Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 07 Ian 2010, 16:13

apsalba scrie:Pun si eu o intrebare; daca toti vreti ape curate, bogate in peste, pescari civilizati, paza, etc., cine si cu ce sa le faca? Din cei 30 lei dati la stat veti vedea praful de pe toba.
Dati si voi o solutie, daca asociatiile sunt corupte, hoate, neserioase, etc.
eu am mai spus odata o solutie. De fapt o idee de-a mea.

Militati ca, cota parte din banii incasati din amenzile date braconierilor prinsi cu ocazia controalelor initiate de voi, sa se intoarca in buzunarele asociatiilor. Automat ati fi interesati si voi de controale mai dese, si statul.

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 07 Ian 2010, 16:33

apsalba scrie:... dati si voi o solutie, daca asociatiile sunt corupte, hoate, neserioase, etc.
:shock:
apsalba scrie:cand va hotarati donez si eu 10 milioane. Astept factura. Cand populati postati-o sa o vada toate lumea si peste doua zile sa postati extrasul de cont.
:?:
apsalba scrie:Este o chestiune de onoare. Curaj.
:arrow:

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 07 Ian 2010, 17:01

apsalba
nu e vorba de 30 de roni ci de respesctul pt cei ce platesc taxa pt pescuit.

nu mi se pare normal sa alerg pe la n usi sa obtin n aprobari ca sa pot pescui ,dar asa se face intr-un stat in care platitorul e tratat cu dispret(sa nu zic mai mult)

tinind cont de conditiile din tara cred ca 100 ron pt permis ar fi rezonabil,bienteles fara sa mai fi obligat sa aderi la o asociatie

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2010, 17:13

Asa zic si eu.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 07 Ian 2010, 17:30

apsalba scrie:Pun si eu o intrebare; daca toti vreti ape curate, bogate in peste, pescari civilizati, paza, etc., cine si cu ce sa le faca? Din cei 30 lei dati la stat veti vedea praful de pe toba.
Dati si voi o solutie, daca asociatiile sunt corupte, hoate, neserioase, etc.
statul si angajatii lui fiindca sunt angajati si platiti pentru asta.
bani??
exact din aceleasi fonduri care va stau si voua in gat.
solutii??
destule,dar nu are rost sa le mai insiram inca odata
reciteste forumul si topicurile de trei ani incoace,dar vezi ca pe undeva scrie ca ti-ai asumat niste resposabilitati,ceva cu niste bani,populari......
iti aduci aminte??cu siguranta,dar............
si mai vrei ca lumea sa te perceapa altfel decat un parazit care capuseaza statul, atata timp cat nu iti onorezi obligatiile si incerci prin orice mijloace sa impui propiati vointa si lege asupra pescarilor din romania.

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 07 Ian 2010, 17:47

Prin prezentul ordin se prevede ca pescuitul se poate practica cu 2 (doua)udite avind cite 2 (doua) cirlige dar sper sa nu se intimple ca in ordinul precedent in care nu sint prevazute pedepse pentru nerespectarea respectivei prevederi.

je_xman
junior
junior

Mesaj de je_xman » 07 Ian 2010, 23:25

greu, foarte greu de simplificat treburile...bai asociatiilor , capuse, nu tre sa inventati ,tre numai sa luati modele din alte tari ,care au trecut prin asta, ce credeti ca noi simpli pescari nu ne-am descurca fara voi¿? din cauza asta nu merge nimic in tara asta, mereu se gasesc de astia care sa zica ca fara ei nu se poate.....nu uitati :santem o natie foarte ingaduitoare ,dar nu si tampita, asa ca nu mai incercati sa ne luati sub aripa voastra daca nu vrem.....

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 08 Ian 2010, 06:45

Se pare ca discutia asta interminabila se poate reduce la o singura idee:noua lege a pescuitului incalca dreptul la libera asociere prevazut in constitutie.Am inteles bine? Si atunci ma intreb si eu, ca tot sunt la moda asociatiile, de ce nu ne constituim si noi, forumistii nemultumiti de actuala forma a legii, intr-o asociatie care sa conteste in instanta,ca persoana juridica,noua lege?Nu sunt jurist,dar cred ca asa ceva e posibil.As prefera sa fie o cotizatie din care sa fie platit un avocat si sa se lamureasca odata pentru totdeauna problema liberei asocieri,decat sa platesc bani in plus pentru permis diverselor asociatii care nu fac nimic cu ei. Daca obligativitatea asocierii va fi declarata neconstitutionala, orice varianta ulterioara a legii va trebui sa tina cont de asta. Am dreptate sau spun prostii?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2010, 08:08

adiwolf,
Statul asta pe care il tot invoci a dat dovada ca il doare in cot de ce spui tu. Ai doua solutii: ori taci si faci, ori iesi in strada.
Cat despre solutiile date de pescari, este suficient sa citesti productiile de mai sus si ai tras concluzia. Oameni carora le place sa se auda vorbind sunt cu duiumul. Ghinionul lor este ca desi vorbesc mult, nu spun nimic.

PS Cat despre populari, am finantat din buget propriu popularile din lunile noiembrie si decembrie din judet in suma de 76 milioane lei. Asa ca sa nu creada unii ca nu ma tin de cuvant. Daca as fi rambursat factura respectiva, banii intrau in acelasi buzunar care i-a dosit 2 ani de zile si numai dupa lungi insistente s-a hotarat sa faca ceva. Dupa parerea mea o prostie. Adica sa bagi pastrav de consum la populari. Pe vasnicii pescari de fly, ii invit sa vada rodul actiunilor de introducere lipan pe Ampoi, Valea Galzii, Valea Manastirii si Valea Sebesului. Si asta fara a face chete si tam tam pe forumuri.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Ian 2010, 08:47

apsalba scrie: PS Cat despre populari, am finantat din buget propriu popularile din lunile noiembrie si decembrie din judet in suma de 76 milioane lei. Asa ca sa nu creada unii ca nu ma tin de cuvant. Daca as fi rambursat factura respectiva, banii intrau in acelasi buzunar care i-a dosit 2 ani de zile si numai dupa lungi insistente s-a hotarat sa faca ceva. Dupa parerea mea o prostie. Adica sa bagi pastrav de consum la populari. Pe vasnicii pescari de fly, ii invit sa vada rodul actiunilor de introducere lipan pe Ampoi, Valea Galzii, Valea Manastirii si Valea Sebesului. Si asta fara a face chete si tam tam pe forumuri.
Hahahaha!
Adica ditamai asociatia de 4000 de membri pe hartie a populat mai putin decat o amarata de asociatie de 30 de membri?
7600 lei la 4000 de membri? 1.9 lei per membru? Trebuie sa recunosc ca o fi fost un mare efort!
Parerea matale referitoare la popularile cu pastrav valoreaza cam cat o ceapa degerata! Ca doar n-oi fi devenit inginer piscicol peste noapte! De ce oare majoritatea tarilor europene populeaza si cu pastrav de crescatorie, steril? Le-o fi placand sa arunce cu bani!
Cat despre popularile cu lipan, nu pot decat sa cred ca e o noua minciuna gogonata. De unde ati luat lipan pentru populare? Sau te referi la lipanii mutati dintr-un rau in altul de M.I.? Aia a facut-o in nume personal si asa o face de ani de zile, la fel ca multi alti pescari din tara de care nici n-ai auzit!

Scrie răspuns