Mananc peste cu placere.Sunt dependent de peste.Am crescut cu peste.Am lucrat la Pescuit Oceanic(IPO Tulcea), scoteam vagoane de peste la un trawl, sunt nepot de PESCAR, pescar adevarat-mos Iermalai din Gorgova-daca si-l aminteste cineva care a fost oaspetele lui vreodata. Respecta cu STRICTETE prohibitia.Elibera TOT ce era sub dimensiune(spre disperarea mea, chiar, copil mic fiind...) spunandu-mi:lasa, creste!!! Urmaresc cu interes tot ce se intampla in Delta si nu numai. Vad si braconierii(toata lumea ii vede).NU ii indragesc deloc(urasc orice fel de plasa, mai putin minciogul...).Se plang si ei...Metodele lor devin din ce in ce mai sofisticate, pt. ca nici ei nu mai au ce bracona. Daca pescuiau cu 10 monofile, ca sa se "scoata", folosesc 100...Nu e lege, nici bun simt...Jaf 100%. Mananca si protectorii...
Am masura la barca. Unii parteneri ma roaga sa "micsorez" masura...dar eu ii rog sa nu retina nici pestele grav ranit, chiar daca moare. Sa nu se invete cu peste subdimensionat. Cu bucurie, am aflat ca unii ii rugau pe ceilalti sa nu retina peste sub masura...
Sunt dispus sa intreb, alaturi de dvs.:din taxe, banii pt. repopulare????
Pentru controale?
Pentru ca, v-am zis, imi place pestele, vreau sa "plantam"ca sa culegem "fructele".
O ultima interventie:Delta nu mai are apa! De cand cu indiguirile, populatia piscicola a scazut dramatic. Ati analizat temeinic? Subiect de topic nou...