Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 26 Mai 2006, 13:47

taicaNoe nu frumos ...ci normal
si totodata ar trebui sa fie obligati cei ce percep taxa sa vina si cu calculatia de pret
caci nu e normal daca dau 700 pe an sa-mi ceara 500 pe luna
dar te poti astepta la orice de la ei
oricum voi intreba protectia consumatorului ce si cum sunt tare curios sa vad si un raspuns oficial
pana la urma cumpar ceva sa vedem care sunt motivatiile d-lor
oricum totul trebuie sa se schibe in lege first
si pana acolo sunt cam multi sfinti ....cu limbile lor cu tot :D

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 26 Mai 2006, 19:46

Bai baieti, uite ca am ajuns si eu de la Buc de la minister, acasa. Ce sa spun va fii exact cum doriti , pe diagarama va fi impartita ziua de pescuit in 24 ore si tu vei bifa cite ore efectiv ai pescuit, de la ora la ora si ce anume ai prins si ce marime ca si cm, sau si greutate, asta daca ai cu ce masura. Din cele 8 ore posibile si platite, vei ramine cu cele nepescuite, care se reporteaza si la anul care vine o sa vezi cu stupoare ca mai ai de fapt inca unul sau chiar doi ani de pescuit pe viitor, si aia MOCA. Este clar exact cum doriti. Pt cei ce pescuiesc mai mult de 8 ore pe zi, se va da un bonus de inca juma de zi , dar de la...anul . Acuma cred ca toti sint OK. Cred ca nu mai exista nemultumiti. O zi placuta, atit cit mai e din ea. Eu stiu sigur ca din doua competitii la care am vrut sa merg, m-am ales cu...noapte buna.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Mai 2006, 20:50

:D :D :D

Radem glumim dar fisele de capturi sunt o realitate si la noi.
Romsilva iti anexeaza asa ceva de permis si scrie pe ea ca daca nu o returnezi pana in 1 octombrie la anul nu mai pupi permis.

Pe de alta parte m-am dus cu finu-meo la pescuit. (care a venit si el din USA in vacanta in RO ) Prima intrebare a fost de unde isi cumpara "license" pt o zi ? Din parti, ca 1 mil cat e permisu (ses) la AJVPS nu merita sa dai pt. o zi de pescuit. Asa ca el a braconat niste voblere prin Olt in plina prohibitie - moca.

Apropo, mi-a aratat permisul lui de acolo si avea anexata fisa de capturi.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 26 Mai 2006, 21:41

Dady scrie:Bai baieti, uite ca am ajuns si eu de la Buc de la minister, acasa. Ce sa spun va fii exact cum doriti , pe diagarama va fi impartita ziua de pescuit in 24 ore si tu vei bifa cite ore efectiv ai pescuit, de la ora la ora si ce anume ai prins si ce marime ca si cm, sau si greutate, asta daca ai cu ce masura. Din cele 8 ore posibile si platite, vei ramine cu cele nepescuite, care se reporteaza si la anul care vine o sa vezi cu stupoare ca mai ai de fapt inca unul sau chiar doi ani de pescuit pe viitor, si aia MOCA. Este clar exact cum doriti. Pt cei ce pescuiesc mai mult de 8 ore pe zi, se va da un bonus de inca juma de zi , dar de la...anul . Acuma cred ca toti sint OK. Cred ca nu mai exista nemultumiti.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

eu unul nu am inteles nimic!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Mai 2006, 23:05

Era o gluma
Sau nu?

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 26 Mai 2006, 23:18

Pai la cite pretentii vad ca s-au etalat...doara ce mai vreti...nu? Mine cind voi fii mai odihnit si imi voi ordona cit de cit temele trasate de minister, poate ca vor venii si altii care au fost acolo si au vazut cam cum stau treburile, vom vorbii la nivelul serios si de ce nu...inteligent. Lista inca e deschisa, si pe linga cele formulate si deja adoptate, mai sint inca o gramada de treburi care trebuie redresate si puse pe o linie functionala. Acum ca poate ati inteles si o sa aveti un somn placut si lipsit de probleme.

pityu
veteran
veteran

Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Mesaj de pityu » 27 Mai 2006, 00:32

Dady si...( nu numai) care sunteti intr-o asociatie noua, spuneti-mi va rog cum ati rezolvat permisele ptr. apele de munte stiind ca "onor" AGVPS a concesionat toate apele publice din judete, mai putin cele gospodarite de RNP Romsilva si nici nu vor sa auda de ... subinchiriere ! Sunt presedintele APS Salmo-Carpatica Lupeni, jud. Hunedoara si eu nu reusesc sa-i conving nici pe cei de la Romsilva sa ne cedeze cateva ape din cele ramase fara contract si nici pe cei de la AGVPS sa ne subinchirieze si noua dreptul de a pescui pe apele concesionate de ei contra cost bineinteles. Nu am mai vazut asa ceva . Ma duc la ei sa le bag bani in buzunar (ca de asta s-au plans ca le-am luat "clientii") si ei nici nu vor sa auda. Sa nu mai spun ca am dosarul aprobat la RNP Romsilva Bucuresti pentru a cumpara (concesiona) macar o mica parte din apele de munte ramase fara contract si mai mult decat atat s-a emis un ordin scris catre Directia Judeteana Romsilva Deva in acest sens si... degeaba.
Ordine se dau, dar cine le respecta? Voi ati rezolvat cumva problema asta ? Am intrat special pe Forum sa ma consult cu toti cei implicati. Trebuie sa gasim o solutie !!! Am postat si eu un topic nou cu aceasta tema. Astept un raspuns indiferent pe care din aceste postari si va multumesc !!!!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 27 Mai 2006, 08:28

