lansete custom si falsi "idoli"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 30 Mai 2005, 20:16

salut.nota 10 pentru nivelul tehnic al discutiei.era un subiect bun ,asta iarna ,la gura sobei ,acum am in cap numai jig ,praguri ,cioate ,salai.
tot nu inteleg care e manevra cu japonezii si cu bass-ul,de ce au rafinat atat de mult tehnologia si aspectul cand bib-ul are maniere de cioban.
cred ca japonezii reinventeaza decadenta in materie de spinning sau vor sa aclimatizeze salau in insule.
walleye

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 31 Mai 2005, 08:14

@ Adrian Frunza:

NU confunda Bass-ul cu Bibanul. Desi sint veri, mai mult sau mai putin indepartati, nu au acelasi comportament!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 31 Mai 2005, 10:50

Ca asa-s japonezii, mai chitibusari... la ei, pescuitul e o religie, sunt fanatici. Folosesc spinning-ul numai la tehnicile de finete, pentru ca spinning-ul nu are forta precum un combo baitcasting... Toate crankbait-urile si pescuitul in vegetatie densa, pitching-ul si flipping-ul sunt destinate numai baitcastingului. Mai multa putere, mai multa precizie. Uita-te si la americani - n-ai sa vezi o lanseta de crankbaits de spinning... toate sunt de casting. E si chestie de common sense - spinning-ul functioneaza bine cu fire subtiri, in schimb la baitcasting poti sa dai si cu 0,40 ca nu scade distanta de lansare sau precizia.

In plus, bassul nu e biban... are si el figuri in cap - uneori ataca foarte fin, deci trebuie detectie maxima pe muscatura si echipament ultrafin. Japonezii au multe rezervoare cu apa cristal, deci de multe ori se justifica folosirea finetii.

Singurii pesti ca lumea sunt aia oceanici - ei pescuiesc mult la sea bass si alte specii. Daca sunt inconjurati de apa...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Mai 2005, 11:20

pai japonezii sunt cei mai respectati pescari de apa sarata. practic ei au inventat deep jigging-ul modern cu assist hooks, asta fiind ultima fitza in domeniu, foarte la moda si prin spania si italia.

mai tii minte pozna aia pe care ti-am trimis-o acum vreun an, wave? intre timp am uitat sa-mi comand, dar tot cred ca jucarele astea s-ar preta foarte fain si la salau. here's is another:

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=234

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 31 Mai 2005, 13:55

Cred ca-mi aduc aminte. Cirligul ala legat cu un "siret" de ochetul jigului?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Mai 2005, 15:26

dap. sistemul asta e o gaselnita foarte eleganta pentru pestii pe care-i gasesti pe fund si care isi aspira papica, l-au inventat tocmai ca sa nu agate. nu am incercat-o totusi.

la un moment dat gasisem doua astfel de jiguri pe la balzer, le-a cumparat pe amandoua trombonezu dar ne-a fost lene sa testam treaba cu assist hook-ul.

el a dat cu ele cu o ancora pusa la un cap si a prins o gramada de bibi la olt, jiguind dupa salau. le-a si pierdut pe ambele in ziua aia. erau prea mici si facute pentru pastrav de dynamar industries, or something.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 31 Mai 2005, 16:14

Ce zici de astea, astea sau astea. Nu seamana (ca pattern) cu alea din poza ta, dar sint mai accesibile.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Mai 2005, 16:52

faine. ar mai fi si luhr jensen's cripples herring, pe care le gasesti si mai usurele. desi unul din asta la 2oz cred c-ar prinde niste somni prin dunare. am incercat duminica cu jiguri de 21 si cel mai subtire fir pe care il luam si abia abia reuseam sa tin fundul. bine ca n-am prins nimic, vorba aia, c-as fi zis ca-i intamplare. :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 31 Mai 2005, 20:51

cred ca e putin offtopic, dar... eugene, oricum cand o sa prinzi vreodata peste, daca o fi sa fie, o sa credem ca e intamplare :evil:

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 01 Iun 2005, 09:35

Cam tot topicul asta e "off-topic" :lol: Am plecat de la lansatele "custom" si am ajuns la cu totul alta desfasurare a "evenimentelor".

Scrie răspuns