Legile lui Papura Voda

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 20 Ian 2008, 17:25

Pityu,mare dreptate ai frate.
Multi stau pe "bara" sa vada ce si cum iar daca le convine "hop" si ei ca-i loc de "ciuguleala".
Un lucru ii cert ca nici un neasociat nu poate sa faca mai multe pt. pescuit ca un asociat.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 20 Ian 2008, 19:24

@pityu
Mi-a luat-o miky inainte.
Nu am de ce sa ma supar. Nu am acuzat asociatiile. Nu a fost intentia sa intru in polemici . Am spus doar: "Nu am observat, poate mi-a scapat, o actiune comuna pentru a gasi solutii pentru salvarea apelor.
Aici cred ca nu poate fi vorba de actiuni de genul "am curatat doi km de mal" sau "am populat cu o tona de caras".

Pina acum din discutiile de pe forum am remarcat trei aspecte:

1. Asociatiile actioneaza individual ca sa nu spun ca uneori am avut impresia ca sunt concurente. Cele noi intre ele, fara sa mai punem la socotela AGVPS. Sincer, nu cred ca au sanse sa obtina ceva in felul asta.

2. Unele asociatii se lupta cu sistemul, cel putin asa sustin, si nu reusesc sa obtina nimic. Parerea mea este ca daca s-a depus efort pentru a schimba ceva si nu s-au obtinut rezultate poate trebuie schimbata strategia, modul de actiune. Daca nici asa nu merge, vezi punctul 1.

2. In ciuda eforturilor depuse nu au vizibilitate. E cunoscut doar cel care apare in mass media. Parerea mea este ca imaginea conteaza.

Pityu, nu am vrut sa atac nici o asociatie, de fapt eu intrebam de niste amarite de legi cu normele lor metodologice. Ca inteleg si eu despre ce e vorba.

Nu mai vreau sa adaug decit ca sint de acord cu miky, cred ca, excluzindu-ma pe mine, te-ai legat de cine nu trebuie.
Daca nu iei lucrurile personal si nu te mai aprinzi atit de repede, o sa vezi ca si ei, chiar si eu, ne dorim doar sa pescuim decent, pe ape curate, intr-o natura neschilodita si fara tovarasia celor nu inteleg ca sint in urma cu sute de ani de civilizatie.
Eu cam atit am avut de spus.
Si ca le multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Ian 2008, 21:17

valistrati scrie:Pityu,mare dreptate ai frate.
Multi stau pe "bara" sa vada ce si cum iar daca le convine "hop" si ei ca-i loc de "ciuguleala".
apreciez ca ai folosit ghilimele. intr-adevar astia care stau pe bara ciugulesc la figurat. spre deosebire de cei asociati.

cel putin asa pare peisajul, vazut de pe bara.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Ian 2008, 21:25

dane,

foarte juste observatiile tale. asa este, si eu am remarcat ca asociatiile tind sa se defineasca pe sine invocand relatia cu dusmanii. adica "noi nu suntem ca aia".

si cam atat, la persoana I si facand abstractie de adversari inca n-am remarcat argumente prea accelerate.

desi trebuie sa recunosc pe partea competitionala s-a vazut un progres. lucru care personal ma lasa rece, si - intamplator - imi pare a nu avea vreo legatura cu ecosistemul si celelalte lucruri care ar putea cumva justifica exact acea replica, strigata cu batai de pumn in piept.

respectiv: noi facem ceva pentru pescuit!

no shit. deci ce?

si ce legatura are argumentul asta in discutii cu publicul, adica oameni care chiar nu si-au propus decat sa pescuiasca. dar au totusi niste motive sa se intrebe cand si cand, oare cam ce se intampla cu banii aia dati anual la misto pe dreptul de-a da la peste....

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 20 Ian 2008, 21:27

Dane, la intrebarile tale, cred ca mai bine am strange niste banuti, am plati o firma de avocatura si poate asa o sa ai un nr de lege, o data a intrarii in vigoare, etc..., asta daca exista asa ceva.

In plus, te-a mancat in c.... sa pui astfel de intrebari pe forum.Sorry de limbajul grosolan!!!

Daca, in momentul cand am intrat pe acest forum obtineam aproape la 90% din intrebari raspunsuri la obiect, si trebuie sa recunosc ca multe lucruri despre pescuitul la rapitori l-am aflat de la oamenii de aici, acum observ ca orice topic se rezuma doar la lupta dintre asociatii,asociatii si neasociati si oare cate combinatii intre acesti termeni or mai exista....

Aia fac, aia nu fac!!
Aia sunt mai tari, ceilalti nu..
Pai pana va hotarati voi o sa ramanem si fara ape publice si fara pesti si atunci toti veti deveni foarte linistiti nemaiavand obiectul muncii..

