Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Ian 2010, 08:40

apsalba scrie:Necazul este altul. Capturile retinute in astfel de stil reprezinta cam 10% din agataturi. Restul pestilor raman in apa cu rani destul de nasoale. Cred si eu ca ati luat-o razna. Nu este de mirare, avand in vedere nivelul discutiilor. Cred ca si forumul acesta a luat-o razna. Pacat.
Eu vad in alta parte necazul. Pescarii amatori de grebla nu sunt organizati. :shock:
Nu sunt asociatii ale pescarilor sportivi la grebla si nu exista cel putin o federatie nationala de pescuit sportiv la grebla . :lol: Nefiind reprezentati prin asociatii si federatii legal contituite ... cerintele si dorintele lor vor ramine neauzite de cei care emit reglementarile pescuitului sportiv.

Ma si mir ca nu te bagi sa-i organizezi :D ... ca din tot ce ai spus si ai facut pina acum eu am inteles ca nu iti pasa nici de pesti si nici de principii morale. :shock:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 22 Ian 2010, 08:45

Radem glumim, dar greblarii ar trebui castrati in public....

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Ian 2010, 09:13

Apsalba,ca sa faci afirmatia ca 10% din harponari ramin pe mal si restul in apa cu rani grave,trebuie sa faci un studiu autorizat,un institut de profil sa stabileasca media nr-ului de cirlige folosite pe cap de pescar,din ce otel sint facute si care este rezistenta acestora la abraziune,plus inca o caruta de variabile, care, puse intr-o ecuatie pe care mintea noastra de oameni simpli ,sigur n-o va pricepe niciodata,va da o cifra oarecare in procente.Pentru asta se pot accesa fonduri europene,se pot stabili strategii pe termen lung,studii de mediu,care in final,vor costa probabil cit PIB-ul unei tarisoare asa, mai mici.
Pina acuma cu treburi de genul asta se ocupa unii de se bat cu caramida in piept ca ei sint stilpii pescuitului in Romania.Tot ei sint responsabili de tergiversarea,si aplicarea unor legi redate ambiguu,care au ca si efect, pina una alta, faptul ca jandarmii nu mai au obligatie de constatare a infractiunilor piscicole si noi nu avem de unde lua nenorocitul ala de cartonas.Io cred ca flacara violet functioneaza si in cazul acestora :evil:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 22 Ian 2010, 09:51

Ioan S. scrie: Eu vad in alta parte necazul. Pescarii amatori de grebla nu sunt organizati. :shock:
Nu sunt asociatii ale pescarilor sportivi la grebla si nu exista cel putin o federatie nationala de pescuit sportiv la grebla . :lol: Nefiind reprezentati prin asociatii si federatii legal contituite ... cerintele si dorintele lor vor ramine neauzite de cei care emit reglementarile pescuitului sportiv.

Ma si mir ca nu te bagi sa-i organizezi :D ... ca din tot ce ai spus si ai facut pina acum eu am inteles ca nu iti pasa nici de pesti si nici de principii morale. :shock:
De ce sa ne gandim sa facem asociatii numai de ,,pescari seriosi", o astfel de asociatie fiind o noutate ar face sa vuiasca UE de ,,necaz"ca nu sau gandit ei la asa ceva. :D

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 22 Ian 2010, 10:00

apsalba scrie:Necazul este altul. Capturile retinute in astfel de stil reprezinta cam 10% din agataturi. Restul pestilor raman in apa cu rani destul de nasoale. Cred si eu ca ati luat-o razna. Nu este de mirare, avand in vedere nivelul discutiilor. Cred ca si forumul acesta a luat-o razna. Pacat.
OK, dar ce te faci atunci cu pescarii sportivi care folosesc arcul? Nu e si asta o metoda acceptabila de pescuit? In SUA e o metoda f folosita ptr crap si stiuca. La noi teoretic e braconaj. Si oricat de bine ai tinti tot lasi in urma pesti raniti. Si nu poti face C and R! Dar parca e mai nobil arcul fatza de grebla, nu? Macar vezi in ce tragi, nu ranesti orbeste tot ce misca...

AndyHunter
junior
junior

scuze de off topic

Mesaj de AndyHunter » 22 Ian 2010, 15:14

Fario_nebunu scrie: OK, dar ce te faci atunci cu pescarii sportivi care folosesc arcul? Nu e si asta o metoda acceptabila de pescuit? In SUA e o metoda f folosita ptr crap si stiuca. La noi teoretic e braconaj. Si oricat de bine ai tinti tot lasi in urma pesti raniti. Si nu poti face C and R! Dar parca e mai nobil arcul fatza de grebla, nu? Macar vezi in ce tragi, nu ranesti orbeste tot ce misca...
Fario_nebunu eu cred ca daca s-ar legaliza pescuitul cu arcul, atunci ca sa impace si capra si varza = adica si "pescuitul" la grebla si cel cu arcul, multe asociatii de pescari isi vor schimba denumirea din "aps....." in "aps_GREBLA" - nu de alta dar ciolanul tot in traista lot sa fie, iar pe permisul de pescuit se vor completa urmatoarele:
numele si prenumele pescarului: Robin Hood :shock:
asociatia de pescuit: aps_GREBLA :lol:
si atunci ce sa mai poti spune - cica suntem pescari sportivi :(, se va merge la vanatoare de pesti, si la facut straturi prin albia apelor

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 22 Ian 2010, 16:00

Si inainte de repopulari se vor pune pe fiecare peste stikere cu tinte desenate !!!

je_xman
junior
junior

Mesaj de je_xman » 22 Ian 2010, 16:24

sarind peste toate astea , pana la urma se mai aude ceva de permise , se tiparesc anu asta¿?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Ian 2010, 16:35

je_xman scrie:sarind peste toate astea , pana la urma se mai aude ceva de permise , se tiparesc anu asta¿?
De permis de pescuit iti arde tie acum ? :shock:

Eu zic sa iei exemplu de la sefii de asociatii si federatii legal constituite ! :wink:
Tu nu vezi ca cel putin pe unul il doare la basca de permisele noastre ... grija lui de moment este ce sa faca daca greblasii dau buzna la el la asociatie sa cumpere permise. :lol:

Imbulzeala mare de greblasi la aps Alba mon cher ! :twisted:

je_xman
junior
junior

Mesaj de je_xman » 22 Ian 2010, 16:39

bai baieti eu zic ca tre sa ne facem si noi greblai ca nu mai mere sau la tir cu arcu sa sacem echipe si asa ca la 1907 uni cu arcuri , alti la grebla ,sa gatam cu ei ca nu se mai poate.... :wink:

Scrie răspuns