Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Sile
- utilizator constant

Hai bre nea Calone, te luasi si matale de Ionascu.

Mata nu vezi ca AJVPSu-i da vina? Si statu-i da vina! Da-n nici un caz nu-s da vina Ionascu sau vreun alt ANPAist sau vreun CNAFPist. Statu-i da vina bre sau comunistii aia da la AJVPS, nu vezi?

Mie-mi place-n Delta!
-
Calone
- veteran

Ionascu , mi-ai raspuns intr-un limbaj Iliescean de lemn .
Pai ce ti-am spus eu si ce mi-ai spus tu ? V-ati autoexclus din culpa

prin distragerea atentiei asupra altor parti culpabile dirijjand viitura numai pe carca lor astfel spiritul de observcatie a unor parti mai putin perceptibile sa perceapa numai procente din vina si alte procente sa ramana " curate " ceea ce e cazul vostru --- rushinica .
Nu e vina totala a ajvps-urilor ca nu e peste in ape ..... io asa zic , tu ce zici , sunteti sau nu implicati ?
Parca tot voi ati dat in concesinune multe tronsoane spre domeniu privat acoperit de mai mari sau mai mici interese
e si asta o tehnica ! da frumoasa ! inspirata din razboi sau .....
ba cate au facut albastreii in tara asta

-
fff
- senior

Gresesti Calone, aici te contrazic eu, nu ANPA au 'dat in concesiune" apele, ci CNAFP (alta gasca-n alta traista, aia nu mai sunt functionari publici). In schimb ANPA cica supervizeaza (+ licentiaza, adica acorda licente de acvacultura) ...
Adrian, n-o mai dati nene de gard, si ANPA si CNAFP sunt la fel de vinovati in ochii nostri (sau nevinovati in al celor care lucreaza acolo) ... CNAFP-ul pentru ca au permis exploatarea IRATIONALA a apelor naturale prin pescuit comercial si/sau acvacultura, iar ANPA ca si-au dat girul si pentru ca nu-si pot impune punctul de vedere (DACA au un alt punct de vedere, mai bun ...)
-
Calone
- veteran

nu vreau sa ma mai bag , dar in viziunea mea sunt cercuri strans unite de acelasi cadru si astfel au format " bitzicla " mai e nevoie doar de pedaloeri

si uite asa merge treba strans legata prin intermediul unui " lant " .
-
Adelin
- Moderator

Calone scrie:nu vreau sa ma mai bag , dar in viziunea mea sunt cercuri strans unite de acelasi cadru si astfel au format " bitzicla " mai e nevoie doar de pedaloeri

si uite asa merge treba strans legata prin intermediul unui " lant " .
Calmeaza-te mosu' si da un fir sa te sun!

-
Armand
- veteran

-
O solutie avantajoasa in acest moment ar fi crearea unei Organizatii a pescarilor. Organizatie care sa aiba rolul de a milita pentru drepturile pescarilor. Atata vreme cat "Organizatia" nu va elibera permise de pescuit si va cere o taxa moderata de la membri pentru a-i reprezenta, va putea castiga un capital mare de popularitate. In prima faza avem nevoie de un cadru legislativ propice si abea apoi ne putem gandi la Asociatii particulare.
In conditiile actuale din Romania, orice organizatie care ne cere o taxa mai mare decat suma de bani de care n-am putea lipsi cu usurinta, ne face sa ne gandim la o posibila tzeapa.
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
adrian ionascu
- senior

Catalin
eu consider ca si ANPA si CNAFP si toate institutiile statului sunt vinovate de situatia actuala. si ca sa se bucure si Sile pot sa ma consider si eu vinovat ca in calitate de "ANPA-ist", vorba lui, n-am facut mai mult pentru pescuitul sportiv. desi dintr-o functie de executie si nu de decizie e cam greu sa incep eu sa fac ordine in sector.
si nu vad rezolvarea acestei situatii decat prin crearea unei presiuni constante a societatii civile, reprezentata de pescari, pentru rezolvarea acestor probleme. iar pescarii nu pot actiona concertat si cu efect decat daca sunt organizati si uniti. asta este unul din rosturile crearii de asociatii de pescuit si a unei federatii a asociatiilor de pescuit. pentru ca numai daca ai sprijinul catorva asociatii si a mii, zeci de mii de membri pescari, poti sa atragi atentia si sa incerci sa fortezi schimbarea si sa promovezi interesele pescarilor sportivi in fata celor cu putere de decizie. incearca sa faci asta de unul singur sau intr-un grup redus si rezultatele vor fi minime sau nule.
care este solutia? sa asteptam de la stat sa se imbunatateasca conditiile de pescuit sau sa ne organizam si sa stabilim niste prioritati si sa fortam realizarea lor?
-
woblerman
- utilizator constant

adrian ionascu - eu cred ca ai perfecta dreptate in ceea ce spui.
insa in ceea ce priveste pescarii care sa actioneze concertat si cu efect, organizati si uniti - ei, aici cred ca trebuie sa mai treaca cateva generatii si, cu speranta ca in timpul asta fondul genetic se va ameliora, poate ca odata, candva, vom avea asa ceva si in romania, la scara larga. romanii nu sunt renumiti pentru unitate si organizare, actiune concertata si urmarirea unor obiective comune.
la scara mai mica - da, cred asta. vezi exemplul organizatiei de la arad. nu am nici o indoiala ca acest exemplu va fi reprodus in multe locuri. si nu ma indoiesc nici de faptul ca in fiecare asemenea loc, organizatia (organizatiile) vor activa eficient. insa in momentul crearii unei federatii (deci actiune concertata) va incepe tzircusul. adica lupte interne, obiective diferite si tot tacamul.
c-asa-i jocul pe la noi. hai! hai!...
m-as bucura sa nu am dreptate!
-
adrian ionascu
- senior

astea sunt dezavantajele democratiei. ce sa-i faci.
uitati-va cum merge AGVPS-ul. Selaru decide si ceilalti executa. cine comenteaza e zburat, indiferent ca e director de AJVPS sau simplu cotizant.
dar trebuie inceput cumva ca daca asteptam cateva generatii s-ar putea sa ne trezim ca nu se schimba fondul genetic.

-
tehnic
- junior

Am fost de 3 sau 4 ori , in zile diferite la AGVPS Rosiorii de Vede sa-mi vizez permisul pe 2006, dar nu s-a putu. M-au tot amanat pentru ca respectii domni de acolo inca nu pot incasa taxa. Au telefonat de fata cu mine la un sef de-al lor dar degeaba. Si nici clar nu mi-au spu de ce!
Ideea este ca AGVPS e in pom, dupa cate inteleg. Cel putin aia de la Rosiorii de Vede. Am sa ma interesez la Turnu, sa vad daca aia incaseaza.
ne vedem pe balta...