In plus atunci o sa mergem la vecinii nostri unguri, sau de ce nu, ca tot ne-au luat-o inainte, la bulgari sa mai simtim si noi un peste in lanseta...

M-am cam saturat de discutiile astea "politice" care au acaparat forumul..
Stiu sigur ca sunt pe aici si pescari care posteaza pe forumuri de afara, si ar putea sa confirme ca pe acolo nu se intampla asa.
Da, stiu!!! O sa spuneti toti ca acolo exista ape curate si peste mult.., dar oare cum de sunt asa??
Existand 1000 de asociatii care se cearta intre ele??
Sau, indiferent de interesele individuale, o fi existand o POLITICA COMUNA pe care o sprijina toti??

Nu stiu, ma intreb si eu!!

Va rog sa mai reflectati la asta si...Dane, cunosc un avocat bun, daca vrei vb cu el!
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Ian 2008, 21:48

hades,

te inseli, si pe forumurile de afara se intampla contre. big time. tot la fel, multe chestii legate de interese justifica si la altii apartenenta la cutare sau cutare curent de opinie.

ce este diferit e ca se taie pisica in doua. adica lucrurile chiar se discuta pe fata si lumea nu se ascunde dupa deget. aia chiar cred in ce zic si incearca sa convinga.

noi in ce sa credem, ca ei nu sunt ca ajvp? ca doar atata spun.

treaba cu avocatura lasati-o deoparte, asociatiile nu sunt obligate sa si apere resursa, ei doar administreaza si reprezinta interesele pescarilor. ceea ce iarasi mie unul mi se pare aberant.

mi s-ar fi parut normal un alt caiet de sarcini, ca nu vorbim de administratori de bloc si asociatiile de locatari.

sincer nici eu n-am inteles mare lucru despre treburile astea delicate, desi sunt impreuna cu danr cam cel mai vechi care posteaza pe aici si pe deasupra chiar am citit cu nesat toate postarile lui apsalba de-a lungul anilor.

miky
veteran
veteran

Re: Legile lui Papura Voda

Mesaj de miky » 20 Ian 2008, 22:31

Pityu,
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
pityu scrie:Imi pare rau sa v-o spun, dar voi nu va urmariti, decat propriile interese, acela de a aparea in sfarsit neobligativitatea asocierii, nu pentru binele apelor, pestilor si a pescarilor, ci mai degraba pentru ca voi sa nu mai fiti nevoiti sa cumparati permisul de la asociatia "x" sau "y" pentru ca nu puteti dormii noptile cu gandul la faptul ca prin asta il ingrasati pe careva mare mahar al asociatiei respective. Va roade acest gand zi de zi si din cauza asta doriti aparitia neobligativitatii asocierii ...
Citesc si realizez ca tu, care zici ca ai sustinut ca purtator de cuvant ideea neobligativitatii asocierii (ca asa te-ai laudat deunazi ca numa’ tu si dl Trentea), nu stii de ce ai facut-o… e un pic malitios sa arati cu degetul, indicand populist o vina fripturista si egoista, dar trec peste ea intrucat vad ca nu ai argumente si in lipsa lor simti nevoia sa pui ce gasesti la indemana…
Succinct iti reamintesc cateva din motivele reale pentru care asa ceva trebuia sustinut acolo la Bucuresti cu tarie (aia cu mahari care se ingrasa e gargara):
1) E neconstitutionala deci legea e stramba
2) Singurul gand care ne roade e ca banii colectati in felul asta, adica cu forta, nu vor ajunge niciodata sa fie folositi cum trebuie, pentru ca nu da nimeni socoteala pentru ei,… sau mai pe intelesul tau ce e obligatoriu nu e optional, adica vrei nu vrei sa ii dai, io tot ti-i iau si fac ce cred eu cu ei, nu ce zici tu, iar la anul ti-i iau iara,… sic !
3) Colectati ca obligatie nu reprezinta nimic, in schimb atrasi prin oferta reala dar optional, capata valoare deoarece obliga la performanta in realizari pentru a-i atrage…
4) Mai sunt dar nu cred ca e cazul sa repet,.. s-au scris pagini pe tema asta…
pityu scrie:Spre deosebire de voi, noi micile asociatii dorim sa ne si implicam activ in readucerea starii naturale a apelor la stadiul de mediu (asa cum a fost creat de Dumnezeu) curat si colcaind de peste.
………
Eu tocmai asta nu inteleg la unii dintre voi (nu la toti, nu e si cazul tau Miky!), de ce va luati intotdeauna tocmai de noi, care cat de cat am mai facut cate ceva de cand ne-am infiintat fata de nemernicii care au distrus sistematic fauna ihtiologica a tarii.
Niciodata nu va luati de ei sa criticati situatia actuala dezastruoasa in care se afla apele si pestii si va gasiti in schimb sa va luati de noi, care abia am scos capul ca ghioceii si deja purtam vina intregii generatii
Doriti !... o vorba inteleapta spune ca drumul spre iad e semanat cu intentii bune… :D
Promit ca voi reveni cu un raspuns separat la vorbele tale de mai sus ca ma lungesc prea tare aici, acum…
Pana atunci te intreb insa de ce nu postezi cate ceva despre avantajele pe care le aduc noile asociatii pe topicul deschis special in acest sens ? e un om acolo care asteapta raspuns si simt io ca mai sunt si altii…
pityu scrie:Pe cand voi vreti sa pescuiti liber in timp ce altii sa se "strofoace" sa faca ceva, iar voi numai sa-i certati, sa va luati de ei, ca n-au facut destul, ca unde-i mult trambitata binefacere a asociatiilor, etc.
La asta nu-ti raspund ca ii izvorata din fiere… :D
pityu scrie:Daca 1.000 de asociatii mici ar lua in concesiune cate o singura apa (dintre cele mai proaste existente) si le-ar aduce la un standard european de invidiat, pescarii neasociati in loc sa se bucure ca Romania va detine 1.000 de ape la standarde europene, devin invidiosi ca de ce si cu ce drept ... si asa mai departe.

