Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 30 Mai 2006, 23:51

Dady scrie:Domnule draga, dar nici la noi nu va spune nimeni sa te asociezi, sau mai corect spus nu va spune de la aprobarea noului proiect de lege incolo.In legatura cu pescuitul cu plase pe laculile de acumulare fie ele pe Olt sau pe alta apa, am spus ca trebuie sa ne unim fortele intr-o forma in care putem sa actionam inpotriva acestei forme de braconaj. Este f adevarat ca din dragoste fata de bani se poate face orice. Eu subliniam in interventiile anterioare sa terminam cu nimicurile si sa vedem ce putem face.
dady,
intradevar este o mare problema ceea ce spui si daca se adevereste pana la urma ca se da liber la "plasari" pe Olt( defapt stii foarte bine ca si acum au liber de la cei ce trebuiau sa pazeasca apele) atunci chiar ca nu mai merita sa fii pescar sportiv in tara asta,insa pe mine ma mai roade si altceva si anume faptul ca de cate ori sare cineva cu gura si combate o idee sustinuta de membrii federatiei da atatea ori se deturneaza subiectul spre altceva preferand sa abateti atentia catre alt subiect fierbinte(si slava domnului ca aveti de unde alege),dar eu o sa o tin una si buna asa ca prostul pana o sa primesc un raspuns clar si transant(fara divagatiile de rigoare) in ceea ce priveste viziunea asociatiilor membre in federatie asupra apelor naturale,respectiv sustineti sau nu concesiunile catre asociatiile de pescari sportivi nou infintate?va rog frumos un raspuns simplu si transant ca la tribunal , DA sau NU.(restul divagatiei nu ma intereseaza chiar daca vreti sa mai indulciti lucrurile)
In caz ca DA(si banuiala mea este ca sustineti 100% acest lucru),cum vedeti viitorul pescarului roman care nu vrea sa se inscrie in nici o asociatie,respectiv ce sanse mai are sa pescuiasca si mai ales unde?

In alta ordine de idei sa stii ca eu chiar nu vreu sa pescuiesc "moca",vreau sa platesc un pret corect si sa fiu liber sa pescuiesc oriunde in tara asta(nu mai argumentez de ce fiindca nu are rost).
Alt aspect care pe mine ma doare si care ma face sa vad negru in fata ochiilor este faptul ca se tot bate toba cu alinierea la standarde europene si adoptarea nu stiu carui model european,lucru care in opinia mea este total gresit si care nu face nimic altceva decat sa dea apa la moara speculantilor de diverse fonduri europene(de fapt asta este si unul din motivele aparitiei peste noapte a majoritatii asociatiilor nou infintate,dar care nu vor recunoaste niciodata acest aspect).
Lasatii draqu in pace pe europeni ca nu vin astia sa ne faca curat pe ape si sa ne scape de braconieri si nici nu ne invata ei cum sa pescuim sau in ce parte curge apa,din dorinta si elanul prostesc al celor care doresc integrarea cu orice pret sau stricat si daramat multe lucruri care erau bune si care mergeau in tara asta(la fel si aici se pot da o multime de exemple ) insa cum romanul e mai catolic de cat papa nu am facut nimic altceva decat sa ne facem rau singuri adoptand si transpunand in legislatia noastra o serie de aberatii de care nu tine cont nici un asa zis european.
Sunt multe lucruri pe care romanul este obligat sa le inghita sub masca titulaturii ca asa vrea comunitatea europeana si asa ne impun standardele lor - nimeni nu impune nimic,ei vor doar o armonizare cat de cat cu celelate tari membre - a se vedea faptul ca in privinta pescuitului nici o tara din europa nu are aceleasi conditii si implicit nici aceleasi legi,asa ca lasati naiba europa si pe europeni in pace(ca de aia nu mai pot ei de grija noastra :twisted: ) si faceti domnilor un proiect de lege a pescuitului care sa aiba sustinere morala si totala din partea majoritatii pescarilor din tara asta si care sa nu fie grevat de diverse interese ale cine stie carui grup.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 31 Mai 2006, 06:35

