Legile lui Papura Voda

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 22 Ian 2008, 16:38

miky scrie: la cat prind in ultima vreme, parca vad ca nu o sa vrea nimeni sa-mi ia banii si or sa ma lase gratis... :lol:
Vino la mine si-ti iau eu banii :D

pityu
veteran
veteran

Legile lui Papura Voda

Mesaj de pityu » 22 Ian 2008, 22:18

Miky a scris
Cand zici de nemernicii care au distrus fauna ihtiologica a tarii ma gandesc ca te referi la agvps… FALS !!!
Fie ca te referi la membri agvps, fie la cei care le conduc destinele…
Inainte sa apara asociatiile toti am fost membri agvps… ai participat tu la distrugerea faunei ? sau crezi ca am facut-o eu ?... sau tu n-ai fost membru agvps, ai pescuit ani la rand fara permis… Noooo !!! nu cred ! asta ar insemna ca….. !!! nuu… nu cred !!!
Te referi la sefii lor ? fara indoiala au facut o seama de abuzuri de care sunt vinovati, dar a-i acuza ca au distrus apele e cam mult,… si mai ales neadevarat.
Toti i-am criticat de-a lungul vremii dar… nu ei au distrus fauna cum zici,… ei doar au gestionat prost apele, pana acum,… au tolerat prea mult braconajul, pazind formal sau deloc apele din administrare, poate (sau sigur) au facut abuzuri pe banii membrilor, si-au tras vile, jipane, cabane sau mai stiu eu ce, pe bani din care trebuiau sa bage peste sau sa amenajeze ape,…, au uitat ca ar trebui sa reprezinte pescarii sportivi daca vrei tu si macar luind o pozitie impotriva proliferarii balastierelor sau oricaror amenajari facute de altii ( de pilda hidrotehnice), dar cu efecte dezastruoase pentru pesti si esenta pescuitului sportiv…
Iarasi te rog sa nu te superi pe mine, dar tu citesti ce scrii inainte de a trimite mesajul ?
Bineinteles ca nu ma refer la membrii agvps ci la conducatori. Masina ta daca intra intr-un stalp (Doamne fereste!) cine-i de vina ? Nu cel care a condus-o ? Daca e dezastru national in apele publice, cine este vinovat pentru el ? Eu sau tu ?
Zici ca agvps-ul n-are nici o vina, dar dupa aceea insiruiesti toate vinele lor. Ce sa inteleg de aici ? :(
La celelalte postari nici nu mai raspund ca e prea mult si mai am si alta treaba, dar iti spun ca nu ai dreptate, indiferent daca te superi sau nu. Imi pare rau !

pityu
veteran
veteran

Legile lui Papura Voda

Mesaj de pityu » 22 Ian 2008, 22:52

Mai revin doar cu atat sa va readuc aminte inca odata ca eu nu m-am luat niciodata de cei neasociati ! Toate raspunsurile mele au fost generate de atacurile celor neasociati la adresa asociatiilor.
Postarea lui Miky m-a lamurit insa definitiv de care parte a baricadei va aflati de fapt.
Imi cereti sa va spun avantajele asocierii pentru ape, pesti si pescuit desi vi le-am spus de nenumarate ori, semn ca faceti asta numai cu intentia vadita de a ma scoate din sarite. Ei, aflati ca nu imi ies din sarite si astept eu de la voi sa-mi explicati mie, care sunt avantajele neasocierii pentru ape, pesti si pescari (mai putin aia cu ... vreu sa pescuiesc liber, sa nu am nici o obligatie de asociat, ca nu tine figura!). Daca ma puteti lamurii, va dau cuvantul meu de onoare ca a doua zi imi dau demisia si ma las de orice asociatie si vin cu voi in gasca !
Pe cuvant de onoare ! :!:

