NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lazarini
veteran
veteran

Re: NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV

Mesaj de lazarini » 15 Mai 2013, 14:22

rcorbu scrie: Astfel chiar si AGVPS poate fi fortat sa se rupa in 2, si pescarii sa se autofinanteze.
Nu vor face asta niciodata. Poate pescarii nu sunt importati prin prisma aportului financiar, dar sigur sunt importanti prin numarul lor.
Imi aduc aminte de o faza de prin 97 - 98, cand AGVPS in frunte cu Bombonel (pe atunci presedinte al asociatiei generale) a organizat la un miting in Bucuresti impotriva intentiilor ministerului mediului de la acea vreme (condus parca de unul, Tomescu) de a sparge monopolul AGVPS. Ei bine, imi amintesc cu cata emfaza declara atunci Bombo: "reprezentam o asociatie de 300.000 de membri". Iti dai seama ce dur suna amenintarea asta, din punct de vedere politic.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Mai 2013, 14:56

[quote

Si pun pariu ca asa e si la Sibiu...degeaba vor sa faca pescarii ceva,piinea si cutitul e in miinile vinatorilor..Pun pariu ca pescarii nu pot schimba prin vot nimic..De aia am zis...in functii de conducere,ori pescari,ori vinatori....chestiile mixte nu merg nicicum[/quote]

Domnule Semlecangheorghe, din păcate observ şi la dvs. aceeaşi tendinţă de a arunca pisica moartă în curtea altora, în speţă a vânătorilor. Ce credeţi că gândeşte marea masă a vânătorilor (printre care există, ca şi printre pescari o pătură de profitori), despre pescarii sportivi. Vă spun eu: "nişte rupţi în coate, sărăntoci fomişti şi individualişti, incapabili să se organizeze. Vor ca filiala sa le umple, pentru câţiva lei pe an, traista cu peşte. Noi, vânătorii, îi ţinem în cârcă şi-i tolerăm, de milă, pe la şedinţele noastre".
N-aţi auzit nicio dată până acum chestia asta. M-ar mira ![/quote]

Nici o problema...am vrea sa-i scutim pe domnii vinatori de prezenta noastra a astora rupti in coate,fomisti si individualisti..etc...

Am participat si eu odata (prima si ultima va asigur)la o adunare generala ajvps..
Timp de 6 ore nu am auzit altceva decit probleme legate de vinatoare..
Absolut nici o chestiune legata de pescuit..
Vi se pare normal,in conditiile in care membrii pescari erau in jur de 2000 la numar??
Vi se pare normal ca in timp ce se tinea acea A.G.,Tautul era secat complet de apa,si golit de cca 60tone de peste pentru a fi transformat intr-o pescarie de crap??
Ce faceau asa zisii ''pescari'',adica d-l Ionescu si D-l Degeratu',din conducere...??
Va zic eu,ne trimiteau mesaj pe telefon in care ziceau..''votati-l pe x''...adica ni se impunea pe cine sa votam ca sa iasa pe functiile lor cine vroiau in conducere..
Asa este ajvps-ul la ora actuala si se reflecta din plin in calitatea apelor pe care le pastoreste cu un diletantism si o nepasare infioratoare..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Mai 2013, 15:00

lazarini scrie:
rcorbu scrie: Astfel chiar si AGVPS poate fi fortat sa se rupa in 2, si pescarii sa se autofinanteze.
Nu vor face asta niciodata. Poate pescarii nu sunt importati prin prisma aportului financiar, dar sigur sunt importanti prin numarul lor.
Imi aduc aminte de o faza de prin 97 - 98, cand AGVPS in frunte cu Bombonel (pe atunci presedinte al asociatiei generale) a organizat la un miting in Bucuresti impotriva intentiilor ministerului mediului de la acea vreme (condus parca de unul, Tomescu) de a sparge monopolul AGVPS. Ei bine, imi amintesc cu cata emfaza declara atunci Bombo: "reprezentam o asociatie de 300.000 de membri". Iti dai seama ce dur suna amenintarea asta, din punct de vedere politic.

Inca din anii 1980.in Arad,a existat tendinta de a desparti pescuitul de vinatoare.In Arad,Dorel Harsan a fost cel care a infiintat o asociatie de pescari,pe linga un club de asta de caiac.Asociatia a fost binenteles 'afiliata'ajvps-ului mama.Imediat dupa revolutie,Dorel Harsan a dorit sa faca exact acelasi lucru,sa desparta vinatorii de pescari,pescarii sa-si gestioneze singuri fondurile..

A fost exclus rapid din functia de vicepresedinte al A.J.V.P.S.Arad..

