Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Dec 2006, 08:03

Pentru Malin:
Membri cu rezultate in APS Alba:
Luca Moga - campion national la musca
Mihai Veg - vicecampion mondial legat muste
Coser Cristian - vicepresedinte APS Alba - locul 2 Open Tancabesti (echipa cu Pangica)
s.a.
Am aflat ca dl. Rosioru a renuntat sa mai faca federetie. Motivul? Daca este recunoscut ca sport, echipele de crapari nu mai sunt obligate sa-si plateasca participarea. Ce zici?

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Domnule Draghicescu "Daddy"

Mesaj de al. trentea » 19 Dec 2006, 12:08

Si eu va salut. Iar la intrebarea dumneavoastra: " ce statut ati citit D-le" , am sa va raspund scurt: cel pe care l-am primit de la domnul Stefan Popescu, si din care va postez mai jos:

"Capitolul I - Dispoziţii generale
Art. 5.
Afilierea asociaţiei de pescari sportivi la F.N.P.S.R se fac potrivit legii şi prezentului statut, cu obligaţia respectării lor întocmai.
Capitolul II – Structura F.N.P.S.R
Art. 10. – Adunarea Generala a Federatiei este forul suprem de conducere al F.N.P.S.R, constituit din delegaţi alesi de Adunarile Generale ale Asociatiilor componente . Dreptul de vot este de un vot pentru fiecare asociatie nou infiintata cu pana la 100 de membrii si cate un vot pentru fiecare 100 de membrii pentru celelalte asociatii."

Comentariile sunt de prisos la acest subiect, zic eu, pentru ca acest statut a fost trimis ca unul OFICIAL.

Revenind, subliniez faptul ca membrii P4E SUNT PREGATITI domnule Daddy, din toate punctele de vedere. Avem un trecut impreuna, suntem solidari, harsiti in tot felul de chestii cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului.
Federatia nou infiintata nu este inca pregatita suficient, credeti-ma. Statutul cat si Proiectul noii legi a pescuitului trebuie sa fie "prietenoase, in acord cu legislatia europeana, cat mai clare si usor de aplicat.
In ceea ce priveste unele asociatii desprinse din AJVPS, adica fara "V"-ul de la "vanatori", am dreptate. Majoritatea membrilor din aceste asociatii sunt pescari care au ramas din inertie, si nu-i intereseaza altceva decat permisul, si nimic mai mult. Spre deosebire de asociatiile/cluburile nou infiintate, care sunt formate din VOLUNTARI, adica din oameni care doresc sa faca ceva concret si sa schimbe printr-o noua atitudine mersul pescuitului sportiv din Romania.
Evident, vom sustine tot ceea ce va face bun federatia, si vom colabora in acest sens, dar si vom combate tot ceea ce consideram ca este gresit, ca asa-i democratic, nu?

Cu respect,

Al. Trentea - "Pescari 4Ever"

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 19 Dec 2006, 13:02

Domnule Popescu astept sa veniti cu completarea de riguare la ceea ce spune D-nul Trentea. Ce am vorbit...ce am votat si ce ati trecut in statut. Daca e asa cum spune D-nul Trentea inseamna ca ceva s-a intimplat si nu sint de acord cu acest lucru. Va rog frumos lamuriti treburile si sa vorbim aceiasi limba. Alfel, neconcordanta duce la conflicte, lucru de care nu are nevoie nimeni. Cu asociatiile desprinse din AGVPS nu m-ati lamurit inca D-le Trentea, astept sa-mi spuneti , cum v-am mai rugat numele uneia singure care este dependenta de AGVPS si care a venit la noi. Poate ca sint asociatii infiintate de mult si care s-au rupt din AGVPS, si care si-au schimbat statutul si sint asociatii practic nou infiintate cum de ex este la HD una, si mai sint si altele. Insa nu stiu niciuna care sa fie in Federatie, dar daca au facut schimbare de statut si sint practic ONG nou infiintat nu pot zice nimic, nu sint mai putin pescari ca si noi.
Referitor la legea pescuitului, era vorba de un proiect care s-a discutat si care a fost amendat cu multe. Poate ca daca spuneati ce anume nu va convine si faceati o propunere cum au facut multi altii, aceasta s-ar fi luat in discutie. Oricum decizia va apartine si D-voastra veti decide ce si cum. Eu vreau sa va fac sa intelegeti ca nu am nici cea mai mica intentie sa avem legi proaste sau ca statutul Federatiei sa dezavantajeze pe cineva. Va promit ca atita timp cit voi putea sa intervin si sa fac ceva pentru pescuitul romanesc, voi face cu responsabilitate si cu dorinta de a face un lucru bun. Oridecite ori se constata o inacvertenta, va rog sa ma anuntati si sa facem ca lucrurile sa nu deraieze si sa mearga in directia dorita. Pt asta nu trebuie sa fiti membrii Federatiei. O zi buna.