old_radu
veteran
veteran

Re: Legile lui Papura Voda

Mesaj de old_radu » 22 Ian 2008, 23:22

pityu scrie:Mai revin doar cu atat sa va readuc aminte inca odata ca eu nu m-am luat niciodata de cei neasociati ! Toate raspunsurile mele au fost generate de atacurile celor neasociati la adresa asociatiilor.
Postarea lui Miky m-a lamurit insa definitiv de care parte a baricadei va aflati de fapt.
Imi cereti sa va spun avantajele asocierii pentru ape, pesti si pescuit desi vi le-am spus de nenumarate ori, semn ca faceti asta numai cu intentia vadita de a ma scoate din sarite. Ei, aflati ca nu imi ies din sarite si astept eu de la voi sa-mi explicati mie, care sunt avantajele neasocierii pentru ape, pesti si pescari (mai putin aia cu ... vreu sa pescuiesc liber, sa nu am nici o obligatie de asociat, ca nu tine figura!). Daca ma puteti lamurii, va dau cuvantul meu de onoare ca a doua zi imi dau demisia si ma las de orice asociatie si vin cu voi in gasca !
Pe cuvant de onoare ! :!:
@ pityu bacsi...nu te supara ,dar eu eram la rand de cateva zile si daca nu crezi,uita-te aici...eventual raspunde
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=5708
Fir intins ! tuturor. :wink:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Ian 2008, 23:25

Pityu,
Hai sa nu ne mai dam dupa deget,… iti spun ferm: EU NU AM DE GAND SA MA SUPAR !... :D ii iarna si am rabdare :lol:
De fapt riscul asta il vad mai mare la tine, tu esti cel care se implica emotional prea tare,…si cum n-ai raspuns atata vreme am si crezut ca te-ai si suparat pana acum… asa ca hai sa vorbim lucrurile pe fatza, neaosh, ca amicii, fara sa ne mai tatonam reciproc, ca plictisim audienta…
Deci:
pityu scrie: dar tu citesti ce scrii inainte de a trimite mesajul ?
Daca e dezastru national in apele publice, cine este vinovat pentru el ? Eu sau tu ?
Zici ca agvps-ul n-are nici o vina, dar dupa aceea insiruiesti toate vinele lor. Ce sa inteleg de aici ?
da, l-am recitit si suna chiar bine,…:D, ce am zis eu bineinteles…:lol:
traduc: ai zis ca agvpseul a distrus fauna, am zis ca-i fals,… io zic ca am zis bine :lol:
apoi am explicat: agvps are vina de a fi gestionat prost apele de-a lungul timpului, a facut abuzuri pe banii membrilor, a tolerat braconajul, etc,… si tot ce am mai zis io acolo,…iarasi bine-am zis,… chiar frumos le-am crosetat… :lol:
dar nu au distrus fauna,… nu sefii agvpsului ! ca la aia te referi si ma gandeam…
fauna au distrus-o braconierii, balastierele, constructiile hidrotehnice irational facute in anii comunismului,poluarea si alte multe alea,…in care agvps nu a luat nici un fel de pozitie in numele intereselor membrilor sai,…
concret vina agvps de-a lungul a peste 50 de ani:
1)management prost de administrare si gestionare a apelor
2)indolenta si indiferenta fatza de membri si de bogatiile naturale
3)toleranta nepermisa si eventual complicitate fatza de actele de braconaj (nu ca situatie generala dar in mod sigur au existat cazuri izolate de-a lungul timpului )
4)… celelalte vine…
Ce nu-i bine zis ? :lol:
cine garanteaza ca peste 10 ani nu o sa fim in situatia sa spunem aceleasi lucruri despre asociatiile care azi is doar ghiocei cum zici tu ? s-au nascut dupa modelul agvps (cu membri obtinuti prin constrangere), si pe deasupra nu au nici banii si nici logistica necesara sa gestioneze mai bine ca agvps,... au doar dorinta mare si intentii bune (iarasi nu putem baga mana in foc pentru toate asociatiile) si adversitate fatza de agvps caruia vor sa-i ia locul...
eu zic ca nu-i loc de incercari,...10 ani pot fi irecuperabili, ba nu 10 , ajung si 5... trebe din start cladit bine daca vrem sa dam o sansa... si pentru asta nu ajunge dorinta si sentimentul patriotic...
deci ii cum ti-am zis, adica trebe mare atentie pentru ca drumul spre iad ii pavat cu intentii bune...
daca o mai zic si a treia oara precis se plictiseste Eugen :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

