Nu mai pescuiti, de foame... Va rog,... multumesc.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 01 Mai 2011, 11:42

Dragi pescari,retineti tot tot tot.Nu iertati nici macar o marla,oricum moare odata si odata.

ps:Acesta e un pamflet si trebuie tratat ca atare :lol:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 01 Mai 2011, 11:48

Dragi pescari,retineti tot tot tot.
N-a zis nimeni asta , dar nici cu magazinul nu este o solutie . :wink:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 01 Mai 2011, 11:53

Aia cu pestii retinuti "sportiv" e o chestiune mai mult de etica, nu de braconaj. Sunt 2 discutii diferite.

Cu pescuitul industrial, braconat sau cu acte din ape naturale, lucrurile stau la fel de prost precum etica sportiva. Vestea buna e ca am un super plan care sa salveze situatia asta :!:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 01 Mai 2011, 12:21

@Indian Larry: posibil sa putem noi, pescarii, sa boicotam magazinele... da la batrana pensionara sau omu de rand care n-are nici o treaba cu pescuitul, te-ai gandit? aia de unde sa ia peste? daca totzi nepotzii pescari is C&Risti inraitzi? :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 01 Mai 2011, 12:29

Indian Larry scrie:
Dragi pescari,retineti tot tot tot.
N-a zis nimeni asta , dar nici cu magazinul nu este o solutie . :wink:

N-am facut referire la ce ai zis tu,ma puneam cumva de acord,in alt fel dupa cum se vede, cu initiatorul acestui topic. :wink:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 01 Mai 2011, 13:19

Adi G scrie:@Indian Larry: posibil sa putem noi, pescarii, sa boicotam magazinele... da la batrana pensionara sau omu de rand care n-are nici o treaba cu pescuitul, te-ai gandit? aia de unde sa ia peste? daca totzi nepotzii pescari is C&Risti inraitzi? :lol:
Nu trebuie sa boicotim noi magazinele , e imposibil , dar ar trebui sa atacam problema exact la radacina , adica la legile care permit exploatarea fara limita . :idea: E ridicol sa spui pescarilor : "Nu mai luati peste acasa" , in timp ce zilnic se scot sute de kg de peste din apele publice . Daca n-ar mai exista atati braconieri(cu acte in regula) si pestii ar fi din ce in ce mai putini , as da si eu vina pe Gigi de exemplu , care mai gusta cate un salau din cand in cand . Ei bine , niciodata nu se va intampla asta , dupa cum am mai spus : nu noi suntem de vina .
Daca voi credeti ca din cazua noastra s-a ajuns aici.....eu zic sa va mai ganditi .
Toti vrem ape curate si pesti in ele , dar nici unul nu a sarit vreodata sa facem ceva cu legile si cu braconierii . De ce ?
Nu contest nici varianta in care exista atati "pescari" care duc peste acasa cu sacul . Daca s-ar aplica legea corect si autoritatile si-ar face datoria , sunt sigur ca numarul lor se va diminua . Aici sunt de acord cu legi foarte aspre , pana la inchisoare chiar .

Din moment ce noi nu incercam sa miscam nimic in acest sens , ni se pare mai usor sa acuzam pe unul si pe altul care halesc care un baboi . Apoi intervin discutiile interminabile si problema tot nu se rezolva , baietii facundu-si treaba in continuare .
Un simplu topic pe forum nu va schimba mentalitatea nimanui , crede-ma .

Daca as putea , as anunta ca pestii de pe teritoriul Dunarii au fost infestati cu nu stiu ce parazit care-i letal la om . Sa vezi atunci batranica de care zici tu , cum se da la pestele oceanic si o sa vada ca-i mai ieftin de fapt , decat ala al nostru . :lol: :lol:

rine
veteran
veteran

Re: Nu mai pescuiti, de foame... Va rog,... multumesc.

Mesaj de rine » 01 Mai 2011, 14:56

aspius scrie:Cu totii vrem sa prindem peste... Mult si mare... Insa pt multi, nu ne e chiar foame.

Va rog frumos, nu mai mergeti la pescuit de foame. E mai ieftin la magazin.

Multumesc.
pai cine mai merge la pescuit de foame ? spinning-ul ,cred ca-i cel mai costisitor pescuit. eu de exemplu (si nu-s singurul ,cu certitudine ) "donez" Dunarii , intr-o zi de pescuit, numai gume plus jiguri cam de 50 roni.
si asta nu-nseamna ca mai si prind . asa ca...sa fii satul cu peste de undita.. :lol:
sau poate nu ma pricep :roll:

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Re: Nu mai pescuiti, de foame... Va rog,... multumesc.

Mesaj de Albuletu Alexandru » 01 Mai 2011, 16:41

pai cine mai merge la pescuit de foame ? spinning-ul ,cred ca-i cel mai costisitor pescuit. eu de exemplu (si nu-s singurul ,cu certitudine ) "donez" Dunarii , intr-o zi de pescuit, numai gume plus jiguri cam de 50 roni.
si asta nu-nseamna ca mai si prind . asa ca...sa fii satul cu peste de undita.. :lol:
sau poate nu ma pricep :roll:[/quote]

total de acord cu tine :D :D :D
Nihil Sine Deo

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 01 Mai 2011, 16:45

Adica mai si poluati.... :lol:

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 01 Mai 2011, 16:57

Initiatorul topicului are dreptate, 90% din pescari cred ca-i pacat sa eliberezi orice peste prins, ca si cum ai arunca o felie de paine. Mai bine le iau acasa, arunca la pisica, sau fac saramura sau zacusca sau dracu stie ce din carasei mici, sau marle de 25cm. Si cum avem multi pensionari, someri care se duc in fiecare zi, astia prind si retin o cantitate mare de peste.

Mentalitatea lor trebuie schimbata.

Cine vrea sa mi se alature in proiectul elibereazapestele.ro cu idei constructive este binevenit :)

Scrie răspuns