andrei vladeanu
junior
junior

Mesaj de andrei vladeanu » 19 Dec 2006, 13:05

MihaiV scrie:
andrei vladeanu scrie:misule,
cine v-a spus ca pescuitul trebuie recunoscut ca sport v-a dezinformat!
da, este bine spus ne aparam. daca fratele tau ar afla ca un oarecare ionescu vrea sa faca calendarul competitional la musca, crezi ca el nu s-ar apara?
te sarut
Dezinformat in ce sens? Nu mi-a spus nimeni ca pescuitul trebuie recunoscut ca sport.
Pescuitul nu trebuie recunoscut ca sport. Asta mi-e clar. Nu e obligatoriu. Imi doresc sa fie recunoscut ca sport. In multe tari europene e asa si nu vad nimic rau in asta.
Cat priveste calendarul competitional, Federatia de crap isi face competitiile ei, federatia de la Alba isi face competitiile ei. Nicidecum nu va vor impune voua calendarul lor si nu va obliga sa va inscrieti la ei in competitii.
Daca, prin absurd ( :lol: ) , APCR s-ar fi afiliat la aceasta federatie, sunt convins ca ati fi fost lasati sa va ocupati de competitiile de crap ale federatiei, asa cum si AGVPS v-a lasat sa va faceti treaba cum ati vrut. Nu cred ca v-ar fi impus cineva ceva in acest domeniu.
Va inteleg ca nu vreti sa va afiliati la aceasta federatie fiindca deocamdata AGVPS-ul e cel afiliat la CIPS si va poate da biletele de intrare la CM. Asta e situatie si n-are nimeni nici o problema. Federatia de la Alba isi va face deocamdata cele doua concursuri de crap (sau cate si-au programat) pentru membrii federatiei.
Si pentru musca am vazut ca e in program un concurs in 2007. Este acela un campionat national? Stabileste acela un campion national?
Cred ca aici raspunsul e si da si nu.
Cum ii scriam si lui Teoo, la boxul profesionist mondial sunt mai multe federatii, versiuni, mai multi campioni mondiali.
La fel si aici, fiecare federatie va avea campionul pe federatie.
Evident, va putea merge la CM doar cel ce reprezinta federatia afiliata CIPS. No problem.
Cei de la spinning au decis ca decat sa mearga din partea AGVPS mai bine nu merg, voi ati decis sa mergeti. Nu ii acuz nici pe unii, nici pe ceilalti, caci fiecare face ce vrea, doar nu mi-a luat mie locul. Oricum, ii cunosc si pe unii si pe altii si sunt oameni si pescari adevarati si merita tot respectul pentru ceea ce au reusit.

misule,
cu toata prietenia pe care ti-o port, aici gresesti.
in Romania nu poate exista decat o federatie sportiva de pescuit! recunoscuta de ANS!d'asta am spus ca ne aparam. daca initiativa de la alba nu avea nici o treaba cu ANS-ul, nici pe noi nu ne deranja in nici un fel. asociatiile de orice fel se pot asocia in federatii de orice fel, potrivit legii romane.
din pacate (sau din fericire) intr-o federatie sportiva nu se pot asocia decat minimum 10 cluburi sportive din 5 judete diferite, care insumeaza impreuna minimum 200 de sportivi legitimati. asta potrivit aceleiasi legi romane. iar aceasta federatie sportiva nu poate fi decat una singura. iar ea urmeaza sa diriguiasca, asa cum am mai spus, pescuitul competional din tara noasta, pe toate ramurile acestuia. cred ca acum am fost cat se poate de clar.

in legatura cu agvps-ul, trebuie sa-ti fac urmatoarea precizare:
apcr are un protocol incheiat cu agvps-ul prin care aceasta din urma lasa in seama asociatiei noastre campionatul national de pescuit la crap si echipa nationala. acest lucru se intampla in contextul in care, atentie mare, apcr nu este o asociatie afliliata la agvps! clar?

in fine, noi consideram ca federatia de la alba nu are nimic in comun cu pescuitul de competitie si prin urmare nu are cum sa se ocupe de organizarea acestuia la nivel national. aici ma refer la disciplinele principale: STATIONAR, SPINING si CRAP.

in rest, federatia de la alba ( nu sportiva) poate sa se ocupe de orice altceva in folosul pescarilor sportivi. a nu se confunda insa pescarii sportivi cu sportivii legitimati la cluburi sportive de profil care practica pescuitul de performanta potrivit regulamentelor internationale.

