Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
E o problema care nu se poate rezolva pe forum. Unii sustin (si pe drept cuvant) ca nu vor sa se asocieze si le respect dorinta. Unii s-au asociat, legal si isi sustin cauza. Cauza pe care o sustin si eu, convins de utilitatea asocierii pentru un scop de interes general, cum cred eu ca este pescuitul sportiv. Din aceasta situatie nu se poate iesi, decat daca cei care contesta asociatiile cer dizolvarea lor in justitie. Au temei legal. Art. 56 din OG 26/2000. De ce nu o fac? O sa ramaneti surprinsi cate motive pot gasi. Numai ca trebuie sa le probeze. Le doresc succes. Dar am un sentiment pe care nu mi-l pot reprima. Galagiosii de pe acest forum nu este decat gura de ei. Vezi-l pe Che Guevara de mai sus. Il anunt ca vin in Resita. Astept sa fiu curentat.
PS Pescuitul sportiv are mult mai multe probleme decat simpla lansare a momelii in apa. Pentru cine poate sa priceapa.
PS Pescuitul sportiv are mult mai multe probleme decat simpla lansare a momelii in apa. Pentru cine poate sa priceapa.
...ce minte "odihnita " ai !apsalba scrie:...Din aceasta situatie nu se poate iesi, decat daca cei care contesta asociatiile cer dizolvarea lor in justitie...

Cine cere sa se desfinteze asociatiile ?
E arhisuficient sa nu fim obligati sa intram in "C.A.P." , mai ales in situatia in care , acolo unde pescuim multi dintre noi , chiar nu se implica nici o asociatie cu nimic.
...ca sa nu te obosesti sa gandesti prea mult , acele ape sunt raurile

Re: mda...
1.traim in Romania.je_xman scrie:O mare nelamurire am eu apsalba, de ce trebuie in fiecare an sa asteptam alte moificari de legi , alte hotarari,¿?¿?nu se poate sa faca o lege su aia sa fie valabila pana la sfarsitul veacurilor¿?¿ a cui e vina atator schimbari care ne afecteasa pe noi pescarii daca nu a voastra a asociatiilor ¿?De ce nu era buna legea de anu trecut cand pescarii puteau pescui chiar daca nu erau inscrisi in colectiv¿? E vreun pescar caruia sa nu-i fi convenit faptul ca, daca vrea, poate scoate permis si fara ajutorul vostru¿?miram-as...tot voi catailor cand a-ti vazut ca seaca tata de la care sugeti a-ti facut in fel si chip sa schimbati aceasta lege

2. in aceasta minunata tara, TOTUL se bazeaza pe interese politice, spagi, nepotisme, presiuni etc.
3. oriunde apare posibilitatea de a fenta si de a incasa niste bani aiurea, apar vulturii. in functie de interesele "unsilor" de moment, se reinterpreteaza si se modifica orice lege.
4. in Romania legile pot incalca Constitutia

