Rapace , sunt de acord cu tine , dar am si eu o intrebare :rapace scrie:dar acum trebuie de spus lucrurilor pe nume nici federatia si nici Agvps-ul nu ar trebui sa existe ....agvps-ul ar trebui sa dispara din simplu motiv ca majoritatea celor ce lucreaza in cadrul agvps sunt cei mai mari braconieri ai tarii .....e mult de lucrat la o noua lege dar este mai mult decat necesara o schimbare a legislatiei in mod radical .....
Dupa opinia ta , pentru ca tot vorbim de noua lege a pescuitului , cine ar trebui sa "administreze" pescuitul practicat ca hobby si cine pe cel de competitie ?
Te intreb asta , pentru ca eu consider ca vorbim de doua lucruri distincte
a) pescuitul de hobby (recreativ) practicat de marea masa a pescarilor ,asociati sau independenti ,pe apele publice in baza permisului de pescuit eliberat de ANPA , si care permite retinerea capturilor in limita a 5kg/zi sau 10 buc in cazul pescuitului in apele de munte
b) pescuitul de competitie (sportiv)practicat de cei pasionati de competitie si cu posibilitati financiare , acesta fiind o forma mai evoulata a pescuitului recreativ .
Pescuitul de competitie se practica in sistem C&R dupa un regulament inspirat de regulamentul stabilit de Federatia Internationala de Pescuit Sportiv
Sa nu se inteleaga ca am ceva cu pescuitul competitional sau sunt impotriva , am ceva impotriva celor care se erijeaza in "stapanii absoluti" ai pescuitului de competitie si de hobby . termenul de pescuit "recreativ/sportiv" imi pare impropriu si lasa loc la interpretari aberante
PS Intrebarea este adresata si celor care vor sa participe la discutie