Nu stiu sa pescuiesc dar vreau sa invat!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
sa nu mai spun ca pescuiam si cu ac cu gamalie indoit. aia sportivitate fratilor!! barbless hook
Si eu dadeam si cu gandac de colorado, cu cosas, chiar si cu muste prinse in casa. Cand era perioada porumbului, faceam prapad la clean. Cu cirese iar prindeam foarte bine. Dar cum am mai zis, era plin de peste. Daca fugeai prin repezis, vedeai pesti sarind in toate partile. Cand mergeam la scaldat, de multe ori simteam lovituri de coada pe sub apa... sa fi fost avat?
(glumesc)... in fine... vremuri demult apuse.... pacat, mare pacat 

Si eu dadeam si cu gandac de colorado, cu cosas, chiar si cu muste prinse in casa. Cand era perioada porumbului, faceam prapad la clean. Cu cirese iar prindeam foarte bine. Dar cum am mai zis, era plin de peste. Daca fugeai prin repezis, vedeai pesti sarind in toate partile. Cand mergeam la scaldat, de multe ori simteam lovituri de coada pe sub apa... sa fi fost avat?

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Bei Paul de asta imi esti?Credeam ca e numai unul de alt gen pe site,de asta vii asa de des la pescuit?Offfffffff.Nu mai stii cu cine mergi la o partida de pescuit.Paul scrie: Si tot asa am dus-o de cele mai multe ori singur pana la varsta de 29 ani cand am descoperit ca este frumos si in grup

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
situatia s-a inrautatit mult in ultimii 5-6 ani, nu stiu cum era acum 20 de ani, dar in 95-99 prindeam cleni la lacusta pe oltet in octombrie - noiembrie de umpleam sacosa de voiaj a bunicilor
ultimul clean pe acelasi rau l-am prins in 2001. e o situatie particulara, dar explozia de pescari din ultimii ani cred ca este principala cauza a imputinarii pestelui. in aceeasi perioada 95-99, pe olt se bagau de 10 ori mai multe plase ca acum, dar nu vedeam picior de pescar zile intregi. Chiar si primavara cand se prindea foarte bine in zona podului la ipotesti nu erau mai mult de 20 de pescari, din care 15 erau localnici . acum se baga plase mai putine si pe burta, dar pescari sunt mii pe oriunde te duci, din care marea majoritate pescuiesc cu cel putin 5 lansete, ca deh, sunt ieftine betele si mulinetele la rusi.

Eu trebuie sa recunosc ca pe crisul repede in zona in care pescuiesc eu am vazut o imbunatatire a situatiei fatza de ultimii ani. si asta o data cu scaderea numarului de plasari. Inca se plasuieste la greu dar totusi nu ca pe vremuri cand urcau in 500 in 500 de m unu dupa alta cu plasa pe rau in sus.
-
- veteran