Aicea zici o grozavie dar voi reveni si aici pe indelete ca e legat de vorbele tale anterioare,…pana atunci de ce nu pui asta pe topicu cu avantaje?... sa vedem lumea ce zice…
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 21 Ian 2008, 01:08

@ miky,

domol frate,
nu vezi ca nu are rost ?!?! :wink:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

miky
veteran
veteran

Re: Legile lui Papura Voda

Mesaj de miky » 21 Ian 2008, 01:11

Pityu,
Am promis ca revin,…
pityu scrie:Eu tocmai asta nu inteleg la unii dintre voi (nu la toti, nu e si cazul tau Miky!), de ce va luati intotdeauna tocmai de noi, care cat de cat am mai facut cate ceva de cand ne-am infiintat fata de nemernicii care au distrus sistematic fauna ihtiologica a tarii.
Aici faci niste afirmatii gratuite, iar inversunarea ta ma indeamna sa cred ca la un moment dat o sa te superi, dar… asta nu inseamna ca ai si dreptate….
Cand zici de nemernicii care au distrus fauna ihtiologica a tarii ma gandesc ca te referi la agvps… FALS !!!
Fie ca te referi la membri agvps, fie la cei care le conduc destinele…
Inainte sa apara asociatiile toti am fost membri agvps… ai participat tu la distrugerea faunei ? sau crezi ca am facut-o eu ?... sau tu n-ai fost membru agvps, ai pescuit ani la rand fara permis… Noooo !!! nu cred ! asta ar insemna ca….. !!! :D nuu… nu cred !!!
Te referi la sefii lor ? fara indoiala au facut o seama de abuzuri de care sunt vinovati, dar a-i acuza ca au distrus apele e cam mult,… si mai ales neadevarat.
Toti i-am criticat de-a lungul vremii dar… nu ei au distrus fauna cum zici,… ei doar au gestionat prost apele, pana acum,… au tolerat prea mult braconajul, pazind formal sau deloc apele din administrare, poate (sau sigur) au facut abuzuri pe banii membrilor, si-au tras vile, jipane, cabane sau mai stiu eu ce, pe bani din care trebuiau sa bage peste sau sa amenajeze ape,…, au uitat ca ar trebui sa reprezinte pescarii sportivi daca vrei tu si macar luind o pozitie impotriva proliferarii balastierelor sau oricaror amenajari facute de altii ( de pilda hidrotehnice), dar cu efecte dezastruoase pentru pesti si esenta pescuitului sportiv…
Adica s-au facut ca exista, le simteam prezenta doar cand plateam permisul si rareori cu alte ocazii,… dar de aici si pana la a distruge e mult…
Nu crezi ca exista riscul sa se repete istoria avand de data aceasta actori si printre asociatiile noi ?…
Observi sper ca nu zic toate la general, ci doar unele… e posibil sa existe si asociatii de buna credinta dar la fel de posibil e ca printre ele sa fie si cozi de topor,… conditiile actuale, la fel pentru toate, le permit convietuirea,… e satisfacator scenariul? Ca te dadeai patriot ! Poate ca in lupeni o sa fie bine iar in sibiu dezastru,… sau poate invers,…. Ii bine asa ?
Spui ca ati facut cate ceva ? ce? Ati scos permisele mai ieftin … atat… poate in lupeni o fi realizare mare asta desi ceva ma face sa cred ca cifrele date de tine acolo (privind evolutia pretului permiselor) nu sunt reale… altceva ce ati facut cu effect asupra pescuitului sportiv ? va judecati cu ajvpsurile ? pe ce tema ? V-a atras popescu in lupte intestine in urma carora ce s-a realizat ?
RNP pierde apele de munte ! perfect ! cine o sa le pazeasca de maine incolo? Voi? Cu ce? Sa nu-mi zici ca vezi jandarmii sau politistii cocotandu-se pe coclauri unde numa’ ursu’ se mai misca in voie…
