Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Exista totushi o Belea aici. Acum fix un an Cornel Rosioru şi Victor Oana s-au retras de la discutiile care aveau ca scop infiintarea federatiei de Alba dintr-un motiv foarte clar - dl. Popescu a afirmat ca scopul federatiei este sa reprezinte marile mase de pescari amarati din Romania. Pescarii de weekend, aia multi, cu gratare s.a.m.d. , nu pescarii de competitie si competitia. Se pleca de la ideea unei federatii care sa reprezinte interesele pescuitului RECREATIV in principal si in secundar cele ale pescuitului de competitie. Am fost la acea intalnire. Acum a aparut chestia cu ANS la care musai pescuitul trebuie sa fie un sport. Iar sportul nu se face fara peformanta, iar performanta nu rimeaza decat cu competitia. Brusc la federatia de Alba apare nu numai dragul de pescuitul de competitie, dar si experienta. Nu cunosc nici o intrecere a pescarilor de crap in cadrul APS Alba. Rosioru & Co. au facut mai multe competitii decat s-au facut la Alba populari - sa-mi fie iertat tonul. Cu toate frictiunile care exista printre craparii de competitie, lumea lor este cea in care se exprima Cornel Rosioru & Victor Oana si nu dl. Popescu. La ANS nu este suficient sa mergeti numai cu concursuri de handicapati, chiar daca organizarea lor da o dimensiune morala federatiei.
P.S.
Chiar vreau sa vad un campionat de crap organizat la anul de federatia asta, nu de alta dar cred ca au mii de crapari de competitie inscrisi in asociatiile care au semnat cererea tip de adeziune.
P.S.
Chiar vreau sa vad un campionat de crap organizat la anul de federatia asta, nu de alta dar cred ca au mii de crapari de competitie inscrisi in asociatiile care au semnat cererea tip de adeziune.
punctual
exista o federatie care urmareste competita DE CRAP si nimic altceva , foarte corect exprimata ca si deziderat si jos palaria pt asta
exista o alta care are mai multe obiective printre care si pescuitul sportiv , si cel recreativ si competita ( nu stiu cine a spus de performante si experienta la alba in domeniul competitiilor-aici ai fost gresit informat)( ai primit mai multe informatii gresite pe parcursul zilei de ieri
)
statutul federatiei spune clar despre ce e vorba si il ai pt documentare parca nu ?
mai exista o alta federatie a d-l tarus care nu stiu ce obiective a avut pana acum , dar nu asta conteaza
care-i problema ?
exista o federatie care urmareste competita DE CRAP si nimic altceva , foarte corect exprimata ca si deziderat si jos palaria pt asta
exista o alta care are mai multe obiective printre care si pescuitul sportiv , si cel recreativ si competita ( nu stiu cine a spus de performante si experienta la alba in domeniul competitiilor-aici ai fost gresit informat)( ai primit mai multe informatii gresite pe parcursul zilei de ieri

