Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Dec 2006, 21:48

MihaiV scrie:
adiwolf scrie: batalie mare domne,pe federatiile astea
au inceput sa rasara ca ciupercile,peste tot numai federatii si asociatii,iar in ape avem de toate numai peste nu.
Si cum sa facem Adi? Crezi ca se rezolva si apar pesti in ape daca nu ne organizam in asociatii si nu cerem sa fim lasati sa populam?
adiwolf scrie: iata ce posteaza pe un alt site,Cornel Rosioru

Am considerat necesar infiintarea acestei Federatii ca alternativa a Federatiei Nationale a Pescarilor Sportivi din Romania. Practic, ne aparam in fata unei initiative care nu are nimic in comun cu pescuitul de competitie.

F.R.P.S.C. se va afilia la organizatiile internationale CIPS si FIPS pt. a reprezenta interesele pescarilor sportivi de crap din Romania.
Il stimez prea mult pe LV pentru a intra intr-o polemica, dar nu pot sa nu remarc cele doua neadevaruri punctate in citatul de mai sus. Sa fie nestiinta? Sa fie reavointa? Sa fie altceva? Nu cred ca mai conteaza! Fir intins, Maestre!
Mihai,
noi doi am mai discutat pe tema asta.
voi cei din Cluj sunteti un caz fericit care a-ti mai facut intradevar cate ceva si in afara de voi si cei din Hunedoara sincer eu unul nu am mai auzit de vreo asociatie care sa faca ceva concret ,vizibil si total dezinteresat.
Cine nu va da voie sa faceti populari? cei din Hunedoara cum au reusit?
stii cum este asta? ca si cu asociatiile de pescuit,ele se puteau infinta si innainte de 2006 nimeni nu punea nici o restrictie,dar......atuncea nu erau vizibili la orizont euroii de la UE.

vezi ca sunteti singura "asociatie" care nu se numeste asociatie ci Club
mie unul imi suna tare frumos asa ,nu ca asociatie de propietari a blocului x :lol:

cate federatii sunt pana acuma ?
eu stiu de 3,sunt curios cate or sa mai apara
atentie,am zis Federatii nu asociatii sau cluburi,

si in pescuit ca si in politica ,toti incearca sa apuce cate un os ma mare sau mai gustos si hranitor :twisted:
traim in romania si asta .................spune tot
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Dec 2006, 10:53

Populari, legal, se pot face doar de catre CNAFP, din cate stiu. Trebuie facuta cerere la CNAFP, ei trebuie sa faca un studiu de bonitate, de populatie piscicola, de impact al popularii, etc, apoi sa aprobe (daca vor) si sa finanteze actiunea. E cam complicat, dar trebuie incercat si asta si asociatiile trebuie sa se miste si in directia asta, caci n-au nimic de pierdut.

Federatii:
Eu stiu de FNPSR-ul de la Alba, de FPSR-ul lui Victor Tarus si de proaspata anuntata federatie de crapari. Parca ar mai avea si Raduta ceva Federatie, dar nu-s sigur. Daca vor mai apare asociatii si federatii nu e nici o problema, nu vad cu ce s-ar calca una pe cealalta pe picioare.

Zici ca numai noi si Hunedoara am facut cate ceva. Eu stiu ca si Pescari4Ever au facut multe. Conditiile zonale difera si oportunitatile de asemenea.

Pana acum, la cum era organizarea fondului piscicol la noi, nici nu prea puteai sa faci mare lucru, in afara de concursuri.
Acum legislatia e in schimbare si apar noi activitati posibile. Evident ca are si apropierea UE impactul ei.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Dec 2006, 13:58

Ma induioseaza experienta domnului Rosioru dobandita in concursurile internationale. In ce s-a concretizat aceasta experienta? A fost recunoscut pescuitul ca sport? Este reprezentat la nivel international de un for national? Il anunt ca nu are atata experienta sa infiinteze o federatie si nici sa o reprezinte. Pe ce me bazez? Pe dinsul il intereseaza crapii dinsului si nici decum destinul pescuitului din Romania. Cati pescari de crap sunt in Romania? Cati de spinning? Cati de stationar? Cati pescari muscari? La pescutul recreativ ca sport de masa s-a gandit?Dar la cel pentru handicapati? Dar la o lege care sa reglementeze pescuitul? Din pacate orizontul dansului se rezuma la varful batului de pescuit si probabil la banii pe care ii castiga de la sponsori. Organizarea pescuitului cere mai mult decat pricepe dl. Rosioru. Imi cer scuze pentru ton.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Dec 2006, 14:02

ca sa continui o corectura precedenta
APS Rapitorii Ilfov este de fapt ASOCIATIA PESCARILOR DE RAPITORI
aceasta este denumirea corecta
isi are sediul in judetul ILFOV[/b]

