lasati ANPA pentru alte discutii. stim ca nu sunteti vinovati de starea actuala a lucrurilor. nu trebuie sa tot aruncati pisica in bratele altora. discutia ar trebui sa fie cam asa, cine sunteti, ce aveti de vanzare, ce proiecte aveti, realizabile, in functie de posibilitati, chestii din astea. adica lucruri pe bune, nu povesti.
apsalba scrie:
Parerea mea ar fi ca ANPA sa fie scoasa din calitatea de administrator al bazinelor piscicole naturale si in baza conceptului de descentralizare a administratiei, aceste bazine piscicole naturale sa fie prelute de comunitatile locale.
este si parerea mea. DOAR CA: nu imi pare realist ca un rau sau balta aflata la 120 km de un oras considerat municipiu sa fie administrat de la aceea distanta.
este nevoie de munca de teren, iar asta nu se face nici prin telecomanda si nici prin directive de la judet. mai realist mi s-ar parea sa fie scarcina unor oameni aflati in cea mai apropiata localitate. sau chiar sa fie concesionate de particulari.
nu m-ar deranja sa platesc pe o zi de pescuit la pastrav taxa ceruta de romsilva pe un an. fara nici o problema i-as da o data pe luna vara in sezon daca mi s-ar parea ca raul isi merita banii aia. una peste alta, cum anume se intampla chestiile astea nu este problema mea.
eu as vrea doar atat: daca maine am chef sa dau o tura pe valea jiului (sau oriunde altundeva), tot la cabana la care ma cazez sa pot sa si cumpar acea fitzuica care sa imi permita a doua zi sa pescuiesc legal.
deci cuiva de acolo sa-i intre banii aia de la mine si de la enspe altii care vin si bat zona. astfel incat sa stiu ca este cineva platit sa se ocupe. sa nu vad cand mai vin data viitoare in frumusetea aia de defileu la fel de multe peturi ca si pe raul sabar de la marginea bucurestilor (aflat de altfel pe lista de ape a mai multor asociatii care iti iau banii daca vrei sa dai legal acolo). cunosc multi pescari si toti au acelasi miraj, adica peste mai mult, ape mai bune. punct.
exista o lege foarte simpla care guverneaza orice fel de piata. aia de iau un banut ofera ceva la schimb. eu nu vad nimic in vitrina nici colo, nici colo. si tot nu ati reusit sa ma convingeti ca as avea nevoie de ochelari.
pescarii pe care ii reprezentati dvs cam ce-si doresc? este vorba exclusiv de taxe mai mici, neafiliere la ajvp si atat? in acest caz, pot sa spun doar jos palaria, va faceti treaba!
insinuati ca le oferiti mai mult? in acest caz, e simplu, spuneti-ne despre ce este vorba.