Macar rnp avea o infrastructura, avea oameni la fatza locului, avea conditii si daca mai sunt ape de munte cu pesti in ele este pe undeva rezultatul existentei RNP… ca silvicii fura lemne, sau braconeaza vanatul si chiar si pestii, ii adevarat, dar nu toti,… sunt locuri unde oameni dedicati si-au facut datoria,.. si acolo e inca peste… unde se fura e penal si trebe aplicate pedepse, dar umane, individuale, structura rnp era utila,… cum o sa paziti voi apele de munte pana la izvoare in zona de reproducere ? cu cine? Pe ce bani? Cu ce o sa repopulati ? din ce pastravarii ? ale cui ?
O sa imi zici ca se dau fonduri,… bun, si pana vin fondurile, pana se realizeaza ceva,… ce se intampla cu apele ? ca va dura ceva, poate ani de zile … apele raman de izbeliste dar macar is ale voastre…asa-i ? si atunci pe seama cui o sa punem distrugerea lor, pana le refaceti (ceea ce nu-i sigur ca stiti si ca puteti) ?
Aceeasi tema la ses… vreti sa moara ajvpsurile,… si eu !... dar numai daca in locul lor apare ceva mai bun ! si transferul situatiei sa aibe continuitate,… altfel de ce ar fi nevoie sa moara ?
Rar, insufficient, dar ajvpseul tot mai scapa cate un control,…ca are cu cine, are cu ce… (cel putin in sibiu)
Moare ajvpseul ! cine pazeste apele de ses, nu peste 5 ani nu peste 2, ci anul asta, la anul ? sau pana cresteti voi si deveniti stejari din ghiocei, apele de ses raman terenul braconierilor, un fel de mecca al plasarilor si al hatarilor,… ?
Voi nu puteti chiar daca vreti sa le paziti,… n-aveti oameni, n-aveti bani, n-aveti logistica necesara…
Dar doriti sa va implicati:
pityu scrie: Spre deosebire de voi, noi micile asociatii dorim sa ne si implicam activ in readucerea starii naturale a apelor la stadiul de mediu (asa cum a fost creat de Dumnezeu) curat si colcaind de peste.
Implicati-va activ in readucerea starii naturale a apelor la stadiu de mediu curat si colcaind de peste fortand statul sa se ocupe de asta… asa ceva trebe sa fie strategia unui guvern responsabil, care are resursele necesare, nu obiectivul unor asociatii sarace, care spera la himere UE ca sa aiba cu ce…
Pentru realizarea acestor idealuri ale tale, pot sa le zic asa, altfel frumoase,… n-ajung banii UE…mai trebe cheltuit mult pe langa si asta numai statul poate si trebe sa o faca,…
Sa inebunesc cat am scris !!! … si mai aveam,… :D
Pityu,
Nu te mai inversuna si nu mai cauta dusmani imaginari, … pana la urma suntem pescari sportivi, iar aici nu-i locul pentru dispute personale emotionale,… gandeste inainte de a scrie, si lasa patriotismele ieftine, mai ales atunci cand vrei sa convingi,… ideea principala trebe sa fie de a pune in loc ceva mai bun decat agvps, nu la fel, nu mai rau...

PS: vad ca n-a aparut nimic la topicu ala cu avantaje si dezavantaje la diferite asociatii,... n-are nimeni nimic de zis ?
intrebarea din topic e pertinenta, cum de nimeni nu se ofera ?
nu exista diferente intre oferta ajvps si a asociatiilor noi ? pai atunci noi cum sa alegem ? ca obligati s-o facem suntem...
hai... curaj !!! sau nu-i nici o diferenta majora ??? :lol: :lol: :lol:
dupa 2 ani de discutii vrem sa vedem si noi scorul (nu la membri, ... la avantaje si dezavantaje...) : AGVPS - Asociatii noi :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Ian 2008, 08:11

eugen scrie: sincer nici eu n-am inteles mare lucru despre treburile astea delicate, desi sunt impreuna cu danr cam cel mai vechi care posteaza pe aici si pe deasupra chiar am citit cu nesat toate postarile lui apsalba de-a lungul anilor.
de parca asta ar fi un argument :lol: :lol: :lol: :P :lol:

Scrie răspuns