Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nea Fane, danone intreba daca exista pana in momentul de fata altceva in afara acestui proiect de ordin. De ce ne tot arati acest link? Am vazut proiectul acesta de nenumarate ori.
Problema este ca n-o sa ramana absolut nimic din el. In momentul de fata se lucreaza la o alta varianta care va clarifica si problema apelor de munte(cu potential salmonicol). Noul ordin va face referire clara la faptul ca aceste ape raman sub administrare silvica pe baza de protocol. Pentru accesul pe aceste ape va fi obligatoriu permisul ANPA(permis national) dar si permisul local platibil la subunitatile Romsilva.
De asemenea, se pare ca va fi scoasa din ordin chestiunea legata de Apele Romane. Nu in ultimul rand, acordarea autorizatiei de pescuit catre o anumita asociatie se va face in baza unui concurs de dosare.
Problema este ca n-o sa ramana absolut nimic din el. In momentul de fata se lucreaza la o alta varianta care va clarifica si problema apelor de munte(cu potential salmonicol). Noul ordin va face referire clara la faptul ca aceste ape raman sub administrare silvica pe baza de protocol. Pentru accesul pe aceste ape va fi obligatoriu permisul ANPA(permis national) dar si permisul local platibil la subunitatile Romsilva.
De asemenea, se pare ca va fi scoasa din ordin chestiunea legata de Apele Romane. Nu in ultimul rand, acordarea autorizatiei de pescuit catre o anumita asociatie se va face in baza unui concurs de dosare.
Cine este semnatarul acestui ordin si in care numar al MO este publicat?apsalba scrie:http://www.maap.ro/pages/l52.php?offset=0&limit=15
Lacul despre care vorbesc este acumulare de munte si cred ca este gestionat de RNP. Deci solicit permisul de pescuit de la RNP nu de la ANPA sau daca RNP nu elibereaza permise inseamna ca pe lacul respectiv nu se pescuieste sau sunt obligat sa bag bani in buzunar la o asociatie X ca sa pot pescui pe lacul Belis cu toate ca aceasta locatie nu apartine asociatiei X iar eu nu pescuiesc pe locatiile asociatiei X. Revoltator.apsalba scrie:Nu exista permis ANPA ci permis de pescuit recreativ-sportiv. Poti solicita permis de pescuit sportiv de la asociatia care are lacul inscris in autorizatia de practicare pescuiut sportiv sau de la orice alta asociatie cu care aceasta are un acord de reciprocitate.