lansete custom si falsi "idoli"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Iun 2005, 07:38

care bibani ? :)
nici bibani nu prea mai avem in zona de sud a tarii
eu ma gandeam la o populare pe apele salbatice: dunare, olt
ar fi un rapitor in plus.......

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Iun 2005, 07:45

E un peste amuzant de pescuit. Dar nu cred eu ca va rezista in Romania, atita vreme cit se va retine tot ce se prinde. :cry:

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 15 Iun 2005, 13:00

M-as declara deosebit de multumit daca nu s-ar acomoda in apele noastre nu numai in Olt ci in nici macar una. Sa stea acolo unde l-a harazit natura. Sa avem grija de cei ce deja ii avem si nu sint putini. Am putea sa avem destui rapitoriSe tem pescarii nostrii de pescuitul iscusit ? vor voracitate excesiva? vor artificiale americane de pret mic? vor sa prinda indiferent de cit de pescar estoi? vrea cineva asa ceva? EU NU...!!!!!!!
dADY
Dady

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Iun 2005, 15:10

parca vad la ProTV: o haita de bassi au atacat un grup de pescari pe malul Oltului, si i-au talharit pe acestia de nalucile americane ieftine....

asta da ingrijorare, sa nu se prinda peste prea mult si prea usor...
voracitatea excesiva ataca Romania.....

dl. dady, normal ca nu vreti, de ce sa prinzi 10 pesti cu un plastic moale de
5000 lei, cand poti sa prinzi un peste dupa ce pierzi in craci 3 voblere de 100.000 lei... nu ?

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 15 Iun 2005, 15:33

Dane, nu asta este concluzia, este alta, ca pe piata am vazut cauciucele care au viruszat televizoarele acum citiva ani totodata cu reclama acelor lansete de torpedeu, si care aratau cum se prinde peste de catre "adevaratii pescari". O cacialma care nu pot sa o uit. Fals si mincinos la adresa romanului care privea cu ochii dornici de a pescuii asa intr-una,dupa cum vedea in reclama, a dat busna si s-a ales cu paguba...Niciodata nu o sa vezi un pescar de valoare un basar, eu consider ca avem destule cauciuce eccesibile ca pret care dau peste din pestii autohtoni. Vrea cineva sa ma contrazica ca numai cu voblere se prinde? eu cred ca acele gume de 5000 nu intra in discutia pe care am aprins-o, avem detoate dar piata americana este plina de niste aiureli din clasa aiureli care asteapta ori reclama mincinoasa pt pestele romanesc ori aparitia fortata peste ceea ce este ingaduit de mediul inconjurator, a bibanului de import. Eu cred, ca cel putin din punct de vedere moral ar trebuii sa luptam sa ne mentinem speciile autohtone si sa facem tot posibilul reaparitiei speciilor noastre valoroase, cum ar fi de exemplu loatrita,lipanul,etc.., nu sa dam buzna peste solutiile ieftine si care pot degenera in modificari inportante ale biodiversitatii acvatice autohtone, iar ceea ce ar trebuii de fapt protejat, noi sa distrugem.
Dady
Eu unul ma declar un aparator alfaunei naturale romanesti si mentinerea

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Iun 2005, 16:36

dady, eu as vrea in 2 ani sa-mi iau baietelul la pescuit si sa-l invat sa dea la spin
crezi ca am vreo sansa ?
atata timp cat eu, ca sa prind cativa salai, fac cateva sute de km cu masina si stau noaptea in frig si in barca, crezi ca am vreo sansa sa-mi prind si copilul in jocul asta ?
nu cred ?

daca apar basii in romania, asa super agresivi cum or fi, sunt o specie de rapitori in plus si ar fi bine daca i-am avea
parerea mea si sunt de acord cu ea !

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Iun 2005, 16:38

sa nu uitam ca si carasii si crapii nostri romanesti sunt si ei saracii tot de import de fapt, pastravii nostri nu prea vin toti din icre romanesti iar sarmalele se fac si-n turcia. :)

chiar daca s-ar introduce bass-ul la noi, eu nu cred ca ar fi un peste usor de prins. intr-o tara civilizata cu ape bine populate e usor de prins orice peste dar e utopie sa-ti imaginezi c-am putea avea noi vreo specie bine reprezentata. pana una alta la noi pestii pasnici au exterminat rapitorii si in afara pescarilor de rapitor n-are nimeni remuscari.

nu-i ca imediat ce apare un black bass gata s-a terminat cu restul speciilor. oricum e inevitabila treaba fie ca vrem sau nu, deja exista foarte mult bb in multe tari din europa si n-avem cum sa nu apara si pe aici. eu unul abia astept momentul. :D

poate as avea alta atitudine daca as trai in alta zona din tara dar in zona asta pescuitul la rapitori e deja mai scump ca golful, deci orice rapitor indiferent de culoare si marime din punctul meu de vedere e binevenit.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Iun 2005, 17:00

Sa nu credeti ca black bass-ul este tot timpul agresiv si se prinde ca la balamuc. Se intimpla sa nu mai prinda nimeni saptamini intregi si dupa aia reapare brusc. Ce vedeti pe la televizor sunt numai fazele cind trage, n-o sa filmeze aia cu saptaminile pe unii care piaptana apa.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 15 Iun 2005, 17:04

Dane te inteleg si iti respect dorinta. De fapt sint sigur ca nu e numai a ta. Eu am carat si am bagat bibanul dungat in lacul Bradisor, unde in iarna lui 89 am carat oblete, si alte specii de sleau ce le-am recoltat aproape de varsare unui riulet colinar plin de puiet. Dupa ce am vazut cit de bine a prins obletele, carasul, acum a inceput sa se prinda si biban. Si inca piese incredibil de mari. Am citit undeva, cautind despre feromoni tot felul de curiozitati, cred ca pe o pagina italiana, deci am citit ca s-a realizat o capcana cu feromoni de reproducere cu care s-a reusit sa se prinda o gargarita, de fapt masculii acestei gargarite. Ce crezi ca dupa un timp de un singur an au descoperit ca s-a creat un dezechilibru greu de imaginat. Un alt ex. este cel cu care isi bat acum capul cercetatorii mediteraneeni cu alga aparuta in urma cu cca. 10 ani si care nu are corespondent in natura locala si care creeaza undezechilibru care a indepartat si indeparteaza pestii de coaste. Toate sint minaria omului. Daca bine nu facem de ce sa facem rau. As crede ca poate inlacuri inchise s-ar putea face ceva, dar riscul este mare, se pot crea efecte pe care nu le contabilizam inca. Ciprinidele noastre au originea in china, dar adaptarea la mediu si invers s-a facut in perioade foarte lungi.Si pastravii sint o parte adusi, cei mai multi in crescatorii, a aparut adaptarea la mediul nostru din incrucisari cu speciile autohtone...etc
Dady

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 15 Iun 2005, 20:13

Dady nu am inteles prea bine treaba cu lacul Bradisor :!: :?:
Pana la urma ai facut un lucru rau sau bun ca ai introdus intr-un lac cu pastrav bibanul care poate dauna salmonidelor?
Inteleg introd obletilor care la bradisor constituie hrana de baza a pastravilor dar cu bibanii cum explici :?:

Scrie răspuns