D-le Dady daca normalitate inseamna pretentii .....atunci da avem pretentii ...sa fim respectati in primul rand si asta se poate face chiar si prin eliberarea permisului fara sa fiu obligat sa fiu membru in nu stiu ce asociatie sau sa pot lua permis pt 3 luni si sa pescuiesc in toata tara
evident ca mai mult ca sigur pretul pe trei luni va fi 75% din cel de un an
am eu "un simt de presimtire"
refuz sa cred ca daca asa cum au facut o zi de pescuit 25ron nu vor imparti pretul pe an in luni samd
tare sunt curios sa va citesc dupa ce va odihniti :D

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 27 Mai 2006, 16:27

Problema este in felul urmator: o data ce in ordinul 231 din 5 apr. 2006, scrie la art 2 ca dreptul de pescuit in scop recreativ sportiv in ape de munte se atribue la cerere asociatiilor....inseamna ca tre sa faceti o cerere in acest sens. In alta ordine de idei, din acelasi ordin, daca citim punctul 1 vedem ca pesc sportiv in apele gestionatede Reg nat, a padurilor...Asta inseamna ca se incalca prevederile legii 192 modificata care in articolul 8 spuneca: pt gestionarea durabila a resurseloracvatice vii care apartin domeniului public al statului, se infiinteaza Comp Nationala de Administrare a fondului Piscicol....Deci pe noi ne interesesaza pestele, care se afla in bazinele piscicole naturale ale dom public. Asta inseamna ca , contractele incheiate cu Compania, cuprind si apele naturale ale dom public de munte pt ca, daca mai e nevoie, sintem contractanti cu Compania. Implicit ordinul 231 este dat prin incalcarea legii 192, care e in vigoare. Acest lucru a facut ca acest ordin sa fie actionat in instanta de catre federatia noastra nou infiintata, si al carei cabinet juridic incepe sa produca efecte. In acest caz efectele ord 231 sint blocate.Asta e unul din motivele pt care, consider eu ar trebuii sa va afiliati la federatie. Aceasta a fost infiintata tocmai pt a servii intereselor pescarilor care se afla in asociatii afiliate acesteia in mod gratuit. Nu te lua dupa parerile diversilor....fa ceea ce tre facut. Afiliativa si veti intra in miscarea care va face lumina in abuzurile comise de diverse forme de administrae. Incepind de la anul afilierea va fii si mai necesara ca oricind.Imi cer scuze ca nu am putut intervenii mai repede, dar la noi a fost taiat cablul si nu a functionat internetul. Sint f multe de discutata, le vom lua pe rind. Cei ce vor sa nu se afilieze la nici o societate, adica SA FIE LIBERI de a mai fii membrul vreunei asociatii, sint absolut liberi, dar sint sigur ca vor da busna spre asociatii din motivele care vor fii resimtite prin noua lege. Apropo, Raduta, care a fost si el prezent acolo a spus clar ca de multi ani plateste la o asociatie in Germania ca sa intre in cadrul acesteia si nici pina acum nu a primit dreptul de a fii membru acolo, va platii in continuate si va astepta ziua cind va fii primit. Asta ca sa vedeti cum e cu asocierea. Numai asociatiile care vor fii unite in federatie vor avea anume drepturi pe care le pot obtine prin puterea oferita de catre federatie. Un exemplu este cel de care vorbeam anterior, adica cum va ramine cu luciurile de apa. Permisul de pescuit va fii inteles ca si cum este permisul de soferie, iti da dreptul da manevrezi volanul, respectiv masina. Asa este si aici, cu permisul,vei avea dreptul de a manevra sculele de pescuit, dar asta nu inseamna ca vei avea si dreptul sa accesezi si pestele. Cam asa se va configura in noua lege, si cam asta e si ideea internationala europeana. Deci accesul la peste il vei avea numai prin asociere. Nu mai poate nimeni sa spuna ca nu poti obtine permis daca nu esti asociat la o asociatie, e corect, e neconstitutional. Acum este constitutional, sa poti lua permisul de unde vrei si sa pescuiesti acolo unde te asociezi, pe domeniul asociatieie respective, in speta al federatiei la care esti afiliat si care, normal are ape cu mult mai multe de cit o asociatie. Deci concluzia se poate trage de absolut toata lumea. Nicaieri nu se practica pescuit de cit pe baza asocierii. Cei ce nu se vor asocia poate ca vor avea ceva posibilitati sa pescuie pe ceva domenii care nu vor fii ale nici unei asociatii. Cu f putina gindire se solutioneaza problema.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 27 Mai 2006, 16:47

Cred ca tot din ce ai spus am inteles ca:
1) A cistigat AGVPS-ul;
2) Vom avea reciprocitate intre AJVPS-uri (deci adio vinieta ... cel putin pentru apele colinare si de ses);
3) Adio asociatii de microbuz.

Ce nu am inteles este daca statul va controla cumva asociatiile asupra indeplinirii obligatiior pe care si le asuma prin contractul prin care primesc acces la apele publice. Altfel zis, daca le baga bani in "visterie" trimitindu-le membri cotizanti si le da "domenii" de exploatat ... chiar nu le controleaza ce fac cu toate astea ?

Scrie răspuns