Ne-au napadit japcari

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Feb 2008, 00:32

Shoot Gun, nu maesteca registrul moral (bunul simt) cu cel al hedonismului! Pescuitul e placere, satisfactie, adica hedonism iar respectarea regulioor tine de etica si morala. Eu vreau sa ma simt bine si sa vin satisfacut acasa dupa o zi de pescuit si las deoparte bunul simt pentru zilele de serviciu! Pe apa devin o vidra adevarata si astea nu au idee de bun simt!
99% fac ca Mihai? Mai, ma lasi? Zi mai bine 30%.... Si te asigur ca Alphonse Arias cu ramele si carabetii lui e cel putin la fel de mare artist la pastrav ca si Mihai. Doar ca pe un rau dificil, mic, accidentat, cu ramuri ce vin la 20 de cm peste apa, Arias va prinde iar Mihai va....fluiera doine din frunza ca sa isi aline jalea. Poate ma insel si in acest caz imi cer scuze.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Feb 2008, 00:34

Fario_nebunu scrie: Uite, fata de Mihai si de alti confrati, eu ma consider de zeci de ori mai liber!
Mihai daca afla ca un rau e interzis la pescuit nu merge deloc, iar eu merg si incerc sa prind rezonabil cativa pesti
Oare cine zicea ca libertate inseamna respectarea legii?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Feb 2008, 00:40

shootgun scrie: 99% dintre pescari fac ca Mihai... :roll:
ar fi frumos !... poate prin 2025 sa ajungem la procentul asta..,
pana atunci cred insa ca mihai ii exceptia iar fario ii regula...
deocamdata parerea mea este ca vreo 25-30 % din totalul pescarilor cu undita is braconieri convinsi
din restul de 70-75 %, vreo 50 % vad lucrurile ca fario
restul de 50 % din cei 70 % probabil ca procedeaza ca mihai...
dar si din astia doar vreo 30 % (din 50 % din 70 % :D ) se simt impacati cu gandul si respecta regula cu inima deschisa,... restul se conformeaza dar se simt frustati... :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 21 Feb 2008, 01:11

Mda...ce mai poti sa spui...sincer sa fiu, cei ca tine nu-mi inspira decat mila, Fario....Daca tu pescuiesti pe ape interzise, si o mai si sustii cu glas tare, atunci pentru mine nu esti cu nimic mai bun decat un braconier orisicare care merita dat pe mana politiei...Inainte sa-ti arunci rama in apa respectiv, te-ai intrebat vre-o data care sunt ratiunile pentru care legiuitorii au inchis apa respectiva de la pescuit? Sti tu oare ca in cea mai mare parte aceste ape care sunt inchise constituie zone de protectie a salmonidelor, si ca din aceste ape se repopuleaza apele deschise pescuitului pentru ca eu, Mihai si ceilalti pescari cu bun simt sa poata avea un pastrav la celalalt capat al firului, dupa cateva ore de cautari? :roll:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Feb 2008, 01:17

Imi pare rau ca te intristez dar asa sunt eu, nu ma pot abtine! I am haunted by waters, exact ca batranul acela din filmul A river Runs through it! Cand vad pastravul in apa parca inebunesc, poate sa imi zice oricine orice ca pana nu ilprind nu am stare...chiar daca pe multi ii eliberez imediat.
Cat despre repopularea bazinelor montane am mari dubii.... Adica Azuga e interzisa pe 18 km ca sa se repopuleze cei 4 km de apa semipoluata ce trece prin oras? Haida de! Asta spun padurarii dar cine ii mai crede? Sau ca Timisul e inchis de 10 ani ca sa se repopoleze bazinul...care bazin hidrografic? Pana acum, in 10 ani, avea timp sa se ras-refaca si sa se umple de pastrav! De fapt multe apa inchise sunt tinute ca "fiefuri" personale pentru inginerii silvici, afaceristi locali, padurari etc. Vezi cazul Buda-Arges unde pescarului obisnuit i se zice "nene e inchis, nu pescui aici ca e caz penal" dupa care seara vezi nu stiu ce mahar de la preferctura Pitesti sau un politician local pescuind bine mersi!
Oare nu am macar partial dreptate?

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 21 Feb 2008, 01:26

Fa-te inginer silvic.... :evil:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Feb 2008, 01:32

Daca ai sti ce boala am eu pe unii din personalul silvic....as plati cu euro un urs mare sa ii manance chiar in sediul ocolului! Mai ales pe aia din Curtea de Arges care imi spun mereu ca nu am dom'le voie pe Buda, e zona de protectie absoluta! Cand le spun ca vin diversi mahari acolo stii ce spun? "Pai noi nu i-am vazut! daca ii vedem ii amendam!" Mi-au dat si un nr de telefon sa ii anunt daca vad vreun pescar! Funny, nu? O sa sun sa le zic ca e Adrian Nastase cu Tiriac sa vad daca le piere curajul....
Lasand gluma, am de gand in aprilie sa merg la Romsilva sediul central pe Magheru si sa intru in audienta la seful lor sau la seful cu pescuitul si sa il intreb cand au de gand sa deshida pescuitul pe Buda si pe Timisul Predealului....

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Feb 2008, 08:10

Acu or sa vina si plasarii si jepcarii sa zica "apele nu-s doar ale voastre, muscari si naturalisti asupritori"! "Plasari si jepcari uniti-va cat mai este peste-n apa sa le aratam noi lor cum prindem noi cand e vreme nachpa si ei stau si someaza. In definitiv daca asta e placerea noastra, de ce sa ne orpim pentru niste legi facute tot de oameni?" Pareai mai destept, dar era doar o poza diforma!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Feb 2008, 08:53

Mihai V: "Pareai mai destept, dar era doar o poza diforma!"
Fario: No comment! Nu de alta dar aici e o relatie asimetrica in sensul ca Mihai fiind moderator poate sa faca astfel de comentarii de tip atac la persoana ca oricum nu isi va lua ban sau avertisment pe cand daca Fario scria primul comentariul de mai sus macar avertisment tot primea... Asa ca draga Mihai, iti las tie privilegiul deosebit de a fi cel mai inteligent, nobil, moral si etic pescar de pe acest forum. Si ramane valabila urarea mea: iti doresc sa dai de Mos Martin, de padurari absurzi, sa "inoti" accidental in rau sau lac, sa prinzi mai mult zglavoace si pietrosei plus regina decat pastrav si lipan....ah si sa nu uit, ca doar s-a discutat aici, sa pici si peste un roi de viespi din alea flamande de glorie! :lol: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Feb 2008, 09:48

nu stiu unde vezi tu atac la persoana.

deocamdata site-ul acesta promoveaza pescuitul pestilor rapitori cu metode sportive si in limitele legii, in timp ce tu ai strans peste 100 de mesaje in care promovezi braconajul!

Scrie răspuns