Ne-au napadit japcari

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Feb 2008, 13:23

Da, asa e cum spuneti voi. Daca inchizi lacul ala de 1000 hectare pe 4-5 ani se reface rapid populatia de pasnic si de rapitor. Cu o paza f buna si o limitare de 3 lansete de pescar, maxim 5-7 kg pe zi, interzis complet pescuitul de noapte sau acceptat doar pe o portiune de 1 km de mal (ca sa se poata controla cins si ce face...), o taxa de 40-50 RON pe zi sau un permis anual de 500 Ron, eu zic ca am avea langa Buc un super-lac. Iar pescarii sportivi care prind, demasca sau alunga (cu martori) braconierii sa aiba o reducere de 30-50% din costul permisului. As face o lista nationala cu braconierii cei mai rai, care la fel ca si suporterii de fotbal nebuni sa nu mai aibe voie sa se apropie de malurile apelor la mai putin de 10 m! :lol: :lol:
Citeam undeva ca in Canada si SUA statul are voie sa confiste si masinile cu care vin vraconierii si sa le vanda ca sa despagubeasca asociatiile de pescari. Daca ii prinzi si nu au masina le pui poprire pe bunuri, ale lor si familiei!

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 19 Feb 2008, 14:54

[quote="Fario_nebunu"]masinile cu care vin vraconierii si sa le vanda ca sa despagubeasca asociatiile de pescari.

Si in Romania se confisca masinile in cazul in care se ajunge pana acolo,este scris in lege.

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 19 Feb 2008, 14:54

Fario_nebunu scrie: Iar pescarii sportivi care prind, demasca sau alunga (cu martori) braconierii sa aiba o reducere de 30-50% din costul permisului.
In cazul asta cred ca ar trebui sa pescuiesc gratis macar vre-o 2 ani.... Prietenii stiu de ce... :roll:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Feb 2008, 15:56

Fishi, se poate sa ai dreptate dar eu nu am auzit never ever de vreun braconier care sa fi ramas fara masina! si sa nu imi spui ca vin toti la locul faptei cu autobuz, tren sau taxi! :lol: :lol:
Shoot Gun - bravo in cazul in care ai prins din "baietii" astia dar grija mare sa nu afle pegra pe unde stai, nu de alta dar apoi risti sa apelezi la politie ca sa te includa in acel program de ascundere si protectie a martorilor! Eu te-as scuti un an de taxa de pescuit, asa ca daca ma votezi in fruntea AJVPS la primele alegeri ma tin de cuvant! :respekt: :respekt:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 19 Feb 2008, 16:11

Am reusit doar intr-o singura zi sa dau pe mana oamenilor legii mai mult de 15 braconieri....au fost ridicati cu tot cu masini, biciclete si alte mijloace de transport...nu stiu daca au fost si confiscate dar ce pot sa-ti spun sigur este ca TOTI au dosar penal la ora aceasta... drept pentru care uite, m-a luat frica si ma mut din tara.... Cand o sa ajung sa-mi fie teama de niste braconieri ordinari o sa ma las de pescuit...

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 19 Feb 2008, 16:23

shootgun Felicitarile mele :wink: Tine-o tot asa :wink: Nu te muti pe la noi pe la bucuresti ca aici poti sa dai p mana politiei cate mii si tot o sa mai ramana :twisted:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 19 Feb 2008, 17:19

Fiecare putem face ceva sa combatem acest flagel... Eu din fericire am dat peste niste legiuitori care chiar isi fac treaba... De unde i-am chemat eu si pana la dispeceratul lor sunt aproximativ 25 km si ultima oara au venit in 38 min. din momentul in care am inchis telefonul. Au venit oamenii cu mascati, dube si tot ce trebuie... a scapat unul singur.... :evil:

blogpescuit.com
junior
junior

Mesaj de blogpescuit.com » 19 Feb 2008, 19:12

Fario_nebunu scrie:Eu ma mir ca vorbesti de japca si saci cu peste tocmai la Cornetu! Pai acum cativa ani cand era taxa de vreo 300.000 lei pe zi sau poate si mai mult venau paznicii trimisi de patroni si te controlau nu doar la taxa ci si cat peste ai porins, sa nu ai crap mai mic de 500 grame, sa nu ai mai mult de 5 kg peste etc. In fata mea la barajul unde iese Argesul din lac l-au obligat pe un baiat care platise taxa dar avea 3 crapi prinsi sa dea drumul unuia pentru ca depasise cele 5 kg! Patronii care concesionasera lacul erau f lacomi, deranjau pescarii in mod stupid! Si acum voi spuneti ca se poate da bine mersi la japca acolo....oare au renuntat aia la gestiunea lacului?
Salut,

Nu vorbesc de lac si dupa baraj, acolo unde e locul numit la pietre :) . Si nu e taxa ca nu poate pune taxa pe arges :) .

blogpescuit.com
junior
junior

Mesaj de blogpescuit.com » 19 Feb 2008, 19:17

shootgun scrie:Fiecare putem face ceva sa combatem acest flagel... Eu din fericire am dat peste niste legiuitori care chiar isi fac treaba... De unde i-am chemat eu si pana la dispeceratul lor sunt aproximativ 25 km si ultima oara au venit in 38 min. din momentul in care am inchis telefonul. Au venit oamenii cu mascati, dube si tot ce trebuie... a scapat unul singur.... :evil:

Cred ca in curand o sa iti calc si eu pe urme :) . Sper sa ma pot mandri cu trofe de broconieri, daca peste nu iau macar ceva braconieri sa prind :D.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 19 Feb 2008, 19:55

Mai Smiley de ce nu ai dat un tel la politie daca tot te aflai in fata unor infractori!!!Degeaba te plangi tu aici ca o sa faci ca o sa dregi!!!Daca stam si ne gandim poate ca si tu ai o parte de vina ca nu ai anuntat autoritatile!!!Uite eu acum 3 ani pe lacul Vacaresti se bracona electric si m-am dus sa ma plang unor gabori care frecau p... in fata targului Autovit........stii ce mi-au zis:''Pleaca ma si vezi-ti de treaba ta,ce ti-e ciuda ca nu prinzi si tu la fel ca ei!!!'' ,mai aveau putin si imi dadeau si un sut in ***,nu trebuia altceva decat sa urce un dig sa vada ce fac baietii cu curentul!!!Asa ca nu ma m-ai interseaza ce face x sau y,toti stim ce se intampla pe lacurile sau raurile noastre!!!Asa ca,cine are relatii si putere ala poate sa salveze un lac de braconieri!!!Mai inainte de acest topic a mai fost unul tot pe un baraj, cel care l-a deschis a filmat ceea ce se intampla acolo,oare s-a intamplat ceva cu acei braconieri???Il rog sa ne raspunda si sa ne spuna daca ia mai vazut pe acei braconieri!!!

Scrie răspuns