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Dec 2006, 14:12

Federatia facuta de D-l Rosioru ( cu tot respectul) nu poate constitui o "alternativa " la alta federatie cat timp scopurile sunt total diferite
cea de crap este clar ca urmareste numai si numai competitia
un singur scop
consultand statutul federatiei de la alba va puteti da seama foarte usor ca sunt multe alte obiective in programul federatiei pe langa competitii
cred ca termenul "alternativa " e total deplasat si ca o federatie ar trebui sa nu se rezume numai la competitie si atat
va veni ziua in care nu se va mai gasi un lac de competitie , daca baza nu este asigurata si prin alte actiuni
iar orientarea stricta numai la anumiti pescari ( competitori in cazul respectiv) mi se pare ca uita lumea pescarilor care este mult mai mare si doreste sa pescuiasca si altfel decat in competitie
si altundeva decat pe anumite balti sau lacuri cu conditii "speciale"
sunt deci dupa parerea mea obiective diferite care nu se poat compara si nici exclude unele pe celelalte

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 16 Dec 2006, 14:16

Subscriu la cele spuse de Ovidiu14!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 16 Dec 2006, 15:32

Din pacate unora le este mai usor sa judece pe altii si sa critice fara sa stie de ce anume.
Ma refer aici la userul adiwolf.
Nu stie multe lucruri dar critica.

Vrei sa stii ce a fact concret Aps Alba ???
Uita-te pe site-ul http://www.apsalba.ro

Acolo vezi actiuni de ecologizare a vaii Ampoiului din judet inca din 2005 !!!!
Acolo vezi ultima actiune de populare a baltii de la Lancram !!!

Asta ai luat in calcul cand ai afirmat :

"sincer eu unul nu am mai auzit de vreo asociatie care sa faca ceva concret ,vizibil si total dezinteresat"

Sincer draga Adiwolf vreau sa stiu daca asta stiai?
Daca nu stiai ,inseamna ca am dreptate : Critici fara sa stii !!
Daca stiai , inseamna ca e mai grav : Omiti adevarul mintind pe acest forum!
Nu ma intereseza nici ce ai facut , nici la cate actiuni de ecologizare ai participat in viata ta,dar daca ai fi curios sa stii ce face APS Alba concret , macar din bun simt te-ai uita pe site-ul mai sus mentionat si ai vedea si proiectul depus pentru obtinerea de fonduri pentru urmatoarea etapa de ecologizare a catorva afluenti ai Muresului din judetul Alba.
E pe site.Descarca-l , ia notite , dupa care vorbeste " la concret " , dupa cum iti place sa spui.

Concluzie :
Unii chiar fac ceva pentru mediul asta in care traim si pentru apele noastre , nu se lamenteaza ca tine ca " traim in romania si asta......spune tot"(pana si pe asta ai parafrazat-o de la altul)

Tonul tau ironic din posturile anterioare nu ma face sa cred ca ai capacacitatea de a studia ceea ce ti-am propus mai sus, din contra cred ca vei continua sa critici , fara sa stii ce , pe cine si de ce ?

Spor la " bagat strambe".Cei de la Alba isi vor continua treaba , chiar daca tu nu vezi nimic " concret".

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 16 Dec 2006, 16:59

Ok, am fost eu cu MisuV la sedinta celor doua Federatii, cea condusa de dl Victor Tarus si cea condusa de dl Popescu de la Alba.
Au participat alte cluburi/asociatii de pescuit care au depus cereri de aderare la federatii si au asistat la sedinta celor doua
S-a hotarat: Unirea celor doua federatii si formarea uneia mai reprezentative, puternice, etc.
Scopul acestei federatii este in primul rand depunderea de eforturi pentru recunoasterea pescuitului ca SPORT. - acesta este cel mai important pas al ei. Rolurile urmatoare este sa sprijine asociatiile private, cluburile, etc pentru a se organiza si pentru ca acestea sa isi poata lua in gestiune rauri, lacuri, etc. Administrarea acelstor ape sunt de domeniul strict al cluburilor iar Federatia nu va putea sa se amestece in politica cluburilor. Federatia are rolul de a sprijini, de a oferi asistenta juridica, obtinere de fonduri guvernamentale, etc.
Pe langa asta Federatia ( Romana de Pescuit) in momentul in care obtine recunoasterea ca sport a pescuitului se va ocupa de organizarea de concursuri nationale etc ( acest lucru nu va afecta in nici un fel dorinta unei asociatii sa isi faca un concurs, etc, promovare dupa bunul plac)

Cam astea am inteles noi, cei de la Aqua Transilvae si am considerat ca este un lucru laudabil tot ce se intampla acolo. Am cunoscut diversi pescari, oameni, toti erau prietenosi si toti doreau sa scape de colosul AGVPS si legaturile acestuia. La fel politica principala este ca tot ce se intampla in bucataria ei sa fie transparent si sa se obtina o mai buna organizare a pescuitului sportiv, posibilitatea de controlare a felului in care se acorda permisele de pescuit, cine le acorda si cum le acorda.

sanatate

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Dec 2006, 17:15

Luci daca imi permiti o rectificare
intalnirea a fost a federatiei de la alba
de fapt a fost Adunarea Generala a Federatiei de la alba
Dl Tarus a fost invitat ...deci nu a celor doua federatii
federatia de la alba nu este condusa de dl Popesu
dansul este secretar general
Presedinte este dl Bele , iar conducerea e mai larga si formata in mai multe persoane apartinand mai multor asociatii

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 16 Dec 2006, 17:55

Scuze Ovidiu14 dar cred ca pe presedinte il cheama Bele ! Asta ca sa nu ne trezim iar cu cine stie ce interpretari...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns