Nu mai pescuiti, de foame... Va rog,... multumesc.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Da , si la noi am observat un interes pentru informare de pe forumuri si site-uri despre metode , echipament , nalucii si altele dar tendinta este de a le folosi pentru a prinde cat mai mult si cat mai eficient , binenteles carat tot acasa . Am vazut avatei un pic mai mari de o palma bagati la traista ,pe motiv ca daca nici pe astia nu -i iau nu scot benzina si in plus ies niste chiftele grozave . Mare atentie la ce vorbim pe aici ca sunt foarte multi ciumpalaci care intra citesc si baga la cap .
La noi pana anul trecut , intr-un loc binecunoscut galatenilor nimeni nu dadea cu twistere , acum toata lumea grebleaza fundul cu jigurile , intr-un stil de jigging care mie imi aduce a japca , lucru care s-a si confirmat pana la urma zilele trecute cu un somn .
La noi pana anul trecut , intr-un loc binecunoscut galatenilor nimeni nu dadea cu twistere , acum toata lumea grebleaza fundul cu jigurile , intr-un stil de jigging care mie imi aduce a japca , lucru care s-a si confirmat pana la urma zilele trecute cu un somn .
Re: Nu mai pescuiti, de foame... Va rog,... multumesc.
Nu stiu la ce te referi ?aspius scrie:Cu totii vrem sa prindem peste... Mult si mare... Insa pt multi, nu ne e chiar foame.
Hai sa nu mai retinem peste, decat unul singur, pentru un an. Sa-l eliberam. E partenerul nostru de distractie si relaxare.
Va rog frumos, nu mai mergeti la pescuit de foame. E mai ieftin la magazin.
Multumesc.
1- Balti de crap ?
2- Balti pentru stationar ?
3- Balti de rapitor ?
R:
1-La baltile de crap pescuieste cine isi permite . ( Balta controlata de patron )
2-L stationar , carasel , rosioara,etc , se duc cei care nu prea au posibilitati , balta e gratis , si vor sa puna ceva in farfurie.
3-La rapitor , e greu de gasit un lac care sa mai aiba Stiuca nu marlite , de populare nu mai zic si la salau e la fel .
@aspius
Va rog frumos, nu mai mergeti la pescuit de foame. E mai ieftin la magazin.
R:
Cand un pescar plateste balta 100 - 150 ron ,nu moare de foame.
Exemplu civilizat:
Linga Odorheiul Secuiesc am fost la pescuit cu un prieten pe un lac nu foarte mare.
Avea un regulament de bun simt :
Taxa de agrement ora 07:00 - 13:00 = 5 ron ( jumatate de zi)
07:00 - 19:00 = 10 ron (o zi intreaga)
(Pescar) insotitorii nu platesc

Si ce prinzi , daca vrei sa-l retii il platesti la kilogram , Crap, Somn, Stiuca.
FISHING IS LIFE.
The rest just details!
The rest just details!
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,
Este prima data cand postez in cadrul acestui subiect. Eu pescuiesc in zona Clujului (100-150km) si vreau sa zic urmatoarele:
Cred ca este putin deplasat sa nu discutam deschis despre metode si pescari; care este scopul forumului? - nu sa ne perfectionam metodele si modul de a pescui?
Toata lumea (inclusiv eu) , cred ca ne dorim sa prindem "monstrii", insa daca se incepe sa se lanseze informatii eronate despre metode si echipamente, cred ca va scadea calitatea pescuitului si a celor prezenti pe forum...
Cat priveste caratul acasa, cat si cum se duce, eu cred sincer ca nu se poate educa( doar impune - legislativ), ramane o singura varianta - speram ca se v-or satura de peste si v-or deveni pescari adevarati (incepatori sau profesionisti) cu simntul respunderii ; daca nu eliberam in curand nu mai avem ce prinde !!! - hai sa pastram 10% din ce prindem si sa fie minim de dimensiunile legale sau sa ne impunem noi dimensiuni care sunt peste cele prevazute de lege, ce frumos ar fi in 3-4-5 ani sa pescuim in aceleasi locuri si sa reusim capturi de nota 10,nu ?
.
Daca nu ii sprijinim , asa cum si eu am fost ajutat de colegi de forum cu informatii utile, cei care vor sa prinda peste mult, mic, mare , cum o fi , cu siguranta folosesc metodele "traditionale":plasa, curent, carbit, etc care nu reprezinta investitii considerabile precum cele de lansete de calitate, mulinete, fire etc.
Asa dar ori dam/dati sfaturi utile (pescarii) si speram sa se "linisteasca" anumiti oameni , ori vorbim in "dode" si se vor intoarce la metodele de braconaj cunoscute de mai toti si care implica, costuri muuult mai mici si cei interesati de informatii de calitate vor cauta alte surse.
Sper ca nu v-am plictisit si in speranta ca v-am schimbat atitudinea fata de incepatori sau cei lipsiti de experienta, va urez...
Fir Intins !
Este prima data cand postez in cadrul acestui subiect. Eu pescuiesc in zona Clujului (100-150km) si vreau sa zic urmatoarele:
Cred ca este putin deplasat sa nu discutam deschis despre metode si pescari; care este scopul forumului? - nu sa ne perfectionam metodele si modul de a pescui?
Toata lumea (inclusiv eu) , cred ca ne dorim sa prindem "monstrii", insa daca se incepe sa se lanseze informatii eronate despre metode si echipamente, cred ca va scadea calitatea pescuitului si a celor prezenti pe forum...
Cat priveste caratul acasa, cat si cum se duce, eu cred sincer ca nu se poate educa( doar impune - legislativ), ramane o singura varianta - speram ca se v-or satura de peste si v-or deveni pescari adevarati (incepatori sau profesionisti) cu simntul respunderii ; daca nu eliberam in curand nu mai avem ce prinde !!! - hai sa pastram 10% din ce prindem si sa fie minim de dimensiunile legale sau sa ne impunem noi dimensiuni care sunt peste cele prevazute de lege, ce frumos ar fi in 3-4-5 ani sa pescuim in aceleasi locuri si sa reusim capturi de nota 10,nu ?

Daca nu ii sprijinim , asa cum si eu am fost ajutat de colegi de forum cu informatii utile, cei care vor sa prinda peste mult, mic, mare , cum o fi , cu siguranta folosesc metodele "traditionale":plasa, curent, carbit, etc care nu reprezinta investitii considerabile precum cele de lansete de calitate, mulinete, fire etc.
Asa dar ori dam/dati sfaturi utile (pescarii) si speram sa se "linisteasca" anumiti oameni , ori vorbim in "dode" si se vor intoarce la metodele de braconaj cunoscute de mai toti si care implica, costuri muuult mai mici si cei interesati de informatii de calitate vor cauta alte surse.
Sper ca nu v-am plictisit si in speranta ca v-am schimbat atitudinea fata de incepatori sau cei lipsiti de experienta, va urez...
Fir Intins !
Bogdan , ai 100% dreptate asta e rostul forumului de schimb de informatii dar posteaza tu pe forum detalii despre un loc bun de pescuit de la tine din zona ( pe cat posibil descoperit de tine ) si sa vezi ce se intampla si cum iti cade treaba asta .
E foarte pacat ca am ajuns sa ne ferim de alti " oameni " dar se pare ca in ultimul timp au descoperit si braconierii internetul .
E foarte pacat ca am ajuns sa ne ferim de alti " oameni " dar se pare ca in ultimul timp au descoperit si braconierii internetul .
si in conditiile astea mai esti dispus sa oferi informatii?catalin66 scrie:Da , si la noi am observat un interes pentru informare de pe forumuri si site-uri despre metode , echipament , nalucii si altele dar tendinta este de a le folosi pentru a prinde cat mai mult si cat mai eficient , binenteles carat tot acasa . Am vazut avatei un pic mai mari de o palma bagati la traista ,pe motiv ca daca nici pe astia nu -i iau nu scot benzina si in plus ies niste chiftele grozave . Mare atentie la ce vorbim pe aici ca sunt foarte multi ciumpalaci care intra citesc si baga la cap .
am vazut ca sunt acuzat ca fac misto pe forum de prieteni vechi insa de multe ori am constatat ca habar nu ai despre cei cu - care vorbesti, multi dovedindu-se a face parte din grupul mentionat aici de fomisti si etc
Chiar nu am nimic cu cei care retin pestii , treaba lor, e natural, ii stiu de cand faceau asta si faceam si eu ca ei, insa pe astia noi , nu as suporta gandul ca ii ajut sa faca masacru , simplu....conteaza si cui dai informatia, si din pacate 90% merge la cei care retin tot indiferent de dimensiune, specie, etc. 5% is cei care mai duc peste acasa , poate si frecvent dar mai si scapa 1 printre dejte si poate inca 5% cei care nu retin
Cand apare cate unul cu ajutati-ma sa cumpar nush ce si nush cum, sau cum sa prind clenii aia care nu vor, sau stiuca aia despre care stiu ca umple balta, te gandesti sa dai o mana de ajutor, dar nu sti cui...si am patit dezamagiri, asa ca mai bine NU

Always C&R
http://www.bscteam.ro
lucutabogdan
scopul forumului dupa parerea mea ar trebui sa fie de socializare, si nu neg ca datorita acestui forum am ajuns sa pescuiesc in diverese locatii din tara si sa imi fac diversi prieteni
un alt scop ar fi sa afli daca o mulineta , un batz sau un fir isi merita banii, cine a mai folosit, ce impresie are, asta nu te ajuta sa prinzi pesti
si ultimul scop sa afli daca niste voblere/gume/ mai stiu eu ce functioneaza, nici asta nu te va ajuta sa prinzi pesti pentru ca trebuie sa sti cand si unde sa dai cu ele, iar asta = experienta pe apa , deci nu forum
bonus : mai poti vinde-cumpara divesre chestii
scopul forumului dupa parerea mea ar trebui sa fie de socializare, si nu neg ca datorita acestui forum am ajuns sa pescuiesc in diverese locatii din tara si sa imi fac diversi prieteni
un alt scop ar fi sa afli daca o mulineta , un batz sau un fir isi merita banii, cine a mai folosit, ce impresie are, asta nu te ajuta sa prinzi pesti
si ultimul scop sa afli daca niste voblere/gume/ mai stiu eu ce functioneaza, nici asta nu te va ajuta sa prinzi pesti pentru ca trebuie sa sti cand si unde sa dai cu ele, iar asta = experienta pe apa , deci nu forum

bonus : mai poti vinde-cumpara divesre chestii
Always C&R
[quote="badboy.onesti"][quote="MuskMd"]
Ideea mea, legata de C&R e simpla : nu ma dau in vant dupa peste, asa ca nu mor daca il las in balta.[/quote]
Bine punctat.La fel sta C&R si in cazul meu.Nu iau nici macar de o tigaie.Dar, cu cativa ca noi nu se face primavara.[/quote]
http://badboypescar.sunphoto.ro/Capturi ... LPKJEMYXWA
http://badboypescar.sunphoto.ro/Capturi ... TGFAQXENPM
http://badboypescar.sunphoto.ro/Capturi ... YYPHNGSJEJ
Si se jura ca nu baga la tigae si l-am prins cu marlitza in baie!
Eu unul recunosc ...mai iau cate unu...dar am si eliberat pesti la care unii doar viseaza...atat ca numar cat si ca dimensiune...si asta fara sa fac topicuri si sa imi zic povestea pe net ca sunt mare C&R-ilst....iar daca pun si eu cateva foto se arunca imediat cu pietre.
Oare este chiar asa de rusinos sa iei un peste acasa?
Ideea mea, legata de C&R e simpla : nu ma dau in vant dupa peste, asa ca nu mor daca il las in balta.[/quote]
Bine punctat.La fel sta C&R si in cazul meu.Nu iau nici macar de o tigaie.Dar, cu cativa ca noi nu se face primavara.[/quote]
http://badboypescar.sunphoto.ro/Capturi ... LPKJEMYXWA
http://badboypescar.sunphoto.ro/Capturi ... TGFAQXENPM
http://badboypescar.sunphoto.ro/Capturi ... YYPHNGSJEJ
Si se jura ca nu baga la tigae si l-am prins cu marlitza in baie!
Eu unul recunosc ...mai iau cate unu...dar am si eliberat pesti la care unii doar viseaza...atat ca numar cat si ca dimensiune...si asta fara sa fac topicuri si sa imi zic povestea pe net ca sunt mare C&R-ilst....iar daca pun si eu cateva foto se arunca imediat cu pietre.
Oare este chiar asa de rusinos sa iei un peste acasa?
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
- lucutabogdan
- utilizator constant
"catalin66"
Salut,
) zambesc deci exist !
; cred ca de aia exista MP, iar de "locuri bune" stiu pescarii cu experienta; aproape toate locurile sunt bune, depinde de pescar daca este observat daca are echipamentul adecvat; sigur se poate intampla sa dai peste oameni care nu sunt prieteni ai pescarilor in locuri pe care le-ai notat cu 10 pentru pescuit; nu-i nimic exista atatea locuri care merita explorate- motiv pentru care eu pescuiesc pe o raza destul de mare (100-150 km in jurul orasului Cluj Napoca).
Nu am nimic de ascuns; nu eu fac locurile sa fie bune ci natura, ele se gasesc exact in locurile in care amatorii sau raii intentionati nu prea ajung din motive diverse: nu isi pot parca masina langa apa, ii deranjeaza un copac situat inaintea "scaunului" sau se gasesc altii ca ei la o ceafa de porc si o manea la maxim acompaniat de zgomotul sticlelor fara numar
,etc....
Cat despre braconieri : sa fie sanatosi (in spatele gratiilor/ dupa caz).
Daca te intereseaza un pescuit in zona, da un MP si pestele vizat.
Fir Intins !
Salut,

Nu am nimic de ascuns; nu eu fac locurile sa fie bune ci natura, ele se gasesc exact in locurile in care amatorii sau raii intentionati nu prea ajung din motive diverse: nu isi pot parca masina langa apa, ii deranjeaza un copac situat inaintea "scaunului" sau se gasesc altii ca ei la o ceafa de porc si o manea la maxim acompaniat de zgomotul sticlelor fara numar

Cat despre braconieri : sa fie sanatosi (in spatele gratiilor/ dupa caz).
Daca te intereseaza un pescuit in zona, da un MP si pestele vizat.
Fir Intins !