Nu mai pescuiti, de foame... Va rog,... multumesc.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

stiucarcs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stiucarcs » 25 Sep 2011, 09:30

Pestele sub dimensiune trebuie eliberat viu sau mort, oricum.Sa nu se-nvete torba...Cati nu spun:lasa, ba, ca si-asa moare...Si parca mai tare trage de naluca sa justifice retinerea saracutei!...Omul gospodar pune sub closca oua cat sa-i ajunga gainile peste an. Daca si-a mancat puii...face foame restul anului(sau isi goleste buzunarul).

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 25 Sep 2011, 22:03

aspius scrie:Va invit sa o priviti ca pe o propunere pentru pescarii sportivi. Un peste retinut pe sedinta de pescuit, timp de un an. Ma refer la baltile, paraile, raurile, apele naturale...

Nu mai pescuiti de foame. Multumesc.
Poi oricum nu prea se prinde peste pe apele publice.Daca prinzi 2-3 e o partida super reusita.Daca prinzi unul de 1kg e bine.
In 2011 nu stiu daca am prins vre-o 15-16kg de peste din care am mai si eliberat(majoritatea pesti sub dimensiunea minima admisa).
Nu cred ca eu contribui la distrugerea apelor daca retin anual sa zicem 10kg de peste.Asta e egal cu 0.
Ca sa poti retine un peste la fiecare sedinta de pescuit trebuie in primul rand sa-l prinzi.De multe ori pleci cu mana goala. :lol:
Unii mai si exagerati cu C&R-ul. :roll:
Asa cum au spus-o si altii,nu pescarii cu undita si lanseta sunt problema ca aia nu prind in 10 ani cat prinde un braconier priceput in 2-3 luni. :wink:
Sub 5% din pescarii de pe apele publice pescuiesc de foame.Pescarii retin pestele pentru ca de aia merg la pescuit->sa prinda peste.E ceva normal pentru majoritatea pescarilor sa retina peste,multi nici nu vor sa auda de C&R.Asa au fost educati,indiferent de varsta,mentalitatea e aceeasi.
In primul rand legea trebuie sa fie respectata,apoi trebuie facute controale si abia apoi se poate schimba mentalitatea oamenilor.
Discutii inutile...
In tara asta niciodata n-o sa se schimbe nimic...

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 26 Sep 2011, 07:11

Eliberati toti pestii :datz: ...dati la familie pangasius sau peste crescut cu hormoni...la fete le cresc sanii si la baieti cucu...sau invers parca :twisted:
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 26 Sep 2011, 07:35

deaia e asa eftin pangasius ca e crescut cu hormoni ? ... da da , s-au ieftinit hormonii pe piata din china ...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Sep 2011, 07:37

:lol: :lol: :lol: de aia se retin somnii de enjpe kile? ca e buna slanina ? :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 26 Sep 2011, 08:16

Pai de ce sa mai iei de la farmacie pilule cu grasime de peste? :shock:
@MuskMd...sper ca nu ai postat mesajul cu rautate.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Sep 2011, 08:28

:lol: :lol: :lol: Doamne fereste rautate ...nu vezi ca rad ?

Pt a mia oara, nu am ceva cu retinutul pestelui, atat cat e facut cu cap ( in vederea prezervarii speciilor si a reproducatorilor) si cu bun simt ( macar legal daca nu doar de o tigaie ) ....

Legat strict de somn .... parerea mea personala : pana pe la 4-5 kile are valoare culinara, dupa aia...e prea gras , de aia nu vad rostul retinerii unui peste de 25-30 de kile, care ar putea asigura o linie solida de reproducere ;)

Uite...somnul emai palmat, si mai scapa, pe aci prin zona, dupa cum bine stii, se mai scot la mal exemplare de 40-50 ...tot auzi de ele... dar o stiuca cum trebuie ? cate ai vazut anul asta ? si zic stiuca, nu marlita :D

In fine, ca sa fie treaba buna, eu zic ca pe Siret beleaua vine in principal de la braconaj. Pescarii mai mult sau mai putin sportivi pot doar contribui la scaderea numarului de pesti intr-o mai mica masura....dar uneoir se simte si treaba asta .... pentru ca uite...stiu locuri in care , 100% sigur , pescuiesc doar neni cu undite, lansete , samd .... si unde nu scapa nimic.... si de la an la an e mai putin peste....
Ideea mea, legata de C&R e simpla : nu ma dau in vant dupa peste, asa ca nu mor daca il las in balta. Poate ala pe care il intep eu o sa fie mai precaut si nu o sa il prinda braconierii :D ... si poate o sa faca pui la anul, sa mai prindem si noi peste 3 ceva frumos :D .... Iar capturile mari ....alea sustin cu tarie ca ar trebui eliberate.... neaparat, la fel ca si puietul .....

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 26 Sep 2011, 08:58

MuskMd scrie: Ideea mea, legata de C&R e simpla : nu ma dau in vant dupa peste, asa ca nu mor daca il las in balta.
Bine punctat.La fel sta C&R si in cazul meu.Nu iau nici macar de o tigaie.Dar, cu cativa ca noi nu se face primavara.Am fost pe Siret acu vreo 2 saptamani.Degeaba eliberam eu strapi si somotei dupa ce ii prindeam(cel mai mare strap undeva la 800 grame) daca altul de langa mine dadea la parasuta :evil:
Si tot degeaba daca prietenul lui prindea strapi de o palma(vreo 30!!!!! :shock: ) si i`a bagat la traista.Si cand ma vedea ca am drill si ca scot camera sa`l pozez comentau intre ei "iar da drumu la peste" "iar a prins" "ia uite, il filmeaza".Mentionez ca acum 4-5 ani, pe acelasi loc scoteam salai la 2-3 kg .Acum, nu am vazut nici unul de 1 kg.Nu zic ca n-or mai fi peste 1 kg, dar ideea e ca sunt mult mai rari.
Stiuca pe Siret?!Ultima am prins-o in iarna, prin februarie, dand dupa salau.De fapt, nu stiuca, ci marlita.Ultima stiuca am prins-o acum 2 ani, pe acelasi loc.Nu prea am auzit sa se mai prinda.O mai fi...dar, la fel, e rara.
Bine ca macar avatul a mai ramas, ca ala il prinde tzaranu' mai greu.Dar daca se reprofileaza pescarii si se dau pe spinning dupa avat? :lol:
Intotdeauna C&R

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Sep 2011, 09:06

badboy.onesti scrie: Bine ca macar avatul a mai ramas, ca ala il prinde tzaranu' mai greu.Dar daca se reprofileaza pescarii si se dau pe spinning dupa avat? :lol:
Las ca stiu nijte episoade acum fo 3-4 ani pe racaciuni, pe sascut ....
barca, termic, sonar, kistleruri si st croixuri si cate 40 de kile de jalo pe partida, dus acasa....
si faceau 3 partide pe saptamana....

Aia ce-s ?

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 26 Sep 2011, 09:30

Egoisiti, calici, fomisti :twisted: :evil:
Intotdeauna C&R

Scrie răspuns