Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2010, 10:53

Fario_nebunu scrie:
apsalba scrie::lol: :lol: :lol: Te indoiesti ca oridinul nu va aparea? Unii clarvizionari chiar au participat la redactarea lui.
Mai tu iar te crezi buricul lumii? Poate esti un fel de eminenta cenusie a ministrului mediului si nu stim noi? Modestule! :lol:
Citeste si tu raportul comisiei de la Parlament si vezi ca acolo scrie Popescu, nu Fario. :oops:

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 08 Ian 2010, 11:03

Felicitari Fario! Nu ti-ai minjit numele!!!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Ian 2010, 11:29

apsalba scrie:
PS Cat despre populari, am finantat din buget propriu popularile din lunile noiembrie si decembrie din judet in suma de 76 milioane lei. Asa ca sa nu creada unii ca nu ma tin de cuvant. Daca as fi rambursat factura respectiva, banii intrau in acelasi buzunar care i-a dosit 2 ani de zile si numai dupa lungi insistente s-a hotarat sa faca ceva. Dupa parerea mea o prostie. Adica sa bagi pastrav de consum la populari.
Daca rambursai factura banii aia erau un inceput pentru o noua populare, nu se duceau in buzunarul nimanui, tot asa cum nu s-au dus nici banii stransi initial. Ai o doza extrem de mare de tupeu sa vii si sa mai sustii ca banii au stat in buzunarul cuiva si ca din motivul asta nu vrei sa achiti factura. Indiferent unde au stat, banii aia au fost folositi pana la ultimul leut pentru cumpararea pastravilor.
Noi am dovedit ca ne-am tinut de cuvant, chiar daca a fost cu intarziere. Tu ar trebui sa nu-ti mai arati fata pe aici pana nu platesti factura, nu sa vii cu alte suspiciuni si mizerii! Asta daca ai avea bun simt.
In momentul in care ai promis ca dai 10 milioane nu ai specificat alte conditii decat prezentarea facturii si a altor dovezi ca popularea s-a facut. Sa vii acum cu justificari de genul ca erau prea mari pastravii sau orice altceva e penibil si te afunzi si mai tare in rahatul in care te-ai bagat singur.
Dupa parerea ta e o prostie ca am bagat pastravi de consum... Pastravii aia erau maturi, plini de icre si lapti, alesi in proportia corecta de masculi/femele si au depus in toamna asta. Prostia asta ne-a fost recomandata de inginerul Cerbu de la Bradisor, nu a fost ideea noastra. Felicitari pentru celelalte populari, dar asta nu drege busuiocul:
nu te-ai tinut de cuvant..

Nu meriti sa-ti mai raspund la toate tampeniile si mizeriile pe care le scrii in continuare cu un incredibil tupeu, ar insemna ca-ti acord o importanta pe care nu o meriti.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 08 Ian 2010, 11:48

@apsalba

Eu spun ca este de bun simt faptul ca ordinul nu poate fi semnat in aceasta forma de un ministru responsabil, pentru ca nu lamureste un aspect esential si anume modul de alegere de catre ANPA a asociatiei care primeste autorizatia de pescuit pentru o anumita zona, zona solicitata de mai multe asociatii. Chestiunea cu Apele Romane nu poate fi un criteriu de departajare pentru ca Apele Romane pot acorda acces in conditiile legii apelor pentru mai multe asociatii. Nici in protocolul de colaborare pe care FNPSR l-a incheiat cu Apele Romane nu vi se acorda exclusivitate. Si atunci vin si te intreb inca odata, pe ce criterii alege ANPA asociatia careia ii acorda autorizatia de pescuit?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Ian 2010, 12:25

Dunarea nu se concesioneaza ci doar se delimiteaza zonele de pescuit asa cum se prevede in proiectul de ordin si zona respectiva va fi administrata de asociatia care a obtinut acest drept.
Avand in vedere ca FNPSR a incheiat deja acest acord cu ANAR, vom convoca toate asociatiile din tara, indiferent daca sunt sau nu membre ale federatiei, pentru a semna un acord la nivel national cu responsabilitati clare pentru fiecare asociatie care doreste sa activeze pe o anumita zona.
apsalba, te rog frumos raspunde-mi cu cuvinte simple, multa lumea vrea sa stie si nu intelegem
o sa pot pescui cu un permis oriunde pe dunare, sau nu ?
la calarasi, oltenita, giurgiu, zimnicea, turnu etc ?
este sigur ca o sa pot, sau pot exista asociatii pe aceste zone care sa nu recunoasca alte permise, sa nu semneze reciprocitati etc ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2010, 12:41

danr,

Permisele de pescuit recreativ sportiv sunt unice si au valabilitate pe toate bazinele hidrografice apartinand domeniului public al statului.
Modul de realizare al acestui deziderat nu este treaba pescarilor sportivi. El a fost rezolvat de FNPSR.

flydb,

pe baza documentului din care sa reiese ca ai obtinut acordul ANAR.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 08 Ian 2010, 13:05

Deci se poate pescui pe toate apele publice, doar ca de la km... pana la km... te verifica asociatzia x, iar pe alti km asociatzia y?! :roll:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 08 Ian 2010, 13:37

Voi chiar asteptati sa iasa o lege buna?? :shock: Pai nu vedeti cine-si baga destele in ea? Si credeti ca o fac in folosul pescarilor?? Fiti seriosi ... Nu avem nimic in comun cu ei: hobby-ul nostru e pescuitul, al lor jegmaneala. E prea complicat sa munceasca si sa faca bani cinstiti! Cit despre bunul simt ... nu putem compara pentru ca pur si simplu ca nu exista in tabara cealalta! :cry:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 08 Ian 2010, 16:32

apsalba scrie:
Permisele de pescuit recreativ sportiv sunt unice si au valabilitate pe toate bazinele hidrografice apartinand domeniului public al statului.
Modul de realizare al acestui deziderat nu este treaba pescarilor sportivi. El a fost rezolvat de FNPSR.
...poi , mai desteptul provinciei ! Anul trecut erai total impotriva acestui sistem !
...tu crezi ca pescarii si-ar fi dorit altceva ?
...eventual sa scape de anumite asociatii care inafara de a incasa cotizatii nu fac nimic altceva sau poate de anumiti presedinti ... :oops:

je_xman
junior
junior

mda...

Mesaj de je_xman » 08 Ian 2010, 18:01

O mare nelamurire am eu apsalba, de ce trebuie in fiecare an sa asteptam alte moificari de legi , alte hotarari,¿?¿?nu se poate sa faca o lege su aia sa fie valabila pana la sfarsitul veacurilor¿?¿ a cui e vina atator schimbari care ne afecteasa pe noi pescarii daca nu a voastra a asociatiilor ¿?De ce nu era buna legea de anu trecut cand pescarii puteau pescui chiar daca nu erau inscrisi in colectiv¿? E vreun pescar caruia sa nu-i fi convenit faptul ca, daca vrea, poate scoate permis si fara ajutorul vostru¿?miram-as...tot voi catailor cand a-ti vazut ca seaca tata de la care sugeti a-ti facut in fel si chip sa schimbati aceasta lege

Scrie răspuns