Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 18 Dec 2006, 10:00

malin scrie:
apsalba scrie:Ma induioseaza experienta domnului Rosioru dobandita in concursurile internationale. In ce s-a concretizat aceasta experienta?
Conform unei logici elementare "induiosarea" domnului Popescu nu mai lasa nici un fel de dubiu asupra experientei marca Rosioru in concursurile internationale. Totusi concretizarea unei asemenea experiente tine de performante. Aici poate ma ajuta un crapar care cunoaste mai bine situatia de la competitiile internationale de crap. Din cate stiu eu ceva performante exista.
Nu vreau insa sa rup din context ultima intrebare a dlui. Popescu. Deci...
1. argint mondial in 2004 in Portugalia+ bronz la individual;
2. bronz mondial in 2005 in Belgia; (de fapt cei care au urcat nationala pe podium au fost chiar Rosioru in echipa cu Bogdan Guguianu!);
3. locul 4 CM Portugalia+ bronz la individual in 2006; Romania a fost devansata de Italia in ultimele ore ale concursului.

Pe plan intern Rosioru, prin APCR evident, organizeaza "Campionatul National" prin care se face selectia echipei nationale de crap, plus "Cupa Cupelor", in momentul de fata se fac inscrierile pt cea de a treia editie.

Presupunand ca ai fi sincer interesat, apsalba, ca banuiala mea e ca tu doar dai cu secretiile in fasole .... asa de amorul artei ....
Carping Club

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 18 Dec 2006, 10:27

MihaiV scrie: Dreptul de asociere e liber in tara asta, din cate stiu.
Nu si la Federatie, daca citim atenti propunerea lor de lege a pisciculturii.
Sper sa nu mai fie nevoie de alti 16 ani sa mai facem o revolutie. Cand Victor l-a propus pe Selaru la AGVPS, nu avea de unde sa stie ce iese din chestia asta. Acum si lui ii pare rau. Este tardiv insa. Entuziasmul este necesar, nu si cel precoce, caci risti sa ai placerea prea scurta.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 18 Dec 2006, 10:33

MihaiV scrie:Cat priveste APS Alba, ei au scris pe net ce au facut pana acum, si nu cred ca poti spune ca nu au facut nimic.
Discutia s-a mutat acum in planul competitiilor. Este vorba de inscrierea la ANS. Bravo lor, repopulari, handicapati, protectia mediului... Jos palaria! Ce treaba are asta cu competitia insa? Vorbim discutii.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2006, 11:01

N-am observat ca discutia ar fi doar despre competitii. Titlul topicului este: "Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi", asa ca incerc sa discut despre asta, cu toate aspectele pozitive si negative ale problemei.

Daca vrem sa facem si competitii, dar sa ne ocupam si de ecologizare, protectia mediului si altele, sa facem doua asociatii cu aceeasi oameni, si intr-una sa ne ocupam de competitii iar in cealalta de alte probleme? Nu cred ca e necesar.

Cat priveste proiectul acela de lege mi-am exprimat si eu dezacordul cu anumite puncte la vremea respectiva. Orice propunere, buna sau rea, se poate discuta si se poate modifica.
Si noi sustinem cumpararea permiselor de pescuit de la Posta, benzinarii, magazine de pescuit, astfel incat asociatiile sa nu mai fie vanzatoare de permise si sa nu mai fie necesara asocierea pentru a putea practica pescuitul. In felul asta asociatiile s-ar constitui din oameni care doresc sa faca ceva, indiferent ca vorbim de competitii sau de actiuni de protejarea mediului.

andrei vladeanu
junior
junior

Mesaj de andrei vladeanu » 18 Dec 2006, 13:29

o lamurire, misule!

Federatia Nationala de Pescari Sportivi poate sa se ocupe de absolut orice si poate sa traiasca o mie de ani!
Din pacate la Agentia Nationala pentru Sport ( ANS, fost MTS) nu se poate inregistra decat FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV!

aceasta federatie va dirigui disciplinele sportive din cadrul ramurilor de pescuit sportiv.
federatia va fi formata din cluburi sportive (cu CIS) care vor avea la randul lor sportivi legitimati. adica oameni care practica diferitele ramuri ale pescuitului in regim de performanta.
nu confundati "pescarul sportiv" cu sportivul legitimat apartinand unui club de pescuit.
federatiile ANS-ului "produc" medalii internationale, acesta este obiectivul lor principal.