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Domnule Draghicescu "Daddy"

Mesaj de MihaiV » 19 Dec 2006, 13:53

al. trentea scrie:Si eu va salut. Iar la intrebarea dumneavoastra: " ce statut ati citit D-le" , am sa va raspund scurt: cel pe care l-am primit de la domnul Stefan Popescu, si din care va postez mai jos:

"Capitolul I - Dispoziţii generale
Art. 5.
Afilierea asociaţiei de pescari sportivi la F.N.P.S.R se fac potrivit legii şi prezentului statut, cu obligaţia respectării lor întocmai.
Capitolul II – Structura F.N.P.S.R
Art. 10. – Adunarea Generala a Federatiei este forul suprem de conducere al F.N.P.S.R, constituit din delegaţi alesi de Adunarile Generale ale Asociatiilor componente . Dreptul de vot este de un vot pentru fiecare asociatie nou infiintata cu pana la 100 de membrii si cate un vot pentru fiecare 100 de membrii pentru celelalte asociatii."

..."
Acelasi statut l-am primit si eu azi de la domnul Popescu. La Alba, membrii federatiei ziceau ca altceva scrie in statut.
Cred ca pana la unificarea celor doua federatii trebuie intocmit un statut comun. Voi reveni punctual cu propuneri de modificare.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 19 Dec 2006, 14:00

Cred ca au incurcat paginile, pt ca s-a modificat la inceput statutul si s-a facut asa cum spuneam, pt primii 2 ani sa nu se tina cont de nr de membrii si toate asociatiile indiferent de nr de membrii sa aiba un singur vor.
Perfect Mihai, asa trebuie facut. Vino cu propuneri, le votam, si trecem la treaba. O zi buna

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Dec 2006, 14:07

Andrei, n-am inteles unde e greseala.
Sunt de acord cu ce ai scris privind legislatia si nu cred sa fi sustinut eu altceva.
Ce am aflat nou din mesajul tau este ce APCR nu este afiliata la AGVPS. Recunosc ca asa stiam si aici am gresit daca am afirmat altceva.
Evident ca numai o Federatie de pescuit sportiv poate fi recunoscuta de ANS. Mi-era clara treaba asta.
Asociatia din care fac parte, Aqua Transilvae Club, fiind formata in majoritate din pescari doritori de competitii de spinning si de musca, ar putea oare fi reprezentata de Federatia de pescuit la Crap? Daca aceasta Federatie de pescuit la Crap va fi recunoscuta de ANS, atunci va organiza campionatele nationale de spinning si de musca? Sau este interesata doar de competitiile de crap?

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 19 Dec 2006, 15:27

malin scrie: Inainte de intalnirea de la Alba a umblat zvonul ca voi fi prezent acolo cu purcel si catel pentru a adera fara cracnire la platforma frontului salvarii pescarilor nationali. Mai mult, erau date ca sigure la aderare si alte cateva asociatii care nu au nici o treaba cu ideologia populara a domnului Popescu.
Sper sa nu se fi inteles de la mine sau de la Ovidiu dupa ce ne-am intanit in prima zi si ne-ati confirmat ca ori veniti ori ne dati noua o delegatie !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 19 Dec 2006, 15:51

Ar trebui lamurite niste aspecte care vad ca apar in anumite contexte si pe care nu vreau sa le comentez decat dupa ce-mi dati raspunsul la urmatoarele intrebari :

1. Ce legatura are APS ALBA sau FNPS cu patrimoniu AGVPS ?
2. Este sau nu este adevarat ca FNPS sustine/impune/obliga prin noul proiect de lege la asocierea persoanelor care doresc sa pescuiasca ?
2. Ce legatura are D-nul Stefan Popescu cu acordarea statutului de conducator/conducatori a unuia sau a altuia.
3. Ce legatura are notorietate ca pescar de competitie sau pescar recunoscut, cu conducerea unei asociatii sau a oricarei alte forme de organizarea a pescarului.

Ca si comentariu suplimentar, atata timp cat exista libera alegere a membrilor precum si a asociatiilor ce constituie asociatia , de ce credeti ca anumite aspecte nu se pot modifica prin dreptul la vot al asociatiilor ? (pe P4E ii inteleg sa se abtina de la comentarii, fara suparare)

Dupa ce-am citit cometariile sau posturilor mai multora , nu-mi trece prin cap decat aceiasi senzatie pe care o am de fiecare data cand vad un om care face o bruma de bani sau de celebritate si hop si el cu un statut privilegiat . Fie ca-si ia o masina noua , super tare, fie ca isi face o casa cu 50 camere sau ca-si trage o asociatie sau o federatatie , ideea ramane aceiasi.

Cum credeti pana la urma ca este mai bine :
1. cu AGVPS-ul in continuare ? retoric binenteles , dar trebuia sa-i includ si pe ei.
2. cu Federatia de Crap ? si numai de Crap.... dar cu blazoane.
3. cu FNPS ?
4. sau pe bara , asteptand ca multi altii sa se intamaple de la sine .. sa vedem ce-o iesi ...!

trebuia sa fac un chestionar :evil:
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Anglers XXI
junior
junior

Mesaj de Anglers XXI » 19 Dec 2006, 16:46

Gyorg, adauga si
5. Federatia romana de pescuit sportiv.
:roll:
Sorin