dady,Dady scrie:Domnule draga, dar nici la noi nu va spune nimeni sa te asociezi, sau mai corect spus nu va spune de la aprobarea noului proiect de lege incolo.In legatura cu pescuitul cu plase pe laculile de acumulare fie ele pe Olt sau pe alta apa, am spus ca trebuie sa ne unim fortele intr-o forma in care putem sa actionam inpotriva acestei forme de braconaj. Este f adevarat ca din dragoste fata de bani se poate face orice. Eu subliniam in interventiile anterioare sa terminam cu nimicurile si sa vedem ce putem face.
intradevar este o mare problema ceea ce spui si daca se adevereste pana la urma ca se da liber la "plasari" pe Olt( defapt stii foarte bine ca si acum au liber de la cei ce trebuiau sa pazeasca apele) atunci chiar ca nu mai merita sa fii pescar sportiv in tara asta,insa pe mine ma mai roade si altceva si anume faptul ca de cate ori sare cineva cu gura si combate o idee sustinuta de membrii federatiei da atatea ori se deturneaza subiectul spre altceva preferand sa abateti atentia catre alt subiect fierbinte(si slava domnului ca aveti de unde alege),dar eu o sa o tin una si buna asa ca prostul pana o sa primesc un raspuns clar si transant(fara divagatiile de rigoare) in ceea ce priveste viziunea asociatiilor membre in federatie asupra apelor naturale,respectiv sustineti sau nu concesiunile catre asociatiile de pescari sportivi nou infintate?va rog frumos un raspuns simplu si transant ca la tribunal , DA sau NU.(restul divagatiei nu ma intereseaza chiar daca vreti sa mai indulciti lucrurile)
In caz ca DA(si banuiala mea este ca sustineti 100% acest lucru),cum vedeti viitorul pescarului roman care nu vrea sa se inscrie in nici o asociatie,respectiv ce sanse mai are sa pescuiasca si mai ales unde?
In alta ordine de idei sa stii ca eu chiar nu vreu sa pescuiesc "moca",vreau sa platesc un pret corect si sa fiu liber sa pescuiesc oriunde in tara asta(nu mai argumentez de ce fiindca nu are rost).
Alt aspect care pe mine ma doare si care ma face sa vad negru in fata ochiilor este faptul ca se tot bate toba cu alinierea la standarde europene si adoptarea nu stiu carui model european,lucru care in opinia mea este total gresit si care nu face nimic altceva decat sa dea apa la moara speculantilor de diverse fonduri europene(de fapt asta este si unul din motivele aparitiei peste noapte a majoritatii asociatiilor nou infintate,dar care nu vor recunoaste niciodata acest aspect).
Lasatii draqu in pace pe europeni ca nu vin astia sa ne faca curat pe ape si sa ne scape de braconieri si nici nu ne invata ei cum sa pescuim sau in ce parte curge apa,din dorinta si elanul prostesc al celor care doresc integrarea cu orice pret sau stricat si daramat multe lucruri care erau bune si care mergeau in tara asta(la fel si aici se pot da o multime de exemple ) insa cum romanul e mai catolic de cat papa nu am facut nimic altceva decat sa ne facem rau singuri adoptand si transpunand in legislatia noastra o serie de aberatii de care nu tine cont nici un asa zis european.
Sunt multe lucruri pe care romanul este obligat sa le inghita sub masca titulaturii ca asa vrea comunitatea europeana si asa ne impun standardele lor - nimeni nu impune nimic,ei vor doar o armonizare cat de cat cu celelate tari membre - a se vedea faptul ca in privinta pescuitului nici o tara din europa nu are aceleasi conditii si implicit nici aceleasi legi,asa ca lasati naiba europa si pe europeni in pace(ca de aia nu mai pot ei de grija noastra