In primul rind, imi ceri o viziune a Federatie pe care nu sint indreptatit sa o fac deoarece sintem o federatie si nu se cade din nici un punct de vedere sa fac eu comentarii. Acest lucru se poate discuta si afisa dupa ce Federatia se intruneste pt discutia asupra acestui subiect, si de comun acord putem lua o decizie pe care apoi sa o aducem la cunostiinta celorlalti ca von sustine un anume punct de vedere. De la decizia noastra pina la a devenii lege este insa cale lunga.Asta dintr-un punct de vedere. Cred ca este clar ca am facut enunturile ca sa vina pescarul roman si sa caute moduri inteligente sustenabile pt solutii in noua lege si pe care sa le putem adopta in final.Eu consider ca acest lucru este facut democratic. Pot spune un punct de vedere, dar numai personal si numai atit. Acest punct de vedere pe unii ii va multumii pe altii.... Asta nu inseamna ca eu ce spun devine lege. Eu spun un lucru si apoi tre sa-l rostogolim pina a gasii forma si continutul care sa solutioneze problema pt marea majoritate. Este prevazut in proiect un punct in care spune ca asociatiile vor fi sprijinite...cum? Inca nu am gasit explicitarea acestui punct. Ca sint convins ca asociatiile trebuie sa existe ca Federatia are f multe de facut, ca sint o gramada de probleme pe care le intilnim mai ales cei din teritoriu, astea le stiu si nu cred ca o lege cit de bine incheiata poate sa sara bariera cunoscuta deja noua, aceia romaneasca, pe dedesupt trec cateii pe deasupra armasarii si numai prostii stau la ea. Parca asa suna ...In alta ordine de idei integrarea nu o fac eu, sintem supusi unui proces sustinut de marea majoritate a populatie. Parerea mea este ca aceasta sustinere vine mai mult din speranta de a se stavilii coruptia si hotia din tara asta chiar daca va fii nevoie sa cinte comunitatea in tara mea. De fapt lucru pe care-l doresc, vreau si eu sa traiesc intr-o tara civilizata in care sa nu mai fie nevoie sa-mi scot copii din tara, in care sa-i aduc inapoi in care sa putem sa ne simtim mindrii ca altii mai au de invatat de la noi. Ei bine, se pare ca nu sintem noi in stare sa facem acest lucru.Asa ca aceste legi vor fi supervizate de cei care vor sa respectam sau sa ne incadram in prevederile comunitatii. Este simplu, nimeni nu vrea distorsiuni la nivel european. Toata lumea vrea o armonizare a sistemului legislativ romanesc. Nimeni din comunitate nu vrea sa dea bani in romania care sa nu fie bagati acolo unde trebuie. Sa stii ca si in Italia am vazut f multe realizari facute cu bani care au venit din proiecte sustinute international, desi am fi tentati sa credem ca ei nu au nevoie. Nu vad nimic rau ca unii prin asociatiile pe care le-au facut, isi freaca palmele si asteapta sa le vina fonduri. Apreciez ceea ce vor realiza cu acesti bani. Nu trebuie sa fiu suspicios din prima. Daca vom promova o astfel de gindire...atunci nu vom mai face nimic in aceasta tara. Stabilitatea sistemului de pescuit sportiv din strainatate a fost creata prin multitudinea asociatiilor, prin modernizarea pe care acestea au adus-o bazelor sportive, prin concurenta de a fii cit mai bine cotata, cit mai puternica, prin afilierea la organisme , Federatie in asa fel incit sa aiba puterea de a se exprima si de a avea putere juridica , si apoi manifestarile sportive. Spunea cineva ca nu se plateste catre asociatii, dar tot acea persoana spunea ca se plateste la FIPSAS, pai cum vine aia? cine e FIPSAS? nu asociatii. Conturile in care se platea erau ale unor asociatii. Pe mine ma ingrijoreaza prevederea ca banii strinsi si platiti atit de permis cit si pe vigneta cit si poate pt ape o sa ajunga la Min de Finante si de aici....Eu sint dispus si am facut o propunere foarte buna, din punctul meu de vedere, care mie mi-ar convenii si care ar reduce costurile , ar simplifica treburile si banii ar ajunge unde tre. Ex sa se faca 4 tipuri de permise sub forma vignetei. Unul verde-pt APE DE MUNTE, altul albastru-Ape colinare si ses, altul negru -Marea Neagra, altul rosu- Rezervatia biosferei Delta Dun. astfel ele sa poata fi cumparate pe bucati functie de unde vrea omul sa pescuiasca si acesta sa poata pescuii in domeniul respectiv in toata tara, deci are si permis si vigneta in toata tara. Poate sa cumpere si fractionat, adica pe 10 zile sau pe un an. Asta sa aibe pretul de 10 eu si toate la fel. Cine vrea sa le cumpere pe toate, acestea sa se gaseasca la pachet , tiparite intr-o singura vigneta si sa plateasca la pachet 30 eu. Si cea de 10 zile , sa se gaseasca o solutie la sa zicem 2-3 eu. Astfel cred ca nu ar mai fii probleme deoarece banii ar venii in conturi diferite si s-ar duce la Agentie direct pe fondul respectiv de unde se pot gospodarii si vedea cum si cit s-a cheltuit, se pot sustine proiecte etc. Mi se pare ca ar venii in sprijinul nostru si cu una rezolvam de fapt doua probleme, si convenabil si selectiv, si cel mai important ca omul , sau o mare parte din oameni se vor duce sa plateasca sa fie corecti. Asta e o propunere gindita de mine in acest fel. Nu e in proiect si nu stiu daca cineva se va uita la ea, atita timp cit nu va da posibilitatea sa se incaseze bani mai multi pt acelasi lucru. De aceia se preconizeaza sa se faca si pescuit cu plasele pe aceleasi ape, ca sa existe mai multi utilizatori si bineiteles mai multi platitori. Asta mie mi se pare cel mai grav. Atunci nimic din ce vorbim nu va mai fii valabil. Se creaza anarhia si consider indreptatit sa nu mai platim pentru servicii viciate. Asociatiile si implicit Federatia se va impune pt eradicarea acestei prevederi dar are nevoie de sustinere masiva. Acest lucru trebuie vazut ca si ajutor al nostru, al Federatiei, nu cum discuta unii, ca parca tot ce e mai rau se stringe aici. Cred ca ma bucur de credibilitate cit sa fiu crezut ca ce fac fac pt binele nostru si ca tre sa se implice cit mai multi aici. Nu stiu si nu gasesc motivul reticienteleor de cit numai din dorinta unora de a sustine agvps, si nimic mai mult.

