Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Mai 2006, 20:57

Dady scrie:Asta e unul din motivele pt care, consider eu ar trebuii sa va afiliati la federatie. Aceasta a fost infiintata tocmai pt a servii intereselor pescarilor care se afla in asociatii afiliate acesteia in mod gratuit. Nu te lua dupa parerile diversilor....fa ceea ce tre facut. Afiliativa si veti intra in miscarea care va face lumina in abuzurile comise de diverse forme de administrae. Incepind de la anul afilierea va fii si mai necesara ca oricind.Imi cer scuze ca nu am putut intervenii mai repede, dar la noi a fost taiat cablul si nu a functionat internetul. Sint f multe de discutata, le vom lua pe rind. Cei ce vor sa nu se afilieze la nici o societate, adica SA FIE LIBERI de a mai fii membrul vreunei asociatii, sint absolut liberi, dar sint sigur ca vor da busna spre asociatii din motivele care vor fii resimtite prin noua lege. Apropo, Raduta, care a fost si el prezent acolo a spus clar ca de multi ani plateste la o asociatie in Germania ca sa intre in cadrul acesteia si nici pina acum nu a primit dreptul de a fii membru acolo, va platii in continuate si va astepta ziua cind va fii primit. Asta ca sa vedeti cum e cu asocierea. Numai asociatiile care vor fii unite in federatie vor avea anume drepturi pe care le pot obtine prin puterea oferita de catre federatie. Un exemplu este cel de care vorbeam anterior, adica cum va ramine cu luciurile de apa. Permisul de pescuit va fii inteles ca si cum este permisul de soferie, iti da dreptul da manevrezi volanul, respectiv masina. Asa este si aici, cu permisul,vei avea dreptul de a manevra sculele de pescuit, dar asta nu inseamna ca vei avea si dreptul sa accesezi si pestele. Cam asa se va configura in noua lege, si cam asta e si ideea internationala europeana. Deci accesul la peste il vei avea numai prin asociere. Nu mai poate nimeni sa spuna ca nu poti obtine permis daca nu esti asociat la o asociatie, e corect, e neconstitutional. Acum este constitutional, sa poti lua permisul de unde vrei si sa pescuiesti acolo unde te asociezi, pe domeniul asociatieie respective, in speta al federatiei la care esti afiliat si care, normal are ape cu mult mai multe de cit o asociatie. Deci concluzia se poate trage de absolut toata lumea. Nicaieri nu se practica pescuit de cit pe baza asocierii. Cei ce nu se vor asocia poate ca vor avea ceva posibilitati sa pescuie pe ceva domenii care nu vor fii ale nici unei asociatii. Cu f putina gindire se solutioneaza problema.
dady,sincer daca asta este viziunea ta in ceea ce priveste pescuitul si daca asta se preconizeaza pt viitorul pescarului roman,atunci pot sa spun ca v-a fi vai mama lui de pescar.
deci daca eu nu ma mai asociez cu nimeni de la anul nu o sa mai pot pescui nicaieri fiindca prin grija noilor asociatii si a federatiei nu o sa mai am unde deoarece au cumparat sau concesionat tot ce se putea?sau mai lasati asa de ochii lumii niste ape fara peste ca sa nu zica lumea ceva?
oricum se pare ca v-ati facut socotelile si temele foarte bine si probabil ca a-ti si pus ochi pe ce trebuie luat, nu e asa?
daca statul roman concesioneaza si vinde tot se gasesc intotdeuna chilipirgii de ocazie,sau daca nu facem noi in asa fel incat sa fie bine pt noi. :twisted: :twisted: :twisted:

iata ce scriam in data de 25.02.2006 cand inca mai eram naiv si credeam ca s-ar putea schimba ceva in bine
De ce consumam atat timp si energie(ca sa nu zic nervi) sustinand o lege si niste ordonante care s-au dovedit din start gresit concepute si sa nu facem presiuni pe orice cai si cu orice mijloace pt conceperea si adoptarea unei legi a pescuitului care sa fie in beneficiul tuturor pescarilor nu numai a "elitelor" asa cum a fost pana acum si cum se pare ca se vrea sa fie si in continuare chiar intr-o forma mai agravanta decat inainte. Trebuie gandita si adoptata o lege care sa fie adecvata realitatilor romanesti si nicidecum sa adoptam un stil strain, gen francez sau englez, care nu are nimic in comun cu nivelul de trai,cultura civica,civilizatie,etc al poporului roman.Nu zic ca nu sunt si lucruri bune in legile lor care ar putea fi adaptate la noi,dar prea ne-am repezit sa adaptam niste legi straine la realitatea romanesca fara sa ne gandim si la viitor.
Si ca sa ma fac mai bine inteles o sa punctez cateva din opiniile si parerile mele personale:
-nu sun de acord cu existenta AGVPS
-nu sunt de acord cu obligativitatea apartenetei la o asociatie de pescari pt obtinerea permisului de pescuit
-nu sunt de acord cu aparitia vignietei care reprezinta o dubla impozitare sau suprataxa pe pescuit
-nu sunt de acord cu nici un fel de concesionare a apelor naturale
-sustin cu tarie aparitia permisului de pescuit unic pe tara
-sustin cu tarie eradicarea si combaterea braconajului sub orice forma ar fi el savarsit (chiar si pescuitul cu mai mult de doua bete reprezinta tot o forma de braconaj)
-sustin cu tarie infintarea si dezvoltarea Inspectiei Piscicole pe regiuni
de ce mi-a fost frica nu am scapat si a-ti avut grija sa intoarceti tot avantul de schimbare a acestei legi in favoarea dumneavoastra(nu a dumneavoastra personal ci a federatiei care pe zi ce trece se apropie cu pasi repezi de fostul AGVPS si in gandire si in practici - nu sunteti cu noi? inseamna ca sunteti impotriva noastra si ca atare avem noi grija si de voi)

de unde mama dr...ului sa aiba asociatiile sau federatia sau oricine in tara asta ,ape in folosinta si exploatare?cu ce drept?cu dreptul de "smecher" european?
faceti ce vreti pe mosiile si domeniile dumneavostra private,dar nu va atingeti de apele domeniului public.
spuneti ca si in celelate tari europene este la fel?nu mai dezinformati va rog ca nu va crede nimeni,nu mai suntem in epoca de trista amintire cand cel care mai avea avantajul iesirilor pe "afara" era privit ca un mare guru cand povestea ce a vazut el pe acolo,intre timp lumea s-a mai dezvoltat si a circulat destula informatie ca sa nu mai luam de bun tot ce se spune sau scrie cu un anumit interes,lucrurile nu stau nici pe departe asa cum le "traduceti" dumneavoastra.

daca totusi lucrurile se vor misca in directia data de noul val (in speta federatia cu ale ei asociatii afiliate) eu de la anul ma transform in braconier :twisted: :twisted: :twisted:

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 29 Mai 2006, 21:48

Imi pare f bine ca se gasesc persoane lezate in ale pescuitului. In schimb nu inteleg de ce se discuta ca si cum am facut eu legea sau eu o fac. Eu sustin anume puncte doara. Dar cine se crede destupat atunci sa ne spuna si noua cum e afara? Poate ca noi efectiv nu cunoaste. Eu stiu ca in strainatate ex. Italia, apele se afla in gospodarirea diverselor federatii. Ex pr FIPS, taxa e de 20 eu pe an in apele acestei federatii. Acestea sint fie de ses fie de munte. In cazul in care se pescuieste in apele de munte din REZERVATII, se plateste o taxa de 15 eu pe zi si se pot retine 6 bucati de salmonide. Pescuitul nu e interzis cu momeli naturale. Se pescuie in regimul prinde si elibereaza cel mai mult cu cirlig si naturala.
Poate faptul ca am postat unele discutii pe marginea propunerii de lege este o suparare? Eu am spus anume chestii care pot fii combatute si am spus ca tre sa facem interventii constructive care pot fii luate in seama ca sa poata venii din partea noastra o rectificare a unor parti ale legii. Este clar un lucru, ca statul, care e propietarul pestelui din ape nu va devenii sensibil la nazuintele noastre si nu va face concesii gratuite. Si eu as fii multumit sa merg moca la peste. Dar nu se poate.Vad in schimb ca nu se supara nimeni pe faptul ca se preconizeaza pescuitul cu plasele pe apele pe care ar trebuii sa pescuim numai noi. Adica pe apele naturale ale domeniului public. Oare chiar acest lucru va e indiferent. Hai ca vom platii ceea ce se va considera ca trebuie platit, dar cum sa platesti si cineva prin lege sa vina si sa spuna ca ai voie sa pescuiesti in asa fel incit sa nu-l deranjezi pe cel ce face pescuit cu plasele?. Nu cred ca exploatarea durabila se poate discuta in acesti termeni. Oricum, poate ca se vor gasii si pescari care vor venii cu propuneri concrete posibile de luat in calculul de a fii propuse in noua lege. Trebuie gindita legea in sensul coerentei ei. Sint deja in acest proiect mai multe incoerente. Sper ca acestea sa devina puncte de discutie si sa poata fii indreptate acele prevederi.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 30 Mai 2006, 11:07

Dady scrie: Apoi denumirea de recreativ, nu a disparut, cum era de asteptat.
De ce ar trebuii sa dispara denumirea de pescuit recreativ :?: :?: :?:
Cred ca 80% din pescari merg pe ape ca sa se recreeze si nu-i intereseaza in mod neaparat competitiile/concursurile.
S'altare și bunăstare !