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 18 Dec 2006, 16:19

Membrii asociatiei Pescari 4Ever, intruniti intr-o adunare generala extraordinara, au decis ca pentru moment sa nu adere la federatia nou constituita. Pozitia noastra de neaderare este sustinuta de respingerea unor puncte din statutul federatiei nou infiintate, cat si din proiectul propus de aceasta pentru noua lege a pescuitului.
P4E fiind o asociatie cu un numeric scazut, reprezentata noastra ar fi fost doar de 1 vot conform statutului prezentat, deci nu am fi contat in deciziile care s-ar fi luat la nivel de conducere al federatiei, iar aceste decizii ar fi putut fi in contradictie cu statutul asociatiei si aspiratiile membrilor nostri.
Daca Federatia s-ar fi constituit dupa modelul unei Federatii Sportive, fiecare club sau asociatie membra ar fi trebuit sa aiba dreptul la un singur vot, cum este cazul FRF.
De asemenea am fost si suntem impotriva obligativitatii asocierii in vederea obtinerii permisului de pescuit sportiv-recreativ, si consideram ca aceasta reprezinta o metoda de constrangere.
Marea majoritate a pescarilor care sunt inscrisi in acest moment in asociatii, fie ele facand inca parte din AGVPS sau din cele noi, desprinse din AGVPS, au facut-o doar pentru permis si nimic altceva, reprezentand de fapt o masa de vot. Acest segment reprezinta in majoritate pescarii de weekend sau concediu, care doresc sa pescuiasca legal fara a participa insa la actiuni gen populari, ecologizari, paza, competitii, etc., cat si pescarii sportivi onesti, dar care nu doresc sa se asocieze.
Neavand dorinta de a face parte din structuri de conducere, revendicari de patrimoniu sau alte lucruri de acest fel, membrii asociatiei nostre fiind doar pescari sportivi entuziasti, intentionam sa ne pastram in continuare identitatea.
Chiar daca nu facem parte, deocamdata, din nici o federatie, suntem deschisi pentru colaborare si vom sustine orice proiect al acestei federatii, sau cluburi/asociatii independente, care sa fie in interesul pescarilor din Romania. Nu vom colabora insa cu AGVPS.

Cu respect,

Al. Trentea - Asociatia "Pescari 4Ever"

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2006, 17:12

andrei vladeanu scrie:o lamurire, misule!

Federatia Nationala de Pescari Sportivi poate sa se ocupe de absolut orice si poate sa traiasca o mie de ani!
Din pacate la Agentia Nationala pentru Sport ( ANS, fost MTS) nu se poate inregistra decat FEDERATIA ROMANA DE PESCUIT SPORTIV!

aceasta federatie va dirigui disciplinele sportive din cadrul ramurilor de pescuit sportiv.
federatia va fi formata din cluburi sportive (cu CIS) care vor avea la randul lor sportivi legitimati. adica oameni care practica diferitele ramuri ale pescuitului in regim de performanta.
nu confundati "pescarul sportiv" cu sportivul legitimat apartinand unui club de pescuit.
federatiile ANS-ului "produc" medalii internationale, acesta este obiectivul lor principal.

De acord cu tine, Andrei. N-am nimic impotriva Federatiei de Crap si ma bucur ca faceti treaba buna. Desi nu sunt membru al vreunei federatii, deocamdata, ceea ce m-a deranjat si mirat a fost textul LV-ului:
"Practic, ne aparam in fata unei initiative care nu are nimic in comun cu pescuitul de competitie."
V-a amenintat Federatia de la Alba cu ceva prin existenta ei?
Eu cred ca ati facut Federatie pentru a face o treaba mai buna la crap, nu pentru a va apara de federatia de la Alba. Sper sa fie asa.
Cat priveste denumirea federatiei, nu poti sa iei denumirea FRPS pana nu depui toata documentatia si se aproba recunoasterea pescuitului ca sport. Abia atunci poti sa schimbi denumirea federatiei in FRPS.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 18 Dec 2006, 17:17

