dady,sincer daca asta este viziunea ta in ceea ce priveste pescuitul si daca asta se preconizeaza pt viitorul pescarului roman,atunci pot sa spun ca v-a fi vai mama lui de pescar.Dady scrie:Asta e unul din motivele pt care, consider eu ar trebuii sa va afiliati la federatie. Aceasta a fost infiintata tocmai pt a servii intereselor pescarilor care se afla in asociatii afiliate acesteia in mod gratuit. Nu te lua dupa parerile diversilor....fa ceea ce tre facut. Afiliativa si veti intra in miscarea care va face lumina in abuzurile comise de diverse forme de administrae. Incepind de la anul afilierea va fii si mai necesara ca oricind.Imi cer scuze ca nu am putut intervenii mai repede, dar la noi a fost taiat cablul si nu a functionat internetul. Sint f multe de discutata, le vom lua pe rind. Cei ce vor sa nu se afilieze la nici o societate, adica SA FIE LIBERI de a mai fii membrul vreunei asociatii, sint absolut liberi, dar sint sigur ca vor da busna spre asociatii din motivele care vor fii resimtite prin noua lege. Apropo, Raduta, care a fost si el prezent acolo a spus clar ca de multi ani plateste la o asociatie in Germania ca sa intre in cadrul acesteia si nici pina acum nu a primit dreptul de a fii membru acolo, va platii in continuate si va astepta ziua cind va fii primit. Asta ca sa vedeti cum e cu asocierea. Numai asociatiile care vor fii unite in federatie vor avea anume drepturi pe care le pot obtine prin puterea oferita de catre federatie. Un exemplu este cel de care vorbeam anterior, adica cum va ramine cu luciurile de apa. Permisul de pescuit va fii inteles ca si cum este permisul de soferie, iti da dreptul da manevrezi volanul, respectiv masina. Asa este si aici, cu permisul,vei avea dreptul de a manevra sculele de pescuit, dar asta nu inseamna ca vei avea si dreptul sa accesezi si pestele. Cam asa se va configura in noua lege, si cam asta e si ideea internationala europeana. Deci accesul la peste il vei avea numai prin asociere. Nu mai poate nimeni sa spuna ca nu poti obtine permis daca nu esti asociat la o asociatie, e corect, e neconstitutional. Acum este constitutional, sa poti lua permisul de unde vrei si sa pescuiesti acolo unde te asociezi, pe domeniul asociatieie respective, in speta al federatiei la care esti afiliat si care, normal are ape cu mult mai multe de cit o asociatie. Deci concluzia se poate trage de absolut toata lumea. Nicaieri nu se practica pescuit de cit pe baza asocierii. Cei ce nu se vor asocia poate ca vor avea ceva posibilitati sa pescuie pe ceva domenii care nu vor fii ale nici unei asociatii. Cu f putina gindire se solutioneaza problema.
deci daca eu nu ma mai asociez cu nimeni de la anul nu o sa mai pot pescui nicaieri fiindca prin grija noilor asociatii si a federatiei nu o sa mai am unde deoarece au cumparat sau concesionat tot ce se putea?sau mai lasati asa de ochii lumii niste ape fara peste ca sa nu zica lumea ceva?
oricum se pare ca v-ati facut socotelile si temele foarte bine si probabil ca a-ti si pus ochi pe ce trebuie luat, nu e asa?
daca statul roman concesioneaza si vinde tot se gasesc intotdeuna chilipirgii de ocazie,sau daca nu facem noi in asa fel incat sa fie bine pt noi.

iata ce scriam in data de 25.02.2006 cand inca mai eram naiv si credeam ca s-ar putea schimba ceva in bine
de ce mi-a fost frica nu am scapat si a-ti avut grija sa intoarceti tot avantul de schimbare a acestei legi in favoarea dumneavoastra(nu a dumneavoastra personal ci a federatiei care pe zi ce trece se apropie cu pasi repezi de fostul AGVPS si in gandire si in practici - nu sunteti cu noi? inseamna ca sunteti impotriva noastra si ca atare avem noi grija si de voi)De ce consumam atat timp si energie(ca sa nu zic nervi) sustinand o lege si niste ordonante care s-au dovedit din start gresit concepute si sa nu facem presiuni pe orice cai si cu orice mijloace pt conceperea si adoptarea unei legi a pescuitului care sa fie in beneficiul tuturor pescarilor nu numai a "elitelor" asa cum a fost pana acum si cum se pare ca se vrea sa fie si in continuare chiar intr-o forma mai agravanta decat inainte. Trebuie gandita si adoptata o lege care sa fie adecvata realitatilor romanesti si nicidecum sa adoptam un stil strain, gen francez sau englez, care nu are nimic in comun cu nivelul de trai,cultura civica,civilizatie,etc al poporului roman.Nu zic ca nu sunt si lucruri bune in legile lor care ar putea fi adaptate la noi,dar prea ne-am repezit sa adaptam niste legi straine la realitatea romanesca fara sa ne gandim si la viitor.
Si ca sa ma fac mai bine inteles o sa punctez cateva din opiniile si parerile mele personale:
-nu sun de acord cu existenta AGVPS
-nu sunt de acord cu obligativitatea apartenetei la o asociatie de pescari pt obtinerea permisului de pescuit
-nu sunt de acord cu aparitia vignietei care reprezinta o dubla impozitare sau suprataxa pe pescuit
-nu sunt de acord cu nici un fel de concesionare a apelor naturale
-sustin cu tarie aparitia permisului de pescuit unic pe tara
-sustin cu tarie eradicarea si combaterea braconajului sub orice forma ar fi el savarsit (chiar si pescuitul cu mai mult de doua bete reprezinta tot o forma de braconaj)
-sustin cu tarie infintarea si dezvoltarea Inspectiei Piscicole pe regiuni
de unde mama dr...ului sa aiba asociatiile sau federatia sau oricine in tara asta ,ape in folosinta si exploatare?cu ce drept?cu dreptul de "smecher" european?
faceti ce vreti pe mosiile si domeniile dumneavostra private,dar nu va atingeti de apele domeniului public.
spuneti ca si in celelate tari europene este la fel?nu mai dezinformati va rog ca nu va crede nimeni,nu mai suntem in epoca de trista amintire cand cel care mai avea avantajul iesirilor pe "afara" era privit ca un mare guru cand povestea ce a vazut el pe acolo,intre timp lumea s-a mai dezvoltat si a circulat destula informatie ca sa nu mai luam de bun tot ce se spune sau scrie cu un anumit interes,lucrurile nu stau nici pe departe asa cum le "traduceti" dumneavoastra.
daca totusi lucrurile se vor misca in directia data de noul val (in speta federatia cu ale ei asociatii afiliate) eu de la anul ma transform in braconier