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 31 Mai 2006, 11:52

parca si Tarus (de acum doi ani) are o "Federatie" ramane de vazut in care o sa intram :lol:
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 19 Iun 2006, 12:45

Creat la inceputul lui 2006 de asociat iile Lacul Tei si Albatros, FPSR isi propune sa readuca normalitatea si respectul fata de ape, pesti si pescarul sportiv. Sistemul de organizare va fi similar marilor federatii nationale membre CIPS. La FPSR poate adera orice asociatie care doreste sa ia parte la dezvoltarea pescuitului sportiv si care respecta principiile federatiei. Principiul de baz : activitate pe baza de voluntariat. Nici o functie de conducere nu este platita!! Sn acest an FPSR va organiza: ZIUA PESCARULUI (17 iunie), Cupa Romsilva (munte, 23-25 iunie) precum si alte competitii si manifestari. Prima int lnire a asociatiilor afiliate (in prezent in numar de 6) va avea loc in decembrie 2006.
auzi ce scrie domnu Tarus despre fpsr: activitate pe baza de voluntariat
sa ma repet : activitate pe baza de voluntariat deci se poate domne si cu voluntariat
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Iun 2006, 17:32

tarus este un......pentru detalii 0724580145

pityu
veteran
veteran

Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Mesaj de pityu » 19 Iun 2006, 21:44

Apsalba ! Eu v-am mai scris ca va respect si raman in continuare la aceeasi parere, dar a-l face pe Dl. Victor Tarus cu .... este nu numai dovada de lipsa de respect ci mai ales de lipsa de cunostiinte in domeniul pescuitului. Daca Dumneavoastra sustineti ca Tarus e ..., inseamna ca nu va pricepeti la pescuit cum nu ma pricep eu la alfabetul gotic ! Sincer, imi pare rau !!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Iun 2006, 06:48

apsalba, v-ati dat cu stangu-n-dreptu si v-ati descalificat total. Se pare ca n-aveti habar cati tineri au invatat sa pescuiasca citind cartile lui!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Iun 2006, 07:19

In momentul cind cineva te face "smecher" intr-o revista de circulatie nationala fara macar sa te cunoasca si stea de vorba cu tine, ce poti sa raspunzi? Am avut cu dunealui o convorbire telefonic, i-am prezentat proiectele noastre si strategia de viitor si nici macar n-a scris un rind in aceeasi revista ca reparatie. M_ai astept.

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 22 Iun 2006, 15:00

apsalba daca nu ma inshel v-ati prezentat ca un pescar de fly ...aveti idee cine a fost nenea tarus pe la 18 ani?
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Iun 2006, 15:15

Conteaza ce esti, nu ce ai fost.

Scrie răspuns