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 30 Mai 2006, 11:27

Dupa cuma s-a discutat, noua lege se vrea a fi o lege care sa se plieze pe cea europeana. In cea europeana nu exista denumirea de cit de pescuit sportiv. Nu specifica nimeni ca e vorba de pescuit recreativ. Ei considera ca pescuitul e un sport pe care-l face cine doreste fara a face obligatoriu si competitie. Avem noi ronanii citeva chestii de care nu ne debarasam usor. Avem denumirea de asociatie, care, in planseta FIPS, unde toate celelalte sint federatii, suna ca dracu, singura sigla din lume care e pe panoul FIPS si care are in componenta sa coarne, este a noastra, si alte cele. Infine,poate ca nu se vor schimba toate o data, incet incet ceea ce ni se pare ciudat astazi, miine ni se va parea normal.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 30 Mai 2006, 14:36

SEMNAL DE ALARMA

ANPA si CNAFP vor sa puna in opera practicarea pescuitului in scop comercial in lacurile de acumulare de pe OLT.Tradus acest lucru reprezinta oficializarea braconajului periclitarea existentei resursei si afectarea intereselor pescarilor unditari. Conditiile contractuale sunt deosebit de favorabile beneficiarilor care vor plati 9% din ce prind. Daca nu prid nu platesc. Cum monitorizarea capturilor nu se poate face va imaginati ca acest bun public este pus gratuit si “dezinteresat� la dispozitia descurcaretilor. Asa ca toti pescarii pot observa “grija� si “atentia� structurilor statului vis a vis de promisiunile initiale. Sperantele pescarilor in rezolvarea problemelor inaintate celor doua organizatii nu au sorti de izbinda. Este cea mai defavorabila masura care va genera nemultumiri si va afecta echilibrul ecologic atit pe termen mediu dar mai ales pe termen lung. Pescarii se contrazic intre ei se jicnesc iar statul prin cele doua structuri isi face numarul cu premeditare. Proiectul de lege daca este public ar trebui sa fie postat pentru a putea face propuneri in cunostinta de cauza. Altfel vom fi pusi in situatia de a solicita modificari dupa aparitia legii. Unde vom mai pescui? Domnule Dady Gigi Stefan “prietenul pescarilor� cu care sunteti intr-o relatie de prietenie este coautor prin emiterea autorizatiilor. Nu puteti sa-l informati despre consecinte precum si de ilegalitatile acestui gest? Fara autorizare intentia se blochiaza iar pescarii intr-o astfel de situatie sunt capabili sa aprecieze si sa catalogheze faptele pe masura valori lor. Inca nu este prea tirziu. Suntem in al doisprezecelea ceas. Aveti mingea ridicata la fileu. Contractul dvs s-a incheiat in alte conditii decit cele modificate prin darea accesului la pescuit in scop comercial. Nu aveti nimic de spus? Pescarii dvs nu sunt afectati? Cum ne reprezentati daca aderam la Federatie?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 30 Mai 2006, 15:06

Dady scrie: In cea europeana nu exista denumirea de cit de pescuit sportiv... Ei considera ca pescuitul e un sport pe care-l face cine doreste fara a face obligatoriu si competitie.
Multumesc pentru precizare ... eram doar putin intrigat.
S'altare și bunăstare !

apsalba
veteran
veteran

pentru toti

Mesaj de apsalba » 30 Mai 2006, 16:14

Federatia nationala a pescarilor sportivi din Romania functioneaza cu acte in regula. In ceea ce priveste pescuitul sportiv, asa cum este el reglementat prin lege si prin ceea ce priveste modificarile preconizate de ANPA, va garantam ca nu vom accepta o reglare de conturi, asa cum este formulat prezentul proiect de lege al pescuitului,ci prin virtutea drepturilor prevazute de lege si anume acela de a avea initiativa legislativa, vom propune un proiect de lege modern si cu dimensiuni clare privind pescuitul recreativ sportiv, asa cum este el reglementat in legislatia europeana. (pentru cei care clamau dreptul de a obtine permis de la chioscuri, in puteti lua oricand, dar ca sa pescuiti trebuie sa deveniti membru al unei asociatii, care conform legislatiei europene gestioneaza bazinele piscicole naturale), si este prevazut si in noul proiect de lege.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 30 Mai 2006, 17:00

