Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
shootgun
- veteran

-
cipic scrie:Asa ca,cine are relatii si putere ala poate sa salveze un lac de braconieri!!!Mai inainte de acest topic a mai fost unul tot pe un baraj, cel care l-a deschis a filmat ceea ce se intampla acolo,oare s-a intamplat ceva cu acei braconieri???
Nu am nici relatii si nici putere, dar am niste numere de telefon la care daca suni, cei de la capatul celalalt se urca in masini si vin sa curete apele de braconieri... Iar unii dintre braconierii pe care i-ai vazut in filmarea pe barajul respectiv au fost "curatati" cu ajutorul meu
Stai linistit ca baietii care au filmat, si care imi sunt prieteni, au sunat la politie...poate nu au avut la fel de mult noroc ca mine, dar sunt bine intentionati iar comunitatea de spinneri din Brasov este hotarata sa curete apele judetului de braconieri...

-
cipic
- veteran

Se pare ca la voi merge treaba,felicitari pt prinderea braconierilor

din acele filmari!!!
-
Fario_nebunu
- veteran

"iar comunitatea de spinneri din Brasov este hotarata sa curete apele judetului de braconieri."
Shoot Gun, eu sunt absolut de acord cu tine, dar ai asa un ton radical care imi aminteste in treacat de solutia finala! Nu te supara pe mine dar parca imi imaginez ce ganduri ai cand vezi braconierii la "lucru"...gata sa pui tunurile pe ei! Ma insel?

-
shootgun
- veteran

-
Vai de mine Fario, nu ai idee.... si ce-a intamplat inainte cu o zi sa chem jandarmeria sa ridice braconierii??? fac pariu ca nu... Pai sa-ti spun eu...In ziua cu pricina s-a bagat un braconier cu noi in seama si ne-a spus ca in ziua precedenta au prins la triunghiuri cate 15-20 de stiuci de caciula... la aglomeratia care era pe baraj in zilele alea, am tras concluzia ca s-au prins cam 250-300 de stiuci, intr-o singura zi, si asta inainte cu cateva zile de inchiderea sezonului cand stiucile erau doldora de icre... Tu ce ai face in locul meu? Eu i-as ineca cu mana mea...Cate stiuci crezi ca am salvat chemand autoritatile de 2 ori intr-o zi?
-
Fario_nebunu
- veteran

Bravo, ai salvat intre cateva zeci si 200 sau 300 de stiuci iar cu icrele din ele mai pui si cateva zeci de mii de potentiali alevini! Asta da lovitura! Nu stiu daca e buna violenta fizica contra lor. Nici lectiile moralizatoare nu ajuta, sa fim seriosi! Mai ales la baco de 50-60 de ani imbatraniti in rele...poate la copii si adolescenti sa prinda ceva!
Nu, as face o baza de date nationala, in posesia politiei si a AJVPS-urilor iar cei de pe lista sa nu mai aiba voia sa se apropie la mai putin de 5 m de malul unei ape cu riscul de a face puscarie de la 1 la 6 luni! Ca la suporterii de fotbal reclacitrani!

-
shootgun
- veteran

-
Nu cred ca as folosi forta fizica impotriva lor, decat in legitima aparare, evident...Dar aici e vorba de sentimentul care te incearca cand ii vezi... Sa nu crezi ca sunt bucuros...toata treaba asta mi-a lasat un gust amar dar asta este singura cale de urmat....
-
Fario_nebunu
- veteran

E normal sa iti lase un gust amar!
Spune-mi, oare am putea fiecar e din noi, pe judete si zone, sa postam pe site numere de telefon si persoane de contact unde sa sunam cand vedem braconieri? Ca daca sni la 112 pana iti face legatura cu cine trebuie braconierii ai timp sa plece in liniste! Sa avem un fel de dispecerat si numere de tel utile salvate in telefon. Nu e o idee buna?
-
MihaiV
- Moderator

shootgun, mi se pare mie sau la nebun i s-a facut nitzelush teama ca i-o pui cand il prinzi cu ramele geto-dacice pe Azuga si acu incearca sa se puna bine?

-
Fario_nebunu
- veteran

Mai Mihai, de ce esti rautacios si incerci sa bagi fitile?
Eu mai dau cu rama la pastrav, mai pescuiesc uneori si in zone interzise dar prind maxim 3-4 pesti si respect celelalte reguli. In nici un caz nu bag plase, triunghiuri, amperi, carbid etc. Deci ca si voi am interesul sa fie starpiti braconierii astia "industriali". Cat despre Azuga ce sa zic? Eu pescuiesc de regula cu 3-4 km mai sus de pastravarie si folosesc metoda buldo cu 2-3 muste asa ca nimeni nu are ce imi zice, avand si permis de o zi. Daca Shoot Gun vine si el pe acolo e bine-venit, ii arat cele mai bune locuri.

-
MihaiV
- Moderator

Fario_nebunu scrie: Cat despre Azuga ce sa zic? Eu pescuiesc de regula cu 3-4 km mai sus de pastravarie si folosesc metoda buldo cu 2-3 muste asa ca nimeni nu are ce imi zice, avand si permis de o zi.
Atata doar ca de la pastravarie in sus e inchis, deci tot braconier esti.
Eu pe apele de munte n-am vazut pe nimeni cu triunghiuri sau la japca. Doar braconieri din astia ca tine. Asa ca nu-s rautacios. Va urasc sincer si va doresc ... (mai bine ma opresc ca-mi iau ban, dar sti tu ce, sunt convins)