescuit. Cine sa o puna in aplicare?
Raspunsul la aceasta intrebare este foarte dificil, ba mai mult, nu se vrea a fi dat, inclusiv de cei care expun pe acest forum. Pacat.
PS Cred ca pescarii stiu sa faca deosebirea dintre un carlig si o ancora.
La art. 24 din L.317/2009 se spune clar cum se practica pescuitul sportiv, iar la art. 64 lit. l, se prevede si pedeapsa pentru altfel de pescuit. Cine sa o puna in aplicare?
Raspunsul la aceasta intrebare este foarte dificil, ba mai mult, nu se vrea a fi dat, inclusiv de cei care expun pe acest forum. Pacat.
PS Cred ca pescarii stiu sa faca deosebirea dintre un carlig si o ancora.
-
- veteran
Fanele, iar vrei sa ii culpabilizezi pe altii? Deci cei de pe forum nu vor ai naibii sa faca nimic bun, noroc ca vii tu ca un Fat Frumos clonat cu Greuceanu si dai cu infractorii de pamant!apsalba scrie:Legea zice clar cum se practica pescuitul, dar nimeni nu o citeste si, mai grav, nu o aplica.
- semlecangheorghe
- veteran
Apsalba ,m-ai inteles gresit,pescarii nu ca anunta la 112 de frica taierii gumelor de la masina,ci din cauza ca aceste gume vor fi taiate degeba,pentru ca braconierii pe care ii stiu eu zburda veseli sub clar de luna pentru ca pe dosarele lor s-a dat n. u. p.Daca ditamai procurorul considera ca nu prezinta pericol social,cine sintem noi amaritii astia de cotizanti la asociatii sa ii contrazicem?Ai tu alta solutie?Violenta,poate?
Eu am gasit o solutie,cind vad un braconier,ma duc la prima scorbura de copac si-i spun acolo tot ce-am vazut,nr la masina ,cum erau imbracati ,citi sint,etc.Reactia copacului la confesiunea mea civica,va fi egala cu cea a autoritatilor in domeniu.Si astfel realizez 2 lucruri:imi indeplinesc datoria civica:si,2,scap cu gumele de la masina netaiate.
Citeste cu atentie articolul lui Andrei Sava,si vei intelege poate ,in ce situatie sintem ,noi,cotizantii de voie de nevoie.
Are dreptate si Shimano,taierea gumelor ar fi asa o glumita pe linga ce risti daca deranjezi in fapt niste cosasi la lucru.Asta ca sa nu mai vorbim de electricieni.
Eu am gasit o solutie,cind vad un braconier,ma duc la prima scorbura de copac si-i spun acolo tot ce-am vazut,nr la masina ,cum erau imbracati ,citi sint,etc.Reactia copacului la confesiunea mea civica,va fi egala cu cea a autoritatilor in domeniu.Si astfel realizez 2 lucruri:imi indeplinesc datoria civica:si,2,scap cu gumele de la masina netaiate.
Citeste cu atentie articolul lui Andrei Sava,si vei intelege poate ,in ce situatie sintem ,noi,cotizantii de voie de nevoie.
Are dreptate si Shimano,taierea gumelor ar fi asa o glumita pe linga ce risti daca deranjezi in fapt niste cosasi la lucru.Asta ca sa nu mai vorbim de electricieni.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.