ne implicam in populare?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Studiile de impact si aprobarile de riguare pina la urma se primesc .rosu r. scrie:!
Fara un studiu prealabil si fara o autorizatie nu cred ca ar trebui facut asa ceva si cu atat mai putin pe ape publice !
Dar problema spinoasa este ca costul lor se ridica la 400 de milioane de lei.
Vorbesc in cunostiinta sa cauza deoarece m-am interesat de partea legala al importului de BASS si de pretul final al autorizatiei de import. Autorizatia as primio dupa aproximativ 1 an de zile.
Dar de la Minister mi sa sugerat ca pot aduce citeva bucati intr-un bidon pentru care nu imi trebuie nici un fel de aprobare.
Hai ca asta e distractiva !
Asta ti-au sugerat ei ?
Asta inseamna ca oricine poate sa aduca 10 bassi intr-un bidon fara nici un fel de acte si sa ii scape in ce balta crede el de cuviinta fara sa aiba nimik de suferit !
Pai in conditiile astea nu pot decat sa iti urez succez in demers si sa ma anunti si pe mine unde ii bagi ca sa pot sa ii scot cu undita !
Asta ti-au sugerat ei ?
Asta inseamna ca oricine poate sa aduca 10 bassi intr-un bidon fara nici un fel de acte si sa ii scape in ce balta crede el de cuviinta fara sa aiba nimik de suferit !
Pai in conditiile astea nu pot decat sa iti urez succez in demers si sa ma anunti si pe mine unde ii bagi ca sa pot sa ii scot cu undita !

uite io chestia asta nu o inteleg ... APSHD sa nu interpretezi gresit, stiu ca esti de buna credinta in treaba asta si nu pe tine vreau sa te critic,... ci stilul asta al nostru romanesc:APSHD scrie: Studiile de impact si aprobarile de riguare pina la urma se primesc .
la ce bun se mai fac studiile astea de impact, daca :
aprobarile de rigoare pana la urma se primesc,... oricum... as completa eu...
deci studiile astea de impact nu pot avea si rezultate negative ? adica sa concluzioneze ca impactul unor actiuni poate fi negativ ?
din pacate se pare ca nu ! studiul de obicei e obligat sa il plateasca cel interesat in actiune, autorul studiului, care e interesat sa isi primeasca banii, il " aranjeaza" ca sa fie ok si in limite, (ca doar clientul nu-i prost sa dea bani pe un studiu care sa-l conduca la o rezolutie ca nu are voie - e ca si cand si-ar bate cuie in talpa singur),... apoi aprobarile,... o formalitate de durata, menita sa aduca bani la buget, dar cu mizerii, amanari, etc,... ca sa fii fericit cand scapi sa nu te mai gandesti la ce ai cheltuit..
nu ma refer numa la chestia asta cu Bass-ul dar la fel se intampla in orice domeniu economic...
daca vrei sa initiezi o activitate in care cei de la protectia mediului pentru autorizare te trimit intai sa obtii autorizarea de la "Apele Romane", astia din urma iti cer o lucrare de impact... evident aia intotdeauna e facuta sa fie ok,... doar acolo urmeaza sa se investeasca bani, etc... insa costa mult... dar rezultatul intotdeauna e pozitiv...
niciodata rezultatul studiilor de impact nu va fi real, sau contrar intereselor investitorului,... doar ca costa mult,... insa, vorba ARSHD...pana la urma se obtine...
de ce se mai fac atunci studiile astea ?
interesul din partea autoritatilor pentru rezultatul real al studiului, reiese clar si din sugestia de a veni cu cativa pesti in bidon... asa... pe sest !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
miky mare dreptate ai cu studiile alea platite de beneficiar
e clar cum ies.
Mie mi se pare nepotrivit sa aduci bass in Ro. Eu cred ca ar fi bine daca am avea mai multe ape pazite si cu pesti ca lumea.
Cand vom ajunge in situatia asta, si ne vom satura de stiucile la metru, bibanii la kil si salaii la 5 kile, poate atunci are sens sa discutam de bass.
Acum de ce? Sa-l adaugam pe lista rapitorilor braconati si tocati in toate modurile ? Acum aduceti bass pentru braconieri, nu cred ca apuca pescarii sa se bucure de el.
e clar cum ies.
Mie mi se pare nepotrivit sa aduci bass in Ro. Eu cred ca ar fi bine daca am avea mai multe ape pazite si cu pesti ca lumea.
Cand vom ajunge in situatia asta, si ne vom satura de stiucile la metru, bibanii la kil si salaii la 5 kile, poate atunci are sens sa discutam de bass.
Acum de ce? Sa-l adaugam pe lista rapitorilor braconati si tocati in toate modurile ? Acum aduceti bass pentru braconieri, nu cred ca apuca pescarii sa se bucure de el.
Cam asa e,starpiti braconajul si pastrati ce avem.Am ajuns sa ne bucuram de o marla,un strap sau mai stiu eu ce,prinsi odata la cateva partide.Nu e data sa nu intru in apa sa nu ma impiedic de plase sau de"urme"ale braconierilor.Asta trebuie sa faceti toti.Ajvps,Aps,sau cum va mai denumiti de aci incolo.Eu am maine poimaine 40,dar n-am auzit in viata mea de vreo populare cu peste in zona mea.Maine poimaine o sa ne intalnim si in loc de bete de pescuit o sa avem plase de fluturi,ca pesti zero.Cred ca alta ar trebui sa fie prioritatea tuturor,cu atat mai mult a celor cu legea in mana,si anume inmultirea fondului piscicol autohton.