NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boistean
veteran
veteran

Re: NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV

Mesaj de boistean » 17 Mai 2013, 10:37

fara controale corecte efectuate la sange putem sa avem si cea mai buna legislatie din UE. mai ales ca fomistii&traistarii nu se mai multumesc de mult timp doar sa umple frigiderul propriu, ci si vand cu nesimtire direct din portbagaje pe la toate colturile de strada si prin toate satele riverane.
si in conditiile in care legea ar prevede obligativitatea C&R, ei tot cu portbajele pline ar pleca acasa.
asa ca principala sarcina ar pica pe umerii celor care trebuie sa pazeasca apele.

p.s. m-am referit strict la unditari, ca daca ii mai pun in ecuatie si pe plasari (multi dintre ei chiar din breasla celor care sunt platiti sa pazeasca apele), vorbim deja de camioane de peste.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 17 Mai 2013, 11:15

cine prinde cu undita peste atat cat sa umple frigiderul lui si ale neamurilor si mai si vinde, este chiar meserias
restul se oftica ca nu stiu sa prinda.
Topicul este despre noua lege si din cate vad nimeni nu zice ca vrea sa trimita la ANPA cateva vorbe cu ce crede el ca ar fi bun in viitoarea lege.

In rest aruncari de vina !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Mai 2013, 11:37

rcorbu scrie:Pana la urma eu sunt chiar singurul care a citit proiectul de lege ? intrebare retorica
:D Eu unul,cind incep a citi o lege,am asa,niste spasme usoare la splina..exprimari stufoase ,termeni specifici avocatilor,...apoi ma ia si cu lehamite....pela ficati..

Fi bun domnia ta si fa o scurta sinteza..io am incercat ieri sa citesc acolo,dar nu am fost intr-una din cele mai bune zile ale mele..

Crezi ca ar comta daca cineva si-ar trimite parerea la anpa??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 17 Mai 2013, 12:16

Mare a fost Caragiale:
- "Să se revizuiască totul, primesc, dar să rămână tot cum a fost..."- Farfuridi (O scrisoare pierdută).

Păi, dacă Statul nu bagă bani (şi în general nu se bagă), instituţiile de justiţie şi organele de ordine nu apără proprietate publică, nu ar trebui schimbat ceva?
Concesiune nu e bine, că ne jupoaie asociaţiile şi fac maţul gros pe banii noştri, management privat nu vrem (nici nu prea ştim cu ce se mănâncă, dar...nu vrem), parteneriat public-privat (PPP)...Doamne fereşte!
E clar, cel mai bine este să rămână aşa cum este, să ne văităm pe forum că nu mai e peşte, iar cand dăm lovitura şi prindem ceva (indiferent ce şi cât!)...trăiască portbagajul şi tigaia!

Nici nu ştim de fapt ce vrem, dar când alţii ştiu ce vor ei şi vor să ne impună şi nouă, sărim ca arşi şi ne tânguim de mama focului...e drept, tot pe forumuri.

Situatia e limpede, nu se pune problema că nu putem, ci că nu vrem !

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Mai 2013, 12:41

Cu riscul de a generaliza, cam asta e atitudinea/mentalitatea pescarilor. Da, Caragiale a fost mare.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 17 Mai 2013, 13:13

"Nici nu ştim de fapt ce vrem, dar când alţii ştiu ce vor ei şi vor să ne impună şi nouă, sărim ca arşi şi ne tânguim de mama focului...e drept, tot pe forumuri.

Situatia e limpede, nu se pune problema că nu putem, ci că nu vrem !"

Foarte corect!!!! Hai sa rupem pisica si sa punem de o initiativa legislativa, noi textul si parlamentari pe care ii cunoastem sa o promoveze in parlament. Nu cu ANPA ca ei nu ne respecta propunerile, ba mai rau le modifica invers!
Hai sa incepem, nuuuu? :respekt:

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 17 Mai 2013, 13:21

rcorbu scrie:cine prinde cu undita peste atat cat sa umple frigiderul lui si ale neamurilor si mai si vinde, este chiar meserias
restul se oftica ca nu stiu sa prinda.
Topicul este despre noua lege si din cate vad nimeni nu zice ca vrea sa trimita la ANPA cateva vorbe cu ce crede el ca ar fi bun in viitoarea lege.

