Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
adiwolf
- veteran

apsalba scrie:aapsaalba a reusit anularea ord 231/2006 privin pescuitul in apele de munte. Pecuiti linistiti. Nu astept multumiri.

multumiri??!!?? pt. ce?
am sa va multumesc si o sa va pomenesc in acatiste cand o sa reusiti inlaturarea braconajului pe apele libere,respectiv rauri interioare si balti sau iazuri nepopulate.
stiti ca la Valcea se baga plasele pe baraje de pe Olt cu autorizatie in regula?
va invit la un pescuit in jud.Valcea ca poate atunci veti intelege mai bine situatia cu toate ca ar trebui sa stiti f bine situatia de la Dady,dar el este ocupat cu "treburi mai importante".
-
apsalba
- veteran

nu stiu ce si cite asociatii aveti la vilcea, dar noi am facut protocoale cu politia si jandarmeri si face paza si controle saptaminal la date aleatorii. In luna mai s-au dat amenzi la braconieri de peste 1 miliard de lei. V ainvit sa pescuiti linistit pe toate riurile din alba >Face ceva nu asteptati sa pice de sus.
-
flydb
- veteran

apsalba scrie:aapsaalba a reusit anularea ord 231/2006 privin pescuitul in apele de munte. Pecuiti linistiti. Nu astept multumiri.
Devine f. interesant! La ce instanta s-a reusit acest lucru ? Sau considerati ca daca s-au castigat cateva procese locale pentru abuz in serviciu impotriva personalului Romsilva din Alba aceasta este echivalent cu anularea ord. 231/2006 ?
-
apsalba
- veteran

Instanta care s-a pronuntat este curtea de apel, sectia de contencios administrativ, sesizata pe fond de APS Alba, care prin decizia 157/23.06.2006, a admis cererea formulata si a desfintat Ord. 231/2006. Printre motive este si unul care se refera la deturnare de fonduri.Aviz celor interesati. (RNP). Cit despre AJVPS-uri, conform contractelor incheiate de dl. Selaru, nu au drept de pescuit in apele de munte, contractele nefiind preluate de CNAFP de la RNP(alea valabile pina in 2011). Veti auzi lucruri interesante, intrucit sunt deja sesizate lucruri cu conotatie penala.
Vom da publicitatii hotararea instantei in momentul cind ni se va elibera incheierea de sedinta pe care am solicitat-o in scris (2-3 zile)
-
pityu
- veteran

Daca in viziunea ta a respecta legile tarii e o prostie, atunci afla ca eu intr-adevar fac prostii ! Ca sa te consideri tu mai presus decat legea emisa de un parlament bicameral si promulgata de presedintele unei tari democratice, inseamna sa ai inclinatii dictatoriale.
Cum reusesc sa-mi conving colegii ? Simplu ! Dandu-le ape pentru a pescui in ele legal si oferindu-le satisfactia unei adevarate vieti de asociatie.
Apropo ! Saptamana aceasta mai am o promisiune privind delegarea de gestiune pentru cel putin inca o apa de munte ! Sic !!!!
Eu fac rost de ape de munte pentru pescarii mei, tu ce faci pentru cei 1.700 de membrii ? Asta e de neanteles !!!! Cum reusesti tu sa-i prostesti ca Romsilva nu este Gestionar, cand ea este gestionar nu de acuma ci ...
de cand ma stiu !
In ruptul capului nu pot sa-mi dau seama, unde pescuiesc cei 1.700 de pescari ai tai.
-
apsalba
- veteran

Draga pityu,
Ce lege nu respect eu?
Daca citesti textele de lege pe sarite este vina ta. Nu eu contest legile din Romania , ci o instanta de judecata a statului roman constata ca institutiile statului nu le cunosc si nici nu le aplica.
Unde pescuiesc nu cei 1700 ci 2100 deja de membri ai APS Alba? Pe cei 930 Km ape de munte si peste 400 km ape colinare si peste 30 de balti si lacuri naturale.
Daca RNR a fost de cind te sti gestionar de ape, afla ca nu mai este. Citeste art. 8 din L 192 modificat de L113/2005 si nu trebuie sa fi un exeget al limbii romane ca sa vezi cine este gestionarul legat al resursei acvatice vii. Delegarea de gestiune catre RNP de catre ANPA contravine tocmai acelei legi pe care tu o clamezi cu o incapatinare demna de o cauza mai buna.
Detinatorii de autorizatii de pescuit pot fi numai cei enumerati de art. 15 din L192/2001 si nicidecum o regie autonoma.
Te anunt ca orice operatiune facuta de RNP in ceea ce priveste delegarea de gestiuni pe apele de munte este din 23.06.2006 este ilegala, iar tu te-ai bagat in ceva ce nu cunosti. Imi pare rau de tine.Salutare.
-
pityu
- veteran

Apsalba ! Intotdeauna mi-a placut sa ma bag im lucruri pe care nu le cunosc, iar daca reusesc sa rezolv problemele din postura unui necunoscator, satisfactia e cu atat mai mare !
Sunt mandru pentru ceea ce am reusit pana acum' sa realizez pentru pescarii, care au avut incredere in mine. Stiu ca esti un om foarte inteligent (am vorbit si la telefon impreuna mai bine de o jumatate de ora)
daca mai tii minte(sa tot fie cam o luna, daca nu mai mult de-atunci). Ai spus ca ai lucrat si la noi la Lupeni si de fapt de-aici ai plecat, daca tu esti Presedintele APS Alba. Sa nu crezi ca daca ne contram pe forum, nu avem aceleasi idealuri, aceslasi scop comun. M-as bucura sa fie asa cum spui Tu, doar ca nu pot sa cred asa ceva.
Referitor la chestia cu Concursul National de Pescuit la Pastrav - Cupa Romsilva si noi am organizat deja un concurs (in cei patru luni de existenta) pentru ca usor-usor sa putem avea un clasament in ordinea valorilor, dar asta nu ne-a impiedicat sa participam cu 8 concurenti din 78 de membrii actuali. Daca ne comparam poti sa-ti dai seama usor cum stati voi financiar (cu 2100 membrii) si cum stam noi cu (78 de membrii)
Daca te gandesti ca avem contract de delegare de gestiune cu CNAFP-ul
si cu RNP Romsilva, atat ptr. ape colinare si de ses cat si ptr. ape de munte, cred ca nu este asa de putin. Eu zic ca nu am stat cu mainile in san si nu merit criticile tale doar pentru faptul ca nu sunt de aceeasi parere cu tine ! Mi-ar placea sa fim prieteni, dar daca doriti doar un nou AGVPS cu o alta palarie, pe mine m-ati pierdut de client. Am spus-o si o repet: - prefer sa fim o asociatie mica, cu membrii putini, dar de calitate, sa ne zbatem impreuna sa implinim zi de zi ceea ce ne-am propus in STATUT. Asta e rostul unei asociatii - sa urmareasca si sa-si implineasca scopul si obiectivele pe care si le-a propus.
Cu respect !
-
apsalba
- veteran

salutar[
-
Luci
- veteran

de acord cu ce spune pityu

-
apsalba
- veteran

pityu, poti sa-mi arati si mie un contract cu RNP Care este temeiul legal in virtutea caruia s-a incheiat contractul?