NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Re: NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV

Mesaj de anem » 16 Mai 2013, 13:07

attilaf scrie:
zavera scrie:, cules ciuperci etc.
grija mare cu ciupercile, caci si alea, ca si pestii, sunt considerate "produse secundare ale fondului forestier" si s-ar putea sa aveti nevoie de autorizatie de la RNP pentru a le culege...
asta cu ciupercile suna bine. putina dezinformare si se mai lipseste pamantul de cativa ... :lol1:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 16 Mai 2013, 13:22

miky scrie:
rapace scrie:...nimic pentru mediu pesti ,pescari.
In acceptiunea pescarului roman modern, a face ceva:

- pentru mediu - inseamna sa curete cineva gunoaiele pe care el le lasa pe maluri

- pentru pesti - inseamna ca cineva sa bage continuu pesti in apa, sa fie cat mai multi, sa poata duce acasa cat duce porbagajul, de fiecare data

- pentru pescari - inseamna ca cineva sa-i faciliteze un pescuit gratis (sau la un pret derizoriu), intr-un loc pe care, tot acel cineva (sau altcineva) sa il curete de braconieri si de nepoftiti, sa nu-i poata strica "ZEN-ul" zilei de pescuit !
si tot acel cineva, sau altul, sa fie obligat sa vina pe mal, discret, sa nu-i tulbure pluta, si sa-i dea o chitanta, eventual sa-l intrebe ce mai are nevoie...

:lol: :lol: :lol:
_pentru mediu....contraventii explicite si usturatoare eventual penale in cazurile in care se cere si aplicate de catre organele competente de control (nu ma refer la asociatii ci la politie/jandarmerie garda de mediu )
-pemtru pesti - limitarea foarte stricta a masurilor in minim si maxim cat si cantitatilor de peste ce poate fi retinut in timpul unei partide 2 kg /zi maxim este mai mult decat suficient si intr-o perioada de cativa ani resursa naturala de peste isi poate revenii daca legea ar fi aplicata fara mari populari ,combaterea braconajului amenzi si pedepse penale pt deversarile voite sau accidentale de substante poluante/toxice in apele publice ,inchiderea balastierelor ce extrag prundis sau nisip din albia minora a raului si care nu folosesc decantoare pentru epurarea apelor utilizate la spalarea prundisului,creerea de canale de urcare a pestilor la depunere la fiecare baraj de hidrocentrala.. .toate astea sa fie foarte bine incadrate in lege si dupa caz sa fie de ordin contraventional sau penal...
-pentru pescari si aici nu vb de badea Ion care iese la gratar si arunca cu undita in balta si pe care @miky il numeste pescar ..infiintarea unei politii de aceasi factura ca rangerii din SUA care sa verifice toate cele mai sus mentionate si care sa aiba in indatorire si eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv al Ampa dupa sustinerea unui examenbineinteles platit de catre cei ce doresc sa devina pescari ...iar valoarea permisului sa nu fie una modica ci 50 de eur ,este ceva ce oricine isi permite si nu este prohibitiv ........ stiu ca este cel mai simplu sa razi si sa incerci sa tragi pt Agvps daca ai interes acolo @miky ,dar spune-mi si mie ce face AGVPS cu toate apele ce le are in concesie pana la ora actuala .sau in zona lor nu se braconeaza :lol: :lol: :lol: ...eu am permis de multi ani... ai idee cam cate controale am vazut in 10 ani din partea Agvps-ului sau de cate ori i-am vazut pe vreo apa ? :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: asta este Agvps un chiosc de vandut permise si nimic mai mult, pt ce sa ma oblige legea sa le dau lor bani? in caz ca nu sunt clar noi toti suntem statul si statul detine apele publice daca iti concesionez ceva trebuie sa ai si oarece indatoriri si nu numai beneficii ,ce obligatii au ei cand iau acele ape in concesiune ? eu stiu... nici una pt care sa poata fi trasi la raspundere ....de aceea sunt apele noastre asa cum sunt... nu ma intelege gresit @miky dar Agvps este plin doar de braconieri si pot si sustine ce afirm asa ca ...sa fim seriosi asociatia asta chiar trebuie sa dispara sunt doar o fosila a tristului regim si chiar de ar trebui sa ne inregimentam la o asociatie obligatoriu Agvps tot trebuie sa dispara .........

