NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
jhonny
veteran
veteran

Re: NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV

Mesaj de jhonny » 14 Mai 2013, 09:39

Pai de aceea ajvps-urile isi permit sa faca ORICE si nimeni nu pot sa tina pasul.
Totul ii avantajeaza fata de celelalte asociatii sau cluburi, vorbesc de logistica. Ei si-au constituit logistica de pe timpul lui.... si acum as. infiintate si care vor "dreptate" nu pot sa tina pasul cu EI. :|
Deci:

1. entitati judetene, regionale-egale in sanse
2. legislatie simpla si aplicabila(nu stufoasa ca acum si directionata pe interese)
3. controale corecte dar "la sange"

Si nu in ultimul rand spirit civic si atitudine. (Nu ca in cazul fetei lui Palade, cand soferul de autobuz o palmuia si 4 barbati se uitau)

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 14 Mai 2013, 09:42

In noua lege ,trebuie prevazut dreptul pescarului de a putea dobandi permisul de pescuit ,direct de la ANPA , fara sa fie obligat sa se "inregimenteze" intr-o asociatie de pescari .
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 14 Mai 2013, 09:49

Descentralizarea este viitorul. Daca ai legislatie buna, restul este EXECUTIE.
La nivel local sa se rezolve totul:
1. chitanta
2. control
3. activitatile in sprijin- curatenie, populari, etc. si spirit CIVIC(mai ales educatie)

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 14 Mai 2013, 09:54

Si sa se termine cu aberatia schizoida cum ca pescuitul practicat ca activitate de hobby este sport , ca nu este !
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 14 Mai 2013, 09:57

Sa nu uitam ca voluntariatul este primordial si in pescuitul recreativ.
Daca nu..."sa faca altii eu platesc si vreau sa am..." - atunci dute pe privat!

Vedeti ce greu este cu ordinea si curatenia la "iarba verde"- un aspect- dai muzica tare te aud toti si nici nu iti pasa!
Atunci la pescuit, pe ape naturale, (izolat, salbatic,) cand "nu te aude nimeni" CE FACI???? Va spun eu, "UNII FAC PRAPAD"
Nu?

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 14 Mai 2013, 10:01

Cred ca suntem 7-8 pe aici care ne spunem parerile.
Fiecare poate trimite la ANPA cateva randuri cu dificultatile si nemultumirile legate de existenta legislatie, si poate face propuneri pentru modificarea acesteia.
Sta in puterea noastra sa ne spunem parerea, altfel comentam degeaba.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 14 Mai 2013, 10:50

rcorbu scrie:Cred ca suntem 7-8 pe aici care ne spunem parerile.
Fiecare poate trimite la ANPA cateva randuri cu dificultatile si nemultumirile legate de existenta legislatie, si poate face propuneri pentru modificarea acesteia.
Sta in puterea noastra sa ne spunem parerea, altfel comentam degeaba.
ma tem ca interesele financiare, de partid sau de grup sunt, ca peste tot în Romania, mult primordiale in fata propunerilor noastre, zadarnicindu-le. eu am ceva timp de cand "corespondez" cu ANPA-ul, ba am si vorbit la telefon de cateva ori, dar, dincolo de amabilitatea de a mi se raspunde la cateva intrebari, am simtit cum persista in aer ceaţa dictata de mai sus. pentru ca oriunde apar interese, apare si acea ceaţa in care suntem aruncati mai devreme sau mai tarziu, pentru a bâjbâi lucrurile şi nu a le percepe normal şi corect.
asta nu inseamna indemn la renuntare, din contra, dar trebuie sa fim constienti de (ne)sansele noastre :cry:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Mai 2013, 11:35

rcorbu scrie:
jhonny scrie:Reformarea din radacini trebuie sa inceapa cu DESPARTIREA pescarilor de vanatori si crearea unor structuri distincte, cu organizare proprie. Nu de alta dar ca sa vedem :| cati suntem.
Numai asa se poate pleca de pe picior de egalitate. Sa vedem atunci cine are directori, secretari(-e), paznici instruiti si dotati cu arme(de care, ca acum vanatorii controleaza pescarii, cca ei au cica arme :roll: )
Deci totul acum este dupa "ureche"! :|
Apoi controlul pe ape. Personal specializat al statului care numai asta sa faca. Ex. politia animalelor, garda de mediu, etc. :|
Pentru multe din filialele AGVPS, si nu numai, aceasta separare nu este chiar binevenita deoarece vanatoarea aduce cei mai multi bani, iar o separare de vanatori ar face ca partea ce reprezinta pescuitul sa dispara treptat.

Vinatoarea aduce bani care sint cheltuiti pe orice altceva,insa nu pe pescuit,deci sint ca si cum n-ar fi..
Pescuitul aduce si el bani,din care doar o mica parte se cheltuie (daca se cheltuie si aia)pentru pescuit.
Daca s-ar separa pe bune pescarii de vinatori,atunci toti banii pentru pescuit s-ar duce pe ..pescuit..
Insa in acest caz,ajvps-ul nu ar putea pretinde ca este reprezentatul a unui numar de ''x''membrii,numar format din pescari si vinatori,si nu ar mai fi reprezentativi..Daca ar fi doar vinatori,numarul acesta , ar scadea considerabil,...si asa a scazut prin aparitia altor asociatii,si a independentilor..De aia tine ajvps-ul de pescuit..plus binenteles mavantajele colaterale ce rezulta din acesta..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 14 Mai 2013, 12:33

Deci adevarul gol golut este dupa despartirea pescarilor de vanatori!
Si atunci sa vedem pe Bentu pe cine reprezinta?

Domnule CezarCh se pare ca am reinodat discutia "omorata" de FFFF, cu mult timp in urma.

Propun din nou pentru DISCUTII cu ANPA sa delegam pe cineva sa ne reprezinte! (de nu iar se autoimpune ffff :| )

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 14 Mai 2013, 12:35

D-le Zavera, cum stam, putem sa inodam ceva coerent?

Scrie răspuns