pityu
veteran
veteran

Legile lui Papura Voda

Mesaj de pityu » 22 Ian 2008, 23:47

Draga Miky, fara comentarii !
Daca tu asa vezi lucrurile, e dreptul tau. Eu insa am pretentia ca cunosc mai bine situatia pescuitului sportiv din tara, pescuiesc cu permis in regula de cand aveam 14 ani. Inainte de aia eram ..."braconier" :D
Asa ca o voi tine pe a mea.
"Ce-o mai fi - nu stiu. Ce-oi pati - nu stiu." - vorba unui fost coleg de-al meu (Dumnezeu sa-l ierte!).
Te salut cu prietenie !
Te rog spune-i si lui AdiW. ca nu sunt suparat pe el si accept cu placere sa ma contrazica. E doar un forum de discutii, nu? Eu zic ca , ... daca nu avem aceeasi parere despre problema pescuitului, nu inseamna neaparat sa ne si dusmanim ! I-as spune eu personal, dar ultima data m-a rugat sa nu-i mai pomenesc numele, ceea ce inseamna ca-i suparat pe mine si sincer, imi pare rau !

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Ian 2008, 01:08

pityu scrie: Eu insa am pretentia ca cunosc mai bine situatia pescuitului sportiv din tara, pescuiesc cu permis in regula de cand aveam 14 ani.
ce sa zic pityu,... bravo tie ca pescuiesti de la 14 ani cu permis,... dar asta nu e nici pe departe un argument sa te consideri buricul pescuitului sportiv "in tara" precum zici,... nu uita ca nu vorbesti aici numa' cu copii de 14 ani... parerea mea e ca te amagesti singur si ii pacat dar asta nu tine de cat de vechi esti tu pescar, ci de altceva...
iar modul personal la care iei orice parere care nu corespunde cu ura ta fatza de agvps, mai ales cand duci lipsa de argumente, ma face sa cred ca am gresit cand m-am lasat angrenat in discutie, desi o facusem cu intentie buna si in mintea mea speram sa se ajunga la discutii constructive...
si altii te-au invitat , ca pe noi toti dealtfel, la dialog constructiv, sa aflam care sunt avantajele si deosebirile dintre agvps si asociatiile noi...
invariabil cei care ati raspuns din partea asociatiilor (inclusiv tu), ati ocolit raspunsul in schimb ati avut de urlat un singur lucru: moartea agvpsului...
imi pare rau,... nu sunt un fan al agvps, chiar daca tu la furie, imprastii cu acuzatii cine de ce parte a baricadei ii,... dar nici nu pot sa fiu de acord cu abordarea voastra... mai ales ca in ce ma intereseaza pe mine ca pescar, nu ca nu oferiti solutii, dar nici nu sunteti preocupati sa le cautati...
ca urmare, tot ce pot sa fac pentru tine in clipa de fatza e sa iau o pauza si ma retrag din topicurile pe subiecte de astea, deoarece consider ca gresesti in multe feluri, incepand de la cum judeci oamenii cu care stai de vorba si pana la obiectivele care ti le-ai stabilit, o parte din ele sortite sa ramana veci la nivelul de vorbe mari, fara acoperire, iar cealalta gresit orientate...
desi ma mananca tastatura, ma voi abtine de acum incolo, in asa fel incat tu sa poti s-o tii strans pe a ta cum zici, daca asta te face fericit...
ma tem doar ca la anul pe vremea asta tot pe aici, tot in aceeasi faza, o sa sustii tot aceleasi lucruri, nimic nou nu o sa se fi intamplat,... cel mult o sa aflam ca un alt coleg de-al tau care dadea tot legal, tot cu doua muste, a fost molestat de ajvpseul criminal... si atunci din nou o sa dai vina si pe nonasociati...
ca urmare si io iti doresc numai bine si sa ne intalnim la un pescuit in zona ta, fie ca e apa salmocarpatica sau a altcuiva, si in afara de palinca sa nu discutam decat despre la ce muste merge mai bine... :D
PS off topic: colegul tau ala care pescuia regulamentar cu doua muste, bruscat de ajvps ... dadea clasic cu snur, sau la buldo ?:) ca daca dadea la snur as fi foarte bucuros sa ia legatura cu mine sa mai schimbam si noi impresii despre flyfishing, poate chiar sa il invit la un pescuit in zona mea... :)
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

