@ MihaiV:
Acel pescar pe care-l sti ori nu-i place pestele ori Protesteaza continu pe o limba straina majoritatii.
Daca o face din convigere si aplica C&R cunoscand cum a fost si de ce, initiata aceasta actiune de protest, atunci il inteleg (o fac si in cazul in care nu-i place pestele ca hrana

) dar altfel ceea ce el comunica poate fi interpretat de voi in toate felurile. Ceva de genul ... eu scriu ceva in suedeza si voi va uitati fara sa intelegeti la ce ma refer

... si ghiciti. Fiecare dupa cum il taie capul.
Deci Mihai, eu nu acuz pe nimeni si nici nu consider ca trebuie sa-ti fie rusine ca pescar sportiv ca retii un peste pentru tigaie. Din portiva. Pescuitul sportiv din punct de vedere Moral nu poate fi argumentat si aparat daca nu continua sa fie ceea ce era de la inceput. Adica o activitate de a pacali si prinde un peste.
Problema noastra a tuturor este aspectul Moral si Etic al acestei activitati.
Daca acceptam ca exista reguli de conduita intre noi oamenii ... trebuie sa acceptam ca o parte dintre noi doresc sa aplicam aceste reguli de conduita si celorlalte specii de animale cu care coexistam pe aceasta planeta. Deci eu nu incerc aici sa ma laud cu cunostintele mele sau sa va demonstrez cat sunt eu de Moralizator vizavii de pescuitul sportiv in general si de cel aplicat in Ro in mod special.
Intentia mea, ca si cu alte ocazii in care am discutat acest subiect ... tu poate iti amintesti de pe alt forum, ... este sa discut deschis acest aspect al activitatii pe care sper ca toti o indragesc din tot sufletul.
Deci pozitia mea este ca nu inseamna ca daca ocolim acest subiect el nu exista. El exista si ceea ce eu incerc sa argumentez este ca voi, ... noi toti cei cu aceasta pasiune, trebuie sa discutam acest subiect ca altfel o vor face alti in locul nostru si poate concluziile la care acestia vor ajunge ne vor impiedica sa ne exercitam dreptul la acest hobby.
Deci cu alte cuvinte trebuie sa facem ordine si aplicam o disciplina in propria ograda. Altfel vor venii vecinii si o vor face dar in cazul respectiv vom fi obligati sa acceptam regulile impuse de acestia.
Indaratnicia si agresivitatea in discutarea acestui subiect va poate aduce si un calificativ de care nu veti fi prea mandrii. Acelea de oameni primitivi si needucati. Am vazut exemple concludente in acest sens, culese de prin alte locuri, ... de ex. unele invecinate suediei. (Norwegia ... chiar daca vi se pare de neinchipuit)