.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 15 Mai 2013, 15:16

semlecangheorghe scrie:
lazarini scrie:

Inca din anii 1980.in Arad,a existat tendinta de a desparti pescuitul de vinatoare.In Arad,Dorel Harsan a fost cel care a infiintat o asociatie de pescari,pe linga un club de asta de caiac.Asociatia a fost binenteles 'afiliata'ajvps-ului mama.Imediat dupa revolutie,Dorel Harsan a dorit sa faca exact acelasi lucru,sa desparta vinatorii de pescari,pescarii sa-si gestioneze singuri fondurile..

A fost exclus rapid din functia de vicepresedinte al A.J.V.P.S.Arad..
Păi, dacă pescarii sunt hotărâţi să se despartă de vânători, faceţi un comitet de iniţiativă, faceţi demersurile, cereţi dezafilierea (sau înfiinţati o nouă asociaţie, non AGVPS)...
Cine să ceară, cine să facă, cine să alerge, daca nu persoane din mijlocul pescarilor nemultumiti?
Alţii, sigur n-or să o facă.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 15 Mai 2013, 15:51

Asociatie non AJVPS:
daca AJVPS-ul local are autorizatia de pescuit de la ANPA, noua asociatie se poate infiinta dar nu va avea ape.
In rest asa e, comitetul de initiativa il strangi rapid, problema e cand trebuie sa aduni un numar suficient de membri care sa dea legitimitatate demersului, oricare ara fi acesta si ca sa fie luati in seama de conducerea statutara.
Cand reusesti sa strangi un pic peste 100 de semnatari din 3000 de membri orice propunere (modificare sistem de reprezentare, separare vanatori/pescari) nu va fi luata in seama. Si ti se cam inmoaie entuziasmul civic si cetatenesc si-ti vine sa-ti bagi...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 15 Mai 2013, 16:22

zavera scrie:...

Păi, dacă pescarii sunt hotărâţi să se despartă de vânători, faceţi un comitet de iniţiativă, faceţi demersurile, cereţi dezafilierea (sau înfiinţati o nouă asociaţie, non AGVPS)...
...astea-s doar in teoriile studiate in scoala si tu nu realizezi ca "practica" este total altceva , cel putin pe meleagurile Carpato-Danubiano-Pontice nu au aplicabilitate !
... nu tot ce zboara se mananca !
...wake up !
...look around you !
...yet we live in Romania !

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 15 Mai 2013, 16:29

@ zavera

...citind pagina din urma , observ totusi ca esti pe drumul cel bun
...intelegi cate putin din ce ti-am transmis cu cateva luni in urma , in primele noastre "dialoguri" :D
...se pare ca incepi sa cobori cu picioarele pe pamant...romanesc .
...you're on the right track! :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Mai 2013, 16:38

Cine să ceară, cine să facă, cine să alerge, daca nu persoane din mijlocul pescarilor nemultumiti?
Alţii, sigur n-or să o facă.
O noua asociatie,intre atitea altele??
Ca sa ce??
Fara o apa ,o asociatie este fix pix..
Dezafilierea..??
Hmm,exista asociatie de pescari ''separata'' de ajvps Arad,numai ca,ati ghicit,e ''portocalie'..adia tot de ei controlata..cind este vorba sa-si apere propriul interes ,dau dovada de o grija remarcabila..
Cum sa convoci o a.g.,cind ajvps,are grija sa nu aiba site propriu,doar nu sint prosti sa ofere membrilor posibilitatea de a comunica intre ei..
Demersuri au mai fost facute,tentative de a aduna pescarii intr-o sedinta,praful sa ales de toata initiativa..

.

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 15 Mai 2013, 20:38

Tavi scrie:Asociatie non AJVPS:
daca AJVPS-ul local are autorizatia de pescuit de la ANPA, noua asociatie se poate infiinta dar nu va avea ape.
In rest asa e, comitetul de initiativa il strangi rapid, problema e cand trebuie sa aduni un numar suficient de membri care sa dea legitimitatate demersului, oricare ara fi acesta si ca sa fie luati in seama de conducerea statutara.
Cand reusesti sa strangi un pic peste 100 de semnatari din 3000 de membri orice propunere (modificare sistem de reprezentare, separare vanatori/pescari) nu va fi luata in seama. Si ti se cam inmoaie entuziasmul civic si cetatenesc si-ti vine sa-ti bagi...

Tavi , din cate-mi aduc eu aminte, pentru alegerile generale din cadrul AJVPS-urilor exista un "drept de reprezentare" .Acest drept este de 1 la 10 pentru vanatori si 1 la 100 pentru pescari.In consecinta daca aveti 3000 de membrii, la adunarea generala pentru alegeri ,au drept de vot 30 de membri ...daca vanatorii ar fii vreo 260, adica doar 26 voteaza....atunci sunteti peste ei, daca nu ati pus'o :wink: Sper ca ai inteles.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 15 Mai 2013, 21:09

ceva ce imi place, si este normal sa fie asa: http://apssibiu.ro/wp/?page_id=565, pentru orice asociatie de pescuit

Scrie răspuns