lansete custom si falsi "idoli"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 06 Iun 2005, 23:21

Lasa SF, ca si eu mai glumesc. Tocmai de aceea ti-am si "recomandat" o astfel de lanseta (ca aceasta recomandare ar putea contine si un simbure de adevar ... e alta poveste) :roll:

Acuma sper sa nu se supere cei implicati in "disputa" din acest topic.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 13 Iun 2005, 13:22

salut AndreiZ.am vazut in dimineata asta pescuit de black bass in australia pe rex hunt,intr-un rezervor amenajat,limpede cristal .bass-ul era mare media 35-45 cm,cel mai mare 48.nici urma de finete ,jig mare ,cauciuc tubes culoare nedefinita ,nu as folosi-o nici mort.
jocul nalucii inexistent,aruncare- recuperare.de remarcat drill-ul pestelui ,dar si echipamentul era light(spinning).toata lumea prindea peste numai rex cu baitcast a prins o mortaciune(culmea ,el facea joc f usor).pestii erau stocati in tanc si eliberati in alta parte.xxx finder-ul(lowrance)indica bancuri masive.nu am vazut nimic spectaculos sau special in genul asta de pescuit.de ce se omoara lumea dupa el?
unul din bass avea un pestisor in esofag si atacase naluca(la fel ca bibanul red tail)"nu mananca domle' are chitic in apa"
decat bass prefer biban de nil,e un pic mai mare si mai spectaculos.
walleye

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 13 Iun 2005, 13:28

Se impun citeva precizari:
1. Black bass-ul nu e tot una cu largemouth bass-ul sau smallmouth bass-ul (ca sa ne limitam la cele doua specii "uzuale" pt pescarii sportivi americani sau japonezi). Mai exista alte citeva subspecii mai putin raspindite (peacock, white, stripped, etc.)
2. Intre black bass si biban de Nil e o diferenta de 6000 de kilometri si 30 de kilograme. :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 13 Iun 2005, 13:43

salut SF.construieste-ti o lanseta pe un carbon OLYMPUS LUNHA actiune 5 -50g .e un "fier", la 7 m sta drept ,nu face burta deloc.alege-ti un bat de 4- 5m,pune inele fuji,mandrina si iti garantez ca dai afara cai de 5-10 kg fara probleme .e uimitor ce rezerva de forta are un bat lung,face toata treaba .pt specificatii vorbeste cu Jean Scurtu,el e taticul in materie de bricolage.
walleye

rpl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rpl » 14 Iun 2005, 09:02

cumva offtopic:
Stie cineva de unde as putea sa-mi comand o lanseta marca RAPALA SN20SP66ML2 ?????
tin eu neaparat sa fie rapala..:)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Iun 2005, 14:36

Adrian , la viu dau cu un bat de 6m , de 15-40 , si intradevar , ii alta poveste .
Pina la urma cred insa ca am sa ramin la ciomegele mele , pentru ca din ce am aflat , fericirea asta dureaza cam 3 luni pe an , dupa care isi revin la normal si intra si pe chestii mai grele .

Fir Intins!!!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 14 Iun 2005, 21:02

Sa nu cunva sa crezi ca rapala face lansete. Nimic mai fals, scrie, totusi de bun simt, china.
Dady

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 14 Iun 2005, 21:39

Salut Adrian - australienii n-au BB in adevaratul sens la cuvantului - ci o subspecie numita de ei "Australian Bass", care nu creste la fel de mare ca largemouth-ul din America de Nord.

Am vazut si eu una din emisiunile lui Rex care pescuia intr-un "reservoir" la Australian bass, insa numai cu baitcasting, pt. ca prezenta mai ales spinnierbait-uri, ceva mai mici decat alea folosite de americani. Am niste casete inregistrate de pe diverse canale TV nordamericane, cu pescuit la bb, si este un pescuit spectaculos, mai ales ca se mai prind si bucati frumoase (de peste 2 kg). Cel putin, pescuitul in suprafata, topwater, este senzational... desi, dupa ce vezi un pescuit de peacock bass tot la topwater-e, bass-ul american pare "vai mama lui"... handicapat locomotor...

Black Bass este denumirea generica acordata speciei Micropterus, din care fac parte atat LM cat si SM (smallmouth). Cand spun "black bass", americanii se refera mai ales la Largemouth. A existat o serie celebra de mulinete de cast lansata de Lew, care se numea "BB", de la black bass... Mulinetele mai exista si acum, insa si-au tot schimbat producatorul...

Se mai impune o precizare, de data asta despre peacock bass (Cichla temensis), care nu face parte din fam. Micropterus, ci din familia Ciclidelor (Cichlidae), comuna bazinului Amazonului si afluentilor in America de S (pe langa ciclidele din Africa si Asia). Ciclidele includ mai multe specii dotate cu o agresivitate iesita din comun (teritorialitatea este una din considerente), si se gasesc si la noi... la cei care se ocupa cu acvaristica... insa nu ating dimensiunile la care ajunge un peacock. Cel mai frumos peste din fam. peacock este "butterfly peacock" (Cichla orinocensis)... Detalii aici: http://www.acuteangling.com/Reference/CLOFFSCA.html

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Iun 2005, 07:20

am citit ca prin ungaria au pripasit ceva bass.....
o sa trec pe acolo in cateva zile, poate reusesc sa aduc la galeata ceva puiet, as avea o mare satisfactie sa particip la inmultirea unui rapitor in dauna puietului de fitofag, caras, platica, etc..... :lol:

serios vorbind, credeti ca impactul ecologic ar fi dezastruos daca s-ar introduce bass la noi ?
asta daca rezista la gerurile de la noi...

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Iun 2005, 07:30

La geruri ar rezista dar la "pescari" ba !
Bass-ul nu rezista nici macar bibanului care-i maninca icrele. El le pazeste dar bibanii ataca in haita din mai multe parti si bass-ul nu face fata. In plus, locurile unde depune sunt imediat cunoscute de "pescari". Si cum ataca tot ce trece in acele momente va dati seama ca ajunge rapid in tigaie. Asa ca nu e nevoie sa va ingrijorati pentru dezechilibrul ecologic cauzat de bass.
Animalele pe doua picioare fac asta mult mai bine si mai temeinic. :lol:

Scrie răspuns