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 16 Mai 2013, 13:37

Hai, gata cu comentariile si cu parerile, sa trecem la INITIATIVA LEGISLATIVA!

Aici avem nevoie de PARLAMENTARI!! (nu cred ca reusim, astia sunt si vanatori si mananca si mult peste...GRATIS, NUUU?)

Poate gasim parlamentari VEGETARIENI, NUUU?
Eu am inceput sa caut.....start... :respekt:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 16 Mai 2013, 14:05

rapace
tu ai o obsesie cu examen pentru pescari... :mrgreen:
Sa te vad cand o sa sustii in fata lui Dady Draghicescu, Zolt Benzar si Tata Nitu !

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 16 Mai 2013, 14:17

rcorbu scrie: rapace
Sa te vad cand o sa sustii in fata lui Dady Draghicescu, Zolt Benzar si Tata Nitu !
Cu puţină şpagă, se rezolvă şi cu examenul. :wink:
Dar, nu cred că este necesar atâta chin. Până la urmă, tot românul care-şi ia o undiţă de la chinezi, trebuie să pescuiască în ape publice.
Să mănâncă şi gura lor un peşte. :D :D :D
Ce naiba !

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 16 Mai 2013, 14:23

Examenul sa fie si teoretic si practic.
La lucrarea practica, pe timpul stagiului de practica, fiecare doritoe de permis sa prezinte un camion cu cel putin 10 tone de gunoi adunat de păe malul apelor. (nu de alta da sa se invete minte sa nu mai arunce gunoaie niciodata)
Ah, am uitat, sa cunoasca si o limba straina!!! :| :respekt:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 16 Mai 2013, 14:26

Apropo, de ce va este frica de examen? Dau numai cei care pescuiesc pe ape publice!

Cei care nu vor, nu pot(sa nu faca gunoi,sa nu retina peste etc.) sa pescuiasca pe privat(ca acolo este supraveghere stricta si acolo poate, daca il pazeste cineva) :| :respekt:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 16 Mai 2013, 14:32

zavera scrie:
Dar, nu cred că este necesar atâta chin. Până la urmă, tot românul care-şi ia o undiţă de la chinezi, trebuie să pescuiască în ape publice.
Ce naiba !

Si ce te deranjeaza: ca-si ia undita de la chinezi sau ca mananca pestele ? probabil amandoua :mrgreen:

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 16 Mai 2013, 14:53

Examenul este necesar dovedirii cunoasterii regulamentului de pescuit,metodelor admise a contraventiilor si a infractiunilor...din cauza lipsei acestui examen la noi in tara majoritatea covarsitoare a "pescarilor "nu stie marimile minime de retinere a pestilor cantitatile maxime admise la retinere si mai sunt si unii performeri ce posteaza filme pe internet cum pescuiesc ei bibani de 10 cm maxim si se lauda pe you-tube despre performanta lor in pescuitul cu buldeau sau tzaparina si nici nu stie ca este ilegal ... nu vb. de un examen de performanta ca pescar ...tot la cat de repede umpli traista te gandesti dnul.Corbu!....dar ne de ce sa nu sarim etapele.... cu acel examen se poate incepe educarea pescarului ....

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 16 Mai 2013, 14:54

rcorbu scrie:
zavera scrie:
Ce naiba !

Si ce te deranjeaza: ca-si ia undita de la chinezi sau ca mananca pestele ? probabil amandoua :mrgreen:
Ca-mi ocupa locul si ca prind pestele MEU ! :D :D :D

Scrie răspuns