pityu
veteran
veteran

Legile lui Papura Voda

Mesaj de pityu » 29 Ian 2008, 01:35

Miky a scris :
colegul tau ala care pescuia regulamentar cu doua muste, bruscat de ajvps ... dadea clasic cu snur, sau la buldo ?
Colegul meu cel molestat de paznicul de vanatoare si pescuit Dl. Vladescu Ioan, se numeste Sefer Daniel si este din loc. Vulcan (de unde am inceput pescuitul pe Jiul de Vest, cand ai fost la noi). Pescuieste exclusiv numai la snur, fiind (ce-i drept) printre putinii muscari adevarati din Valea Jiului. Daca vrei iti voi face cunostiinta cu el.
Imi pare rau ca trebuie sa avem opinii diferite asupra acestor probleme, dar asta e.
Daca nu te superi, am si eu o intrebare (ca intre prieteni). Ce vrei sa spui cu acel "Motto" pe care-l postezi la fiecare interventie a ta, cum ca ... "Nu ajunge sa fii norocos in viata. Trebuie musai ca ceilalti sa nu fie!" :?:
Este piatra de temelie a filozofiei tale despre lume si viata sau nu am inteles eu prea bine ? Aici sa te vad cum raspunzi ! Hai ca astept !
Fara suparare ! OK ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Ian 2008, 02:52

pityu scrie: Daca vrei iti voi face cunostiinta cu el.
sigur ca vreau,... am vorbit serios :lol: ... gasesc foarte utila experienta lui pe apele din zona voastra, si cred ca nici lui nu i-ar displacea sa afle cate ceva de la mine despre pescuitul pe apele din zona mea... deci am avea ce discuta :lol:
pityu scrie: Daca nu te superi, am si eu o intrebare (ca intre prieteni). Ce vrei sa spui cu acel "Motto" pe care-l postezi la fiecare interventie a ta, cum ca ... "Nu ajunge sa fii norocos in viata. Trebuie musai ca ceilalti sa nu fie!" :?:Este piatra de temelie a filozofiei tale despre lume si viata sau nu am inteles eu prea bine ? Aici sa te vad cum raspunzi ! Hai ca astept !
s-o luam pe rand:
1) nu postez la fiecare interventie a mea motto-ul ala, pentru ca nu e nevoie... pur si simplu Danr cand a facut site-ul asta si a facut profilele la useri a pus acolo o rubricutza pe care daca o completezi apare automat si de la sine (ca si poza), deci ii mai easy decat pare :lol:
2)intrebarea ta e cam off topic, si nu face ajvpeseul nici mai bun dar nici mai rau decat ii...:lol:
3)pai cum sa-ti explic?... nu este o piatra de temelie, insa...
eu sunt un personaj cu un simt al umorului mai ciudat pentru tine, presupun ,... de felul meu is bine dispus si vad viatza intr-un altfel de roz decat se vede pe la voi prin valea jiului,... la voi in zona e mult steril si probabil de aia... :lol:
as zice mai degraba ca legile lui Murphy, sunt definitorii, mai ales ca sunt reale si au 100% aplicabilitate... si culmea e ca nu sunt rele,... important e sa tii cont de ele ca sa stii la ce sa te astepti... ti le recomand spre studiu :lol:
mottoul respectiv desi nu e o lege a lui Murphy pastreaza spiritul acestora ! pentru a-l intelege ar trebui sa te acomodezi cu Murphy si legile lui,... dar fii linistit, nu o sa-ti pretind eu asta... :lol:
ca si aplicabilitate la mottoul meu iti dau un exemplu:
a fost duminica tragerea lotto, un singur castigator, 9000000 euro bani curatzi, fara taxe,.... omu a fost norocos, noi ceilalti in mod evident nu,... acu el are 9 milioane de euro, noi doar am cheltuit... ce se intampla daca eram toti norocosi ? imparteam 9000000 la vreo 22000000,... cu ce ne alegeam ?... nu ramanea nici de-un bat bun si-o mulineta la fiecare... :lol: , iar ala, fire-ar el al naibii de baftos :lol:, acu n-ar mai fi avut nici el 9 milioane de euroi...
spune si tu: n-ai vrea sa fii in locul lui acuma ? :lol: :lol: :lol:
pityu scrie: Fara suparare ! OK ?
:D :D :D
PS: acu' ca ti-am raspuns lasa-ma sa ma retrag, ... nu de alta dar, ca sa puteti omori balaurul de agvps in voie.... :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Ian 2008, 22:58

