Armand a zis(citat):
"O solutie avantajoasa in acest moment ar fi crearea unei Organizatii a pescarilor. Organizatie care sa aiba rolul de a milita pentru drepturile pescarilor. Atata vreme cat "Organizatia" nu va elibera permise de pescuit si va cere o taxa moderata de la membri pentru a-i reprezenta, va putea castiga un capital mare de popularitate. In prima faza avem nevoie de un cadru legislativ propice si abea apoi ne putem gandi la Asociatii particulare. "
si eu cred ca asta ar fi solutia: o organizatie a pescarilor care sa fie o cu totul alta ciorba decat asociatiile si care sa-si propuna ca obiectiv apararea drepturilor noastre (chestie de reprezentare), organizatie care sa militeze pentru promovarea unor legi bune care sa respecte aceste drepturi si sa aseze pescarul roman in randul cetatenilor de treaba ai Romaniei, sa nu mai fie doar carne de tun si sursa de venituri pentru imbuibatii de la virf.
am putea, pe buna dreptate, sa-i spunem "ASOCIATIA PAGUBITILOR AGVPS"

(dupa modelul celor de la FNI), iar rolul ei ar fi sa "curete locul", sa pregateasca "insamantarea" (unor legi bune), sa pazeasca "terenul proaspat insamantat"...pana la aparitia primelor rasaduri, adica ...tinerele asociatii noi care sa cresca sanatoase...mai departe.
dar cine sa faca asta ?... suntem atat de multi... si tragem toti in toate directiile...sau nu tragem deloc...