Nu mai pescuiti, de foame... Va rog,... multumesc.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 26 Sep 2011, 12:40

ionutz_gr scrie: Si se jura ca nu baga la tigae si l-am prins cu marlitza in baie!
:lol1:

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 26 Sep 2011, 12:47

"pikeman"
Salut,
In ultimul timp eu am o intrebare : "CUM FAC SA PRIND CLENI/PASTRAVI DE 3-4-5 kg? " si cativa pescari de pe forum au oferit raspunsul perfect :
"Nu exista o reteta anume, trebuie sa incerci mereu si poate norocul iti va surade" - ceva de genul acesta au fost raspunsurile si daca tot incerci iar si iar, cu siguranta iti trece pofta de "masacru" si incepi sa apreciezi pescuitul civilizat la adevarata sa valoare.
Eu pescuiesc la clean/pastrav si crede-ma chiar daca nu am capturi de peste 40 cm nu ma supar; nu retin pestisorii palmasi si uneori nici cei care arata bine de un gratar :). Pescuiesc de placere (devine obsesiv) si ma bucur de natura, iar daca zici ca sunt cuvinte mari sau sunt drogat, sa stii ca eu asa simnt si nu ma feresc sa o spun.
Atunci cand am pofta de un peste roaspat , datorita exercitiului sunt sigur 80% ca pot prinde exemplare pentru un gratar reusit. (nu masacru) :D

Fir Intins !

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 26 Sep 2011, 12:51

Bogdan , slabe sanse sa ajung pe langa Cluj sa pescuiesc , cat mai trece Dunarea pe aici , nu ma plang :lol: dar nu se stie , am inteles ca aveti ceva baraj la Dej . De asemenea daca treci prin zona te conduc bucuros pe locuri fara manele si gratare :wink:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 26 Sep 2011, 13:07

@bogdan, ma bucur ca nu esti un caz pierdut :wink: de altfel cred ca nici nu frecventai topicul daca erai :P :lol: :lol: :lol:

fir intins si bucura-te de natura

p.s. drogati suntem toti

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 26 Sep 2011, 13:50

"catalin66"

Salut,
:oops: - oau, asta am zis cand am citit postarile ce au urmat dupa mesajelor mele.
Baraje langa cluj : Belis- 80km; Gilau - 20 km; Tarnita -40 km; Somesul Rece -35 km.
Rauri destule si lacuri (fara baraje) deasemenea suficiente pentru toti; ceea ce este mai important (desi e "multa apa intre pesti") este ca nu lipseste....

Fir Intins !

stiucarcs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stiucarcs » 26 Sep 2011, 14:25

Mananc peste cu placere.Sunt dependent de peste.Am crescut cu peste.Am lucrat la Pescuit Oceanic(IPO Tulcea), scoteam vagoane de peste la un trawl, sunt nepot de PESCAR, pescar adevarat-mos Iermalai din Gorgova-daca si-l aminteste cineva care a fost oaspetele lui vreodata. Respecta cu STRICTETE prohibitia.Elibera TOT ce era sub dimensiune(spre disperarea mea, chiar, copil mic fiind...) spunandu-mi:lasa, creste!!! Urmaresc cu interes tot ce se intampla in Delta si nu numai. Vad si braconierii(toata lumea ii vede).NU ii indragesc deloc(urasc orice fel de plasa, mai putin minciogul...).Se plang si ei...Metodele lor devin din ce in ce mai sofisticate, pt. ca nici ei nu mai au ce bracona. Daca pescuiau cu 10 monofile, ca sa se "scoata", folosesc 100...Nu e lege, nici bun simt...Jaf 100%. Mananca si protectorii...
Am masura la barca. Unii parteneri ma roaga sa "micsorez" masura...dar eu ii rog sa nu retina nici pestele grav ranit, chiar daca moare. Sa nu se invete cu peste subdimensionat. Cu bucurie, am aflat ca unii ii rugau pe ceilalti sa nu retina peste sub masura...
Sunt dispus sa intreb, alaturi de dvs.:din taxe, banii pt. repopulare????
Pentru controale?
Pentru ca, v-am zis, imi place pestele, vreau sa "plantam"ca sa culegem "fructele".
O ultima interventie:Delta nu mai are apa! De cand cu indiguirile, populatia piscicola a scazut dramatic. Ati analizat temeinic? Subiect de topic nou...

Scrie răspuns