D-le Trentea, in primul rind va salut. In al doilea rind imi permit sa va intreb " ce statut ati citit D-le"
Cel pe care l-am votat, a tinut cont de propunerea mea ca pt. primii 2 ani Federatia sa nu faca nici o diferenta intre asoc nou infiintate care poate ca nu au de cit citiva membrii si cele mai vechi infiintate si care au reusit sa aiba un numar mai mare de membrii. Din acest motiv, am propus si sustinut, atunci ca si acum, ca fiecare asociatie sa fie reprezentata in situatii de vot, de un singur vot. Toate modificarile la statut precum si scoaterea sau introducerea de alte prevederi, sa se faca dupa termenul de 2 ani, timp in care sa ne putem edifica asupra a celor bune sau rele pe care le-am statutat. Asa ca.... Apoi credeti-ma pe cuvint ca nu stiu ca exista vreo organizatie rupta sau care inca este parte din AGVPS. Spun asta ca sint convins ca sinteti la curent cu "simpatia" pe care o am fata de aceasta comunista forma de colectiva si cred ca va puteti da seama ca nu as accepta asa ceva, atit eu cit si colegii mei.
In legatura cu forma si continutul propunerii legislative, sint de acord si bine faceti ca aveti obiectiuni. Asta e de fapt democratia, se discuta totul si se va vota. In asa fel se va putea ajunge la o forma finala care sa fie acceptata de marea majoritate, din care inca nu v-ati hotarit sa faceti parte.
Faptul ca inca nu ati depus o cerere in acest sens si ca membrii D-voastra inca nu sint pregatiti sa intre in Federatia despre care facem vorbire, nu inseamna nicicum ca ar exista reticiente corect argumentate. In acest sens cred ca am fost suficient de clar in cele anterior expuse.
In nici un caz nu veti fi refuzati nici ca viitori membrii ai Federatiei si nici ca eventuali colaboratori. Decizia va apartine. O seara placuta.

andrei vladeanu
junior
junior

Mesaj de andrei vladeanu » 18 Dec 2006, 17:25

misule,
cine v-a spus ca pescuitul trebuie recunoscut ca sport v-a dezinformat!
da, este bine spus ne aparam. daca fratele tau ar afla ca un oarecare ionescu vrea sa faca calendarul competitional la musca, crezi ca el nu s-ar apara?
te sarut

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2006, 17:40

andrei vladeanu scrie:misule,
cine v-a spus ca pescuitul trebuie recunoscut ca sport v-a dezinformat!
da, este bine spus ne aparam. daca fratele tau ar afla ca un oarecare ionescu vrea sa faca calendarul competitional la musca, crezi ca el nu s-ar apara?
te sarut
Dezinformat in ce sens? Nu mi-a spus nimeni ca pescuitul trebuie recunoscut ca sport.
Pescuitul nu trebuie recunoscut ca sport. Asta mi-e clar. Nu e obligatoriu. Imi doresc sa fie recunoscut ca sport. In multe tari europene e asa si nu vad nimic rau in asta.
Cat priveste calendarul competitional, Federatia de crap isi face competitiile ei, federatia de la Alba isi face competitiile ei. Nicidecum nu va vor impune voua calendarul lor si nu va obliga sa va inscrieti la ei in competitii.
Daca, prin absurd ( :lol: ) , APCR s-ar fi afiliat la aceasta federatie, sunt convins ca ati fi fost lasati sa va ocupati de competitiile de crap ale federatiei, asa cum si AGVPS v-a lasat sa va faceti treaba cum ati vrut. Nu cred ca v-ar fi impus cineva ceva in acest domeniu.
Va inteleg ca nu vreti sa va afiliati la aceasta federatie fiindca deocamdata AGVPS-ul e cel afiliat la CIPS si va poate da biletele de intrare la CM. Asta e situatie si n-are nimeni nici o problema. Federatia de la Alba isi va face deocamdata cele doua concursuri de crap (sau cate si-au programat) pentru membrii federatiei.
Si pentru musca am vazut ca e in program un concurs in 2007. Este acela un campionat national? Stabileste acela un campion national?
Cred ca aici raspunsul e si da si nu.
Cum ii scriam si lui Teoo, la boxul profesionist mondial sunt mai multe federatii, versiuni, mai multi campioni mondiali.
La fel si aici, fiecare federatie va avea campionul pe federatie.
Evident, va putea merge la CM doar cel ce reprezinta federatia afiliata CIPS. No problem.
Cei de la spinning au decis ca decat sa mearga din partea AGVPS mai bine nu merg, voi ati decis sa mergeti. Nu ii acuz nici pe unii, nici pe ceilalti, caci fiecare face ce vrea, doar nu mi-a luat mie locul. Oricum, ii cunosc si pe unii si pe altii si sunt oameni si pescari adevarati si merita tot respectul pentru ceea ce au reusit.

Scrie răspuns