Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2010, 10:18

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 07 Ian 2010, 10:38

Nea Fane, danone intreba daca exista pana in momentul de fata altceva in afara acestui proiect de ordin. De ce ne tot arati acest link? Am vazut proiectul acesta de nenumarate ori.
Problema este ca n-o sa ramana absolut nimic din el. In momentul de fata se lucreaza la o alta varianta care va clarifica si problema apelor de munte(cu potential salmonicol). Noul ordin va face referire clara la faptul ca aceste ape raman sub administrare silvica pe baza de protocol. Pentru accesul pe aceste ape va fi obligatoriu permisul ANPA(permis national) dar si permisul local platibil la subunitatile Romsilva.
De asemenea, se pare ca va fi scoasa din ordin chestiunea legata de Apele Romane. Nu in ultimul rand, acordarea autorizatiei de pescuit catre o anumita asociatie se va face in baza unui concurs de dosare.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2010, 10:49

Sa stii tu ce nu stiu eu? Nu de alta, dar am un proces verbal semnat in acest sens si nu am fost convocat pentru a discuta alta forma a proiectului de ordin. Eu cred ca va aparea intr-o zi, doua in MO.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 07 Ian 2010, 11:01

Sper sa nu am dreptate. Sper sa iasa ordinul in asa fel incat Romsilva sa fie sarita complet din schema. Dar , da-mi voie sa am indoielile mele.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2010, 11:12

Scrie prin lege ceva de Romsilva? Sper ca si protocolul incheiat de Bucksz sa devina o amintire urata.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 07 Ian 2010, 11:13

Cine este semnatarul acestui ordin si in care numar al MO este publicat?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2010, 11:15

Am zis ca va apare intr-o zi, doua, nu ca a aparut.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 07 Ian 2010, 11:17

Stimate domnule apsalba

Eu pescuiesc pe acumularea de munte Belis. Spune-mi te rog de la care asociatie pot sa-mi ridic permisul ANPA?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2010, 11:31

Nu exista permis ANPA ci permis de pescuit recreativ-sportiv. Poti solicita permis de pescuit sportiv de la asociatia care are lacul inscris in autorizatia de practicare pescuiut sportiv sau de la orice alta asociatie cu care aceasta are un acord de reciprocitate.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 07 Ian 2010, 11:44

apsalba scrie:Nu exista permis ANPA ci permis de pescuit recreativ-sportiv. Poti solicita permis de pescuit sportiv de la asociatia care are lacul inscris in autorizatia de practicare pescuiut sportiv sau de la orice alta asociatie cu care aceasta are un acord de reciprocitate.
Lacul despre care vorbesc este acumulare de munte si cred ca este gestionat de RNP. Deci solicit permisul de pescuit de la RNP nu de la ANPA sau daca RNP nu elibereaza permise inseamna ca pe lacul respectiv nu se pescuieste sau sunt obligat sa bag bani in buzunar la o asociatie X ca sa pot pescui pe lacul Belis cu toate ca aceasta locatie nu apartine asociatiei X iar eu nu pescuiesc pe locatiile asociatiei X. Revoltator.

Scrie răspuns