@ apsalba

Despre ce reglare de conturi este vorba ? Inteleg ca nu agreati deloc modificarile propuse la lege. N-aveti decat sa va luati de mana cu cei de la AGVPS si s-o tineti numai in contestari si actiuni in instanta. Bag sema, amaratul de pescar roman s-a pricopsit acum cu doua AGVPS-uri, unul cel vechi detestat de marea majoritate ,iar al doilea, asa numita federatie care-i calca pe urme.
Tot vorbiti de modelul european in materie de pescuit sportiv. Nu exista un model european standard. Fiecare tara europeana are modelul sau. Va intreb inca o data : de ce considerati ca este necesara asocierea obligatorie a pescarilor sportivi? Asociatiile pot sa aiba oricate amenajari private ,dar in ceea ce priveste bazinele naturale numarul acestora trebuie clar limitat si cu un control extrem de riguros al statului.

Daca va inchipuiti ca o sa luati in administrare ape naturale cum va taie capul eu sunt convins ca va faceti gresit socotelile. Militati mai bine pentru interzicerea pescuitului comercial in bazinele naturale.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 30 Mai 2006, 17:28

Revin cu modelele din Olanda, Germania si Italia:

Pentru a pescui în Olanda este nevoie de unul sau doua documente separate:
- Un permis de pescuit pe apele publice care poate fi obţinut de la orice Oficiu Postal, sau din cele mai multe magazine cu ustensile de pescuit (€ 9.50).
- Un permis de pescuit de la detinatorul local al dreptului de a pescui pe o anumita apa.

Pentru a pescui in Italia un permis provincial poate fi uşor obţinut şi este valabil pe întreg teritoriul Italiei pentru trei luni: costă € 8.52. Este eliberat de îndata ce plătesti suma la oficiul poştal, iar recipisa constituie licenţa (permisul) de pescuit.
Permisul FIPSAS, care costă € 21.00, în caz că se doreşte pescuitul în locuri ce aparţin de Federaţia Italiană de Pescuit Sportiv. Majoritatea râurilor au segmente rezervate Federaţiei. Este eliberat de îndata ce plateşti suma la oficiul poştal, iar recipisa constituie licenţa (permisul) de pescuit.
Sunt locuri unde este nevoie de un permis particular, şi la faţa locului trebuie să te interesezi unde îl poţi plăti.

Pentru a pescui in Germania dreptul de pescuit este căpătat de îndata ce se intră în posesia unui permis de pescuit ce se obţine de la primărie sau poliţie, şi costă intre 5 si 10 euro, şi de asemenea a unui permis local ce se emite de către propietarului locului de pescuit (se pot cumpăra şi de la hoteluri) preţul fiind intre 3 si 8 euro. "

Cam acesta este ,domnilor, modelul european in materie. Nu scrie nicaieri ca pescarul este obligat sa se asocieze. Aaa, ca membri unei asociatii beneficiaza de anumite facilitati pentru a pescui in apele asociatiei este alta treaba.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 30 Mai 2006, 19:01

Domnule draga, dar nici la noi nu va spune nimeni sa te asociezi, sau mai corect spus nu va spune de la aprobarea noului proiect de lege incolo.In legatura cu pescuitul cu plase pe laculile de acumulare fie ele pe Olt sau pe alta apa, am spus ca trebuie sa ne unim fortele intr-o forma in care putem sa actionam inpotriva acestei forme de braconaj. Este f adevarat ca din dragoste fata de bani se poate face orice. Eu subliniam in interventiile anterioare sa terminam cu nimicurile si sa vedem ce putem face. Ce am facut eu, am facut nu numai eu, ci si prietenii care au fost alaturi de mine, intradevar cam putini. Am contestat cum am putut si noi, cu gura deocamdata. Am primit asigurarea ca nu li se va da autorizatie. Trebuie scormonit sa vedem daca gasim temei legal incontestabil pe care-l putem invoca in actiune in justitie deschisa de Federatie inpotriva acestui lucru care , desi s-a spus ca nu se va intimpla, eu sincer nu cred asta. De aceia am intervenit si am spus ca cei ce cunosc multitudinea de legi si se descurca in hatisul acestora sa gaseasca mai bine forma si continutul care ne poate fii de ajutor. Am mai spus ca tre sa facem ceva, eu as fi dispus sa merg pina la greva foamei pe scarile Ministerului Agriculturii pentru a scoate pescuitul cu alte scule in afara de cele destinate pescuitului sportiv din toate apele naturale ale domeniului public. Asta spuneam . Ca daca se va realiza acest lucru am realizar cea mai buna protectie a apelor. Ar fii cea mai mare realizare in acest domeniu. Si Ceausescu cit era de hapsin dupa bani, si tot nu a lasat sa se intimple acest lucru legiferat.

Scrie răspuns