Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 27 Ian 2010, 12:29

old_radu scrie:
...optimistii spun ca in martie s-ar putea sa avem permise
...da , dar taxa o cer pentru tot anul...nu ?
OK, dar oricum cu vechiul permis pescuiesti legal pana apare cel nou, asadar va fi valabil din martie 2010 in martie 2011. Exact un an! Nu vad unde exista nedreptatea...

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 27 Ian 2010, 14:02

Nu se poate oare ca permisele sa fie eliberate cum am mai spus in perioada de prohibitie si sa fie valabile de la sfarsitul prohibitiei pana la inceputul ei, adica 3 aprilie 2010 pana la 5 iunie 2011 cu mentiunile de rigoare pentru zonele speciale, pastrav, lipan, stiuca, etc . Ar fi timp suficient doua luni de zile pentru procurarea lor si am putea pescui linistiti fara a ne gandi daca e legal sau ilegal sa pescuiesti fara permis.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Ian 2010, 14:18

A fost semnat Ordinul privind pescuitul recreativ sportiv. Maine 28 ianuarie va fi depus la MO in vederea publicarii. In scur timp dupa publicare vor aparea si permisele.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 27 Ian 2010, 14:57

Fario_nebunu scrie:... apare cel nou, asadar va fi valabil din martie 2010 in martie 2011. Exact un an! Nu vad unde exista nedreptatea...
...la anu' il vor scoate exact pe 01.01.2011...asa ca nu e "exact un an "...(asta s-o creada mutu') :lol:

@ apsalba...iar minti poporu' cu ...netu'?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 27 Ian 2010, 15:53

apsalba scrie:A fost semnat Ordinul privind pescuitul recreativ sportiv. Maine 28 ianuarie va fi depus la MO in vederea publicarii. In scur timp dupa publicare vor aparea si permisele.
Ceva noutati referitoare la forma finala?

jacks
junior
junior

Mesaj de jacks » 27 Ian 2010, 18:12

ia uitati ce spune in- declaratia drepturilor omului

Articolul 20.

1. Orice persoana are dreptul la libertatea de întrunire si de asociere pasnica.
2. Nimeni nu poate fi silit sa faca parte dintr-o asociatie

oare cum se impaca asta cu noul ordin al ministrului muncii care ma obliga sa fac parte dintr-o asociatie in asa fel incat sa pot sa imi iau permisul de pescuit. mentionez ca cei din asociatie sustin cu tarie ca nu au de gand sa populeze apele publice (exact ce ma intereseaza pe mine),motivand ca nu au de gand sa bage ei peste ca sa profite pescarii din asociatia rivala :shock:
Adevarul serveste un dus rece prostiei calde

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 27 Ian 2010, 18:18

jacks scrie: mentionez ca cei din asociatie sustin cu tarie ca nu au de gand sa populeze apele publice (exact ce ma intereseaza pe mine),motivand ca nu au de gand sa bage ei peste ca sa profite pescarii din asociatia rivala :shock:
potrivit legislatiei in vigoare, nici nu au voie sa populeze apele publice, singurii care pot face acet lucru fiind ANPA-istii.
asociatiile au voie sa faca populari doar pe baltile concesionate :wink:

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 28 Ian 2010, 09:49

boistean scrie:potrivit legislatiei in vigoare, nici nu au voie sa populeze apele publice, singurii care pot face acet lucru fiind ANPA-istii.
asociatiile au voie sa faca populari doar pe baltile concesionate :wink:
nasoala situatie (daca e si adevarata!!! :shock: ), daca se interzice prin lege sa se faca repopulari in apele publice de alte persoane decat cei de la ANPA, atunci pun o intrebare: daca eu vreau sa repopulez "o bucata de rau" cu puiet de pastrav, sa redau raului ceea ce i-am rapit, si ma vede "cineva" (oricine) atunci eu o sa fiu acuzat ca am "poluat" raul?? (si amendat in privinta asta) pt ca potrivit legislatiei nu am autoritatea sa repopulez apele publice - dar daca nimeni nu o sa faca repopulari, si toata lumea duce peste acasa (sau/si ce scapa sa presupunem ca nu supravietuieste) atunci ce o sa pescuim peste 10-15 ani? LEGI!!! :evil:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 28 Ian 2010, 10:10

probabil ca s-au gandit ca poate veni cineva si cu populari cu alte specii de peste care ar fi malefici pt zona respectiva sau cine mai stie... :?

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 28 Ian 2010, 12:20

boistean scrie:probabil ca s-au gandit ca poate veni cineva si cu populari cu alte specii de peste care ar fi malefici pt zona respectiva sau cine mai stie... :?
daca se gandesc numai la asta - e grav. inseamna ca numai la tv s-au uitat oamenii - la fishzilla :lol:. dar totusi ar trebui sa mai aiba si altcineva drept de repopulare altfel - nu cred ca cei de la ANPA vor fi in masura sa acopere cu repopulari intreg teritoriul tarii.

Scrie răspuns