5. s.a.m.d.
Am folosit goagle si am tradus ce a spus:
apsalba scrie:E o problema care nu se poate rezolva pe forum (de fapt nu vreau sa o rezolvam, ca noi astia ... din ce mai traim??). Unii sustin (si pe drept cuvant) ca nu vor sa se asocieze si le respect dorinta (aiurea, ma doare-n cot de ei: nu vor sa se asocieze = nu sar cu cascavalul la noi = nu pescuiesc marlanii aia). Unii s-au asociat, legal si isi sustin cauza. Cauza pe care o sustin si eu (asa cum v-am mai spus ... verzisorii sint importanti), convins de utilitatea asocierii pentru un scop de interes general (scopul general de a lua bir de la pescari si de a ma simti si eu bine, ha, ha, ha), cum cred eu ca este pescuitul sportiv(pescuit sportiv ... prostii ... va distrati = sariti cu banii si ciocul mic). Din aceasta situatie nu se poate iesi, decat daca cei care contesta asociatiile cer dizolvarea lor in justitie (aia de e ultima din UE ... da, e OK, merge atunci). Au temei legal. Art. 56 din OG 26/2000. De ce nu o fac (hi, hi, stiu de ce ... oricum n-au sanse ... )? O sa ramaneti surprinsi cate motive pot gasi. Numai ca trebuie sa le probeze. Le doresc succes ( ha, ha, ha ... Brucan s-a inselat ... o sa mai treaca inca 20 de ani si poate dupa ce iesim noi la pensie ... ). Dar am un sentiment pe care nu mi-l pot reprima (de parca mi-am reprimat vreodata vreo chestie ... nu sentimente, ca d-alea n-am ...). Galagiosii de pe acest forum nu este decat gura de ei. Vezi-l pe Che Guevara de mai sus. Il anunt ca vin in Resita (nu va spun anul, ziua, ora si jeepul cu care vin, ca o sa ma astepte astia mai ca pe Ceusescu: o sa arunce cu pietre pe tot traseul AB-CS). Astept sa fiu curentat.
PS Pescuitul sportiv are mult mai multe probleme decat simpla lansare a momelii in apa (adica trebuie sa treceti pe la noi ca sa pescuiti ... ha, ha, ha). Pentru cine poate sa priceapa.
-
- veteran
ar mai fi o solutie...parerea mea:
sa nu-si mai ia nimeni permis. chiar daca e o solutie care arunca pescarul sportiv in ilegalitate, s-ar putea sa aiba rezultat. asociatiile vor incepe sa behaie ca anul trecut, dar pe linga ele o sa behaie si ANPA. pe foametea asta, nu cred ca o sa fie prea convenabil pt cei de la minister sa renunte la niste banuti. probabil ca vor lua iar legea la gidilat.
sa nu-si mai ia nimeni permis. chiar daca e o solutie care arunca pescarul sportiv in ilegalitate, s-ar putea sa aiba rezultat. asociatiile vor incepe sa behaie ca anul trecut, dar pe linga ele o sa behaie si ANPA. pe foametea asta, nu cred ca o sa fie prea convenabil pt cei de la minister sa renunte la niste banuti. probabil ca vor lua iar legea la gidilat.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid
-
- veteran
apsalba a scris:
Eu pricep ca "pescuitul sportiv" e pescuitul de competitie si nu prea are a face cu pescuitul recreativ.
Eu pricep ca "pescuitul sportiv" e pescuitul de competitie si nu prea are a face cu pescuitul recreativ.

"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Imi pare f rau ca spun asta, dar ... astea sint fineturi deja. Pescar ajunge ... mai conteaza ca e vorba de pescuit industrial, sportiv sau recreativ??? Zi ceva de bani si mai vedem ...pensionaru scrie:Eu pricep ca "pescuitul sportiv" e pescuitul de competitie si nu prea are a face cu pescuitul recreativ.
- MARIUS POPA
- veteran
Re: mda...
1.traim in Romania.boistean scrie:je_xman scrie:O mare nelamurire am eu apsalba, de ce trebuie in fiecare an sa asteptam alte moificari de legi , alte hotarari,�?�?nu se poate sa faca o lege su aia sa fie valabila pana la sfarsitul veacurilor�?� a cui e vina atator schimbari care ne afecteasa pe noi pescarii daca nu a voastra a asociatiilor �?De ce nu era buna legea de anu trecut cand pescarii puteau pescui chiar daca nu erau inscrisi in colectiv�? E vreun pescar caruia sa nu-i fi convenit faptul ca, daca vrea, poate scoate permis si fara ajutorul vostru�?miram-as...tot voi catailor cand a-ti vazut ca seaca tata de la care sugeti a-ti facut in fel si chip sa schimbati aceasta lege

2. in aceasta minunata tara, TOTUL se bazeaza pe interese politice, spagi, nepotisme, presiuni etc.
3. oriunde apare posibilitatea de a fenta si de a incasa niste bani aiurea, apar vulturii. in functie de interesele "unsilor" de moment, se reinterpreteaza si se modifica orice lege.
4. in Romania legile pot incalca Constitutia

pentru cei care nu au vazut filmul TICALOSII, un film romanesc care expune discutia asta, cu problemele din tara, cum se fac smenariile la nivel politic-om de afaceri.
uitati-va

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.