Adi G scrie:@Indian Larry: posibil sa putem noi, pescarii, sa boicotam magazinele... da la batrana pensionara sau omu de rand care n-are nici o treaba cu pescuitul, te-ai gandit? aia de unde sa ia peste? daca totzi nepotzii pescari is C&Risti inraitzi?

Nu trebuie sa boicotim noi magazinele , e imposibil , dar ar trebui sa atacam problema exact la radacina , adica la legile care permit exploatarea fara limita .

E ridicol sa spui pescarilor : "Nu mai luati peste acasa" , in timp ce zilnic se scot sute de kg de peste din apele publice . Daca n-ar mai exista atati braconieri(cu acte in regula) si pestii ar fi din ce in ce mai putini , as da si eu vina pe Gigi de exemplu , care mai gusta cate un salau din cand in cand . Ei bine , niciodata nu se va intampla asta , dupa cum am mai spus : nu noi suntem de vina .
Daca voi credeti ca din cazua noastra s-a ajuns aici.....eu zic sa va mai ganditi .
Toti vrem ape curate si pesti in ele , dar nici unul nu a sarit vreodata sa facem ceva cu legile si cu braconierii . De ce ?
Nu contest nici varianta in care exista atati "pescari" care duc peste acasa cu sacul . Daca s-ar aplica legea corect si autoritatile si-ar face datoria , sunt sigur ca numarul lor se va diminua . Aici sunt de acord cu legi foarte aspre , pana la inchisoare chiar .
Din moment ce noi nu incercam sa miscam nimic in acest sens , ni se pare mai usor sa acuzam pe unul si pe altul care halesc care un baboi . Apoi intervin discutiile interminabile si problema tot nu se rezolva , baietii facundu-si treaba in continuare .
Un simplu topic pe forum nu va schimba mentalitatea nimanui , crede-ma .
Daca as putea , as anunta ca pestii de pe teritoriul Dunarii au fost infestati cu nu stiu ce parazit care-i letal la om . Sa vezi atunci batranica de care zici tu , cum se da la pestele oceanic si o sa vada ca-i mai ieftin de fapt , decat ala al nostru .