In rest aruncari de vina !
Eu am vazut/cunoscut destui pescari care doar cu astfel de practici se îndeletnicesc
Ce sa inteleg ca este corect pt ca el stie si poate sa prinda ..da am vazut pescari ce prindeau pe canalul de fuga de la Galbeni peste 50 de kg de caras /zi si bineânteles ca era dus la vanzare ...controale la sânge si contraventii usturătoare sunt solutia i rest

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 17 Mai 2013, 13:47

O singura intrebare am: cum va puteti voi imagina ca exista posibilitatea de a avea o situatie normala in privinta pescuitului in apele domeniului public (amenajare, paza, pesti) intr-o societate de kkt ca a noastra, in care tot ce inseamna domeniul public este batjocorit in ultimul hal, atat in scopuri mercantile cat si din tembelism si proasta crestere?
Nu vreau sa par fatalist, dar chiar nu cred ca ar fi posibil ca ceva sa mearga bine in conditiile in care totul in jur merge prost. Pescuitul si administrarea fondului piscicol astazi nu reprezinta altceva decat o imagine in oglinda a intregii noastre societati.

bogdanpesc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bogdanpesc » 17 Mai 2013, 16:22

Am tot citit ce scrieti si am tot rumegat...ce vrem noi (marea masa a pescarilor) :?: ...noi vrem pesti in ape ,pentru a avea obiectul pasiunii....gresesc??
Pentru asta (parere personala)...nu trebuie decat respectarea legilor in vigoare....MAI ales Eradicarea BRACONAJULUI .(plase si mai ales curent).....legi sunt....trebuie sa insistam sa se respecte..punct
Daca schimbam legea actuala cu alta care nici ea nu se respecta ,credeti ca se rezolva ceva?...fix pix,in afara de marirea cotizatiilor catre ....(nici nu mai are importanta cum se numesc),dar sigur se v-or incasa taxe ,permise,autorizari,sau cum vreti voi,mai mari pentru fiecare pescar..DAR,cu Braconajul cum ramane???ala la scara industriala,nu trei kg de pesti in plus...vorbesc de sute de kg pe fiecare zi de o singura barca, de braconier,basca ce sterilizeaza sau o mierleste si nu-l prinde in minciog
Am vorbit azi in Delta cu un prieten,mi s-a ridicat parul pe spinare ce am auzit....pescari cu undita fff putini si cu ff putin peste prins,dar ce se ia la scule si la curent nu va vine sa credeti,......si numai reproducatori.....si noi ne certam aici pe doi trei baboi,eliberati mai mult sau mai putin academic
Vedeti ce se intampla in perioda asta pe Olt,Arges,Prut,Mures.....ce jaf se face si pescari cu undita nexam(noi suntem ecologisti :wallbash: ,respectam prohibitia)...dar pe noi cine ne RESPECTA :?:
SCUZE CA AM REFULAT!

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 18 Mai 2013, 09:41

asta ziceam si eu Bogdan, mai sus. degeaba vrem alta legislatie in domeniu, daca nici din cea actuala ce este bun nu se respecta - pe de o parte de marea majoritate a pescarilor, pe de alta parte de catre asociatiile care pastoresc apele.
legea nu s-a respectat si nu se respecta - cu mici exceptii menite sa intareasca regula - incepand de la pescari, pana la cei e sus, care s-au metamorfozat in lupi, paznici la oi. ca peste tot, acolo unde apare banul si interesul, s-a dus dracului toata corectitudinea.

ma intreb prin ce mecanism i-am putea noi determina sa respecte legea... :roll:

Scrie răspuns