statutul federatiei spune clar despre ce e vorba si il ai pt documentare parca nu ?
mai exista o alta federatie a d-l tarus care nu stiu ce obiective a avut pana acum , dar nu asta conteaza
care-i problema ?
Salut Malin ,malin scrie:Exista totushi o Belea aici. Acum fix un an Cornel Rosioru şi Victor Oana s-au retras de la discutiile care aveau ca scop infiintarea federatiei de Alba dintr-un motiv foarte clar - dl. Popescu a afirmat ca scopul federatiei este sa reprezinte marile mase de pescari amarati din Romania. Pescarii de weekend, aia multi, cu gratare s.a.m.d. , nu pescarii de competitie si competitia. Se pleca de la ideea unei federatii care sa reprezinte interesele pescuitului RECREATIV in principal si in secundar cele ale pescuitului de competitie. Am fost la acea intalnire. Acum a aparut chestia cu ANS la care musai pescuitul trebuie sa fie un sport. Iar sportul nu se face fara peformanta, iar performanta nu rimeaza decat cu competitia. Brusc la federatia de Alba apare nu numai dragul de pescuitul de competitie, dar si experienta. Nu cunosc nici o intrecere a pescarilor de crap in cadrul APS Alba. Rosioru & Co. au facut mai multe competitii decat s-au facut la Alba populari - sa-mi fie iertat tonul. Cu toate frictiunile care exista printre craparii de competitie, lumea lor este cea in care se exprima Cornel Rosioru & Victor Oana si nu dl. Popescu. La ANS nu este suficient sa mergeti numai cu concursuri de handicapati, chiar daca organizarea lor da o dimensiune morala federatiei.
P.S.
Ma bucur in primul rand ca intalnirea d ela Alba suscita interesul tau, indiferent cum.Asta e un lucru bun.Cu cat apar mai multe intrebari cu atat e mai bine.
Incerc totusi sa pun un pic lucrurile intr-o alta lumina decat cea pe care ai prezentat-o tu , in vederea clarificarii unor aspecte:
1. Acu un an situatia statea cu totul altfel.Se milita mult pentru dreptul tuturor , a maselor de a putea alege intre Agvps si altceva.Acel altceva a trebuit creat , pentru unitate in obtinerea dreptului de a putea sa platim acel permis de pescuit si altundeva nu numai la Agvps , care stim cu totii ce au facut pentru noi pescarii.De aceea atunci nu aparea inca ideea de performanta.Altora care aveau exp competitionala nu le pasa decat de competituiile lor , nu aveau nimic in comun cu masele.De remarcat insa faptul ca competitiile mari de crap se invart in jurul acelorasi cativa patroni de balta , pe care pe de alta parte ii inteleg sa aiba in primul rand interese comerciale.
2.Este normal sa apara ideea de inscriere a pescuitului la ANS ca sport.De ce ?
E simplu si tu stii asta.
Anul asta cei mai buni 5 pescari de spin alcatuiesc o echipa care anul viitor va participa la Cupa mondiala.Da , dar nu la Campionatul mondial .In fata Fips - Cips , ei nu au nici o legitimitate , nefiind reprezentanti ai singurei structuri recunoscute de Fips - Cips in Romania ( Agvps).Chiar si tie ti s-a propus sa pactizezi cu Agvps doar ca sa-i trimiti acolo.Conditiile le stii tu mai bine ca mine.
Singurul mod prin care putem demola monopolul Agvps in acest domeniu este acesta.Recunoasterea Pescuitului ca sport si Aparitia unei federatii de pescuit puternice , ca o alternativa la Agvps.Altfel pe baietii de la spin ii vom trimte tot la Cupe de genul asta.
La acea cupa , daca eu personal imi platesc costurile si taxele , pot participa fara restrictii din partea organizatorilor.Nu trebuie sa fiu in primii 5 din tara ca sa fac asta.
3. De acord ca Rosioru & Co au experienta in competitiile de crap mult mai mare decat noi , cei de la Alba, dar daca sunt asa de buni si in organizarea craparilor , cum de abia acu au reusit sa faca acea federatie de crapari ca vo alternativa la propunerile de la Alba?
Crezi ca un bun pescar e si un bun organizator? Nu cred ca e o regula !
4. La ANS nu se va merge doar cu competitiile pentru handicapati ,ci cu planuri concrete de viitor pentru toate ramurile pescuitului.Este usor malitios sa scoti in evidenta acest lucru !
5.Chiar vei vedea in 2007 concursuri de crap ale Federatiei .De ce ? Pentru ca in aceasta iarna se va definitiva un calendar competitional , dupa ce vin propunerile din fiecare asociatie membra a Federatiei.Si nu numai la Crap !!
Salut !
Parerea mea personala este ca pescarii nu au nimic de pierdut daca sunt mai multe asociatii si federatii ! Important este ca cineva sa ne reprezinte cu adevarat ! Sa ne faca auzite cererile "acolo sus" si sa ne civilizam si noi odata in tara asta! Sa nu mai auzim expresia aia cu "Ce frumoasa tara..."
Mie personal chiar mi-e sila de expresia asta ! Mai departe viata va demonstra care este cea mai buna alternativa pentru pescuitul sportiv in Romania ! Asociatiile ,respectiv federatiile care doar vor povestii si rezultatele vor lipsi se vor ingropa singure ! Cele care vor demonstra ca se poate ,vor castiga respectul pescarilor ... De ce credeti ca au aparut alte asociatii ( fara sa discutam de povestile cu euroii de pe afara...)?De bine ce a condus AGVPS-ul?! Ma indoiesc!! Asa ca totul trebuie privit constructiv , inclusiv micile dispute amicale, sigur ca cele de bun simt...
Legea economiei de piata va functiona (odata si odata) si in acest domeniu !Iar cei care castiga ,de obicei , sunt clientii ,in cazul nostru PESCARII
Sunt convins ca la anul pe vremea aceasta vom putea trage niste concluzii ...
Asa ca eu respect (pana la proba contrarie!) toate asociatiile ,federatiile ,etc. dar le cer acelasi lucru! Ca de' nu ma duc la pescuit in Ungaria ...Oricum e mai aproape de mine decat Delta
No' omorati-ma acuma!!!

Legea economiei de piata va functiona (odata si odata) si in acest domeniu !Iar cei care castiga ,de obicei , sunt clientii ,in cazul nostru PESCARII

Sunt convins ca la anul pe vremea aceasta vom putea trage niste concluzii ...
Asa ca eu respect (pana la proba contrarie!) toate asociatiile ,federatiile ,etc. dar le cer acelasi lucru! Ca de' nu ma duc la pescuit in Ungaria ...Oricum e mai aproape de mine decat Delta

No' omorati-ma acuma!!!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
MihaiV, din mesajul postat de apsalba am inteles ca doar o parte din asociatiile prezente au depus cereri de aderare si s-au unit si rezulta ca cei din Cluj si Lupeni nu au cerut asta. De-aia am intrebat.MihaiV scrie:Imi scapa mie ceva? Scrie undeva ca nu vrem? Eu n-am citit mesajul acela. Tavi, daca stii mai multe te rog sa ma anunti si pe mine. Merci!Tavi scrie:Care a fost problema cu Cluj si Lupeni?
De ce nu vor?
Uite ce a scris apsalba:
Azi a avut loc adunarea generala extraordinara a FNPSR.
Au participat:
APS Aqua Transilvae Cluj
APS Rapitorii Ilfov
APS Reghin
APS Medias
AJPS Lostrita Petrosani
APS Salmocarpatica Lupeni
CSP Magus Timisoara
si membrii fondatori ai FNPSR
Au solicitat aderarea si au primit statut de membri fondatori urmatorii:
APS Rapitorii Ilfov
APS Reghin
APS Medias
AJPS Lostrita Petrosani
CSP Magus Timisoara
De asemenea a participat dl Victor Tarus ca invitat al FPSR.
In urma discutiilor s-a hotarat fuziunea celor doua federatii, aceasta urmand a se face in 17.02.2007