miky scrie: ce sa zic pityu,... bravo tie ca pescuiesti de la 14 ani cu permis,... dar asta nu e nici pe departe un argument sa te consideri buricul pescuitului sportiv "in tara" precum zici,... nu uita ca nu vorbesti aici numa' cu copii de 14 ani... parerea mea e ca te amagesti singur si ii pacat dar asta nu tine de cat de vechi esti tu pescar, ci de altceva...
iar modul personal la care iei orice parere care nu corespunde cu ura ta fatza de agvps, mai ales cand duci lipsa de argumente, ma face sa cred ca am gresit cand m-am lasat angrenat in discutie, desi o facusem cu intentie buna si in mintea mea speram sa se ajunga la discutii constructive...
si altii te-au invitat , ca pe noi toti dealtfel, la dialog constructiv, sa aflam care sunt avantajele si deosebirile dintre agvps si asociatiile noi...
invariabil cei care ati raspuns din partea asociatiilor (inclusiv tu), ati ocolit raspunsul in schimb ati avut de urlat un singur lucru: moartea agvpsului...
imi pare rau,... nu sunt un fan al agvps, chiar daca tu la furie, imprastii cu acuzatii cine de ce parte a baricadei ii,... dar nici nu pot sa fiu de acord cu abordarea voastra... mai ales ca in ce ma intereseaza pe mine ca pescar, nu ca nu oferiti solutii, dar nici nu sunteti preocupati sa le cautati...
ca urmare, tot ce pot sa fac pentru tine in clipa de fatza e sa iau o pauza si ma retrag din topicurile pe subiecte de astea, deoarece consider ca gresesti in multe feluri, incepand de la cum judeci oamenii cu care stai de vorba si pana la obiectivele care ti le-ai stabilit, o parte din ele sortite sa ramana veci la nivelul de vorbe mari, fara acoperire, iar cealalta gresit orientate...
desi ma mananca tastatura, ma voi abtine de acum incolo, in asa fel incat tu sa poti s-o tii strans pe a ta cum zici, daca asta te face fericit...
ma tem doar ca la anul pe vremea asta tot pe aici, tot in aceeasi faza, o sa sustii tot aceleasi lucruri, nimic nou nu o sa se fi intamplat,... cel mult o sa aflam ca un alt coleg de-al tau care dadea tot legal, tot cu doua muste, a fost molestat de ajvpseul criminal... si atunci din nou o sa dai vina si pe nonasociati........
uffff,
mai miky mai,tztztztztztz
tu le zici bine,numai ca cine trebe sa priceapa............. :lol1:
mai bine retragete in "ignoranta ta de neasociat" si hai naibi pe la mine ca tocmai am primit o tuica buna :wink: si pacat de ea sa se invecheasca :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns